Is deze e-mail onleesbaar? Zie online versie.Welkom bij de GeefSamen via Geef.nl | GeefGratis nieuwsbrief. 15e jaargang | week 12 | 2016
 1. Nieuwe manier van doneren: Hybride combineert off- met online doneren
  Gratis sms-bericht met online doneren link naar alle betaalmethodes
 2. Nieuwe manier van doorlopende machtigingen verwerken in 2016 - UPDATE
 3. Interessant nieuws uit de goede doelen wereld
 4. UPDATE Gratis boek online fondsenwerving 2.0(16)
 5. Mooi GeefSamen via Geef.nl voorbeeld
 6. Justgiving.nl (ge)stopt!?
 7. Oude nieuwsbrieven opvragen? Zie: www.geefgratis.nl/nieuwsbrieven
Volg ons: f y l t t

 
1. Nieuwe manier van doneren:
Hybride combineert off- met online doneren
Wikipedia beschrijft de term hybride als volgt: "nauwe vermenging van ongelijksoortige zaken". Voorheen was het bijna onmogelijk via offline media de conversie naar online doneren mogelijk te maken. Vandaag de dag is dit mogelijk maar heel veel fondsenwervers passen dit (helaas) nog steeds niet toe.


In dit item probeer ik aan te geven wat de mogelijkheden zijn om via offline kanalen de conversie richting online doneren mogelijk te maken.

Gratis sms-bericht met online doneren link naar alle betaalmethodes
De nieuwe vorm van hybride doneren die GeefSamen via Geef.nl aan alle aangesloten goede doelen aanbiedt is een sms-dienst waarbij de donateur na het versturen van een sms-bericht aan een nummer een GRATIS sms-bericht terugkrijgt met daarin de link naar de online donatiemodule van het desbetreffende goede doel. We hebben het hier dus niet over het doneren via een betaalde sms en dus betalen via de telefoonrekening maar over een hybride vorm waarbij de donateur dus een gratis sms-bericht ontvangt waarmee er via diverse betalingsvormen gedoneerd kan worden. Alle aangesloten goede doelen bij GeefSamen via Geef.nl kunnen deze hybride vorm van doneren gebruiken op hun on- en offline uitingen.

Een voorbeeld: stuur een sms-bericht naar 1008 met als inhoud: donatie ##aansluitnummer##. Zie het bovenstaande plaatje voor het voorbeeld van Stichting GeefGratis. De donateur krijgt dan een gratis sms-bericht terug met de volgende informatie:

Geachte heer/mevrouw,

Dit is een gratis sms. Klik op de volgende link en u kunt online doneren aan ##lastname##: https://www.geef.nl/externalMod.php?gd=##aansluitnummer##&ref=1008. Alvast dank voor uw donatie!

Met vriendelijke groet

GeefSamen via geef.nl


Dit kan ieder goed doel op deze manier per direct toepassen. Hiermee is het dus mogelijk in gedrukte media (direct mail, nieuwsbrieven, abri’s, flyers, etc.) mensen de mogelijkheid te bieden online te doneren via ideal, creditcard, PayPal, SEPA-euro incasso (doorlopende machtiging) door de potentiele donateurs uit te leggen: Wilt u weten hoe u aan ons kunt doneren? Stuur een sms-bericht naar 1008 met als inhoud: donatie ##aansluitnummer## en wij sturen u een gratis sms-bericht waarmee u direct aan ons kunt doneren via diverse betalingsmethoden.

Bovenstaande kan ook interessant zijn op een onlinepagina op de website omdat ook hiermee het voor een donateur mogelijk wordt om via 1 sms-bericht vanaf zijn smartphone online te doneren.

Pas bovenstaande dus toe omdat dit nieuwe kansen biedt online donaties voor jullie goede doel te ontvangen zonder dat het jullie organisatie iets kosten. Kwestie van de mogelijkheid aanbieden in gedrukte en online media. Voor meer informatie over hybride donatievormen zie het gratis online boek fondsenwerving 2.0(16) van Jordan van Bergen.

