Is deze e-mail onleesbaar? Zie online versie.Welkom bij de GeefSamen via Geef.nl | GeefGratis nieuwsbrief. 14e jaargang | week 46 | 2015
  1. Erkenning + fiscale ANBI-status ZONDER lidmaatschap branchevereniging!
  2. Hoe 2015 te eindigen met het beste online fondsenwervingsresultaat tot nu toe?
  3. Interessant nieuws uit de goede doelen wereld
  4. Mooi GeefSamen via Geef.nl voorbeeld
  5. UPDATE - Gratis boek online fondsenwerving 2.0(15)
  6. Nieuwe manier van doorlopende machtigingen verwerken in donatiemodule in 2016
  7. Oude nieuwsbrieven opvragen? Zie: www.geefgratis.nl/nieuwsbrieven
Volg ons: f y l t t

 
1. Erkenning + fiscale ANBI-status ZONDER lidmaatschap branchevereniging!
Jordan heeft weer een bericht op zijn persoonlijke blog en website geschreven waarin hij aangeeft hoe hij kijkt naar de nieuwe erkenningsregeling. Jordan geeft duidelijk aan dat erkenning en het verkrijgen van de fiscale ANBI status mogelijk is en blijft ZONDER aangesloten te hoeven zijn bij een branchevereniging.
Zijn blogitem begint als volgt:

Laat ik beginnen met goed nieuws voor de goede doelen in Nederland! Jullie organisatie hoeft NIET aangesloten te zijn bij een branchevereniging om als goed doel erkend te worden. Daarnaast is het aangesloten zijn bij een branchevereniging NIET noodzakelijk om een ANBI-status via de belastingdienst te verkrijgen. Ook in de toekomst is (vooralsnog) aansluiting bij een branchevereniging GEEN vereiste om erkend te worden!

Vanaf 2016 geldt dat er een nieuwe erkenningsregeling komt waarmee je als goed doel de organisatie kunt laten erkennen. Deze erkenningsregeling wordt de vervanger van de bestaande CBF-keurmerken, het RfB-keur en het Keurmerk Goede Doelen. Het Keurmerk Goed Besteed doet niet mee met de nieuwe erkenningsregeling.

De nieuwe erkenning aanvragen is vanaf 2016 nog vrijblijvend maar kan in de toekomst weleens verplicht gaan worden. Vooralsnog geldt dat je helemaal zelf bepaalt of jullie goede doel de erkenning aanvraagt. Dit kan rechtstreeks bij de validerende organisatie. In de categorie fondsenwerving waarbinnen de meeste goede doelen vallen zal de erkenning bij het CBF aangevraagd moeten worden. De norm waaraan je als goed doel moet voldoen is bepaald door een x aantal partijen waaronder het SBF waarbinnen een paar brancheverengingen vertegenwoordigd zijn. Echter bepalen zij dus niet of je wel/niet erkend wordt als goed doel. Zij hebben alleen meegewerkt aan de norm waaraan je als goed doel moet voldoen om erkend te worden.

Kosten erkenning - betaal maar 1 keer om erkend te worden!
Het zal onmogelijk blijven erkend te worden als goed doel zonder hiervoor te moeten betalen. Wij raden dus iedereen aan die erkend wil worden dit rechtstreeks bij het CBF vanaf 2016 te doen omdat alle andere partijen alleen maar geld vragen voor hun diensten die NIETS met de erkenningsregeling te maken hebben. Alle brancheverenigingen zijn hard bezig leden te werven maar weet dus dat zij NIETS te vertellen hebben met betrekking tot het wel of niet erkend worden van jullie organisatie. Als je nu betaalt aan een branchevereniging geldt dat je dat in 2016 nog een keer mag doen bij het CBF om erkend te worden........................ knip ........


Voor het hele bericht klik op onderstaande link.
Lees meer - volledig blogbericht Jordan van Bergen nieuwe erkenningsregeling

UPDATE: KGD blijkt opeens haar keurmerk wellicht niet op te willen geven. Kwalijke zaak wat Stichting GeefGratis betreft en doet de non-profit sector geen goed.

