Is deze e-mail onleesbaar? Zie online versie.Welkom bij de GeefSamen via Geef.nl | GeefGratis nieuwsbrief. 15e jaargang | week 1 | 2016
 1. Jaarverslag 2015 GeefSamen via Geef.nl | Stichting GeefGratis
 2. Mooi GeefSamen via Geef.nl voorbeeld
 3. Interessant nieuws uit de goede doelen wereld
 4. Aanmelden voor een erkenning kan vanaf nu
 5. Nieuwe manier van doorlopende machtigingen verwerken in 2016
 6. Oude nieuwsbrieven opvragen? Zie: www.geefgratis.nl/nieuwsbrieven
Volg ons: f y l t t

 
1. Jaarverslag 2015 GeefSamen via Geef.nl
Klik hier voor het (voorlopige) GeefSamen via Geef.nl jaarverslag 2015 (PDF versie).


De jaarrekening wordt later toegevoegd aan dit jaarverslag 2015.

 
2. Mooi GeefSamen via Geef.nl voorbeeld
Robert van Brugge is in actie gekomen voor de Antoni van Leeuwenhoek Foundation op GeefSamen via Geef.nl.


Omschrijving actie: Donations to support cancer research at AVL in memory of Arnoud van Brugge who passed away on January 3, 2016 after a 7 month battle with kidney cancer. Thank you for your overwhelming response to our appeal. We reached our initial goal of 5000 euros in just one day so we have increased our target to 7500.

Wij zijn blij dat wij met GeefSamen via Geef.nl hierin een bijdrage kunnen leveren bij dit soort acties voor aangesloten goede doelen.

Voor die goede doelen die graag horen hoe ze het beste de bezoekers van de website kunnen laten weten hoe in actie te komen leggen we uit hoe GeefSamen via Geef.nl het beste op hun website toegevoegd kan worden inclusief 'kom in actie via Geef.nl' buttons, via deze handleiding.

 
3. Interessant nieuws uit de goede doelen wereld
Kort overzicht van het laatste nieuws uit de goede doelen wereld, persoonlijke tweets Jordan van Bergen en tweets door of aan @GeefGratis.

Profile image

Aanmelden voor een #erkenning kan vanaf nu. Direct aanmelden voor erkenning gaat via de website van het #CBF. Zie: ow.ly/WOniv
Profile image

Column: “Ik doe mee aan de Postcode Loterij voor het goede doel…” | De Zeiksnor ow.ly/WDotG -> Iedereen doet mee om te winnen.
Profile image

GeenStijl.nl -> Kijk. Dit is 1 jaar Goede Doelen Loterij Spam: ow.ly/WyQaO Bijna 1,5 kilo aan omgehakt regenwoud per adres.
Profile image

Nieuw jaarverslag 2015 Stichting GeefGratis online: ow.ly/WxuPS 3,5% meer donaties verwerkt in 2015, > 1,2+ miljoen euro.
Profile image

Uiterst opmerkelijk: topskiester vraagt fans om geld te doneren voor haar herstel: ow.ly/WvNvk
Profile image

Geven aan goede doelen? Maar wat is goed? In ieder geval niet wat in dit artikel staat: ow.ly/WPpsH Mijn persoonlijke mening.
Profile image

Waarschuwing lotenverkoop oranjegoededoelenfonds.nl via CBF: ow.ly/WPvoO Trap er dus niet in!

Jordan van Bergen

@geefgratis

Tweets over de goede doelen wereld en de gratis te gebruiken diensten van GeefGratis + persoonlijke tweets directeur GeefGratis

