Is deze e-mail onleesbaar? Zie online versie.Welkom bij de Geef.nl nieuwsbrief. 16e jaargang | week 35 | 2016
  1. CBF en Stichting GeefGratis werken samen aan verbreding erkenningsregeling
  2. Mooi geef.nl voorbeeld - Hollen voor Honduras!
  3. Maandtotalen en geen btw meer op uitbetaling donaties vanaf augustus!
  4. Interessant nieuws uit de goede doelen wereld
  5. GeefGratis in september moeilijk(er) bereikbaar
  6. Oude nieuwsbrieven opvragen? Zie: www.geefgratis.nl/nieuwsbrieven
Volg ons: f y l t t

 
1. CBF en Stichting GeefGratis werken samen aan verbreding erkenningsregeling
Toezichthouder CBF en Stichting GeefGratis gaan samen verkennen hoe zij de beoogde brede werking van de nieuwe erkenningsregeling een impuls kunnen geven.
GeefGratis is een stichting zonder winstoogmerk die via fondsenwervende internetdiensten het publiek in contact brengt met een breed scala aan goede doelen. Zij stelt ICT-applicaties beschikbaar voor goededoelenorganisaties, zoals een donatiemodule. GeefGratis valt op dit moment niet binnen de werkingssfeer van de nieuwe erkenning. GeefGratis maakt het voor donateurs mogelijk via geef.nl hun donatiegelden bij de goede doelen van hun keuze te krijgen. GeefGratis is geen goed doel in de klassieke zin van het woord. Het is wel een relevante speler in het filantropische veld die via haar internetmodule substantieel geld ophaalt voor ruim 3.750 goede doelen. “Sinds de introductie van de nieuwe erkenningsregeling afgelopen januari hebben zich meerdere organisaties bij ons aangemeld die met vernieuwende concepten bezig zijn, zoals platforms voor crowdfunding. Wij willen het publiek zekerheid bieden dat hun euro voor het goede doel ook daadwerkelijk goed terechtkomt. De erkenningsregeling voorziet hierin voor de klassieke goede doelen, daar zijn de huidige normen ook op afgestemd. Wij willen die zekerheid voor het publiek graag uitbreiden naar andersoortige fondsenwervende organisaties. Daarom willen wij met GeefGratis en de brancheorganisaties onderzoeken hoe we dergelijke initiatieven binnen de werkingssfeer van de erkenning kunnen brengen,” aldus directeur Roline de Wilde van het CBF. GeefGratis is blij met deze ontwikkeling. De stichting zal de bij haar aangesloten goededoelenorganisaties wijzen op het belang van erkenning door het CBF.

Het CBF en GeefGratis streven naar afbouw van het gebruik van het ANBI-beeldmerk dat op dit moment door GeefGratis wordt uitgegeven. Gebleken is dat dit beeldmerk bij het publiek voor verwarring kan zorgen. Veel mensen denken dat het ANBI-beeldmerk een keurmerk is terwijl het een uiting van een fiscale regeling betreft. De nieuwe erkenning is wel verbonden aan een onafhankelijke inhoudelijke kwaliteitstoets. De nieuwe erkenningsregeling kent verschillende categorieën met elk een bijbehorende normenset en staat daarmee meer dan voorheen open voor zowel grote als kleine goede doelen. GeefGratis zal alle CBF-erkende goede doelen presenteren aan de bezoekers en donateurs op geef.nl.

 
2. Mooi geef.nl voorbeeld - Hollen voor Honduras!
Arin van de Hoef is in actie gekomen op Geef.nl.


Omschrijving actie: Op 9 september is de jaarlijkse Goudse Singelloop. Ik ben hard aan het trainen, kom vanuit een conditie als een beer in winterslaap, maar wedden dat ik de 7 km ga hardlopen? En wat het allermooiste is? Ik loop niet alleen! We lopen deze loop met 12 personen als "Team Don Fredy". In de 7 km lopen ook Mayra, Maureen, Kris, Siem en Patricia. In de 10 km lopen Edine, Rob, Joke, Alex, Han en Peter. We trainen hard om te zorgen dat we 9 september fit aan de start staan..

Wij zijn blij dat wij met Geef.nl hierin een bijdrage kunnen leveren bij dit soort acties voor aangesloten goede doelen. Deze actie heeft bijna 1.300 euro opgehaald!. Dit is een mooi voorbeeld hoe een actie donatiegelden op kan halen voor jullie als aangesloten goede doel.

