Is deze e-mail onleesbaar? Zie online versie.Welkom bij de GeefSamen via Geef.nl | GeefGratis nieuwsbrief. 15e jaargang | week 20 | 2016
  1. Technology for social good - 13 juni in Brussel
  2. Rechtstreeks doneren aan projecten mogelijk!
  3. Interessant nieuws uit de goede doelen wereld
  4. Mooi GeefSamen via Geef.nl voorbeeld
  5. SEPA doorlopende machtiging worden + 1 maand later uitbetaald
  6. Oude nieuwsbrieven opvragen? Zie: www.geefgratis.nl/nieuwsbrieven
Volg ons: f y l t t

 
1. Technology for social good - 13 juni in Brussel
Neem deel aan dit evenement speciaal voor beleidsmakers, donoren, strategen en praktijkmensen. Deze conferentie wordt georganiseerd door het European Economic and Social Committee en wordt u aangeboden door TechSoup Europa in samenwerking met Assifero, DAFNE, Reves en het Iris Network.

Voor meer informatie zie: http://www.techsoupeurope.org/

Registreren en aanmelden kan via deze link

 
2. Rechtstreeks doneren aan projecten mogelijk!
Sinds een maand is het op geef.nl mogelijk rechtstreeks te doneren aan projecten. Op iedere projectpagina van een goed doel kan nu direct gedoneerd worden zonder dat er eerst een actie aan gekoppeld hoeft te zijn zoals dit eerder het geval was.
Voor een voorbeeld, zie deze link van het project Marcha de Caridad 2016 van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Met deze stap maken we het voor ieder goed doel mogelijk direct te doneren aan projecten zonder dat er sprake is van een crowdfunding actie waarbij eerst een streefbedrag gehaald moet worden. Iedere donatie is direct geld voor jullie goede doel.

Dit voorbeeld is nog in de trend van een loopevenement maar het voordeel van het aanmaken van projecten onder naam van jullie goede doel is dat deze niet door geef.nl gemoderate worden. Als goed doel kunnen jullie zelf de projecten aanmaken en toevoegen aan jullie profiel. Op de projectpagina verschijnt rechts een eigen DONEER NU knop die dus rechtstreeks doneren aan dit project mogelijk maakt. Deze link kan dan ook gebruikt worden op de projectpagina op jullie eigen website via een DONEER button zodat goed te volgen blijft hoeveel geld er voor het project opgehaald wordt. Daarnaast krijg je statistische informatie over het project, zie voorbeeld.

Hoe maken wij een project aan?
Log in als moderator van jullie goede doel in het CMS systeem van geef.nl en kies voor de optie: Project toevoegen.

 
3. Interessant nieuws uit de goede doelen wereld
Kort overzicht van het laatste nieuws uit de goede doelen wereld, persoonlijke tweets Jordan van Bergen en tweets door of aan @GeefGratis.

Profile image

Technology for social good - 13 juni in Brussel: http://ow.ly/YEhF300s0le Voor beleidsmakers, donoren, strategen en praktijkmensen #techsoup
Profile image

Hier gaat uw inleg voor de Postcode Loterij heen: ow.ly/3Nnz300s3OF Zelf hebben ze ook nog wel het een en ander te besteden...
Profile image

Michail Fridman, de op 1 na rijkste man van Rusland, geeft zijn hele vermogen weg aan goede doelen, 13,3 miljard: ow.ly/yBCU300qUWW
Profile image

#Windows partners with nonprofit #CARE to build healthy communities through technology: ow.ly/FXQD300acfe / ow.ly/WjEq300acnL
Profile image

Sinds 16.00 uur geef.nl weer up. Oorzaak: ow.ly/iQfE300hYvb Verkeer naar datacentrum Bit 2 in Ede verstoord. Geef.nl 15 min. down geweest.
Profile image

Goede doelen zetten BN'ers in om boodschap kracht bij te zetten. Wie trekt aan het langste eind: BN'er / goede doel? ow.ly/O0Qz3001TrV

Jordan van Bergen

@geefgratis

Mijn persoonlijke tweets en tweets over de non-profit sector en de gratis te gebruiken diensten op GeefSamen via Geef.nl. Vragen worden binnen 24 uur beantwoord

http://www.geef.nl


 
4. Mooi GeefSamen via Geef.nl voorbeeld
5 personen zijn via een teamactie in actie gekomen voor SmartKids Foundation op GeefSamen via Geef.nl.


Omschrijving actie: Gijs Gunterman, Thomas Hazenberg, Jaap van der Meulen, Marijn Trip and Wouter Hazenberg will each try to raise at least EUR 500 to reach our combined goal of at least EUR 2,500 If the 5 of us make it to the finish line, 5 SmartKids can finish their High School education..

