Is deze e-mail onleesbaar? Zie online versie.Welkom bij de GeefSamen via Geef.nl | GeefGratis nieuwsbrief. 14e jaargang | week 25 | 2015
 1. Uitnodiging voor deelname aan een rondetafelbijeenkomst
 2. Voldoe gratis aan de ANBI publicatieplicht
 3. Interessant nieuws uit de goede doelen wereld
 4. Update gratis boek online fondsenwerving 2.0(15)
 5. Mooi GeefSamen via Geef.nl voorbeeld
 6. Abonneer je op ons YouTube kanaal
  -> Stuur de video door die je op ons YouTube kanaal terug wil zien!
 7. Kies zelf de inhouding op donaties, 8%, 5% of 3% (excl. btw)
 8. Impressie workshop Techsoup & g-company
 9. Oude nieuwsbrieven opvragen? Zie: www.geefgratis.nl/nieuwsbrieven
Volg ons: f y l t t

 
1. Uitnodiging voor deelname aan rondetafelbijeenkomst
Het afgelopen jaar heeft het CBF een dialoog over de toekomst van de filantropische sector gefaciliteerd. GeefGratis heeft een rondetafelbijeenkomst georganiseerd. Tijdens de rondetafelbijeenkomst werd duidelijk dat veel organisaties nog niet op de hoogte zijn dat er een nieuw validatiestelsel komt.
Het CBF en GeefGratis willen daarom opnieuw in gesprek gaan met verschillende partijen. Graag nodigen wij u dan ook uit voor het bijwonen van een rondetafelbijeenkomst over de toekomst van het toezicht binnen de filantropische sector. We proberen een goede afspiegeling van de non-profitsector aan tafel te krijgen.

Het CBF heeft in het laatste jaar geluisterd naar de sector, ontwikkelingen en trends in kaart gebracht en toezicht vergeleken met andere landen en branches. In het in het najaar van 2014 verschenen rapport ‘Toekomst toezicht filantropie’ zijn deze bevindingen, die aansluiten bij de lijn van het SBF en de sector, gebundeld tot één visie voor de filantropische sector. Met zelfregulering als vertrekpunt wordt gestreefd naar het bevorderen van transparantie en het moderniseren van toezicht. De visie uit het rapport krijgt handen en voeten door samenwerking van verschillende organisaties uit de sector, waaronder het CBF. Het CBF is, voor fondsenwervende organisaties, de toezichthouder in het nieuwe stelsel.

De hoofdlijnen van het rapport zijn verder uitgewerkt in beleid over toezicht. Tegelijkertijd wordt er in de sector gewerkt aan een nieuwe, gedifferentieerde normstelling. We vragen u om hierover mee te denken. In dit proces van vormgeving wil het CBF namelijk opnieuw luisteren naar partijen uit de sector, omdat we erop vertrouwen dat organisaties zelf goed weten waar de sector behoefte aan heeft en welke vormen van toezicht toegevoegde waarde hebben.

We stellen uw deelname aan deze bijeenkomst zeer op prijs. De bijeenkomst is op dinsdag 30 juni van 9:30 tot 11:30 uur. Indien u niet aanwezig kunt zijn, wordt de aanwezigheid van een collega natuurlijk ook op prijs gesteld. De bijeenkomst zal plaatsvinden in het PKN-pand, Joseph Haydnlaan 2A, 3533 AE Utrecht. U kunt gratis voor de deur parkeren. Het kantoor is ook uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Met dank aan IF voor het beschikbaar stellen van de ruimte.

Voor aanmelding, KLIK HIER!

LET OP: Er is beperkte ruimte en inschrijvingen worden behandeld in volgorde van binnenkomst. Alvast bedankt voor uw deelname aan de rondetafelbijeenkomst namens het CBF en GeefGratis.

 
2. Voldoe gratis aan de ANBI publicatieplicht
Stichting GeefGratis heeft het mogelijk gemaakt gratis te voldoen aan de ANBI publicatieplicht via Geef.nl. Deze ANBI publicatieplicht wordt aan ANBI's in Nederland opgelegd door de belastingdienst en geldt sinds 2014. Ieder goed doel moet dus een website URL hebben waarop alle informatie die verlangd wordt op 1 pagina op te vragen is. GeefSamen via Geef.nl helpt goede doelen hierbij mochten ze niet zelf de mogelijkheid hebben al deze gegevens op 1 webpagina beschikbaar te stellen.
Ieder goed doel kan via het CMS haar gegevens up2date houden. We kregen de afgelopen maand nogal wat vragen hoe de nieuwe jaarrekening te plaatsen. Log in als moderator van jullie goede doel en ga naar het CMS. Kies daar voor de optie missie + jaarrekening onder Transparantie. Zo dus:Via deze pagina is het mogelijk de nieuwe jaarrekening of het beleidsplan te plaatsen. Ook de overige gegevens zijn onder het kopje transparantie binnen het CMS aan te passen.

