Is deze e-mail onleesbaar? Zie online versie.Welkom bij de GeefSamen via Geef.nl | GeefGratis nieuwsbrief. 15e jaargang | week 23 | 2016
  1. Mooi geef.nl voorbeeld - teamactie voor MAF Nederland
  2. Interessant nieuws uit de goede doelen wereld
  3. Gratis voldoen aan de publicatieplicht ANBI via geef.nl (vóór 1 juli)
  4. Feest der (h)Erkenning, 1 juli
  5. Rechtstreeks doneren aan projecten mogelijk!
  6. Oude nieuwsbrieven opvragen? Zie: www.geefgratis.nl/nieuwsbrieven
Volg ons: f y l t t

 
1. Mooi geef.nl voorbeeld - teamactie
Meerdere personen zijn via een teamactie in actie gekomen voor MAF Nederland op GeefSamen via Geef.nl.


Omschrijving actie: Team MAF Rondje ijsselmeer Team. Op zaterdag 11 juni willen wij 300 km fietsen rondom het IJsselmeer. Zo halen we geld op voor Jafeth en Conny Bruinink van de MAF. Maar... gaan wij dat halen?.

Wij zijn blij dat wij met GeefSamen via Geef.nl hierin een bijdrage kunnen leveren bij dit soort acties voor aangesloten goede doelen. Deze actie heeft bijna het streefbedrag bereikt en er is dus zo goed als zeker 10.000+ euro opgehaald. Dit is een mooi voorbeeld hoe diverse individuele actie gezamenlijk vanuit 1 teamactie met leden donatiegelden op kunnen halen voor jullie als aangesloten goede doel.

Voor die goede doelen die graag horen hoe ze het beste de bezoekers van de website kunnen laten weten hoe in actie te komen leggen we uit hoe GeefSamen via Geef.nl het beste op hun website toegevoegd kan worden inclusief 'kom in actie via Geef.nl' buttons, via deze handleiding.

 
2. Interessant nieuws uit de goede doelen wereld
Kort overzicht van het laatste nieuws uit de goede doelen wereld, persoonlijke tweets Jordan van Bergen en tweets door of aan @GeefGratis.

Profile image

Advies aan HR: Katholiek Nieuwsblad #ANBI: ow.ly/ZqIw3018tLz Cassatiezaken laten zien dat ANBI norm arbitrair & niet transparant is.
Profile image

ow.ly/s7Cm3018CCI Hoeveel zijn mensen bereid om te geven aan het goede doel?! Yous Mag Het Weten - Gierig voor Goede Doelen?!
Profile image

Is een non-profit wereld die leunt op de hebzucht van loterijdeelnemers wel okay? Hoort die niet autonoom zonder loterijgelden te werken?
Profile image

De lobby begint harder te draaien: €750 miljoen minder voor goede doelen door aanpassing loterijen ow.ly/tTlZ3017WuN
Profile image

Leger des Heils Duitsland weigert gift die 'niet voor moslims en negers' is bedoeld en alleen voor Duitsers: ow.ly/ABT33017u7D
Profile image

Sluiting dreigt voor Books4Life ow.ly/Npnb3017kOh Dit is een grote klap voor de vrijwilligers en de klanten van de winkel.
Profile image

1 juli is het feest! Goede doelen maken zich op voor erkenning: ow.ly/rn2S3017kE2
Profile image

Leuk item Irene van den Berg: Ik ga 50 kilometer achteruit steppen met een cavia op mijn hoofd. Wie sponsort me? ow.ly/NYZh3012ykP
Profile image

Volgens Rypke Zeilmaker zit de Waddenvereniging boven de huidige CBF-norm: ow.ly/ZsvJ30129hG
Profile image

Publicatieplicht #ANBI uiterlijk 1 juli! ow.ly/2fJ13010tT0 Op die datum moeten de jaarcijfers over 2015 gepubliceerd zijn.
Profile image

#CBF heeft grote bedenkingen bij stichting ’t Nachtlampje en adviseert donateurs en belanghebbenden niet met deze organisatie in zee te gaan
Profile image

Tijd voor onderzoek in Nederland: Sommige goede doelen in Groot-Brittannië geven veel te veel uit aan direct-mail ow.ly/9lMr300UHve
Profile image

Echt gul of hebzucht? Nergens ter wereld geven mensen zoveel aan goede doelen als in Nederland door loterijenstelsel ow.ly/xXwp300UAIt
Profile image

Nederland het op twee na gulste land ter wereld: ow.ly/r48A300UADp Vooral op gebied geven aan goede doelen en opvang vluchtelingen.

