Is deze e-mail onleesbaar? Zie online versie.Welkom bij de Geef.nl nieuwsbrief. 16e jaargang | week 29 | 2016
  1. Gratis AANBOD: 2 dozen vol met nieuwe kantoorartikelen
  2. Mooi geef.nl voorbeeld - IRONMAN Howie voor 2CU. Bijna 4.500 euro opgehaald!
  3. Op uitbetaling donaties vanaf augustus 2016 geen btw meer en dus 92% of meer uitbetaling!
  4. Interessant nieuws uit de goede doelen wereld
  5. JUBILEUM: Stichting GeefGratis bestaat 15 jaar: 10+ miljoen euro / 200.000+ donaties!
  6. Oude nieuwsbrieven opvragen? Zie: www.geefgratis.nl/nieuwsbrieven
Volg ons: f y l t t

 
1. GRATIS AANBOD: 2 dozen vol met nieuwe kantoorartikelen
Wij hebben 2 dozen vol met nieuwe kantoorartikelen die naar onsinziens goed gebruikt kunnen worden op een basischool zoals nietmachines, scharen, pennen, pennendoosjes enzovoorts. Is er een goed doel die deze spullen naar bijvoorbeeld het buitenland brengt om het daar aan scholen te geven die er geen geld voor hebben?
Het aanbod bestaat uit 2 dozen à 30 * 50 * 38 (verhuisdoos) met daarin pennen, pennendozen, markeerstiften, nietmachines, nietjes, perforators, paperclips, scharen.

Contact kan via e-mailadres: Paul.Lieben@internosglobal.com. Binnen Amsterdam kan ik zelf rijden anders graag ophalen na overleg.

 
2. Mooi geef.nl voorbeeld - IRONMAN Howie voor 2CU
Bijna 4.500 euro opgehaald!
Howard Liem is in actie gekomen op Geef.nl.


Omschrijving actie Zondag 31 juli zal ik één van de grootste sportieve uitdagingen van mijn leven aangaan:de IRONMAN Maastricht. De IRONMAN triatlon bestaat uit 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42 km hardlopen. Ik ga deze uitdaging aan omdat ik geld wil inzamelen voor de stichting Complex Care United (2CU). .

Wij zijn blij dat wij met Geef.nl hierin een bijdrage kunnen leveren bij dit soort acties voor aangesloten goede doelen. Deze actie heeft bijna 4.500 euro opgehaald!. Dit is een mooi voorbeeld hoe 1 individuele actie donatiegelden op kan halen voor jullie als aangesloten goede doel.

Voor die goede doelen die graag horen hoe ze het beste de bezoekers van de website kunnen laten weten hoe in actie te komen leggen we uit hoe Geef.nl het beste op hun website toegevoegd kan worden inclusief 'kom in actie via Geef.nl' buttons, via deze handleiding.

 
3. Op uitbetaling donaties vanaf augustus 2016 geen btw meer!
Geef.nl zal vanaf 1 augustus geen btw meer op donaties doorberekenen waardoor je als goed doel 92% of meer van iedere gift via een gever op geef.nl ontvangt! Er is dus nu sprake van maximaal 8% inhouding op een donatie.
Donaties die via geef.nl gevers in augustus binnenkomen zullen zonder btw en factuur in september voor het eerst dus btw vrijgesteld uitbetaald worden. In plaats van facturen zullen we overgaan tot maandtotalen en kunnen nog steeds net als nu alle individuele donaties opgevraagd en gedownload worden.

 
4. Interessant nieuws uit de goede doelen wereld
Kort overzicht van het laatste nieuws uit de goede doelen wereld, persoonlijke tweets Jordan van Bergen en tweets door of aan @GeefGratis.

Profile image

Branchevereniging Direct Dialogue Donateurwerving Nederland wil straatverkopers ‘niet op een kluitje’. ow.ly/mtOD3038546 #drukhelpt
Profile image

Koppel schenkt lottowinst van 1,66 miljoen weg aan goed doel: ow.ly/B9V6302WKmR
Profile image

Interessant artikel: Struikelt Hillary Clinton over de Postcodeloterij? ow.ly/xma7302Qc61 Probeert Postcodeloterij invloed te kopen?
Profile image

Zo gaat dat: “Belazerd”: Vrijwilligers stoppen vanwege torenhoge directiesalarissen goede doelen: ow.ly/GC0k302OuZv
Profile image

Curator zet goede doelen-fraudeur Harry F. pand uit en vervangt de sloten: ow.ly/WVEQ302BzLf Donateursgeld verduisterd.
Profile image

Apart bericht: Het geven van 10 procent van je nettosalaris aan goede doelen is nog steeds een goede vuistregel???? ow.ly/SIQw302AkbO
Profile image

Erdogans 1e decreet: 1000+ scholen/ngo’s gesloten. NGO's werken altijd onafhankelijk van een overheid. Dan maar sluiten als het niet zint?

Jordan van Bergen

@geefgratis

Mijn persoonlijke tweets en tweets over de non-profit sector en de gratis te gebruiken diensten op Geef.nl. Vragen worden binnen 24 uur beantwoord

http://www.geef.nl


 
5. JUBILEUM: Stichting GeefGratis bestaat 15 jaar:
10+ miljoen euro / 200.000+ donaties!
15 jaar geleden op woensdag 4 juli 2001 zaten we bij de notaris in Nijmegen en richtten we stichting GeefGratis op. En nu, 15 jaar later, kunnen we met trots terugkijken.
Er is veel bereikt en we hebben alle aangesloten goede doelen daar altijd zo goed als mogelijk over geïnformeerd via onze nieuwsbrieven. In juli hebben we de volgende mijlpalen bereikt:
  1. 10+ miljoen euro aan donaties opgehaald via geef.nl
  2. 200.000+ donateurs via geef.nl
  3. 46+ miljoen euro bespaard voor de non-profit sector via techsoup.nl
  4. 182.000+ producten binnen 10.000+ orders gedondeerd via techsoup.nl


Ook als het even tegen zat hebben we dit gedeeld via de nieuwsbrieven. Maar zoals wel vaker met tegenslagen, we zijn er sterker door geworden en na 15 jaar geen btw meer over donaties te hoeven doorberekenen is daar een voorbeeld van. Wij doen ons werk net als de aangesloten goede doelen zonder winstoogmerk in tegenstelling tot veel commerciele organisaties in de non-profit sector. Wij hopen en gaan er dan ook van uit dat deze manier van werken gewaardeerd wordt.

 
Onze gratis te gebruiken diensten
Geef.nl
»
Donatiemodule
»
Techsoup Nederland
»
Twinfield besparing
»

Nieuwsbrief gegevens
 
Nieuwsbrief abonnement informatie
Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen! Voeg info@geefgratis.nl en info@geef.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.

Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Gebruikersvoorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord (gegaan) met de gebruikersvoorwaarden (tijdens registratie) die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief minimaal op het algemene e-mailadres van de organisatie.

Gepersonaliseerd
Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Verzendinformatie
Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: ##email##
Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: ##aansluitnummer##
 
www.geef.nl - www.geefgratis.nl