Is deze e-mail onleesbaar? Zie online versie.Welkom bij de Geef.nl nieuwsbrief. 16e jaargang | week 42 | 2016
 1. Enquête m.b.t. nieuwe versie Geef.nl - a.u.b. invullen
 2. 1+ miljoen euro aan donaties in 2016 verwerkt!
 3. Interessant nieuws uit de goede doelen wereld
 4. Voortaan ook PC’s en toebehoren via TechSoup Nederland
 5. Gratis USB stick & boek online fondsenwerven 2.0(16) - Vakdag fondsenwerving
 6. Extra tips om jullie fondsenwervende eindejaarscampagne te laten slagen!
 7. Oude nieuwsbrieven opvragen? Zie: www.geefgratis.nl/nieuwsbrieven
Volg ons: f y l t t

 
1. Enquête m.b.t. nieuwe versie Geef.nl
a.u.b. invullen
Om onze diensten te verbeteren zijn wij bezig met het ontwikkelen van een nieuwe website waarbij goede doelen niet alleen gesteund kunnen worden door middel van geld, maar ook door middel van tijd, goederen, diensten en informatie.
Om deze vernieuwde Geef.nl website zo goed mogelijk te laten aansluiten op de wensen en eisen van jullie, onze aangesloten goede doelen, willen wij jou de kans geven om jouw mening te geven door middel van een korte enquête. Jouw mening zal zorgen voor een verbeterde website en daarmee hopelijk meer steun vanuit de gemeenschap voor jouw goede doel.

Wij zijn ons ervan bewust dat jij als goed doel het beste zicht hebt op jouw eigen behoeften en wij willen je dan ook vriendelijk verzoeken de enquête nauwkeurig in te vullen. Het invullen van de enquête zal ongeveer 5 minuten van jouw tijd in beslag nemen. Er zal betrouwbaar met de gegevens worden omgegaan en de resultaten worden geheel anoniem verwerkt. Hieronder tref je de link naar de enquête. Wij willen je vriendelijk verzoeken deze in te vullen voor 27 november.


Met vriendelijke groet,
Quinten van Kastel
Stichting GeefGratis

 
2. 1+ miljoen euro aan donaties in 2016 verwerkt!
Sinds begin november heeft Geef.nl de mijlpaal van 1+ miljoen euro aan verwerkte donaties in 2016 voor 3.000+ aangesloten goede doelen bereikt! Een geweldig resultaat voor alle aangesloten goede doelen, actievoerders en bedrijven die donatiegelden opgehaald hebben voor het goede doel in Nederland.


 
3. Interessant nieuws uit de goede doelen wereld
Kort overzicht van het laatste nieuws uit de goede doelen wereld, persoonlijke tweets Jordan van Bergen en tweets door of aan @GeefGratis.

Profile image

3,5 jaar cel geëist tegen ex-bestuurder kankerfonds om fraude: ow.ly/DM2v3062qV1 Betreft 2 voormalig bestuursleden van Quality of Life
Profile image

Erkenning als eis opnemen voor goede doelen om in aanmerking komen voor begunstiging door een goededoelenloterij ow.ly/dpe2305ZONN
Profile image

#CBF: De overheid neemt maatregelen om een brede werking van de erkenningsregeling voor goede doelen te stimuleren ow.ly/Qoow305ZOeF
Profile image

Kamerbrief: overheid kiest voor zelfregulering sector, AVV van de baan: ow.ly/43tQ305Yt9I Goed of slecht voor de non-profit sector?
Profile image

YES! Het kabinetsvoorstel om een erkenning van goede doelen verplicht te stellen via een Algemeen Verbindend Verklaring - is van de baan.
Profile image

Verkiezing: welk project wint dit jaar de Gouden Gans? ow.ly/l2i3305Yp6L De hoofdprijs: €10000 vrij te besteden door het winnende doel
Profile image

Vandaag de grens van €1 miljoen aan donatiegelden via Geef.nl gepasseerd. Ook in 2016 > €1 miljoen via geef.nl #GeefSamen
Profile image

Nu ook computers via TechSoup Nederland te verkrijgen. fb.me/31P17wwYc
Profile image

NRC meldt dat er 2 ambtenaren van het ministerie van Financiën en de Belastingdienst bij betrokken zijn: ow.ly/yEHD305PmaY #ANBI
Profile image

NRC: kerkgenootschap laat 12-jarigen werken voor o.a. de Postcode Loterij ow.ly/W7rP305EyQL Dit om geld voor de kerk te verdienen.
Profile image

Nederlanders minder vrijgevig: uit top 10 gulle landen ow.ly/7O3w305yKcL Vorig jaar stond Nederland nog in de top 10.
Profile image

Leger des Heils-werknemer stal €850.000 uit eigen kas ow.ly/Wrxp305xyeU 'Hij heeft het allemaal vergokt. Het geld is er niet meer'

Jordan van Bergen

@geefgratis

Mijn persoonlijke tweets en tweets over de non-profit sector en de gratis te gebruiken diensten op Geef.nl. Vragen worden binnen 24 uur beantwoord

http://www.geef.nl


 
4. Voortaan ook PC’s en toebehoren via TechSoup Nederland
We kregen al veel vragen naar mogelijkheden voor non-profitorganisaties om betaalbare én kwalitatieve hardware aan te schaffen.


