Is deze e-mail onleesbaar? Zie online versie.Welkom bij de GeefSamen via Geef.nl | GeefGratis nieuwsbrief. 14e jaargang | week 35 | 2015
 1. Uitleg NU DONEREN knop aan Facebook page toevoegen
 2. GRATIS aanbod - Schoolmeubilair
 3. Interessant nieuws uit de goede doelen wereld
 4. Dialoogsessies erkenningsregeling - IF, VFI en CBF.
 5. GeefGratis in september moeilijk(er) bereikbaar
 6. Oude nieuwsbrieven opvragen? Zie: www.geefgratis.nl/nieuwsbrieven
Volg ons: f y l t t

 
1. Uitleg NU DONEREN knop aan
Facebook page toevoegen
Geld doneren was nog nooit zo gemakkelijk. Facebook heeft veel goede doelen namelijk een speciale doneerknop gegeven sinds 25 augustus.


De Facebook manier
Wij hebben een YouTube video gemaakt die aan aangesloten goede doelen bij GeefSamen via Geef.nl uitlegt hoe deze NU DONEREN (DONATE NOW op zijn Engels) knop toe te voegen aan hun non-profit facebook page via de donatiemodule van GeefSamen via Geef.nl.

Ieder goed doel heeft een aansluitnummer en kan dit aansluitnummer op de volgende URL gebruiken om de juiste link naar de donatiemodule te krijgen die op de NU DONEREN knop gelegd kan worden. In de video wordt dit gedemonstreerd.

Op http://www.geef.nl/uitleg-donatiemodule.php kan met het aansluitnummer de juiste link naar de donatiemodule worden gegenereerd die je kunt toepassen op de facebook page via de nieuwe NU DONEREN knop.

Nu is het nóg gemakkelijker voor non-profitorganisaties om in contact te komen met mensen die geven om hun doelen en hen aan te moedigen bij te dragen via een donatie. GeefSamen via Geef.nl helpt graag de goede doelen hoe deze optie te benutten om zo ook via Facebook donaties te ontvangen.

Aansluitnummer van ##fullname## bij GeefSamen via Geef.nl: ##aansluitnummer##

Juiste link om te leggen op de NU DONEREN knop van Facebook: https://www.geef.nl/donatiemodule.php?gd=##aansluitnummer##

De GeefSamen via Geef.nl manier
Naast de nieuwe knop NU DONEREN van Facebook geldt dat wij als GeefSamen via Geef.nl al jaren de mogelijkheid aanbieden om met 2 klikken online doneren toe te voegen binnen de Facebook page van jullie organisatie. In plaats van de opmerking die door het klikken op de knop van Facebook verschijnt kun je op de GeefSamen via Geef.nl manier direct online doneren binnen de facebook page. Ga naar www.geefgratis.nl/facebook vul jullie aansluitnummer: ##aansluitnummer## in, druk op versturen en klik als beheerder van jullie facebook page op de link en de rest volgt vanzelf. Let op dat deze manier op dit moment alleen op de desktop versies van Facebook aan bezoekers wordt aangeboden.

 
2. GRATIS aanbod - Schoolmeubilair
De Paus Joannesschool is een basisschool in Rotterdam Lombardijen. Vanwege de aanschaf van nieuw schoolmeubilair voor enkele lokalen hebben wij momenteel een aantal gebruikte lessenaartjes, stoelen, alsmede enkele bureaus en materiaalkasten staan die voor ons overtollig zijn, maar in principe nog prima bruikbaar zijn voor een "tweede leven".
Het gaat om de volgende zaken:
 • Galvanitas lessenaar en stoel "blauw" - 12 sets + 2 losse stoelen.
 • Galvanitas lessenaar en stoel "groen" - 12 sets + 2 losse stoelen.
 • 1 losse lessenaar "rood".
 • 1 losse lessenaar "geel".
 • 2 x instructietafel.
 • 1 x bureau met 2 lades.
 • 2 grote Galvanitas kasten.
 • 1 kleine Galvanitas kast.
Bijgaand een aantal foto's ter verduidelijking.Wij hebben zelf geen mogelijkheid tot vervoeren van deze spullen, e.e.a. dient derhalve te worden afgehaald op onze vestiging aan het Stuart Millpad 82 te Rotterdam.

