Is deze e-mail onleesbaar? Zie online versie.Welkom bij de GeefSamen via Geef.nl | GeefGratis nieuwsbrief. 14e jaargang | week 41 | 2015
  1. Office 2016 voor Windows nu beschikbaar via Techsoup Nederland
  2. PayIBAN heeft alle werkzaamheden van SMS Machtiging overgenomen
  3. Interessant nieuws uit de goede doelen wereld
  4. Mooi GeefSamen via Geef.nl voorbeeld
  5. GeefGratis terug van vakanties
  6. Oude nieuwsbrieven opvragen? Zie: www.geefgratis.nl/nieuwsbrieven
Volg ons: f y l t t

 
1. Office 2016 voor Windows nu beschikbaar via Techsoup Nederland
Office 2016 is met een complete set van Office applicaties de lang verwachte opvolger van Office 2013. Office 2016 is deze zomer al verschenen voor Mac gebruikers, eerst voor de O365-gebruikers, en vervolgens als stand-alone pakket.


Wat krijgt u met Office 2016?
De Office 2016 Standard en Professional Plus suites bevatten in principe dezelfde toepassingen als Office 2013. Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote en Skype for Business krijgen een nieuw kleedje. OneNote is voortaan inbegrepen in zowel de Standard als Professional versies.

Lync in de Professional suite heet nu Skype for Business, dat daarnaast ook in de standaard suite zit. Beide suites bevatten geen Microsoft Onedrive Pro meer, maar integreren zich wel met Microsoft Onedrive, Microsoft Onedrive for Business en SharePoint voor het online opslaan en delen.

In Office 2016 is de focus nog meer komen te liggen op mobiliteit en samenwerking.

Office 2016 is helemaal afgestemd om het werken op meerdere devices, terwijl de vertrouwde gebruikerservaring zich aanpast aan het type toestel en beheersysteem. Werkt u met muis en toetsenbord, dan krijgt u de klassieke desktopinterface op uw scherm. Schakelt u over op touch-bediening, dan wordt de interface wat groter, zodat u gemakkelijker met uw vingers kun navigeren. U kunt de gegevens vlot in de cloud opslaan en verder werken op ander toestel.

Het is het voortaan ook mogelijk om in iedere Office-app rechtstreeks met anderen samen te werken. Op die manier kunt u bijvoorbeeld met een collega op afstand aan éénzelfde document werken.

Voor meer informatie rond de opmerkelijke nieuwe functies van Office 2016, lees het artikel Wat is nieuw in Office 2016 ?

En wat als we een Office 365 online abonnement hebben?

Beschikt u over een Office 365-abonnement met inbegrip van een lokale Office ProPlus , dan kunt u de update vinden door één van de Office 2013-programma's te openen. Klik aan de linkerkant op Account, vervolgens rechts op het vakje Bijwerkopties, en kies dan voor Nu bijwerken. Als het venster Er hoeft niets te worden bijgewerkt verschijnt, is de update nog niet beschikbaar. Microsoft rolt de update langzaam uit, dus het zou kunnen dat Office 2016 nog niet voor iedereen beschikbaar is. Meer informatie http://www.zdnet.com/article/microsofts-office-2016-the-new-rules-for-the-rollout-starting-september-22/ .

Als beheerder van O365 binnen een E3 / Office ProPlus abonnement kunt u ervoor zorgen dat de gebruikers van uw organisatie toch meteen de nieuwste versie van Office 2016 kunnen installeren, door te kiezen voor First Release.

 
2. PayIBAN heeft alle werkzaamheden van SMS Machtiging overgenomen
Sinds 1 oktober 2015 heeft PayIBAN alle werkzaamheden van SMS Machtiging overgenomen met als doel om doneren met IBAN nog makkelijker te maken voor goede doelen én donateurs.
Kort nog een uitleg wat de betaalvorm PayIBAN precies betekent. PayIBAN is het afgeven van een SEPA euro incasso (machtiging) via bijvoorbeeld een gratis SMS. PayIBAN is dus een dienst en betaalvorm die het verwerken van SEPA euro incasso’s makkelijk maakt. PayIBAN maakt het dus mogelijk eenmalige én vaste donateurs (doorlopende machtigingen) te ontvangen en te werven waarbij (via Stichting GeefGratis) een eigen incassocontract eventueel niet nodig is. Dus alle goede doelen en dus ook de minder bekende en kleinere goede doelen kunnen via PayIBAN vaste donateurs werven. Banken doen steeds moeilijker en als klein startend goed doel krijg je vaak al niet eens meer een incassocontract. Je moet je zogenaamd eerst bewezen hebben. GeefGratis helpt deze en alle goede doelen die doorlopende machtigingen willen verwerken door in de donatiemodule PayIBAN als betaalvorm aan te bieden waarbij de donateur kan kiezen tussen een eenmalige of doorlopende machtiging.