Voor die goede doelen die graag horen hoe ze het beste de bezoekers van de website kunnen laten weten hoe in actie te komen leggen we uit hoe Geef.nl het beste op hun website toegevoegd kan worden inclusief 'kom in actie via Geef.nl' buttons, via deze handleiding.

 
3. Maandtotalen en geen btw meer op uitbetaling donaties vanaf augustus!
De uitbetaling van de donaties via Geef.nl uit augustus 2016 zijn voor het eerst zonder btw uitbetaald. Hierdoor ontvangen de goede doelen 92% of meer van iedere gift via een gever op geef.nl. Er is dus nu sprake van maximaal 8% inhouding op een donatie. Daarnaast zijn via het CMS systemen maandtotalen te downloaden / op te vragen en volgen er geen uitbetaalde facturen meer. Via het CMS zijn de maandtotalen dus in te zien en te downloaden.
In plaats van facturen zijn we dus overgegaan op maandtotalen en kunnen nog steeds alle individuele donaties opgevraagd en gedownload worden via het CMS.

 
4. Interessant nieuws uit de goede doelen wereld
Kort overzicht van het laatste nieuws uit de goede doelen wereld, persoonlijke tweets Jordan van Bergen en tweets door of aan @GeefGratis.

Profile image

Is dit een goede zet? goededoelenplatform.nl Openlijk veilig stellen van de bijdrage van de legale loterijen aan het algemeen belang?
Profile image

Ongemakkelijke schemerzone rond de Clinton Foundation: hoe goede doelen in nadeel van Hillary spelen: ow.ly/rC2p303ErDh
Profile image

Van fraude verdacht goededoelenbedrijf van Harry F. valt om: ow.ly/WxqQ303Aerc
Profile image

Twee op de drie Nederlanders hebben weinig vertrouwen in goede doelen. Toch steunt een grote meerderheid ze: ow.ly/9Olv303z4u1
Profile image

Column Wim van Leest: Het concept van de #collectebus rammelt naar mijn idee: ow.ly/uaO8303z4ml
Profile image

Werknemer heeft voorkeur voor werkgever die zich inzet voor goede doelen: ow.ly/bNEt303xXSe
Profile image

Vergrijzing is goed voor goede doelen: ouderen steunen vaker goede doelen dan jongeren: ow.ly/8uHJ303xXL9

Jordan van Bergen

@geefgratis

Mijn persoonlijke tweets en tweets over de non-profit sector en de gratis te gebruiken diensten op Geef.nl. Vragen worden binnen 24 uur beantwoord

http://www.geef.nl


 
5. GeefGratis in september moeilijk(er) bereikbaar
Stichting GeefGratis zal door diverse vakanties in september telefonisch niet en per e-mail minder goed bereikbaar zijn.
En wat als de website down gaat?
Mocht in deze periode iets met de webserver(s) van Stichting GeefGratis gebeuren dan geldt dat de gehele serveromgeving van GeefGratis inmiddels door een specialistisch bedrijf (Rootnet) beheerd wordt. GeefGratis, goede doelen en actievoerders zijn niet langer afhankelijk van de systeembeheer kennis bij de medewerkers van GeefGratis. Uitvallen van de servers tijdens de vakantieperiode van GeefGratis hoort nu opgepakt te worden door de bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn zodat een en ander weer online zal komen zonder dat iemand van GeefGratis hier naar om hoeft te kijken.

E-mail?
Wij zijn minder goed dan normaal bereikbaar via e-mail en zullen er ook alles aan doen om iedere vraag zoals normaal te beantwoorden. We kunnen echter niet garanderen dat we iedere vraag standaard (zoals gebruikelijk) binnen 24 uur beantwoorden. Dit laatste is afhankelijk van een werkende internet verbinding op de vakantiebestemming(en). Het kan dus voorkomen dat bepaalde vragen pas eind september 2016 beantwoord worden.

 
Onze gratis te gebruiken diensten
Geef.nl
»
Donatiemodule
»
Techsoup Nederland
»
Twinfield besparing
»

Nieuwsbrief gegevens
 
Nieuwsbrief abonnement informatie
Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen! Voeg info@geefgratis.nl en info@geef.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.

Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Gebruikersvoorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord (gegaan) met de gebruikersvoorwaarden (tijdens registratie) die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief minimaal op het algemene e-mailadres van de organisatie.

Gepersonaliseerd
Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Verzendinformatie
Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: ##email##
Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: ##aansluitnummer##
 
www.geef.nl - www.geefgratis.nl