Is deze e-mail onleesbaar? Zie online versie.Welkom bij de Geef.nl nieuwsbrief. 16e jaargang | week 40 | 2016
 1. Directeur GeefGratis in DeDikkeBlauwe3
 2. Meer en meer CBF erkende goede doelen
 3. Mooi geef.nl voorbeeld - Clubkoffie Running Team loopt hard voor Afrika
 4. Interessant nieuws uit de goede doelen wereld
 5. Vijf tips om jullie fondsenwervende eindejaarscampagne te laten slagen!
 6. Invoering van Microsoft Azure credits voor non-profit organisaties
 7. Oude nieuwsbrieven opvragen? Zie: www.geefgratis.nl/nieuwsbrieven
Volg ons: f y l t t

 
1. Directeur GeefGratis in DeDikkeBlauwe3
In de lijst van de honderd invloedrijkste spelers in de wereld van doneren & sociaal investeren staat ook een medewerker van Stichting GeefGratis.

Op de Vierde Dinsdag van September werd de uitslag van deze jaarlijkse verkiezing bekend gemaakt op de de feestelijke vernissage in de Haagse Sociëteit De Witte ter gelegenheid van de lancering van De Dikke Blauwe3. Op nummer één staan Janine en Joop van den Ende van de VandenEnde Foundation. Jordan van Bergen kreeg nummer 82 in de lijst.

Jordan van Bergen, initiatiefnemer en oprichter van Geef.nl van Stichting GeefGratis,

“Leuk om mezelf op positie 82 terug te zien net na Floortje Dessing en dat alle tijd die ik naast mijn commerciële baan in een ideologische organisatie zonder winstoogmerk stop niet onopgemerkt is gebleven. Naast de strijd die gevoerd is met de belastingdienst geldt dat we jaarlijks meer dan 1 miljoen euro ophalen voor de goede doelen op geef.nl. Natuurlijk ben ik zelf blij met de verkiezing. Een kroon op de inspanning.”

 
2. Meer en meer CBF erkende goede doelen
Via onderstaande tweets vanuit het CBF willen we laten zien dat er meer en meer goede doelen een CBF-Erkenning aanvragen en ontvangen na controle vanuit en door het CBF.
Wij vinden dit een goede ontwikkeling. Op 18 oktober 2016 zullen wij Geef.nl zo aanpassen dat bij het zoeken naar goede doelen de filters voor CBF-Certificaat en CBF-Verklaring van geen bezwaar gaan verdwijnen en dat we daarnaast het filter KGD (Keurmerk Goede Doelen) zullen verwijderen omdat dit keurmerk verleden tijd is.

 
3. Mooi geef.nl voorbeeld - Clubkoffie Running Team loopt hard voor Afrika
Clubkoffie Running Team is in actie gekomen op Geef.nl voor HospitaalBroeders.


Omschrijving actie: Clubkoffie Running Team loopt hard voor Afrika. Het gaat om studenten in Afrika een kans te geven te studeren. Bijvoorbeeld aan de Nursing School in Sierra Leone. Hard nodig, want Sierra Leone mist echt professionals in de gezondheidszorg. Eén jaar studie voor één student op onze Nursing School in Lunsar kost € 330..

Wij zijn blij dat wij met Geef.nl hierin een bijdrage kunnen leveren bij dit soort acties voor aangesloten goede doelen. Deze teamactie heeft bijna 3.000 euro opgehaald!. Dit is een mooi voorbeeld hoe een teamactie donatiegelden op kan halen voor jullie als aangesloten goede doel.

Voor die goede doelen die graag horen hoe ze het beste de bezoekers van de website kunnen laten weten hoe in actie te komen leggen we uit hoe Geef.nl het beste op hun website toegevoegd kan worden inclusief 'kom in actie via Geef.nl' buttons, via deze handleiding.

 
4. Interessant nieuws uit de goede doelen wereld
Kort overzicht van het laatste nieuws uit de goede doelen wereld, persoonlijke tweets Jordan van Bergen en tweets door of aan @GeefGratis.

Profile image

Is dit waar we op zitten te wachten? Vrijwillig ingevulde gemeenschapsbanen voor 10 uur p.w. door burgerwerknemer ow.ly/3B1w304PPHx
Profile image

Ik sta dit jaar in de lijst van de 100 invloedrijkste spelers in de wereld van doneren & sociaal investeren op 82, i.snag.gy/gldiEK.jpg
Profile image

Of ik nog meer wil geven: Het is nooit genoeg voor sommige goede doelen, zegt Angie Buyck uit IJmuiden. ow.ly/uVpg304PjJE
Profile image

Een moslim en een jood zijn algemeen nuttiger dan een pastafarian: ow.ly/rr7j304NgbN Voorbeeld reactie: Alle kerken uit ANBI regeling
Profile image

Belastingdienst wijst ANBI-status af van Kerk van het Vliegend Spaghettimonster. Waarom andere kerken wel? ow.ly/b1i2304Ltai
Profile image

Red een Kind wint De Transparant Prijs. Informeert het publiek het beste m.b.t. maatschappelijke resultaten: ow.ly/Rl2g304EMu8
Profile image

Wiebes informeert 2e Kamer over termijn waarbinnen de evaluaties van de giftenaftrek, ANBI’s/SBBI’s wil verzenden: ow.ly/njDe304B2FJ
Profile image