 
3. Interessant nieuws uit de goede doelen wereld
Kort overzicht van het laatste nieuws uit de goede doelen wereld en tweets door of aan @GeefGratis.

Profile image

Update #gratis #boek online fondsenwerving online gezet: ow.ly/OgA9K Info over Google for nonprofits etc.
Profile image

Opbrengst Serious Request lager: ow.ly/Ognym Schuld wordt bij SEPA wetgeving neergelegd. Ligt natuurlijk aan incasso betaalvorm.
Profile image

Vandaag zetten #SAP, partners en de Herven bedrijven zich in voor het @RichardKrajicek fonds! richardkrajicek.geef.nl/actie/2015-run…
Profile image

Uiteenzetting registratie van Non-profits via @techsoup_nl door Catherine van Eeckhaute bij @gcompany event.
Profile image

Uitleg belastingdienst hoe aan de publicatieplicht opgaaf internetadres te voldoen: ow.ly/NWVwq Gratis op GeefSamen via Geef.nl
Profile image

Rode Kruis in opspraak m.b.t. aardbeving Haïti. Ze kreeg een half miljard dollar maar bouwde slechts 6 huizen: ow.ly/NU2CV
Profile image

Het Rode Kruis ontkent dat er na de aardbeving op Haïti slechts 6 huizen zijn gebouwd met $ 0,5 miljard: ow.ly/NU3OU

Jordan van Bergen

@geefgratis

Tweets over de goede doelen wereld en de gratis te gebruiken diensten van GeefGratis + persoonlijke tweets directeur GeefGratis

http://www.geefgratis.nl


 
4. Update gratis boek
online fondsenwerving 2.0(15)
Jordan heeft weer een update van zijn gratis boek online fondsenwerving 2.0(15) online gezet. Nu met extra informatie over Google for nonprofits dat sinds 24 april 2015 gelanceerd is in Nederland.


Het gratis online boek is voor goede doelen, fondsenwervers en non-profit organisaties die succesvol willen fondsen werven via internet. Het gratis boek bevat een overzicht van fondsenwervende oplossingen, web 2.0 tools, hoe kosten te besparen, etc.

 
5. Mooi GeefSamen via Geef.nl voorbeeld
Er is een actie op GeefSamen via Geef.nl gestart door SAP Nederland, genaamd: 2015 Run Like Never Before.
Op vrijdag 12 juni namen vele SAP medewerkers, business partners en bedrijven van 'De Herven' deel aan de RUN LIKE NEVER BEFORE estafetteloop voor de Richard Krajicek Foundation, zie:Via dit voorbeeld willen we laten zien hoe een actie door een bedrijf op GeefSamen via Geef.nl meer dan 5.000+ euro opgehaald heeft voor de Richard Krajicek Foundation. Wij zijn blij dat wij met GeefSamen via Geef.nl hierin een bijdrage kunnen leveren.

Voor die goede doelen die graag horen hoe ze het beste de bezoekers van de website kunnen laten weten hoe in actie te komen leggen we uit hoe GeefSamen via Geef.nl het beste op hun website toegevoegd kan worden inclusief 'kom in actie via Geef.nl' buttons, via deze handleiding.

 
6. Stuur de video door die je op ons
YouTube kanaal terug wil zien!
GeefSamen via Geef.nl gaat alle aangesloten goede doelen voorstellen op haar eigen YouTube kanaal. Abonneer je dus nu en stuur jouw video door die je op ons YouTube kanaal terug wil zien!


We hebben een afspeellijst die alle goede doelen presenteert en hierbij direct de mogelijkheid biedt meer informatie over dit goede doel op te vragen of direct online te doneren. Klik hier om de video's in de afspeellijst direct af te spelen. Inmiddels staan er 18+ goede doelen in de afspeellijst die zo extra aandacht voor hun goede doel krijgen.

