Is deze e-mail onleesbaar? Zie online versie.Welkom bij de Geef.nl nieuwsbrief. Jaargang 16 | week 29 | 2017.
  1. Maak het verschil voor Jaitsen Singh! -> 21.000+ euro binnen 24 uur!
  2. Snellere zoekfunctie goede doelen overzicht online op Geef.nl
  3. Interessant nieuws uit de goede doelen wereld
  4. Damloop 2017 - Fondsenwerven via Geef.nl
  5. Waarom de nieuwe Europese privacyregels (GDPR) ook van levensbelang zijn voor de non-profitorganisaties
  6. Oude nieuwsbrieven opvragen? Zie: www.geefgratis.nl/nieuwsbrieven
Volg ons: f y l t t

 

1. Mooi Geef.nl voorbeeld: Maak het verschil voor Jaitsen Singh! -> 21.000+ euro binnen 24 uur!

Stichting PrisonLAW is in actie gekomen op Geef.nl voor Jaitsen Singh.Omschrijving actie: Maak het verschil voor Jaitsen Singh!

Ten onrechte veroordeeld en al 33 jaar onschuldig vast in de VS.

Uw donatie is hard nodig om een verschil te maken voor de ten onrechte veroordeelde Nederlander Jaitsen Singh, de heer Singh zit op dit moment al ruim 33 jaar onschuldig vast in de Vacaville gevangenis in de VS. PrisonLAW strijdt voor de vrijlating van Singh en heeft daarbij uw hulp hard nodig. Singh werd aangehouden voor vermeende betrokkenheid bij de moord op zijn eigen vrouw en dochter. Na een zeer langdurig en merkwaardig proces is Singh veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Singh heeft alle betrokkenheid bij de moorden tot op de dag van vandaag ontkend. PrisonLAW is overtuigd van de onschuld van Singh.
.

Wij zijn blij dat wij met Geef.nl hierin een bijdrage kunnen leveren bij dit soort acties voor aangesloten goede doelen. Deze actie heeft meer dan 20.000 euro opgehaald binnen 24 uur en is nog gaande. Dit is een mooi voorbeeld hoe een actie tijdens de vierdaagse donatiegelden op kan halen voor jullie als aangesloten goede doel op geef.nl.

Voor die goede doelen die graag horen hoe ze het beste de bezoekers van de website kunnen laten weten hoe in actie te komen leggen we uit hoe Geef.nl het beste op hun website toegevoegd kan worden inclusief 'kom in actie via Geef.nl' buttons, via deze handleiding.

 

2. Snellere zoekfunctie goede doelen overzicht online op Geef.nl

Sinds juli 2017 is de nieuwe snellere zoekfunctie naar goede doelen online gekomen op Geef.nl. Hiermee is het zoeken naar goede doelen nog sneller geworden en geldt dat er gemakkelijk gezocht kan worden naar goede doelen in een specifieke categorie of met de ANBI of CBF Erkend status door het gebruik maken van filters.Alle pagina's op Geef.nl zullen uiteindelijk in deze nieuwe huisstijl verwerkt en gepresenteerd worden en hopelijk ook veel sneller worden zoals nu de zoekpagina is geworden.

 

3. Interessant nieuws uit de goede doelen wereld

Kort overzicht van het laatste nieuws uit de goede doelen wereld, persoonlijke tweets Jordan van Bergen en tweets door of aan @GeefGratis.

Profile image

Prins William en Harry hebben zich zaterdag te paard gehesen om geld op te halen voor goede doelen die ze steunen: ow.ly/vPVu30dFezA
Profile image

Oostende is de 1e stad die een totaalverbod op fondsenwerving oplegt: ow.ly/CbPa30dDAvc Welke NL gemeente zal de 1e zijn/worden?
Profile image

Item ABN: Geoormerkte giften fataal voor ANBI-status: ow.ly/kLDl30dCHVu Waar is onze overheid toch mee bezig.....? #anbi #soap
Profile image

