Is deze e-mail onleesbaar? Zie online versie.Welkom bij de Geef.nl nieuwsbrief. 15e jaargang | week 27 | 2016
  1. CBF Erkende goede doelen vind- en zichtbaar op Geef.nl
  2. Interessant nieuws uit de goede doelen wereld
  3. Mooi geef.nl voorbeeld - PROJECT + acties. Bijna 40.000 euro opgehaald!
  4. Techsoup.nl: Donaties van IT-producten en diensten voor stichtingen en verenigingen
  5. Stuur de video door die je op ons YouTube kanaal terug wil zien!
  6. Oude nieuwsbrieven opvragen? Zie: www.geefgratis.nl/nieuwsbrieven
Volg ons: f y l t t

 
1. CBF Erkende goede doelen vind- en zichtbaar
op Geef.nl
Geef.nl is het eerste goede doelen-platform waarop nieuwe door CBF erkende goede doelen te vinden zijn.


Het is niet meer dan logisch dat geef.nl de nieuwe CBF-erkenning voor goede doelen weergeeft. Geef.nl heeft altijd getoond of een organisatie het CBF-keurmerk, verklaring van geen bezwaar of CBF-Certificaat heeft. Het is niet meer dan logisch dat we dit aangepast hebben naar het nieuwe CBF-Erkend Goed Doel. Meer en meer goede doelen kiezen voor erkenning en wij sporen alle organisaties in de non-profit sector aan zelf ook voor erkenning te gaan zolang deze status onafhankelijk van de overheid behaald kan worden en waarbij er dus sprake is van zelfregulering vanuit de non-profit sector. Het hebben van de erkenning laat tevens zien dat je als organisatie de belangen van de gever belangrijk vindt.

Zoeken en vinden
Ga naar www.geef.nl/doelen en kies voor +filter en selecteer CBF-Erkend Goed Doel en het zoekresultaat laat die goede doelen zien die CBF-Erkend zijn en bij geef.nl aangesloten. 
2. Interessant nieuws uit de goede doelen wereld
Kort overzicht van het laatste nieuws uit de goede doelen wereld, persoonlijke tweets Jordan van Bergen en tweets door of aan @GeefGratis.

Profile image

Verzoek commissie stand van zaken ANBI/SBBI wordt na 7 sept. helder: ow.ly/N99B3024Rkc Evaluatie in dec. en jan. 2017 naar de Kamer?
Profile image

Sporten voor het goede doel: Waarom doen we daaraan mee? ow.ly/n8AZ3023OYW Er komt volgens Schuyt ook nog groepsdruk bij kijken ;-)
Profile image

OM eist 240 uur werkstraf en 4 maanden voorwaardelijke celstraf tegen voormalig directeur Stichting Childright Fund ow.ly/gToi3022PX3
Profile image

Waarom goede doelen uw geld (soms) niet willen, Kom op tegen Kanker uit België weigert 25.000 euro: ow.ly/3ZRW3022Dry
Profile image

Voor online gokaanbieders geldt geen verplichte afdracht aan goede doelen waarbij dit wel voor NL loterijen geldt. ow.ly/wlIU3022C3u
Profile image

Familiefonds Stichting Neyenburgh heeft zijn volledige vermogen van €51 mln geschonken aan het Oranje Fonds: ow.ly/D54h3020mka
Profile image

Inbreker bij bedrijf Delft steelt geld uit pot voor goede doelen > zie de video: ow.ly/PfG2301XSZE Herkent u hem?
Profile image

fondsenwerving.nl: Erkende goede doelen #CBF ook zichtbaar op #Geef.nl ow.ly/JbrK301XSSW
Profile image

Geef.nl het 1e goede doelen platform waarop nieuwe CBF-Erkende Goede Doelen te vinden zijn: geef.nl/doelen
Profile image

Geweldig! @rolfsoeten wordt binnenkort 50 Zijn #cadeau? Een gift aan #Cordaid via @geefsamen geef.nl/actie/rolf-50-…
Profile image

Weer een #ANBI status ingetrokken: ANBI status sportclub WAAS ingetrokken, zie: ow.ly/vbUW301RtpH
Profile image

350+ erkende goede doelen in ‘kopgroep’ nieuwe regeling #CBF. Alle non-profits kunnen zich laagdrempelig aansluiten, ow.ly/mp3V301PWjj
Profile image

De invoering van de Geefwet heeft er niet toe geleid dat Nederlanders meer zijn gaan geven aan #ANBI instellingen ow.ly/MMbb301wRUI
Profile image

Twee kritische stukken van vandaag, over BN-ers die zich inzetten voor goede doelen, gaan rond op sociale media. ow.ly/VGFu301t2oK
Profile image

Gaan we weer. Opnieuw strengere regels vanuit de overheid: ow.ly/5CXB301fGXs Scherpere regels voor bestuurders waaronder goede doelen.
Profile image

Ik geloof dit verhaal: Door nieuwe #loterijen zal er meer geld verdeeld worden onder Nederlandse goede doelen: t.co/KmMCjjfK91

Jordan van Bergen

@geefgratis

Mijn persoonlijke tweets en tweets over de non-profit sector en de gratis te gebruiken diensten op Geef.nl. Vragen worden binnen 24 uur beantwoord

http://www.geef.nl


 
3. Mooi geef.nl voorbeeld - PROJECT + acties. Bijna 40.000 euro opgehaald!
Meerdere personen zijn in actie gekomen voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie op Geef.nl via het project Marcha de Caridad 2016.