Jullie YouTube video op het GeefSamen via Geef.nl YouTube kanaal?
Wil je met jullie goede doel ook op de afspeellijst komen te staan dan kunnen wij dit voor jullie regelen. Mail naar info@geef.nl het volgende:
 • Jullie aansluitnummer: ##aansluitnummer##
 • De juiste link (URL) naar de YouTube video die je graag op onze afspeellijst terug wil zien komen
 • En de vraag aan de afspeellijst toegevoegd te willen worden
Als we deze informatie hebben dan zullen we jullie video toevoegen aan onze afspeellijst en zullen we de links naar meer informatie en online doneren toevoegen aan de video. Dit kan wel even duren mochten we veel aanvragen hiervoor binnen krijgen.

 
7. Kies zelf de inhouding op donaties.
8%, 5% of 3% excl. btw
Ieder aangesloten goede doel kan sinds 2014 zelf bepalen welk percentage ingehouden wordt op online donaties.
GeefSamen via Geef.nl kent 3 mogelijke tarieven. Bij tarief 1 dat op dit moment nog door vrijwel alle aangesloten goede doelen gebruikt wordt geldt dat alle diensten standaard geactiveerd zijn en wordt er 8% ingehouden (excl. 21% btw) op online donaties. Wil je als goed doel meer vrijheid dan kun je kiezen voor tarief 2 of 3 waarbij geldt dat de diensten die GeefGratis aanbiedt aan of uit te zetten zijn. Zo kan het zelfs ingesteld worden dat goede doelen die alleen het ANBI logo willen voeren en verder geen diensten van GeefGratis actief willen hebben staan dit bij tarief 2 en 3 kunnen (laten) inregelen.

GeefGratis geeft haar aangesloten goede doelen hiermee meer vrijheid in datgene wat je als goed doel wel/niet actief wil gebruiken of afnemen bij Stichting GeefGratis tegen een lager inhoudingspercentage. Bij interesse kan jullie goede doel dit kenbaar maken via info@geef.nl.

 
8. Impressie workshop Techsoup & g-company
Techsoup en g-company hebben op dinsdag 9 juni het Google voor Non-profits event georganiseerd waarin uitgelegd is wat er allemaal mogelijk is met het Google voor nonprofits programma dat sinds 24 april aan het soft- en hardware donatieprogramma van Techsoup is toegevoegd. Hieronder een korte impressie + presentatie.
De agenda van het Google voor Non-profits event op 9 juni was alsvolgt:
13:15 Inloop: zaal open.
13:30 Opening
13:40 Google filosofie, "work the way you live": hoe nieuwe technologie van waarde kan zijn voor de organisatie, door David Saris.
14:00 Stichting SchuldHulpMaatje: Hendrik-Jan Graber van Stichting SchuldHulpMaatje legt uit, aan de hand van een voorbeeld, hoe krachtig Ad Grants bijdraagt in het bereiken van hun doelstellingen.
14:30 TechSoup Nederland: Catherine van Eeckhaute van TechSoup Nederland legt uit hoe Nederlandse Stichtingen en Verenigingen gebruik kunnen maken van dit programma. Het programma geeft gekwalificeerde organisaties gratis toegang tot (betalende)Google producten en tot specifieke diensten die Google heeft ontworpen voor hen.
14:50 Business Transformatie: hoe je zorg dat het werkt binnen de organisatie, door Bart Zuidgeest.
15:20 Pauze
15:50 Waarom nieuwe technologie oplossingen Non-profit organisaties kunnen helpen: door Balt Leenman.
16:10 Google for Work in de praktijk: door Martijn Broeren en Bas Leenders g-company.
16:30 Naturalis: Jeroen Snijders, CIO van Naturalis, vertelt hoe het museum gebruik maakt van Google Apps (Drive for Work) en wat dit voor hen betekent.
17:00 Einde programma: gelegenheid met een drankje.

De presentaties tijdens het event tref je in deze link.

Hieronder 1 foto van de Techsoup presentatie waarin Catherine van Techsoup Nederland uitgebreid aan de aanwezigen uitlegt hoe gebruik te kunnen maken van de Google voor nonprofits donatie. Dit is terug te lezen in de presentaties link hierboven. 
Onze gratis te gebruiken diensten
GeefSamen via Geef.nl
»
Donatiemodule
»
Techsoup Nederland
»
Twinfield besparing
»

Nieuwsbrief gegevens
 
Nieuwsbrief abonnement informatie
Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen! Voeg info@geefgratis.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.

Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Algemene Voorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord (gegaan) met de algemene voorwaarden (tijdens registratie) die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief minimaal op het algemene e-mailadres van de organisatie. Afmelden op het algemen e-mailadres van de organisatie is dus niet mogelijk.

Gepersonaliseerd
Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Verzendinformatie
Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: ##email##
Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: ##aansluitnummer##
 
www.geef.nl - www.geefgratis.nl