Wij hanteren het aloude principe "wie het eerst komt, het eerst maalt ". Neem dus van te voren contact op om gezamenlijk een datum te plannen waarop een en ander afgehaald kan worden.

Binnenkort (medio oktober) gaan wij nog twee lokalen opnieuw inrichten, dus dan komt er nog een flinke hoeveelheid meubilair vrij.

Contactgegevens
Paus Joannesschool
Stuart Millpad 82
3076 RK Rotterdam
Tel. 010-4199622
Mail: marcel2@pausjoannes.nl

 
3. Interessant nieuws uit de goede doelen wereld
Kort overzicht van het laatste nieuws uit de goede doelen wereld, persoonlijke tweets Jordan van Bergen en tweets door of aan @GeefGratis.

Profile image

Uitleg hoe NU DONEREN van #Facebook te gebruiken met behulp van #GEEF .nl ow.ly/RmgMi Nieuwsbericht: ow.ly/RmgMi
Profile image

Britse goede doelen zijn niet blij met de aandacht die de Britse Belastingdienst ineens heeft voor hun boeken: ow.ly/Rvo5O
Profile image

Nierstichting verzeild in fraudezaak #FRAUDE ow.ly/RvnNp De Nierstichting is zelf geen verdachte in het onderzoek naar bouwfraude
Profile image

Dierenasielen door het hele land verbreken steeds vaker hun band met de Dierenbescherming: ow.ly/Rlytj #Collectegeld afdragen?
Profile image

Brits roeiteam uit de kleren voor het goede doel: ow.ly/ReK7t of ow.ly/ReK7v Making off video: ow.ly/ReK7v
Profile image

ow.ly/RbGir Dutch IT-Channel: Microsoft Nederland doneert software, diensten en hardware aan maatschappelijke organisaties.
Profile image

Blij dat wij als Stichting GeefGratis hier onderdeel van zijn. Voor meer informatie over het TechSoup Nederland... fb.me/2QLZAG6gd

Jordan van Bergen

@geefgratis

Tweets over de goede doelen wereld en de gratis te gebruiken diensten van GeefGratis + persoonlijke tweets directeur GeefGratis

http://www.geefgratis.nl


 
4. Dialoogsessies erkenningsregeling
georganiseerd door IF, VFI en CBF.
Onlangs hebben IF, CBF en VFI een uitnodiging verstuurd voor deelname aan de dialoogsessies die in het kader van de nieuwe erkenningsregeling worden georganiseerd. Wij willen deze uitnodiging nogmaals onder de aandacht brengen.
De sessies zijn enerzijds bedoeld om te informeren over het doel en de meerwaarde van de nieuwe regeling en anderzijds een duidelijke uitnodiging om mee te praten en te denken over de opzet en inhoud. Aangezien kleine organisaties zich van grotere organisaties onderscheiden (daar wordt ook in de nieuwe regeling rekening mee gehouden), is voor de sessies een grofmazige indeling gemaakt op basis van de som van alle baten in euro’s. Meld u dan ook alleen aan voor de sessie die qua omvang het best bij de organisatie past. De sessies zullen op een nader te bepalen locatie in Amsterdam plaatsvinden.
 • Sessie A baten tot 100.000 euro, maandag 7 september van 12–15.00 uur, AANMELDEN
 • Sessie B baten 100.000 – 500.000, dinsdag 8 september van 15 – 18.00 uur, AANMELDEN
 • Sessie C baten 500.000 – 2.000.000, woensdag 9 september van 12 – 15.00 uur, AANMELDEN
 • Sessie D baten 2.000.000 of meer, donderdag 10 september van 12 – 15.00 uur, AANMELDEN
Verhinderd? Op 11 september van 12.00 – 15.00 uur wordt ook een algemene extra sessie gehouden.

