Is deze e-mail onleesbaar? Zie online versie.Welkom bij de GeefSamen via Geef.nl | GeefGratis nieuwsbrief. 14e jaargang | week 19 | 2015
 1. Abonneer je op ons YouTube kanaal
  -> Jullie YouTube video op het GeefSamen via Geef.nl YouTube kanaal
 2. Mooi GeefSamen via Geef.nl voorbeeld
 3. Interessant nieuws uit de goede doelen wereld
 4. CreditCard transacties voortaan beter beveiligd
 5. GeefGratis laatste 2 weken mei moeilijk(er) bereikbaar
 6. Google voor nonprofits is nu beschikbaar in Nederland!
 7. Oude nieuwsbrieven opvragen? Zie: www.geefgratis.nl/nieuwsbrieven
Volg ons: f y l t t

 
1. Abonneer je op ons YouTube kanaal
GeefSamen via Geef.nl gaat alle aangesloten goede doelen voorstellen op haar eigen YouTube kanaal. Abonneer je dus nu!


We hebben een afspeellijst die alle goede doelen presenteert en hierbij direct de mogelijkheid biedt meer informatie over dit goede doel op te vragen of direct online te doneren. Klik hier om de video's in de afspeellijst direct af te spelen.

Jullie YouTube video op het GeefSamen via Geef.nl YouTube kanaal?
Wil je met jullie goede doel ook op de afspeellijst komen te staan dan kunnen wij dit voor jullie regelen. Mail naar info@geef.nl het volgende:
 • Jullie aansluitnummer: ##aansluitnummer##
 • De juiste link (URL) naar de YouTube video die je graag op onze afspeellijst terug wil zien komen
 • En de vraag aan de afspeellijst toegevoegd te willen worden
Als we deze informatie hebben dan zullen we jullie video toevoegen aan onze afspeellijst en zullen we de links naar meer informatie en online doneren toevoegen aan de video. Dit kan wel even duren mochten we veel aanvragen hiervoor binnen krijgen.

 
2. Mooi GeefSamen via Geef.nl voorbeeld
Er is een actie op GeefSamen via Geef.nl gestart t.b.v. de slachtoffers van de aardbeving in Nepal door Stichting Vajra, genaamd: Steun Vajra Support Vajra Nepal.
Er is al veel over de ramp geschreven. Hier in het kort hoe Vajra mensen oproept te doneren aan hun actie: "Nepal has been hit by a major earthquake, Especially Kathmandu and Sindupalchok district are hit. Vajra Holland and Vajra Nepal has been active in this area for 20 years. Our people in Nepal are willing and also capable of supporting the rebuilding of vllages and schools. Let us help them from our heart.", zie:Via dit voorbeeld willen we laten zien hoe een actie na een ramp op GeefSamen via Geef.nl in korte tijd meer dan 10.000 euro opgehaald heeft. Wij zijn blij dat wij met GeefSamen via Geef.nl hierin een bijdrage kunnen leveren.

Voor die goede doelen die graag horen hoe ze het beste de bezoekers van de website kunnen laten weten hoe in actie te komen leggen we uit hoe GeefSamen via Geef.nl het beste op hun website toegevoegd kan worden inclusief 'kom in actie via Geef.nl' buttons, via deze handleiding.

 
3. Interessant nieuws uit de goede doelen wereld
Kort overzicht van het laatste nieuws uit de goede doelen wereld en tweets door of aan @GeefGratis.

Profile image

KWF geeft recordbedrag uit: € 154+ miljoen besteed aan projecten voor genezing kanker en een betere kwaliteit leven ow.ly/MJhlz
Profile image

Een ‘sympathieke’ ramp heeft een marketingpotentieel: ow.ly/MwlkX Aardbeving Nepal als marketinginstrument in NGO sector België.
Profile image

Goede doelen België ruziën over hulp aan Nepal ow.ly/MwkUl
Profile image

Word niet je eigen goede doel: ow.ly/Mur3e Ik vind het maar een raar #ANBI artikel. Fiscale regels die je leven (mogen) bepalen?
Profile image

Strijd tussen fiscus en TCC m.b.t. #ANBI status nadert zijn ontknoping: ow.ly/MJQ3m Al 820 dagen duurt het steekspel.
Profile image

Bejaarde oplichter (72) gepakt tijdens 'collecteren' voor goed doel in Hoofddorp: ow.ly/MpDst
Profile image

Google biedt #ANBI #gratis gebruik software | Bestuur Rendement rendement.nl/bestuur/nieuws…
Profile image

Google for Nonprofits uitgebreid in Nederland, België en Luxemburg googleproducts-nl.blogspot.com/2015/04/google… via @GoogleNL
Profile image

Google voor nonprofits is nu beschikbaar in Nederland via Techsoup Nederland. Zie: ow.ly/M3XX9 Ontdek het programma!
Profile image

Google maakt Apps gratis beschikbaar voor nonprofits in Benelux tweakers.net/nieuws/102733/… via @tweakers
Profile image

De geef.nl homepage is nu ook #responsive en ziet er prima uit op smartphones, tablets en dekstops. #GeefSamen via geef.nl.

