Is deze e-mail onleesbaar? Zie online versie.Welkom bij de Geef.nl nieuwsbrief. 16e jaargang | week 29 | 2016
 1. Vanaf 1 augustus geen btw meer op donaties via geef.nl
 2. Mooi geef.nl voorbeeld - Centje voor een Bandje. Bijna 7.500 euro opgehaald!
 3. Interessant nieuws uit de goede doelen wereld
 4. Stuur de video door die je op ons YouTube kanaal terug wil zien!
 5. JUBILEUM: Stichting GeefGratis bestaat 15 jaar: 10+ miljoen euro / 200.000+ donaties!
 6. Nieuwe voorwaarden voor donateurs en gebruikers geef.nl
 7. Oude nieuwsbrieven opvragen? Zie: www.geefgratis.nl/nieuwsbrieven
Volg ons: f y l t t

 
1. Vanaf 1 augustus geen btw op
donaties via geef.nl
Vanaf 1 augustus is geef.nl door de belastingdienst vrijgesteld van het doorbelasten van btw op donaties. Geef.nl zal vanaf 1 augustus geen btw meer op donaties doorberekenen waardoor je als goed doel 92% of meer van iedere gift via een gever op geef.nl ontvangt!
Juli 2016 kent nog de gebruikelijk uitbetaling inclusief factuur. Donaties die via geef.nl gevers in augustus binnenkomen zullen zonder btw en factuur in september voor het eerst dus btw vrijgesteld uitbetaald worden. In plaats van facturen zullen we overgaan tot maandtotalen en kunnen nog steeds net als nu alle individuele donaties opgevraagd en gedownload worden.

 
2. Mooi geef.nl voorbeeld - Centje voor een Bandje. Bijna 7.500 euro opgehaald!
Big Rivers is in actie gekomen op Geef.nl.


Omschrijving actie Centje voor een Bandje. Wat wij graag willen is samen met jou ervoor zorgen dat Big Rivers, het grootste gratis festival in Nederland, ook gratis blijft. Wij willen dit festival niet alleen voor jullie, maar ook mét jullie organiseren..

Wij zijn blij dat wij met Geef.nl hierin een bijdrage kunnen leveren bij dit soort acties voor aangesloten goede doelen. Deze actie heeft bijna 7.500 euro opgehaald!. Dit is een mooi voorbeeld hoe 1 individuele actie donatiegelden op kan halen voor jullie als aangesloten goede doel.

Voor die goede doelen die graag horen hoe ze het beste de bezoekers van de website kunnen laten weten hoe in actie te komen leggen we uit hoe Geef.nl het beste op hun website toegevoegd kan worden inclusief 'kom in actie via Geef.nl' buttons, via deze handleiding.

 
3. Interessant nieuws uit de goede doelen wereld
Kort overzicht van het laatste nieuws uit de goede doelen wereld, persoonlijke tweets Jordan van Bergen en tweets door of aan @GeefGratis.

Profile image

Jarenlang gaven we minder geld aan goede doelen, maar vorig jaar gingen het weer beter. 3,6 procent meer donaties: ow.ly/oNoB302tswT
Profile image

Reactie Goede Doelen Nederland op artikel Volkskrant over directiesalarissen: ow.ly/QJLE302iX9S in de reactie staat: tijdelijk ;-)
Profile image

Raad van toezicht #KNGF Geleidehonden belooft dat de beloning van de directeur weer onder het plafond komt: ow.ly/LS4M302iX13
Profile image

Is het nog zinvol om goede doelen te steunen? ow.ly/xyIm302iWTT Dit krijg je als goede doelen buitenproportionele vergoedingen geven.
Profile image

4 Directeuren goede doelen verdienden meer dan minister: ow.ly/Ctyl302gJzO Overschrijdingen gevolg van verlagen norm vorig jaar #GDN.
Profile image

#SBF verwacht niet dat de huidige giftenaftrek tijdens deze kabinetsperiode gevaar loopt, zie: ow.ly/36ZK302eDWL
Profile image

Verzoek commissie stand van zaken ANBI/SBBI wordt na 7 sept. helder: ow.ly/N99B3024Rkc Evaluatie in dec. en jan. 2017 naar de Kamer?
Profile image

