Is deze e-mail onleesbaar? Zie online versie.Welkom bij de GeefSamen via Geef.nl | GeefGratis nieuwsbrief. 15e jaargang | week 6 | 2016
  1. Interessant nieuws uit de goede doelen wereld
  2. Nieuwe manier van doorlopende machtigingen verwerken in 2016 - UPDATE
  3. Mooi GeefSamen via Geef.nl voorbeeld
  4. Aanmelden voor erkenning kan via website CBF
  5. Oude nieuwsbrieven opvragen? Zie: www.geefgratis.nl/nieuwsbrieven
Volg ons: f y l t t

 
1. Interessant nieuws uit de goede doelen wereld
Kort overzicht van het laatste nieuws uit de goede doelen wereld, persoonlijke tweets Jordan van Bergen en tweets door of aan @GeefGratis.

Profile image

Het Centraal Bureau Fondsenwerving zal voorlopig niet haar naam wijzigen. Dit heeft de toezichthouder laten weten, ow.ly/ZcsGL
Profile image

Boven #ANGO pakken zich donkere wolken samen nu de organisatie haar CBF-Keur heeft verloren, zie: ow.ly/Zcsws
Profile image

Loterijen willen minder winst afstaan aan goede doelen: ow.ly/YYime Het zou gaan om een afdrachtsverlaging van 50% naar 40%.
Profile image

Duitsers gaven het afgelopen jaar een recordbedrag aan liefdadigheid. Aan goede doelen werd 5,5 miljard euro gegeven ow.ly/YVTKF
Profile image

In Belgie worden ook adressen gedeeld: Geef aan 1 goed doel, krijg reclame van alle goede doelen: ow.ly/YUTb5
Profile image

Pikante studenten-kalender voor het goede doel. ow.ly/YTluG Dit jaar gaat het geld naar Stichting Kinderwens en Friends for Life
Profile image

Natuur- en ontwikkelingsorganisatie #IUCN NL zit in de financiële problemen door mismanagement ow.ly/YHXvQ
Profile image

Promotie Drs. F.R. Hubers ‘Impact goededoelenprojecten vaak onbekend’ ow.ly/YHXiU
Profile image

Het #CBF stelt een onderzoek in naar een #inzamelactie van stichting 't Nachtlampje in Amersfoort ow.ly/YsHhQ

Jordan van Bergen

@geefgratis

Tweets over de goede doelen wereld en de gratis te gebruiken diensten van GeefGratis + persoonlijke tweets directeur GeefGratis

http://www.geefgratis.nl


 
2. Nieuwe manier van doorlopende machtigingen verwerken in 2016 - UPDATE
Als pilot hebben we binnen de donatiemodule van alle aangesloten goede doelen de doorlopende machtiging (SEPA euro incasso) geactiveerd zoals in de vorige nieuwsbrief aangegeven. We kunnen melden dat in productie het verwerken van doorlopende machtigingen via Slimpay inmiddels goed verloopt. De eerste doorlopende machtigingen zijn via de donatiemodule binnengekomen voor verschillende goede doelen.


Waarom een pilot?
De praktijk moet nog uitwijzen of doorlopende machtigingen die wij verwerken voor aangesloten goede doelen via Slimpay goed verlopen. Door de betaalvorm te activeren kunnen we eventuele kinderziektes opsporen en oplossen zodat alle aangesloten goede doelen ook doorlopende machtigingen binnen de donatiemodule van GeefSamen via Geef.nl kunnen verwerken. Mocht er op dit moment nog geautomatiseerd iets fout gaan dan geldt dat we dit altijd nog handmatig kunnen repareren. Daarnaast bekijken we ook nog alternatieve oplossingen die wellicht nog makkelijker/sneller werken in vergelijk met Slimpay.

 
3. Mooi GeefSamen via Geef.nl voorbeeld
Lisanne, Susan, Tessa En Zita komen in actie voor Stichting Leukemie.nl op GeefSamen via Geef.nl.