 
2. Hoe 2015 te eindigen met het beste online fondsenwervingsresultaat tot nu toe?
We helpen graag de aangesloten goede doelen bij GeefGratis de eindejaars fondsenwerving tot een succes te maken. We beginnen met de uitleg hoe de donatiemodule op diverse manieren in te zetten.
De responsive donatiemodule waarmee donateurs en actievoerders op GeefSamen via Geef.nl donatiegelden voor jullie goede doel kunnen ophalen is sinds begin augustus 2014 live en we hebben geconstateerd dat de conversie sterk verbeterd is. Donateurs kunnen sneller hun donatie afronden en doordat de donatiemodule ook werkt op smartphones, tablets en pc/mac zien we een stijging in donaties die vanaf mobiele apparaten verwerkt worden.

Voeg online doneren toe aan jullie website via de responsive donatiemodule
De volgende link laat direct de responsive donatiemodule van ##lastname## zien:
www.geef.nl/donatiemodule?gd=##aansluitnummer##. Deze link kun je dus direct gebruiken als link naar de donatiemodue op jullie website.

Ter info dat alle nieuwsbrieven gepersonaliseerd verstuurd worden. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest (zoals hierboven) een ander goed doel hun eigen naam in de nieuwsbrief ziet staan.

Open dus de bovenstaande link op een tablet, smartphone en desktop en de donatiemodule zal er op alle apparaten prima uitzien en werken.

Hoe leggen wij de link naar de donatiemodule?
Jullie aansluitnummer is: ##aansluitnummer##. Ga naar: www.geef.nl/uitleg-donatiemodule en geef het aansluitnummer en optioneel de overige velden in en je krijgt de juiste donatiemodule URL terug. Indien je als moderator van jullie goede doel op het CMS systeem ingelogd bent en je gaat naar voorgaande URL dan is jullie aansluitnummer al automatisch vooringevuld.

Facebook Page koppeling?
Jullie aansluitnummer is: ##aansluitnummer##. Ga naar: www.geefgratis.nl/facebook en geef het aansluitnummer in en je krijgt de juiste donatiemodule URL terug om te koppelen aan jullie Facebook Page. Let op dat je dit als beheerder van jullie Facebook Page moet doen en dat het alleen werkt op een Facebook Page en dus geen persoonlijk profiel op Facebook. Dus alleen pagina's waarop je kunt kiezen voor "VIND IK LEUK" kunnen de donatiemodule koppelen.

De eenvoudige 1 klik Facebook Page koppeling?
Klik op de volgende link om de donatiemodule aan jullie Facebook Page te koppelen.

1 keuzescherm
Doordat de donatiemodule geen stappenplan meer kent en alles in 1 scherm direct gekozen kan worden geldt dat iedere donateur vanuit 1 simpele stap direct bij het betaalplatform van de gekozen betaalmethode uitkomt. Daarnaast is de donatiemodule responsive en geldt dat hij er op alle apparaten goed uitziet en met touch zal werken. Hier een video op YouTube die laat zien hoe het allemaal functioneert.

 
3. Interessant nieuws uit de goede doelen wereld
Kort overzicht van het laatste nieuws uit de goede doelen wereld, persoonlijke tweets Jordan van Bergen en tweets door of aan @GeefGratis.

Profile image

Per 6 december stopt de televisiezender #GoedTV definitief met uitzenden via diverse kabelmaatschappijen: ow.ly/VudTF #jammer
Profile image

Bart Hartman heft protestkeurmerk #KGD nog niet op. Volgende foute actie Bart Hartman na eerdere foute verkoop NGDT aan Pepperminds.
Profile image

Goede doelen steunen lobby tegen strengere privacywetgeving ow.ly/VojGy #donateursbelangen -> @GoedeDoelen_nl -> 1e reactie?
Profile image

GeefGratis waarschijnlijk toch geen ANBI: ‘We wachten de uitspraak maar weer af’ filanthropium.nl/nieuws/geefgra… via @Filanthropium
Profile image

Zuckerberg gaat 99 procent van aandelen doneren aan goede doelen: ow.ly/VmG0x
Profile image

Unicef bedankt deelnemers Postcode Loterij per advertentie op Wereld Aids Dag: ow.ly/VjLVN
Profile image

Rode Kruis in maag met 'weigeraars' ow.ly/V9Bm2 Blijven ze na een gesprek dwarsliggen, dan wordt zo'n vrijwilliger geschrapt.
Profile image

Aftrek giften inkomstenbelasting kent voor de overheid in 2015 een verwacht budgettair belang van &eruo; 385 miljoen: ow.ly/V83HR
Profile image

