Is deze e-mail onleesbaar? Zie online versie.Welkom bij de GeefSamen via Geef.nl | GeefGratis nieuwsbrief. 14e jaargang | week 38 | 2015
  1. Interessant nieuws uit de goede doelen wereld
  2. Schoolmeubilair via gratis aanbod goed terecht gekomen
  3. Mooi voorbeeld GeefSamen via Geef.nl
  4. Uitleg NU DONEREN knop aan Facebook page toevoegen
  5. GeefGratis in september moeilijk(er) bereikbaar
  6. Oude nieuwsbrieven opvragen? Zie: www.geefgratis.nl/nieuwsbrieven
Volg ons: f y l t t

 
1. Interessant nieuws uit de goede doelen wereld
Kort overzicht van het laatste nieuws uit de goede doelen wereld, persoonlijke tweets Jordan van Bergen en tweets door of aan @GeefGratis.

Profile image

De manier waarop de Scientology Kerk aanhangers aanzet tot #donaties is niet in de haak. Dat zeggen juristen: ow.ly/S7PPb
Profile image

Altijd erg als zoiets gebeurt terwijl men zich voor een ander inzet: Drama op Ventoux. Vlaming laat het leven: ow.ly/S7nKm
Profile image

Erg dat dit gebeurt: Opvang slachtoffers loverboys in opspraak: ow.ly/S7nDN Maar wat heeft de #ANBI status hier mee te maken?
Profile image

Monnik smeet met gedoneerd geld ow.ly/S7nuN Daarnaast misbruikte hij meer dan twintig volgelingen.
Profile image

Daar is het lijstje weer: ow.ly/ROR6A Salarissen directeuren goede doelen in 2014.
Profile image

Reactie #VFI op voorpagina artikel AD: ow.ly/RMpMY VFI betreurt de tendentieuze wijze van het beeld dat AD schept.
Profile image

Goede doelen zetelen in dure panden op toplocaties: ow.ly/RJ91z Van donaties huren sommige statige grachtenpanden in Amsterdam.
Profile image

Zou de overheid echt de belangen van de goede doelen verdedigen? ow.ly/RzhPM Ik geloof er bar weinig van!

Jordan van Bergen

@geefgratis

Tweets over de goede doelen wereld en de gratis te gebruiken diensten van GeefGratis + persoonlijke tweets directeur GeefGratis

http://www.geefgratis.nl


 
2. Schoolmeubilair via gratis aanbod
goed terecht gekomen
In de vorige nieuwsbrief bood basisschool Paus Joannesschool vanwege de aanschaf van nieuw schoolmeubilair een aantal gebruikte lessenaartjes, stoelen, alsmede enkele bureaus en materiaalkasten aan. We kregen onderstaande reactie waaruit blijkt dat het schoolmeubilair goed terecht is gekomen en een 2e leven krijgt:
Hierbij van onze kant een terugkoppeling naar aanleiding van de vermelding in jullie nieuwsbrief.

Meteen na plaatsing van onze oproep hebben wij reacties gekregen van meerdere organisaties. Met een van hen hebben wij afspraken kunnen maken over het afhalen van ons overtollig meubilair.

Bedankt voor jullie medewerking in deze.

Met vriendelijke groeten,

PAUS JOANNESSCHOOL
Marcel van Lieshout

 
3. Mooi GeefSamen via Geef.nl voorbeeld
Titia Westra van Holthe is een actie gestart genaamd "Tiets op de fiets voor Bartiméus!" GeefSamen via Geef.nl helpt bij het ophalen van donaties voor Bartiméus Sonneheerdt via deze actie van Titia.


Titia geeft zelf uitleg waarom ze in actie is gekomen:

Lieve mensen, Vanaf 31 augustus fiets ik mijn eigen Rondje Nederland (+- 1300 km) om geld op te halen voor een fiets. Niet zomaar een fiets, maar een duo-fiets met elektrische ondersteuning. Deze super speciale fiets is bestemd voor een woongroep van Bartiméus, een woongroep die bestaat uit mensen die niet alleen visueel, maar ook verstandelijk en/of motorisch beperkt zijn.

Zoals je misschien wel kunt begrijpen is een normale fiets voor de mensen van deze woongroep niet geschikt en zijn zij niet in staat om fietstochtjes te maken. Een duo-fiets zoals beschreven hier boven zou echter de ideale oplossing zijn en biedt de bewoners naast lichamelijke beweging ook meer bewegingsvrijheid.

Hoewel ik graag de hele fiets bij elkaar zou willen fietsen (een duo-fiets kost rond de €5000,-), ben ik me ervan bewust dat dit misschien naast mijn fietstocht iets te ambitieus is. Toch hoop ik door middel van jullie hulp een zo groot mogelijk bedrag bij elkaar te sprokkelen, zodat de droom van deze woongroep zo snel mogelijk waar gemaakt kan worden en ook deze mensen binnenkort een fietstochtje kunnen maken.

Alle hulp is welkom, dus mocht je op een andere manier willen helpen, dan hoor ik dat natuurlijk graag. Mailen kan naar: tietsopdefiets@gmail.com.

