Is deze e-mail onleesbaar? Zie online versie.Welkom bij de GeefSamen via Geef.nl | GeefGratis nieuwsbrief. 15e jaargang | week 16 | 2016
 1. Hoge Raad: Donaties aan ANBI's op Geef.nl 100% aftrekbaar!
 2. Direct linken naar SEPA doorlopende machtiging mogelijk in de donatiemodule!
 3. Interessant nieuws uit de goede doelen wereld
 4. Doneren via doorlopende machtiging aan een actie op Geef.nl nu mogelijk!
 5. Mooi GeefSamen via Geef.nl voorbeeld
 6. De Damloop 2016 - Fondsenwerven op GeefSamen via Geef.nl
 7. Justgiving.nl gestopt!
 8. Oude nieuwsbrieven opvragen? Zie: www.geefgratis.nl/nieuwsbrieven
Volg ons: f y l t t

 
1. Hoge Raad: Donaties aan ANBI's op Geef.nl 100% aftrekbaar!
De Hoge Raad heeft vrijdag 22 april geoordeeld dat Stichting GeefGratis, die via internet goede doelen faciliteert en donaties ontvangt en doorstort, zelf niet kan worden aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) maar dat wel geldt dat alle donaties via Geef.nl aan ANBI's 100% aftrekbaar zijn voor de gever. Dit is goed nieuws voor de gever en aangesloten goede doelen.
Stichting GeefGratis stimuleert filantropie en geeft goede doelen, particulieren en bedrijven toegang tot gratis te gebruiken internetdiensten waarmee zij fondsen kunnen werven voor non-profits. De ANBI-status is een kwalificatie die voor fiscale doeleinden aangewend wordt. Stichting GeefGratis kan zonder bijdragen van particulieren zelfstandig functioneren. Ook zonder de ANBI status zal de stichting in de toekomst filantropie blijven stimuleren in Nederland. De Stichting heeft de intrekking van haar ANBI-status in 2012 mede ingezet om voor alle goede doelen een betere definitie van het fiscale ANBI-begrip te verkrijgen. Zowel het Gerechtshof als de Advocaat-Generaal van de Hoge Raad der Nederlanden en de Hoge Raad hebben een uitvoerige toelichting gegeven. Andere goede doelen kunnen deze rechtspraak mogelijk gebruiken om hun eigen positie als ANBI veilig te stellen.

Gift aan aangesloten ANBI organisatie 100% aftrekbaar!
Een zeer belangrijk punt in de uitspraak van de Hoge Raad gaat over het feit of een gift via Stichting GeefGratis al dan niet aftrekbaar is. Dit is het geval. Donaties die via Geef.nl lopen zijn aftrekbaar voor de donateurs indien de donaties worden doorgestort naar een ANBI. Dat heeft dan te gelden voor de gehele gift met inbegrip van de daarop ingehouden kostenbijdrage.

Voor meer informatie, zie: geefgratis.nl. Later volgt op deze pagina van de website een uitgebreidere reactie. Ondanks het in eerste instantie minder leuke nieuws voor onze Stichting geeft de uitspraak duidelijkheid over aftrekbaarheid van giften aan ANBI's en geldt dat GeefGratis met dit nieuws zich volledig kan richten op de online fondsenwerving voor goede doelen omdat nu duidelijk is dat giften volledig aftrekbaar zijn voor de gever.

 
2. Direct linken naar SEPA doorlopende machtiging mogelijk in de donatiemodule!
Net als bij alle andere betaalvormen is het mogelijk direct vanaf de website van jullie goede doel door te linken naar de donatiemodule waarbinnen alleen de betaalvorm SEPA doorlopende machtiging geopend wordt. In dit item uitleg hoe aan deze link te komen en toe te passen op de website van jullie goede doel.


Wat is de link?
Probeer deze link uit en als het goed is opent de donatiemodule van jullie goede doel zich met ALLEEN de betaalvorm SEPA euro incasso.

De donateur kan altijd nog kiezen om andere betaalopties aangeboden te krijgen maar via deze link geldt dat alleen SEPA doorlopende machtiging wordt aangeboden. Kopieer deze link dus uit deze nieuwsbrief en pas deze toe op een pagina op de website van jullie goede doel waarop je donateurs de mogelijkheid wil bieden vaste donateur te worden via een SEPA euro incasso.

 
3. Interessant nieuws uit de goede doelen wereld
Kort overzicht van het laatste nieuws uit de goede doelen wereld, persoonlijke tweets Jordan van Bergen en tweets door of aan @GeefGratis.

Profile image

Persbericht Hoge Raad: ow.ly/4mYzfG Stichting die goede doelen faciliteert zelf geen #ANBI -> gehele gift incl. kosten aftrekbaar
Profile image

Duidelijkheid voor aangesloten ANBI's bij GeefGratis. Gift 100% aftrekbaar. Dus incl. ingehouden kostenbijdrage! #ANBI #Geef.nl
Profile image

1e reactie GeefGratis op uitspraak HR mbt #ANBI status: ow.ly/4mYv03 Betere definitie van het fiscale ANBI-begrip verkregen!
Profile image

Sleutelfiguren miljoenenfraude goede doelen blazen aftocht: ow.ly/4mWW84 Hoofdverdachte niet meer aan de stichtingen verbonden.
Profile image

Dubbel zoveel erfenissen naar goede doelen in Belgie: ow.ly/4mSXaw Tot 15,7 miljoen euro in 2015
Profile image

Twijfels over keurmerk verdachte dierenhulporganisaties: ow.ly/4mO7a3 "Eind van het jaar stoppen we er ook mee", aldus voorzitter
Profile image