Website OM: Werkstraf geëist voor verduisteren 1+ ton van goed doel ow.ly/sHJp3022RWC Rekeningen CFR gebruikt als financiële bron.
Profile image

OM eist 240 uur werkstraf en 4 maanden voorwaardelijke celstraf tegen voormalig directeur Stichting Childright Fund ow.ly/gToi3022PX3

Jordan van Bergen

@geefgratis

Mijn persoonlijke tweets en tweets over de non-profit sector en de gratis te gebruiken diensten op Geef.nl. Vragen worden binnen 24 uur beantwoord

http://www.geef.nl


 
4. Stuur de video door die je op ons
YouTube kanaal terug wil zien!
Geef.nl gaat alle aangesloten goede doelen voorstellen op haar eigen YouTube kanaal. Abonneer je dus nu en stuur jouw video door die je op ons YouTube kanaal terug wil zien!


We hebben een afspeellijst die alle goede doelen presenteert en hierbij direct de mogelijkheid biedt meer informatie over dit goede doel op te vragen of direct online te doneren. Klik hier om de video's in de afspeellijst direct af te spelen. Inmiddels staan er 18+ goede doelen in de afspeellijst die zo extra aandacht voor hun goede doel krijgen.

Jullie YouTube video op het Geef.nl YouTube kanaal?
Wil je met jullie goede doel ook op de afspeellijst komen te staan dan kunnen wij dit voor jullie regelen. Mail naar info@geef.nl het volgende:
 • Jullie aansluitnummer: ##aansluitnummer##
 • De juiste link (URL) naar de YouTube video die je graag op onze afspeellijst terug wil zien komen
 • En de vraag aan de afspeellijst toegevoegd te willen worden
Als we deze informatie hebben dan zullen we jullie video toevoegen aan onze afspeellijst. Dit kan wel even duren mochten we veel aanvragen hiervoor binnen krijgen.

 
5. JUBILEUM: Stichting GeefGratis bestaat 15 jaar:
10+ miljoen euro / 200.000+ donaties!
15 jaar geleden op woensdag 4 juli 2001 zaten we bij de notaris in Nijmegen en richtten we stichting GeefGratis op. En nu, 15 jaar later, kunnen we met trots terugkijken.
Er is veel bereikt en we hebben alle aangesloten goede doelen daar altijd zo goed als mogelijk over geïnformeerd via onze nieuwsbrieven. In juli hebben we de volgende mijlpalen bereikt:
 1. 10+ miljoen euro aan donaties opgehaald via geef.nl
 2. 200.000+ donateurs via geef.nl
 3. 46+ miljoen euro bespaard voor de non-profit sector via techsoup.nl
 4. 182.000+ producten binnen 10.000+ orders gedondeerd via techsoup.nl


Ook als het even tegen zat hebben we dit gedeeld via de nieuwsbrieven. Maar zoals wel vaker met tegenslagen, we zijn er sterker door geworden en na 15 jaar geen btw meer over donaties te hoeven doorberekenen is daar een voorbeeld van. Wij doen ons werk net als de aangesloten goede doelen zonder winstoogmerk in tegenstelling tot veel commerciele organisaties in de non-profit sector. Wij hopen en gaan er dan ook van uit dat deze manier van werken gewaardeerd wordt.

 
6. Nieuwe gebruiksvoorwaarden geef.nl
Er gelden nieuwe gebruiksvoorwaarden voor bezoekers, donateurs, actievoerders en goede doelen op geef.nl, zie hier.

 
Onze gratis te gebruiken diensten
Geef.nl
»
Donatiemodule
»
Techsoup Nederland
»
Twinfield besparing
»

Nieuwsbrief gegevens
 
Nieuwsbrief abonnement informatie
Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen! Voeg info@geefgratis.nl en info@geef.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.

Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Gebruikersvoorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord (gegaan) met de gebruikersvoorwaarden (tijdens registratie) die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief minimaal op het algemene e-mailadres van de organisatie.

Gepersonaliseerd
Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Verzendinformatie
Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: ##email##
Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: ##aansluitnummer##
 
www.geef.nl - www.geefgratis.nl