Daarom hebben we een partnerschap opgericht met het bedrijf COMEX rond de aanbieding van high end refurbished appartuur. Comex is een gecertificeerde Microsoft refurbishment partner met 13 jaar ervaring in het hernieuwen van professionele apparatuur en verkoop van nieuwe accessoires.


 
5. Gratis USB stick met update boek online fondsenwerven 2.0(16) tijdens vakdag fondsenwerving
Tijdens de vakdag fondsenwerving 2016 zullen alle bezoekers een gratis USB stick ontvangen met daarop het gratis boek online fondsenwerven 2.0(16)
De USB stick ziet er zo uit: 
6. Extra tips om de fondsenwervende eindejaarscampagne te laten slagen!
Geef.nl geeft je extra tips hoe de eindejaarscampagne tot een succes te maken. De feestdagen lijken nog ver weg maar het is nu zaak te beginnen om voorbereid te zijn om het beste uit de fondsenwerving rond de feestdagen en in december te halen.
20 tot 25% van alle donaties komen bij veel goede doelen en ook bij geef.nl in december en januari binnen. Hieronder extra tips om het beste uit jullie online fondsenwerving te halen tijdens de feestdagen:
 1. Tip 1: Gebruik de online donatiemodule van Geef.nl.
  Waarom? Je kunt geoormerkte donaties binnenhalen waardoor je precies weet wie, wanneer en hoeveel heeft gedoneerd via welke campagne. Ga naar www.geef.nl/uitleg-donatiemodule en genereer een specifieke donatiemodule link. Dit zal duidelijk maken dat voor iedere Campagne een eigen URL gebruikt kan worden. Jullie aansluitnummer is: ##aansluitnummer##

 2. Tip 2: Combineer online en offline. Geef.nl maakt het voor jullie goede doel mogelijk om ook via offline media mensen naar de online donatiemodule te gaan door te scannen, klikken, swipen of SMS'en. Probeer maar eens het volgende via SMS. Stuur een bericht aan 1008 met als inhoud: donatie ##aansluitnummer##
  Duidelijker kunnen we het niet maken. Gebruik tip 1 en je krijgt een QR-code die gebruikt kan worden op offline media. Twee voorbeelden hoe je in drukwerk de mensen op kunt roepen te doneren aan jullie goede doel. Probeer het uit en pas het dus toe zodat jullie offline media ook online voor donaties zal zorgen tijdens de feestdagen.

 3. Tip 3: Roep de achterban op te vragen in actie te komen met een actie op Geef.nl voor jullie goede doel waarbij ze niet de familie en kennissen om een kerstcadeau vragen maar om een donatie aan jullie goede doel.

 4. Tip 4: Lees het gratis boek over online fondsenwerving waarbij geldt dat dit ook allemaal prima tijdens de feestdagen toegepast kan worden, zie: www.jordanvanbergen.nl.

 5. Tip 5: Gebruik de link uit Tip 1 op social media en in tweets, status updates etc. etc. en deel dus zoveel als mogelijk een verhaal (storytelling) met daarbij een call 2 action link/button die verwijst naar de donatiemodule URL.

Met deze extra tips moet je voldoende mogelijkheden hebben om met 1 simpele link naar de donatiemodule jullie eindejaarscampagne perfect op de rit te krijgen. Wij horen graag van goede doelen op geef.nl hoe zij geef.nl gebruiken voor hun eindejaarscampagne (we kunnen dan altijd tips geven hoe het wellicht nog beter kan) of welke tips er nog meer zijn. Stuur dit naar info@geef.nl.

 
Onze gratis te gebruiken diensten
Geef.nl
»
Donatiemodule
»
Techsoup Nederland
»
Twinfield besparing
»

Nieuwsbrief gegevens
 
Nieuwsbrief abonnement informatie
Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen! Voeg info@geefgratis.nl en info@geef.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.

Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Gebruikersvoorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord (gegaan) met de gebruikersvoorwaarden (tijdens registratie) die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief minimaal op het algemene e-mailadres van de organisatie.

Gepersonaliseerd
Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Verzendinformatie
Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: ##email##
Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: ##aansluitnummer##
 
www.geef.nl - www.geefgratis.nl