Goede doelen worden schaamteloos misbruikt in de UBO strijd: ow.ly/FWTl30dx1b1 Cursus om superrijken semi-illegaal te anonimiseren.
Profile image

Buffett doneert $3,17 mrd aan het goede doel: ow.ly/XMWz30dwWJC De 86-jarige belegger heeft van zijn vermogen $27,54 mrd weggegeven
Profile image

#CBF #Erkenning Dierentehuis Den Bosch ingetrokken, dus ook geen collecte, zie: ow.ly/KJBo30dqSdM

Profile image

Charity watchdog database GuideStar is being sued for posting annotations flagging 46 organizations as hate groups: ow.ly/DPSk30dezxG
Profile image

Deelnemers hekelen vrijpostigheid ’praatjesmakers’ Uitslag stelling: Ergernis om straatverkopers, zie Telegraaf: ow.ly/6KbV30dbWBm
Profile image

Manifestmanie. Heerlijke column Han Schuringa jr, zie: ow.ly/g4Ve30d0Fyp Verandering die blijvend is? Dat is geen verandering dus.


 

4. Fondsenwerven tijdens Damloop 2017
via Geef.nl

Is de Damloop een geschikt fondsenwervingsevenement voor mijn goede doel?

Geef.nl laat al jaren zien dat lopers van evenementen honderdduizenden euro's voor goede doelen ophalen. Ook jouw goede doel kan dit jaar meedoen aan de Damloop! Of je nu een klein, minder bekend of juist groot en zeer bekend goed doel bent, wel/geen Damloop kaarten koopt. Samen met Geef.nl maak je van bijvoorbeeld de Vierdaagse en Damloop een succesvol fondsenwervingsevenement.  Download handleiding hoe fondsen te werven via (loop)evenementen
  Stappenplan Damloop 2017.


 

5. Waarom de nieuwe Europese privacyregels (GDPR) ook van levensbelang zijn voor de non-profitorganisaties

Op de website van Techsoup Nederland is daar een interessant artikel over geplaatst.

Geldt dit allemaal ook voor mij als Stichting of vereniging?
Korte passage: Men heeft er bewust voor gekozen om de nieuwe regels te laten gelden voor iedereen die data verwerkt (met uitzondering van individuele personen die voor louter privégebruik contacten bijhouden, vanzelfsprekend). Dat betekent dat de nieuwe regels ook zullen gelden voor middelgrote en kleine ondernemingen en -belangrijker voor u- ook voor stichtingen en verenigingen, zelfs als die geen enkel winstdoel nastreven of geen enkele commerciële oogmerken hebben.

Aangezien de verordening geen onderscheid maakt tussen grote en kleine bedrijven of tussen ondernemingen met een winstoogmerk of stichtingen en verenigingen, moet ook in de non-profitsector élke stichting en élke vereniging zich wel degelijk tegen mei 2018 in op orde brengen. Ongetwijfeld beheert uw organisatie gegevens over leden, donateurs, cliënten, personeel, vrijwilligers, bestuursleden, .... De opdracht hier is zelfs in veel gevallen nog wat moeilijker dan voor commerciële organisaties omdat in de non-profitsector zeer vaak gegevens verzameld en verwerkt worden die door de verordening als "gevoelige gegevens" beschouwd worden en om die reden extra bescherming vereisen. Het gaat bijvoorbeeld om medische gegevens, politieke voorkeur, seksuele voorkeur, ras, geloofsovertuiging, afkomst, lidmaatschap van vakbonden, etc...

Voor het hele artikel, klik hier.

 

Onze gratis te gebruiken diensten

Geef.nl
»
Donatiemodule
»
Techsoup Nederland
»
Twinfield besparing
»

Nieuwsbrief gegevens
 
Nieuwsbrief abonnement informatie
Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen! Voeg info@geefgratis.nl en info@geef.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.

Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Gebruikersvoorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord (gegaan) met de gebruikersvoorwaarden (tijdens registratie) die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief minimaal op het algemene e-mailadres van de organisatie.

Gepersonaliseerd
Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Verzendinformatie
Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: ##email##
Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: ##aansluitnummer##
 
www.geef.nl