http://www.geefgratis.nl


 
4. Aanmelden voor een erkenning kan vanaf nu via website CBF
Op 1 januari 2016 is de nieuwe erkenningsregeling voor goede doelen gestart. Aanmelden kan vanaf nu. Informatie over de aanmeldingsprocedure, de overgangsregeling en de kosten kunt u vinden op erkenningsregeling.com
Vijf goede redenen om de erkenning aan te vragen:
 1. Een erkenning maakt zichtbaar dat uw organisatie transparant is en aan alle kwaliteitseisen voldoet.
 2. Een erkenning, door een onafhankelijke toezichthouder, draagt bij aan publieksvertrouwen.
 3. Een erkenning maakt zichtbaar dat uw maatschappelijke doelen worden gerealiseerd. Ook dit draagt bij aan publieksvertrouwen.
 4. Een erkenning helpt om uw organisatie efficiënt en transparant in te richten en om verder te professionaliseren.
 5. Met een erkenning wordt uw organisatie opgenomen in het register van erkende goede doelen.
Kortom: Met een erkenning maken goede doelen zichtbaar dat ze de zaken op orde hebben.

Wat moet ik doen om mijn organisatie te laten erkennen?
Organisaties met totale baten onder een half miljoen euro per jaar kunnen zich rechtstreeks aanmelden via de aanvraagmodule op de website van het CBF. Grotere organisaties (totale baten meer dan een half miljoen euro) wordt geadviseerd telefonisch contact op te nemen met het CBF. Dan wordt er een kennismakingsgesprek met u ingepland waarin het proces samen doorgesproken wordt en waarin u vragen kunt stellen.

LET OP! - LET OP! - LET OP!
Zoals eerder gemeld geldt dat het absoluut NIET noodzakelijk is aangesloten te zijn bij een branchevereniging om voor erkenning in aanmerking te komen. Los van een lidmaatschap bij een branchevereniging kan de erkenning gewoon verkregen worden als aan de normen wordt voldaan binnen de erkenningsregeling. Denk dus als organisatie heel goed na waar je kosten voor wil maken. Wij vinden dat geld uitgeven om erkend te worden beter besteed geld is dan lid te worden van een branchevereniging. Wij zullen als GeefGratis nauw contact houden met het CBF waarin wij de belangen van donateurs en goede doelen zullen behartigen en waarbij we dus zullen proberen invloed uit te oefenen zodat het nooit zover komt dat alleen ANBI organisaties erkenning kunnen krijgen. Ook zonder ANBI moet het mogelijk blijven erkend te worden als goed doel. Sommige brancheverenigingen denken daar anders over en daar zullen wij ons met hand en tand tegen blijven verzetten.

 
5. Nieuwe manier van doorlopende machtigingen verwerken voor aangesloten goede doelen in 2016
In 2016 zal in de donatiemodule van Stichting GeefGratis een nieuwe manier van doorlopende machtigingen verwerken komen te zitten. Deze nieuwe betaalvorm zal gaan heten: doorlopende machtigingen waarbij het SEPA logo wordt getoond zodat direct duidelijk wordt voor de donateur dat er een SEPA euro incasso (is doorlopende machtiging) wordt afgegeven.
Hier alvast een voorproefje:Deze nieuwe betaalvorm zal in het begin naast de huidige PayIBAN betaalvorm draaien maar zal uiteindelijk PayIBAN als betaalvorm laten verdwijnen in de donatiemodule voor aangesloten goede doelen.

p.s. Het kan nog tot 1 juli 2016 duren voordat deze nieuwe betaalvorm live komt maar we hopen dit voor maart te lanceren als alles meezit. Dan zal ook de werking van het keyword DONATIE XXXX naar 1008 wijzigen. Dit hebben we inmiddels werkend aan de praat maar kan nog niet anders aangeboden worden omdat dan de PayIBAN betaalvorm niet meer werkt.

 
Onze gratis te gebruiken diensten
GeefSamen via Geef.nl
»
Donatiemodule
»
Techsoup Nederland
»
Twinfield besparing
»

Nieuwsbrief gegevens
 
Nieuwsbrief abonnement informatie
Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen! Voeg info@geefgratis.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.

Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Algemene Voorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord (gegaan) met de algemene voorwaarden (tijdens registratie) die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief minimaal op het algemene e-mailadres van de organisatie. Afmelden op het algemen e-mailadres van de organisatie is dus niet mogelijk.

Gepersonaliseerd
Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Verzendinformatie
Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: ##email##
Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: ##aansluitnummer##
 
www.geef.nl - www.geefgratis.nl