Omschrijving project: In de geest van Don Quichot & Sancho Panza gaan wij in de week voor het lustrum een baanbrekende sportprestatie neerzetten. Een groep van 24 Utrechtse studenten zal in de 8 dagen voorafgaand aan het lustrum 'Don Quichot' vanuit La Mancha naar Janskerkhof rennen. Deze hardlopers zullen non-stop door de Pyreneeën langs Biarritz en door Parijs rennen. Iedere deelnemer loopt één uur per dag en in 8 dagen loopt deze groep studenten dag en nacht de 1816 magische kilometers. Ons doel is om middels deze uitdaging een zo groot mogelijke bijdrage te leveren aan het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie..

Wij zijn blij dat wij met Geef.nl hierin een bijdrage kunnen leveren bij dit soort acties voor aangesloten goede doelen. Dit project heeft bijna 40.000 euro opgehaald!. In totaal zijn er 25 acties aan het project gekoppeld en hebben er meer dan 655 donateurs gemiddeld 58+ euro gedoneerd. Dit is een mooi voorbeeld hoe diverse individuele actie gezamenlijk vanuit 1 project donatiegelden op kunnen halen voor jullie als aangesloten goede doel.

Voor die goede doelen die graag horen hoe ze het beste de bezoekers van de website kunnen laten weten hoe in actie te komen leggen we uit hoe Geef.nl het beste op hun website toegevoegd kan worden inclusief 'kom in actie via Geef.nl' buttons, via deze handleiding.

 
4. Techsoup.nl: Donaties van IT-producten en diensten voor stichtingen en verenigingen
Beschikken over moderne technologie is belangrijk voor uw organisatie, maar neemt dit een te grote hap uit het budget? Iedereen verwacht dat non-profit organisaties een maximum aan middelen besteden aan hun maatschappelijke dienstverlening eerder dan aan hun (IT)administratie.


Techsoup helpt non-profit organisaties zich professioneel uit te rusten met de meest up to date producten door ze gratis of tegen zeer lage prijs toegang te geven tot de producten van de grote IT-leveranciers, zoals Adobe, Cisco, Microsoft, Symantec, en vele andere... Dit maakt deel uit van het maatschappelijk engagement van deze bedrijven.

Uw organisatie kan op die manier producten verkrijgen, onder de vorm van donatie - mits een kleine financiële bijdrage voor onze administratiekosten - of tegen zeer hoge korting. De toegepaste administratiekosten bedragen gemiddeld 5% van de lijstprijs van de producten, wat neerkomt op een korting van om en bij de 95% voor het merendeel van de producten. TechSoup Nederland is volledig onafhankelijk van de leveranciers met wie ze samenwerkt en heeft geen commercieel oogmerk. Het Nederlandse TechSoup programma is een samenwerkingsverband van SOCIALware VZW, Stichting GeefGratis en het TechSoup Global Network.

Voor meer informatie zie de nieuwe website: www.techsoup.nl.

 
5. Stuur de video door die je op ons
YouTube kanaal terug wil zien!
Geef.nl gaat alle aangesloten goede doelen voorstellen op haar eigen YouTube kanaal. Abonneer je dus nu en stuur jouw video door die je op ons YouTube kanaal terug wil zien!


We hebben een afspeellijst die alle goede doelen presenteert en hierbij direct de mogelijkheid biedt meer informatie over dit goede doel op te vragen of direct online te doneren. Klik hier om de video's in de afspeellijst direct af te spelen. Inmiddels staan er 18+ goede doelen in de afspeellijst die zo extra aandacht voor hun goede doel krijgen.

Jullie YouTube video op het Geef.nl YouTube kanaal?
Wil je met jullie goede doel ook op de afspeellijst komen te staan dan kunnen wij dit voor jullie regelen. Mail naar info@geef.nl het volgende:
  • Jullie aansluitnummer: ##aansluitnummer##
  • De juiste link (URL) naar de YouTube video die je graag op onze afspeellijst terug wil zien komen
  • En de vraag aan de afspeellijst toegevoegd te willen worden
Als we deze informatie hebben dan zullen we jullie video toevoegen aan onze afspeellijst. Dit kan wel even duren mochten we veel aanvragen hiervoor binnen krijgen.

 
Onze gratis te gebruiken diensten
Geef.nl
»
Donatiemodule
»
Techsoup Nederland
»
Twinfield besparing
»

Nieuwsbrief gegevens
 
Nieuwsbrief abonnement informatie
Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen! Voeg info@geefgratis.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.

Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Algemene Voorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord (gegaan) met de algemene voorwaarden (tijdens registratie) die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief minimaal op het algemene e-mailadres van de organisatie. Afmelden op het algemen e-mailadres van de organisatie is dus niet mogelijk.

Gepersonaliseerd
Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Verzendinformatie
Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: ##email##
Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: ##aansluitnummer##
 
www.geef.nl - www.geefgratis.nl