Bedankt!
Titia


Dit is een voorbeeld van een actie waarbij een actievoerder duidelijk aangeeft waarvoor de actie opgestart is en wat het uiteindelijke doel is. De actie loopt al een hele tijd maar er is door de weken heen toch al een mooi bedrag ingezameld: € 3.158,66. Wij zijn blij dat wij met GeefSamen via Geef.nl hierin een bijdrage kunnen leveren.

Voor die goede doelen die graag horen hoe ze het beste de bezoekers van de website kunnen laten weten hoe in actie te komen leggen we uit hoe GeefSamen via Geef.nl het beste op hun website toegevoegd kan worden inclusief 'kom in actie via Geef.nl' buttons, via deze handleiding.

 
4. Uitleg NU DONEREN knop aan
Facebook page toevoegen
Geld doneren was nog nooit zo gemakkelijk. Facebook heeft veel goede doelen namelijk een speciale doneerknop gegeven sinds 25 augustus.


De Facebook manier
Wij hebben een YouTube video gemaakt die aan aangesloten goede doelen bij GeefSamen via Geef.nl uitlegt hoe deze NU DONEREN (DONATE NOW op zijn Engels) knop toe te voegen aan hun non-profit facebook page via de donatiemodule van GeefSamen via Geef.nl.

Ieder goed doel heeft een aansluitnummer en kan dit aansluitnummer op de volgende URL gebruiken om de juiste link naar de donatiemodule te krijgen die op de NU DONEREN knop gelegd kan worden. In de video wordt dit gedemonstreerd.

Op http://www.geef.nl/uitleg-donatiemodule.php kan met het aansluitnummer de juiste link naar de donatiemodule worden gegenereerd die je kunt toepassen op de facebook page via de nieuwe NU DONEREN knop.

Nu is het nóg gemakkelijker voor non-profitorganisaties om in contact te komen met mensen die geven om hun doelen en hen aan te moedigen bij te dragen via een donatie. GeefSamen via Geef.nl helpt graag de goede doelen hoe deze optie te benutten om zo ook via Facebook donaties te ontvangen.

Aansluitnummer van ##fullname## bij GeefSamen via Geef.nl: ##aansluitnummer##

Juiste link om te leggen op de NU DONEREN knop van Facebook: https://www.geef.nl/donatiemodule.php?gd=##aansluitnummer##

De GeefSamen via Geef.nl manier
Naast de nieuwe knop NU DONEREN van Facebook geldt dat wij als GeefSamen via Geef.nl al jaren de mogelijkheid aanbieden om met 2 klikken online doneren toe te voegen binnen de Facebook page van jullie organisatie. In plaats van de opmerking die door het klikken op de knop van Facebook verschijnt kun je op de GeefSamen via Geef.nl manier direct online doneren binnen de facebook page. Ga naar www.geefgratis.nl/facebook vul jullie aansluitnummer: ##aansluitnummer## in, druk op versturen en klik als beheerder van jullie facebook page op de link en de rest volgt vanzelf. Let op dat deze manier op dit moment alleen op de desktop versies van Facebook aan bezoekers wordt aangeboden.

 
5. GeefGratis in september moeilijk(er) bereikbaar
Stichting GeefGratis zal door diverse vakanties in september telefonisch niet en per e-mail minder goed bereikbaar zijn.
En wat als de servers plat gaan?
Mocht in deze periode iets met de webserver(s) van Stichting GeefGratis gebeuren dan geldt dat de gehele serveromgeving van GeefGratis inmiddels door een specialistisch bedrijf (Prolocation) beheerd wordt. GeefGratis, goede doelen en actievoerders zijn niet langer afhankelijk van de systeembeheer kennis bij de medewerkers van GeefGratis. Uitvallen van de servers tijdens de vakantieperiode van GeefGratis hoort nu opgepakt te worden door de bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn zodat een en ander weer online zal komen zonder dat iemand van GeefGratis hier naar om hoeft te kijken.

E-mail?
Wij zijn minder goed dan normaal bereikbaar via e-mail en zullen er ook alles aan doen om iedere vraag zoals normaal te beantwoorden. We kunnen echter niet garanderen dat we iedere vraag standaard (zoals gebruikelijk) binnen 24 uur beantwoorden. Dit laatste is afhankelijk van een werkende internet verbinding op de vakantiebestemming(en). Het kan dus voorkomen dat bepaalde vragen pas eind september 2015 beantwoord worden.

 
Onze gratis te gebruiken diensten
GeefSamen via Geef.nl
»
Donatiemodule
»
Techsoup Nederland
»
Twinfield besparing
»

Nieuwsbrief gegevens
 
Nieuwsbrief abonnement informatie
Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen! Voeg info@geefgratis.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.

Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Algemene Voorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord (gegaan) met de algemene voorwaarden (tijdens registratie) die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief minimaal op het algemene e-mailadres van de organisatie. Afmelden op het algemen e-mailadres van de organisatie is dus niet mogelijk.

Gepersonaliseerd
Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Verzendinformatie
Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: ##email##
Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: ##aansluitnummer##
 
www.geef.nl - www.geefgratis.nl