 
2. Nieuwe manier van doorlopende machtigingen verwerken in 2016 - UPDATE
Binnen de donatiemodule van alle aangesloten goede doelen is de doorlopende machtiging (SEPA-euro incasso) geactiveerd zoals in de vorige nieuwsbrief aangegeven. De eerste doorlopende machtigingen zijn via de donatiemodule binnengekomen voor verschillende goede doelen.


Waarom nog een pilot?
De praktijk moet nog uitwijzen of doorlopende machtigingen die wij verwerken voor aangesloten goede doelen via Slimpay goed verlopen. We geven inmiddels uitleg op de helpdesk pagina's m.b.t. de online donatiemodule hoe deze betaalvorm werkt, zie hier (vraag 12).

Door de betaalvorm nu al te activeren kunnen we eventuele kinderziektes opsporen en oplossen zodat alle aangesloten goede doelen ook doorlopende machtigingen binnen de donatiemodule van GeefSamen via Geef.nl kunnen blijven verwerken. Mocht er op dit moment nog geautomatiseerd iets fout gaan dan geldt dat we dit altijd nog handmatig kunnen repareren.

Daarnaast bekijken we ook nog alternatieve oplossingen die wellicht nog makkelijker/sneller werken in vergelijk met Slimpay. Vooralsnog lijkt het er op dat Slimpay de vervanger van de betaalvorm PayIBAN is en PayIBAN is inmiddels binnen de donatiemodule als betaalvorm voor alle aangesloten goede doelen verwijderd.

 
3. Interessant nieuws uit de goede doelen wereld
Kort overzicht van het laatste nieuws uit de goede doelen wereld, persoonlijke tweets Jordan van Bergen en tweets door of aan @GeefGratis.

Profile image

Betaalmethode PayIBAN verwijderd bij aangesloten goede doelen. De nieuwe SEPA-euro incasso variant t.b.v. doorlopende machtigingen is live.
Profile image

Nieuwe versie van mijn #gratis #boek online #fondsenwerven 2.0(16) online geplaatst: ow.ly/ZY0gA Nu met hybride doneren uitleg.
Profile image

Protestkeurmerk #KGD opgeheven. Bye Bye Bart Hartman in de non-profit sector? ow.ly/ZWLio
Profile image

In een brief aan keurmerkhouders laat voorzitter Bart Hartman weten dat het Keurmerk Goede Doelen wordt opgeheven: ow.ly/ZV9t5
Profile image

De 95-jarige Adriaan Dekker krijgt jaarlijks zoveel acceptgiro's van goede doelen dat hij er gek van wordt: ow.ly/ZU4E0
Profile image

Was te verwachten: Tv-kijker zit niet te wachten op goede doelen-tv SBS6 ow.ly/ZTuj2 Tegenvallende kijkcijfers.
Profile image

RTL Nieuws onderzoekt declaraties 100 goede doelen-bestuurders ow.ly/ZOA14 waarvan 90 leden Goede Doelen Nederland en Partos.
Profile image

Poster 'Geen geleur aan mijn deur' moet onder andere collectanten stoppen, zie: ow.ly/ZOyQN Poster: ow.ly/ZOyZb
Profile image

Bij Britse goede doelen wordt de stormbal gehesen ivm FPS. Hiermee kan in 1x alle communicatie geblokkeerd worden: ow.ly/ZHk5Y

Jordan van Bergen

@geefgratis

Mijn persoonlijke tweets en tweets over de non-profit sector en de gratis te gebruiken diensten op GeefSamen via Geef.nl. Vragen worden binnen 24 uur beantwoord

http://www.geef.nl


 
4. UPDATE Gratis boek online fondsenwerving 2.0(16)
Het gratis boek online fondsenwerving 2.0(16) heeft online een update gekregen en helpt bij het komen tot een strategie online fondsenwerving voor non-profits.