Jordan van Bergen

@geefgratis

Mijn persoonlijke tweets en tweets over de non-profit sector en de gratis te gebruiken diensten op GeefSamen via Geef.nl. Vragen worden binnen 24 uur beantwoord

http://www.geef.nl


 
3. Gratis voldoen aan de publicatieplicht ANBI
via geef.nl (vóór 1 juli)
Sinds 2013 moeten ANBI’s hun financiële verantwoording openbaar maken (publicatieplicht ANBI). Dat moet binnen 6 maanden nadat het boekjaar is afgesloten. Voor het boekjaar 2015 moet de informatie derhalve vóór 1 juli 2016 zijn gepubliceerd. Dit kan gratis op geef.nl voor aangesloten goede doelen
Sanctie
Als een ANBI haar financiële verantwoording niet, niet tijdig of niet volledig publiceert, kan de Belastingdienst de ANBI-status intrekken. Dat kan zelfs met terugwerkende kracht. Zorg dus dat jullie organisatie, indien ANBI, voor 1 juli aan de publicatieplicht voldoet via jullie eigen website of binnen geef.nl. Wij maken het in ieder geval voor alle goede doelen in Nederland mogelijk gratis aan deze publicatieplicht te voldoen in tegenstelling tot veel commerciele websites die ANBI organisaties bang maken dat ze hun status verliezen waarbij ze tegen betaling het voldoen aan de publicatieplicht aanbieden. Verwerpelijk wat ons betreft. Daarnaast zorgen al deze betaalde websites voor verdere versnippering en weet de gever niet meer waar hij aan toe is.

Ieder goed doel kan via het CMS systeem binnen geef.nl de gegevens nodig voor de publicatieplicht pagina aanvullen.

Het ANBI logo - VOORWAARDEN AAN GEBRUIK!
Lees hier welke voorwaarden aan het gebruik van het bovenstaande ANBI logo op uitingen gelden.

 
4. Feest der (h)Erkenning, 1 juli
Door tal van organisaties en individuen is de afgelopen tijd heel hard gewerkt aan de nieuwe erkenningsregeling voor de goededoelensector. Vanaf 1 juli 2016 is het zover. Het CBF maakt dan bekend welke organisaties vanaf die datum officieel de titel ‘erkend goed doel’ mogen voeren. Dit wordt gevierd via het ‘Feest van (h)Erkenning’.
De feestelijke bijeenkomst op 1 juli is primair bedoeld om de goededoelenorganisaties in het zonnetje te zetten. Alle erkende organisaties – van groot tot klein en van gevestigde instituten tot ambitieuze starters – zijn visitekaartjes van de sector en leveren een onmisbare bijdrage aan de reputatie van de goede doelen in ons land.

 
5. Rechtstreeks doneren aan projecten mogelijk!
Sinds een maand is het op geef.nl mogelijk rechtstreeks te doneren aan projecten. Op iedere projectpagina van een goed doel kan nu direct gedoneerd worden zonder dat er eerst een actie aan gekoppeld hoeft te zijn zoals dit eerder het geval was.
Voor een voorbeeld, zie deze link van het project Marcha de Caridad 2016 van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Met deze stap maken we het voor ieder goed doel mogelijk direct te doneren aan projecten zonder dat er sprake is van een crowdfunding actie waarbij eerst een streefbedrag gehaald moet worden. Iedere donatie is direct geld voor jullie goede doel.

Dit voorbeeld is nog in de trend van een loopevenement maar het voordeel van het aanmaken van projecten onder naam van jullie goede doel is dat deze niet door geef.nl gemoderate worden. Als goed doel kunnen jullie zelf de projecten aanmaken en toevoegen aan jullie profiel. Op de projectpagina verschijnt rechts een eigen DONEER NU knop die dus rechtstreeks doneren aan dit project mogelijk maakt. Deze link kan dan ook gebruikt worden op de projectpagina op jullie eigen website via een DONEER button zodat goed te volgen blijft hoeveel geld er voor het project opgehaald wordt. Daarnaast krijg je statistische informatie over het project, zie voorbeeld.

Hoe maken wij een project aan?
Log in als moderator van jullie goede doel in het CMS systeem van geef.nl en kies voor de optie: Project toevoegen.

 
Onze gratis te gebruiken diensten
GeefSamen via Geef.nl
»
Donatiemodule
»
Techsoup Nederland
»
Twinfield besparing
»

Nieuwsbrief gegevens
 
Nieuwsbrief abonnement informatie
Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen! Voeg info@geefgratis.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.

Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Algemene Voorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord (gegaan) met de algemene voorwaarden (tijdens registratie) die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief minimaal op het algemene e-mailadres van de organisatie. Afmelden op het algemen e-mailadres van de organisatie is dus niet mogelijk.

Gepersonaliseerd
Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Verzendinformatie
Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: ##email##
Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: ##aansluitnummer##
 
www.geef.nl - www.geefgratis.nl