Voor die organisaties waarbij SMS Machtiging als betaalvorm al actief was in de donatiemodule verandert er niets. Deze betaalvorm wordt nu onder de naam PayIBAN aangeboden aan gevers.

 
3. Interessant nieuws uit de goede doelen wereld
Kort overzicht van het laatste nieuws uit de goede doelen wereld, persoonlijke tweets Jordan van Bergen en tweets door of aan @GeefGratis.

Profile image

Kerk moet vóór 1 december website doorgeven i.v.m. #ANBI status. ow.ly/T3GRU Opnieuw uitzonderingen voor kerkgenootschappen ;-(
Profile image

Office 2016 is nu beschikbaar voor Windows gebruikers via TechSoup Nederland. fb.me/4uNBbtp4I
Profile image

Bewijs dat de politiek denkt te bepalen wat algemeen belang is: VVD wil #ANBI status Clean Air Nederland afnemen: ow.ly/T0Ouv
Profile image

Meisje (13) wint luxe auto en geeft deze binnen 1 minuut weg aan een goed doel: ow.ly/SZ1Vz
Profile image

Het bestuur van de FIN heeft besloten om Suzette de Boer (42) aan te stellen als nieuwe directeur van de #FIN
Profile image

Goede doelen organisatie moderniseert IT-omgeving -> RedLogic, EMC en VMware helpen Novamedia, eigenaar NPL, ow.ly/SN0eS
Profile image

ow.ly/SMvQo Met een flinke knipoog naar de manier waarop werving voor goede doelen plaatsvindt, de #vlambassadeur !
Profile image

Twee ton verduisterd bij ouderenbond ANBO: ow.ly/SEqUu Er is meerderde malen aangifte gedaan.
Profile image

Office 2016 is uit, veel nieuwsbrieven worden verminkt getoond. Zie voorbeeld Light for the World. Weer extra werk! pic.twitter.com/CrV017AMgq
Profile image

Mooi artikel: ow.ly/SAjnT Wie bereikt meer: de pop-up NGO of de grote stichting? Wat grote clubs van de kleintjes kunnen leren.

Jordan van Bergen

@geefgratis

Tweets over de goede doelen wereld en de gratis te gebruiken diensten van GeefGratis + persoonlijke tweets directeur GeefGratis

http://www.geefgratis.nl


 
4. Mooi GeefSamen via Geef.nl voorbeeld
Hogeschool Leiden zet zich in voor Hulphond Nederland. Een aantal eerste jaar commerciële economie studenten aan de hogeschool van Leiden willen het goede doel Hulphond Nederland helpen vanuit hun project Sales.


Dit is een voorbeeld van een actie van een paar studenten die vanuit hun opleiding goede doelen willen helpen. Ondanks dat de actie nog niet heel veel ingezameld heeft: € 800+,- zijn wij blij dat wij met GeefSamen via Geef.nl hierin een bijdrage kunnen leveren. Dit voorbeeld laat zien dat GeefSamen via Geef.nl ook binnen scholen ingezet kan worden en het is dus altijd verstandig als goed doel ook met scholen te gaan praten om te kijken of ze bereid zijn online in actie te komen waarbij jullie GeefSamen via Geef.nl in kunnen zetten zoals dit voorbeeld laat zien.

Voor die goede doelen die graag horen hoe ze het beste de bezoekers van de website kunnen laten weten hoe in actie te komen leggen we uit hoe GeefSamen via Geef.nl het beste op hun website toegevoegd kan worden inclusief 'kom in actie via Geef.nl' buttons, via deze handleiding.

 
5. GeefGratis terug van vakantie
Stichting GeefGratis is in september telefonisch niet en per e-mail minder goed bereikbaar geweest door diverse vakanties.
Ondanks onze "afwezigheid" zijn er in September voor meer dan honderdduizend euro aan donaties voor de aangesloten goede doelen verwerkt en zijn alle e-mails binnen 24 uur beantwoord.

 
Onze gratis te gebruiken diensten
GeefSamen via Geef.nl
»
Donatiemodule
»
Techsoup Nederland
»
Twinfield besparing
»

Nieuwsbrief gegevens
 
Nieuwsbrief abonnement informatie
Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen! Voeg info@geefgratis.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.

Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Algemene Voorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord (gegaan) met de algemene voorwaarden (tijdens registratie) die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief minimaal op het algemene e-mailadres van de organisatie. Afmelden op het algemen e-mailadres van de organisatie is dus niet mogelijk.

Gepersonaliseerd
Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Verzendinformatie
Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: ##email##
Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: ##aansluitnummer##
 
www.geef.nl - www.geefgratis.nl