Wij zijn blij dat wij met GeefSamen via Geef.nl hierin een bijdrage kunnen leveren bij dit soort acties voor aangesloten goede doelen. Deze actie heeft inmiddels het streefbedrag bereikt en er is meer dan 2.500+ euro opgehaald. Dit is een mooi voorbeeld hoe diverse individuele actie gezamenlijk vanuit 1 teamactie met leden donatiegelden op kunnen halen voor jullie als aangesloten goede doel.

Voor die goede doelen die graag horen hoe ze het beste de bezoekers van de website kunnen laten weten hoe in actie te komen leggen we uit hoe GeefSamen via Geef.nl het beste op hun website toegevoegd kan worden inclusief 'kom in actie via Geef.nl' buttons, via deze handleiding.

 
5. SEPA doorlopende machtiging worden + 1 maand later uitbetaald maar zijn op voorhand zichtbaar
Sinds we SEPA doorlopende machtigingen via Slimpay verwerken krijgen we af en toe een vraag vergelijkbaar met deze: "Wij krijgen giften binnen op de datum 1 juni 2016. Lijkt mij niet te kloppen."
Dit is in orde. Dit betreft doorlopende machtigingen die verwerkt worden via Slimpay. Zie vraag 12 bij de veel gestelde vragen over de online donatiemodule van geef.nl op www.geefgratis.nl/helpdesk/donatiemodule voor het antwoord:

12. Hoe werkt de doorlopende machtigingen optie binnen de donatiemodule?
Stichting GeefGratis biedt in samenwerking met Slimpay goede doelen een veilige en eenvoudig donatiemodule voor het verwerken van doorlopende machtigingen via desktop, mobiel en tablet. Voor eenmalige transacties raden wij betalingen via iDeal, Creditcard etc. aan.

Hoe werkt het? Zodra een machtiging met een unieke SMS validatiecode is gevalideerd door een donateur op het systeem van Slimpay, ontvangt deze direct een email ter bevestiging. De SEPA euro incasso (machtiging) wordt vervolgens geincasseerde door Slimpay via een IBAN rekeningnummer van Stichting Derdengelden GeefGratis. Wij verwerken de machtiging en incasseren de machtiging bij de donateur en we maken de donatie(s) 1x per maand gesommeerd per goed doel over.

SEPA incasso's via Slimpay krijgen de 1e dag van de volgende maand waarin ze geincasseerd worden als donatiedatum. Het kan dus voorkomen dat op 13 maart een machtiging afgegeven wordt die op het donatieoverzicht 1 april als datum krijgt. Dit betekent dat een donatie pas in de 2e maand volgend waarop het bedrag geïncasseerd is wordt uitbetaald. In dit geval krijgt de machtiging van 13 maart dus de donatiedatum 1 april en wordt dus begin mei bij alle donaties over april uitbetaald. Dit komt omdat een donateur de machtiging nog kan storneren of er kunnen andere betaalproblemen (onvoldoende saldo, naam/nummer stemmen niet overeen, etc.) zich voordoen waardoor de donatie alsnog niet is binnen gekomen. We moeten dus extra tijd inruimen voor SEPA-euro incasso's voordat we deze uitbetalen.

Wanneer zien wij als goede doel de donatie in de overzichten? Ondanks dat machtigingen nog gestorneerd kunnen worden geldt dat we deze transactie niet real-time maar wel zodra dit aangeboden is aan de bank door Slimpay in te zien zullen zijn met dus de 1e dag van de volgende maan. Via de download van alle transacties via het CMS systeem is dan te zien welke donaties er voor de desbetreffende maand verwerkt zijn. Dit is dus altijd minimaal 1 maand later dan waarin de machtiging verwerkt is.

Het is dus bij verwerking nog niet direct 100% zeker dat dit bedrag ook daadwerkelijk binnenkomt bij het desbetreffende goede doel. De donateur kan het dus nog voor de uitbetaaltermijn storneren.

 
Onze gratis te gebruiken diensten
GeefSamen via Geef.nl
»
Donatiemodule
»
Techsoup Nederland
»
Twinfield besparing
»

Nieuwsbrief gegevens
 
Nieuwsbrief abonnement informatie
Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen! Voeg info@geefgratis.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.

Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Algemene Voorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord (gegaan) met de algemene voorwaarden (tijdens registratie) die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief minimaal op het algemene e-mailadres van de organisatie. Afmelden op het algemen e-mailadres van de organisatie is dus niet mogelijk.

Gepersonaliseerd
Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Verzendinformatie
Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: ##email##
Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: ##aansluitnummer##
 
www.geef.nl - www.geefgratis.nl