Opbrengst collectanten is elk jaar lager. Nog maar €44,3 miljoen in de geldbussen gegooid, terwijl dat vijf jaar terug nog €62,7 miljoen was
Profile image

Studies tonen aan dat veel mensen liever situaties vermijden waarin hen wordt gevraagd om aan goede doelen te geven ow.ly/V5U7e
Profile image

Fusiegedragsregels SER gelden ook voor goede doelen: ow.ly/V5Twh
Profile image

Ontwikkelingshulp – VVD wil af van lappendeken organisaties, ngo’s en goede doelen: ow.ly/UYrNR Het effect is nihil.
Profile image

Mooie bonussen in de fondsenwervende sector? Het bestaat echt, zie vacature: ow.ly/UVUYp Overtuigingskracht wordt gevraagd.

Jordan van Bergen

@geefgratis

Tweets over de goede doelen wereld en de gratis te gebruiken diensten van GeefGratis + persoonlijke tweets directeur GeefGratis

http://www.geefgratis.nl


 
4. Mooi GeefSamen via Geef.nl voorbeeld
Marlene Snel is in actie gekomen voor KiKa op GeefSamen via Geef.nl.


Verkoop Inboedel heet de actie en deze heeft nu 4.000+ euro opgehaald. Vanwege een bedrijfsverhuizing gaat men een groot deel van de inboedel verkopen. Dit wil men graag doneren aan KIKA!

Wij zijn blij dat wij met GeefSamen via Geef.nl hierin een bijdrage kunnen leveren.

Voor die goede doelen die graag horen hoe ze het beste de bezoekers van de website kunnen laten weten hoe in actie te komen leggen we uit hoe GeefSamen via Geef.nl het beste op hun website toegevoegd kan worden inclusief 'kom in actie via Geef.nl' buttons, via deze handleiding.

 
5. UPDATE Gratis boek online fondsenwerving 2.0(15)
Alle bezoekers van de Vakdag Fondsenwerving ontvingen op 19 november 2015 bij binnenkomst het gratis (FYSIEKE) boek online fondsenwerving 2.0(15). Het boek heeft inmiddels online een update gekregen en helpt bij het komen tot een strategie online fondsenwerving voor non-profits.


Via dit gratis boek hoopt Jordan van Bergen fondsenwervers te laten zien hoe zonder al te hoge investering en door slimme toepassing van internet tools online fondsen te werven. Of dit nu voor een minder bekend of juist bekend goed doel is. Sinds 23 november staat op de website van Jordan van Bergen een update van het boek en kan iedereen de nieuwe versie van het boek ook downloaden als PDF.

 
6. Nieuwe manier van doorlopende machtigingen verwerken voor aangesloten goede doelen in 2016
In 2016 zal in de donatiemodule van Stichting GeefGratis een nieuwe manier van doorlopende machtigingen verwerken komen te zitten. Deze nieuwe betaalvorm zal een duidelijkere naam krijgen waarbij direct duidelijk wordt voor de donateur dat hij een doorlopende machtiging op basis van een SEPA euro incasso afgeeft.
Deze nieuwe betaalvorm zal in het begin naast de huidige PayIBAN betaalvorm draaien maar zal uiteindelijk PayIBAN als betaalvorm doen laten verdwijnen in de donatiemodule voor aangesloten goede doelen.

In volgende nieuwsbrieven houden we de aangesloten goede doelen op de hoogte hoe de nieuwe betaalvorm er uit komt te zien. Dit zal af gaan wijken van de huidige variant en waarschijnlijk beter passen in onze gezamenlijk online donatiestrategie.

 
Onze gratis te gebruiken diensten
GeefSamen via Geef.nl
»
Donatiemodule
»
Techsoup Nederland
»
Twinfield besparing
»

Nieuwsbrief gegevens
 
Nieuwsbrief abonnement informatie
Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen! Voeg info@geefgratis.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.

Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Algemene Voorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord (gegaan) met de algemene voorwaarden (tijdens registratie) die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief minimaal op het algemene e-mailadres van de organisatie. Afmelden op het algemen e-mailadres van de organisatie is dus niet mogelijk.

Gepersonaliseerd
Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Verzendinformatie
Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: ##email##
Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: ##aansluitnummer##
 
www.geef.nl - www.geefgratis.nl