Aan het boek is een nieuw hoofdstuk 6.2. Hybride doneren (offline gecombineerd met online) toegevoegd. Via dit gratis boek hoopt Jordan van Bergen fondsenwervers te laten zien hoe zonder al te hoge investering en door slimme toepassing van internet tools online fondsen te werven. Of dit nu voor een minder bekend of juist bekend goed doel is. Sinds 27 maart 2016 staat op de website van Jordan van Bergen een update van het boek en kan iedereen de nieuwe versie van het boek ook downloaden als PDF.

 
5. Mooi GeefSamen via Geef.nl voorbeeld
Nienke Leenman komt in actie voor Stichting de CLiCK tussen mens en hulphond op GeefSamen via Geef.nl.


Omschrijving actie: In een gewone rolstoel, waarin het puur aankomt op spierkracht, rollend over het Pieterpad van Limburg naar Groningen. Een monsterrit van ruim vijfhonderd kilometer die de 33-jarige Nienke Leenman uit Aalden aandurft. Samen met haar hulphond Regido start zij 30 maart op de St. Pietersberg in Limburg. En zal naar verwachting een kleine drie weken later eindigen in Pieterburen in Groningen. En dat allemaal voor een goed doel; Stichting de CLiCK tussen mens en hulphond..

Wij zijn blij dat wij met GeefSamen via Geef.nl hierin een bijdrage kunnen leveren bij dit soort acties voor aangesloten goede doelen. Deze actie is kortgeleden gestart en er is inmiddels 650+ euro opgehaald. Los van het bedrag weer een mooi bedachte actie voor het goede doel.

Voor die goede doelen die graag horen hoe ze het beste de bezoekers van de website kunnen laten weten hoe in actie te komen leggen we uit hoe GeefSamen via Geef.nl het beste op hun website toegevoegd kan worden inclusief 'kom in actie via Geef.nl' buttons, via deze handleiding.

 
6. Justgiving.nl (ge)stopt!?
Op 17 maart maakte de directeur van het IF het volgende bekend:
Goede redenen om voor GeefSamen via Geef.nl te kiezen:
 1. Gratis in gebruik en dus in basis no cure no pay;
 2. Alle gangbare Nederlandse betaalmethodes;
 3. Zelf te kiezen inhoudingspercentage op donaties;
 4. Van en door Nederlanders;
 5. Vanuit een non-profit gedachte en dus GEEN winstoogmerk;
 6. Je eigen actieplatform op eigen (sub)domeinnaam waardoor geen directe relatie naar andere goede doelen;
 7. Geen abonnementskosten;
 8. Gericht op de Nederlandse non-profit sector;
 9. 15+ jaar trackrecord;
 10. etc.
Kortom: GeefSamen via Geef.nl is al jaren de betaalbare oplossing m.b.t.
 1. Het kunnen ontvangen van online donaties;
 2. Het aanbieden van een actieplatform aan de achterban;
 3. Het snel, gemakkelijk, veilig en responsive verwerken van online donaties;
 4. Het doneren aan projecten van jullie goede doel;
 5. Het in actie komen vanuit een particulier, bedrijf of via een evenement;
 6. etc.
Indien jullie goede doel GeefSamen via Geef.nl nog niet gebruikt stap dan nu over!

 
Onze gratis te gebruiken diensten
GeefSamen via Geef.nl
»
Donatiemodule
»
Techsoup Nederland
»
Twinfield besparing
»

Nieuwsbrief gegevens
 
Nieuwsbrief abonnement informatie
Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen! Voeg info@geefgratis.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.

Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Algemene Voorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord (gegaan) met de algemene voorwaarden (tijdens registratie) die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief minimaal op het algemene e-mailadres van de organisatie. Afmelden op het algemen e-mailadres van de organisatie is dus niet mogelijk.

Gepersonaliseerd
Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Verzendinformatie
Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: ##email##
Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: ##aansluitnummer##
 
www.geef.nl - www.geefgratis.nl