Solidaridad en de drogredenen van brievenbusfirma’s: ow.ly/10FUp4
Profile image

Drogba's goede doel zwaar onder vuur (maar de Ivoriaan bijt terug) ow.ly/10FBPa
Profile image

Waarschuwing: doneer geen geld voor ROC-sponsorloop tegen kanker: ow.ly/10CLev

Jordan van Bergen

@geefgratis

Mijn persoonlijke tweets en tweets over de non-profit sector en de gratis te gebruiken diensten op GeefSamen via Geef.nl. Vragen worden binnen 24 uur beantwoord

http://www.geef.nl


 
4. Doneren via doorlopende machtiging aan een actie op Geef.nl nu mogelijk!
Het is sindskort mogelijk voor gevers via een doorlopende machtiging (SEPA euro incasso) aan een actie op Geef.nl te doneren! Actievoerder werven nu dus ook voor jullie goede doel via hun actie vaste donateurs. Iedere actievoerder kan dus ook ingezet worden om vaste donateurs te werven.


Het kan dus interessant zijn de achterban op de hoogte te brengen dat zij jullie goede doel kunnen helpen door actief te worden op Geef.nl met een actie waarom zij vaste donateurs gaan werven voor jullie goede doel! Pas dit dus toe is ons advies.

 
5. Mooi GeefSamen via Geef.nl voorbeeld
Hanneke Andringa is in actie gekomen voor Stichting Downsyndroom op GeefSamen via Geef.nl.


Omschrijving actie: Op 10 april lopen wij de marathon van Rotterdam. Wie beloont onze prestatie met een donatie voor de Stichting Down Syndroom? Mede door de Stichting Downsyndroom krijgen kinderen met downsyndroom en hun ouders vanaf de geboorte goede begeleiding, waardoor deze kinderen als ze ouder worden ook actieve sporters worden en blijven. Zoals Joep, hij skiet, fietst, bergwandelt, zwemt en speelt hockey..

Wij zijn blij dat wij met GeefSamen via Geef.nl hierin een bijdrage kunnen leveren bij dit soort acties voor aangesloten goede doelen. Deze actie is afgerond en er is meer dan 2.000+ euro opgehaald. Los van het bedrag weer een mooi bedachte actie voor het goede doel.

Voor die goede doelen die graag horen hoe ze het beste de bezoekers van de website kunnen laten weten hoe in actie te komen leggen we uit hoe GeefSamen via Geef.nl het beste op hun website toegevoegd kan worden inclusief 'kom in actie via Geef.nl' buttons, via deze handleiding.

 
6. De Damloop 2016 - Fondsenwerven
op GeefSamen via Geef.nl
We leggen op de volgende pagina uit hoe je kunt fondsenwerven via het loopevenement Damloop 2016.
Is de Damloop een geschikt fondsenwervingsevenement voor mijn goede doel?
GeefSamen via Geef.nl laat al jaren zien dat lopers van evenementen honderdduizenden euro's voor goede doelen ophalen. Ook jouw goede doel kan dit jaar meedoen aan de Damloop! Of je nu een klein, minder bekend of juist groot en zeer bekend goed doel bent, wel/geen Damloop kaarten koopt. Samen met GeefSamen via Geef.nl maak je van de Damloop een succesvol fondsenwervingsevenement.  Download handleiding hoe fondsen te werven via (loop)evenementen
  Stappenplan Damloop 2015.


 
7. Justgiving.nl gestopt!
In de vorige nieuwsbrief en op 17 maart maakte de directeur van het IF het volgende bekend:
Het blijkt dat de Nederlandse versie op de .nl domeinnaam inderdaad stopt. Men kan zich al niet meer registreren of een actie opstarten en zoals het er nu naar uitziet sluit de website zich rond oktober 2016. Goede redenen om voor GeefSamen via Geef.nl te (blijven) kiezen:
 1. Gratis in gebruik en dus in basis no cure no pay;
 2. Alle gangbare Nederlandse betaalmethodes;
 3. Zelf te kiezen inhoudingspercentage op donaties;
 4. Van en door Nederlanders;
 5. Vanuit een non-profit gedachte en dus GEEN winstoogmerk;
 6. Je eigen actieplatform op eigen (sub)domeinnaam waardoor geen directe relatie naar andere goede doelen;
 7. Geen abonnementskosten;
 8. Gericht op de Nederlandse non-profit sector;
 9. 15+ jaar trackrecord;
 10. etc.
Kortom: GeefSamen via Geef.nl is al jaren de betaalbare oplossing m.b.t.
 1. Het kunnen ontvangen van online donaties;
 2. Het aanbieden van een actieplatform aan de achterban;
 3. Het snel, gemakkelijk, veilig en responsive verwerken van online donaties;
 4. Het doneren aan projecten van jullie goede doel;
 5. Het in actie komen vanuit een particulier, bedrijf of via een evenement;
 6. etc.
Indien jullie goede doel GeefSamen via Geef.nl nog niet gebruikt stap dan nu over!

 
Onze gratis te gebruiken diensten
GeefSamen via Geef.nl
»
Donatiemodule
»
Techsoup Nederland
»
Twinfield besparing
»

Nieuwsbrief gegevens
 
Nieuwsbrief abonnement informatie
Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen! Voeg info@geefgratis.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.

Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Algemene Voorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord (gegaan) met de algemene voorwaarden (tijdens registratie) die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief minimaal op het algemene e-mailadres van de organisatie. Afmelden op het algemen e-mailadres van de organisatie is dus niet mogelijk.

Gepersonaliseerd
Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Verzendinformatie
Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: ##email##
Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: ##aansluitnummer##
 
www.geef.nl - www.geefgratis.nl