Omschrijving actie: Op zondag 3 april rennen wij in Berlijn de halve marathon om geld op te halen voor het leukemiefonds. We hebben van dichtbij meegemaakt hoe verschrikkelijk deze ziekte is en willen daarom zoveel geld mogelijk inzamelen. Steun het leukemiefonds en doneer nu, alle kleine beetjes helpen! We zullen uiteraard laten weten hoeveel geld we hebben opgebracht. Tot drie april bij de finish, liefs, Lisanne, Susan, Tessa en Zita..

Wij zijn blij dat wij met GeefSamen via Geef.nl hierin een bijdrage kunnen leveren bij dit soort acties voor aangesloten goede doelen die gekoppeld zijn aan bestaande evenementen. Deze actie hoort bij de marathon van Berlijn 2016. Er is inmiddels meer dan 2.000+ euro opgehaald.

Voor die goede doelen die graag horen hoe ze het beste de bezoekers van de website kunnen laten weten hoe in actie te komen leggen we uit hoe GeefSamen via Geef.nl het beste op hun website toegevoegd kan worden inclusief 'kom in actie via Geef.nl' buttons, via deze handleiding.

 
4. Aanmelden voor een erkenning kan vanaf nu via website CBF
Op 1 januari 2016 is de nieuwe erkenningsregeling voor goede doelen gestart. Aanmelden kan vanaf nu. Informatie over de aanmeldingsprocedure, de overgangsregeling en de kosten kunt u vinden op erkenningsregeling.com
Vijf goede redenen om de erkenning aan te vragen:
  1. Een erkenning maakt zichtbaar dat uw organisatie transparant is en aan alle kwaliteitseisen voldoet.
  2. Een erkenning, door een onafhankelijke toezichthouder, draagt bij aan publieksvertrouwen.
  3. Een erkenning maakt zichtbaar dat uw maatschappelijke doelen worden gerealiseerd. Ook dit draagt bij aan publieksvertrouwen.
  4. Een erkenning helpt om uw organisatie efficiënt en transparant in te richten en om verder te professionaliseren.
  5. Met een erkenning wordt uw organisatie opgenomen in het register van erkende goede doelen.
Kortom: Met een erkenning maken goede doelen zichtbaar dat ze de zaken op orde hebben.

Wat moet ik doen om mijn organisatie te laten erkennen?
Organisaties met totale baten onder een half miljoen euro per jaar kunnen zich rechtstreeks aanmelden via de aanvraagmodule op de website van het CBF. Grotere organisaties (totale baten meer dan een half miljoen euro) wordt geadviseerd telefonisch contact op te nemen met het CBF. Dan wordt er een kennismakingsgesprek met u ingepland waarin het proces samen doorgesproken wordt en waarin u vragen kunt stellen.

Toevoeging redactie Stichting GeefGratis:
LET OP! Zoals eerder gemeld geldt dat het NIET noodzakelijk is aangesloten te zijn bij een branchevereniging om voor erkenning in aanmerking te komen. Aansluiten bij een branchevereniging kan altijd overwogen worden in verband met belangenbehartiging maar staat los van een eventuele erkenning.

 
Onze gratis te gebruiken diensten
GeefSamen via Geef.nl
»
Donatiemodule
»
Techsoup Nederland
»
Twinfield besparing
»

Nieuwsbrief gegevens
 
Nieuwsbrief abonnement informatie
Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen! Voeg info@geefgratis.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.

Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Algemene Voorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord (gegaan) met de algemene voorwaarden (tijdens registratie) die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief minimaal op het algemene e-mailadres van de organisatie. Afmelden op het algemen e-mailadres van de organisatie is dus niet mogelijk.

Gepersonaliseerd
Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Verzendinformatie
Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: ##email##
Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: ##aansluitnummer##
 
www.geef.nl - www.geefgratis.nl