Inschrijven kan tot 3 september via de link. Na inschrijving ontvangt u een bevestiging van uw aanmelding met daarin de exacte locatie en het programma.

Waarom een erkenningsregeling?
Het vertrouwen van de samenleving is de basis voor ons werk. Als wij kunnen laten zien dat onze maatschappelijke doelen worden gerealiseerd en wij daarin transparant zijn, draagt dat bij aan het vergroten van dat vertrouwen. De sector werkt voor de fondsenwervende organisaties op dit moment hard aan een nieuwe, brede erkenningsregeling die hier in voorziet. Deze nieuwe erkenningsregeling:
 • Is voor het publiek eenduidig en overzichtelijk
 • Heeft meer aandacht voor de maatschappelijke betekenis van goede doelen
 • Bevordert verdere transparantie en heeft een gemoderniseerd toezicht
 • Helpt organisaties in elke fase van ontwikkeling om verder te professionaliseren
 • Is gericht op verminderen van administratieve lasten
 • Houdt rekening met diversiteit binnen de sector zoals aard en omvang van organisaties (er komen gedifferentieerde normen)
 • Kan in de plaats komen van bestaande keurmerken (het CBF-keur, de RFB en het Keurmerk Goede Doelen)
De erkenningsregeling is een nadere uitwerking van het nieuwe Validatiestelsel. Meer weten over aanleiding, context en doel van het Validatiestelsel? Lees hier de ‘stand van zaken validatiestelsel’.

De dialoogsessies worden georganiseerd door:

IF (Instituut Fondsenwerving, branchevereniging van fondsenwervende instellingen en professionals)
VFI (brancheorganisatie van goede doelen)
CBF (Centraal Bureau Fondsenwerving)

 
5. GeefGratis in september moeilijk(er) bereikbaar
Stichting GeefGratis zal door diverse vakanties in september telefonisch niet en per e-mail minder goed bereikbaar zijn.
En wat als de servers plat gaan?
Mocht in deze periode iets met de webserver(s) van Stichting GeefGratis gebeuren dan geldt dat de gehele serveromgeving van GeefGratis inmiddels door een specialistisch bedrijf (Prolocation) beheerd wordt. GeefGratis, goede doelen en actievoerders zijn niet langer afhankelijk van de systeembeheer kennis bij de medewerkers van GeefGratis. Uitvallen van de servers tijdens de vakantieperiode van GeefGratis hoort nu opgepakt te worden door de bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn zodat een en ander weer online zal komen zonder dat iemand van GeefGratis hier naar om hoeft te kijken.

E-mail?
Wij zijn minder goed dan normaal bereikbaar via e-mail en zullen er ook alles aan doen om iedere vraag zoals normaal te beantwoorden. We kunnen echter niet garanderen dat we iedere vraag standaard (zoals gebruikelijk) binnen 24 uur beantwoorden. Dit laatste is afhankelijk van een werkende internet verbinding op de vakantiebestemming(en). Het kan dus voorkomen dat bepaalde vragen pas eind september 2015 beantwoord worden.

 
Onze gratis te gebruiken diensten
GeefSamen via Geef.nl
»
Donatiemodule
»
Techsoup Nederland
»
Twinfield besparing
»

Nieuwsbrief gegevens
 
Nieuwsbrief abonnement informatie
Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen! Voeg info@geefgratis.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.

Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Algemene Voorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord (gegaan) met de algemene voorwaarden (tijdens registratie) die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief minimaal op het algemene e-mailadres van de organisatie. Afmelden op het algemen e-mailadres van de organisatie is dus niet mogelijk.

Gepersonaliseerd
Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Verzendinformatie
Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: ##email##
Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: ##aansluitnummer##
 
www.geef.nl - www.geefgratis.nl