Collectanten halen steeds minder geld binnen voor goede doelen: ow.ly/gSDO304zSP4 Het wordt ieder jaar iets lastiger zo blijkt.
Profile image

Speciale paskamer voor Harry Mens in Spanje #businessclass pic.twitter.com/i0DLKD0ArL

Jordan van Bergen

@geefgratis

Mijn persoonlijke tweets en tweets over de non-profit sector en de gratis te gebruiken diensten op Geef.nl. Vragen worden binnen 24 uur beantwoord

http://www.geef.nl


 
5. Vijf tips om de fondsenwervende eindejaarscampagne te laten slagen!
Geef.nl geeft je 5 tips hoe de eindejaarscampagne tot een succes te maken. De feestdagen lijken nog ver weg maar het is nu zaak te beginnen om voorbereid te zijn om het beste uit de fondsenwerving rond de feestdagen en in december te halen.
20 tot 25% van alle donaties komen bij veel goede doelen en ook bij geef.nl in december en januari binnen. Hieronder 5 tips om het beste uit jullie online fondsenwerving te halen tijdens de feestdagen:
 1. Tip 1: Gebruik de online donatiemodule van Geef.nl.
  Waarom? Je kunt geoormerkte donaties binnenhalen waardoor je precies weet wie, wanneer en hoeveel heeft gedoneerd via welke campagne. Ga naar www.geef.nl/uitleg-donatiemodule en genereer een specifieke donatiemodule link. Dit zal duidelijk maken dat voor iedere Campagne een eigen URL gebruikt kan worden. Jullie aansluitnummer is: ##aansluitnummer##

 2. Tip 2: Combineer online en offline. Geef.nl maakt het voor jullie goede doel mogelijk om ook via offline media mensen naar de online donatiemodule te gaan door te scannen, klikken, swipen of SMS'en. Probeer maar eens het volgende via SMS. Stuur een bericht aan 1008 met als inhoud: donatie ##aansluitnummer##
  Duidelijker kunnen we het niet maken. Gebruik tip 1 en je krijgt een QR-code die gebruikt kan worden op offline media. Twee voorbeelden hoe je in drukwerk de mensen op kunt roepen te doneren aan jullie goede doel. Probeer het uit en pas het dus toe zodat jullie offline media ook online voor donaties zal zorgen tijdens de feestdagen.

 3. Tip 3: Roep de achterban op te vragen in actie te komen met een actie op Geef.nl voor jullie goede doel waarbij ze niet de familie en kennissen om een kerstcadeau vragen maar om een donatie aan jullie goede doel.

 4. Tip 4: Lees het gratis boek over online fondsenwerving waarbij geldt dat dit ook allemaal prima tijdens de feestdagen toegepast kan worden, zie: www.jordanvanbergen.nl.

 5. Tip 5: Gebruik de link uit Tip 1 op social media en in tweets, status updates etc. etc. en deel dus zoveel als mogelijk een verhaal (storytelling) met daarbij een call 2 action link/button die verwijst naar de donatiemodule URL.

Met deze 5 tips moet je voldoende mogelijkheden hebben om met 1 simpele link naar de donatiemodule jullie eindejaarscampagne perfect op de rit te krijgen. Wij horen graag van goede doelen op geef.nl hoe zij geef.nl gebruiken voor hun eindejaarscampagne (we kunnen dan altijd tips geven hoe het wellicht nog beter kan) of welke tips er nog meer zijn. Stuur dit naar info@geef.nl.

 
6. Invoering van Microsoft Azure credits
voor non-profit organisaties
Techsoup Nederland heeft via een nieuwsbericht bekend gemaakt dat Microsoft Azure credits ingevoerd heeft voor non-profit organisaties.
Microsoft Philanthropies kondigde deze week aan Microsoft Azure diensten ter beschikking te stellen van non-profitorganisaties die hiervoor in aanmerking komen, onder de vorm van een tegoed van USD $5,000 per jaar.

Wat is Microsoft Azure?
Azure biedt een geïntegreerde suite van clouddiensten- analytics, rekenkracht, web en mobiele apps, networking, opslag, en nog veel meer - om uw non-profit organisatie in staat stellen meer te bereiken - meer inzicht, meer efficiëntie en meer impact. Azure levert diepere inzichten om de besluitvorming te verbeteren, ondersteunt een brede selectie van besturingssystemen, en levert toonaangevende beveiliging. Het past naadloos in uw bestaande IT-infrastructuur en is schaalbaar in functie van de groei van uw organisatie- waardoor u over de mogelijkheid beschikt om de kracht van Microsoft's datacenters te benutten voor een breed scala aan functies en scenario's.

Wat krijgt u?
$5,000 (USD) in jaarlijks tegoed voor de volledige portfolio van Azure diensten. Voor meer informatie, zie: https://www.techsoup.nl/node/4185.

 
Onze gratis te gebruiken diensten
Geef.nl
»
Donatiemodule
»
Techsoup Nederland
»
Twinfield besparing
»

Nieuwsbrief gegevens
 
Nieuwsbrief abonnement informatie
Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen! Voeg info@geefgratis.nl en info@geef.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.

Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Gebruikersvoorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord (gegaan) met de gebruikersvoorwaarden (tijdens registratie) die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief minimaal op het algemene e-mailadres van de organisatie.

Gepersonaliseerd
Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Verzendinformatie
Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: ##email##
Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: ##aansluitnummer##
 
www.geef.nl - www.geefgratis.nl