Jordan van Bergen

@geefgratis

Tweets over de goede doelen wereld en de gratis te gebruiken diensten van GeefGratis + persoonlijke tweets directeur GeefGratis

http://www.geefgratis.nl


 
4. CreditCard transacties voortaan beter beveiligd
CreditCard transacties worden voortaan beter beveiligd ter voorkoming fraude. Hieronder meer uitleg over het hoe en waarom.


We hebben er voor gekozen in het vervolg alleen nog zogenoemde 3D-Secure transacties m.b.t. Mastercard en VISA toe te staan. Door een recent fraude geval is opnieuw aan het licht gekomen dat online betalingen via creditcard waarbij er niet om een pincode wordt gevraagd fraudegevoelig zijn. Voor meer info zie deze pagina op Wikipedia. Hieronder een klein gedeelte uit deze pagina die uitlegt wat we binnenkort actief maken:

Niet alleen consumenten, maar ook webwinkels zijn regelmatig slachtoffer van creditcardfraude, waarbij consumenten bestellingen doen via internet en vervolgens de betaling na ontvangst van de producten terugdraaien via de creditcardmaatschappij. Om dit probleem te voorkomen werd het 3D-Secure beveiligingsprotocol ontwikkeld. Als de webwinkel dit toepast, heeft de winkel geen chargebackrisico meer van kaarthouders die achteraf (terecht of onterecht) claimen de transactie niet verricht te hebben.

Deze maatregel hebben we zo lang als mogelijk uitgesteld omdat hierdoor de kans bestaat dat er minder mensen met creditcard kunnen doneren. Voorheen stonden we de oude en nieuwe methode toe. Binnenkort alleen dus nog de veilige variant. Creditcards waarbij 3D-Secure niet geactiveerd is kunnen dus niet meer online doneren. De meeste, zo niet alle Nederlandse banken en creditcardmaatschappijen bieden inmiddels 3D-Secure creditcards (met pincode) aan hun klanten aan. Net als bij internet bankieren moet men wel het apparaat gebruiken van de desbetreffende bank gebruiken om de transactie af te ronden. Een extra drempel voor de donateur (helaas) dus.

Voorkoming van fraude is in ieders voordeel ondanks dat dit dus voor meer drempels (extra stappen) tijdens het doneren zorgt.

 
5. GeefGratis laatste 2 weken mei moeilijk(er) bereikbaar
Stichting GeefGratis zal door diverse vakanties in de laatste 2 weken van mei 2015 telefonisch niet en per e-mail minder goed bereikbaar zijn.
En wat als de servers plat gaan?
Mocht in deze periode iets met de webserver(s) van Stichting GeefGratis gebeuren dan geldt dat de gehele serveromgeving van GeefGratis inmiddels door een specialistisch bedrijf (Prolocation) beheerd wordt. GeefGratis, goede doelen en actievoerders zijn niet langer afhankelijk van de systeembeheer kennis bij de medewerkers van GeefGratis. Uitvallen van de servers tijdens de vakantieperiode van GeefGratis hoort nu opgepakt te worden door de bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn zodat een en ander weer online zal komen zonder dat iemand van GeefGratis hier naar om hoeft te kijken.

E-mail?
Wij zijn minder goed dan normaal bereikbaar via e-mail en zullen er ook alles aan doen om iedere vraag zoals normaal te beantwoorden. We kunnen echter niet garanderen dat we iedere vraag binnen 24 uur kunnen beantwoorden. Dit laatste is afhankelijk van een werkende internet verbinding op de vakantiebestemming(en). Het kan dus voorkomen dat bepaalde vragen pas eind mei 2015 beantwoord worden.

 
6. Google voor nonprofits
is nu beschikbaar in Nederland!
Goed nieuws! Sinds 24 april 2015 kunnen Nederlandse stichtingen en verenigingen gebruik maken van Google voor nonprofits. Dit programma geeft gekwalificeerde organisaties gratis toegang tot Google producten en tot specifieke diensten die Google heeft ontworpen voor hen.


Waaruit bestaat Google voor nonprofits:
 • Ad Grants: een waarde van 10.000 US$ (of ongeveer 9350 euro) per maand aan adverteermogelijkheden via AdWords om een groter publiek bewust te maken van uw missie, nieuwe mensen te bereiken en meer steun te mobiliseren;
 • YouTube voor nonprofits: biedt hoogwaardige functionaliteit en laat u toe om het beste te halen uit uw YouTube kanaal;
 • Google Apps: geeft toegang tot een reeks zakelijke tools, van Gmail tot Google Docs, die bijdragen tot uw efficiëntie en de samenwerking in en rond uw organisatie verbeteren. Zo krijgt iedere gebruiker bijvoorbeeld 30GB schijfruimte in de cloud.
Hoe krijgen wij toegang tot Google for Nonprofits?
Als u nog niet bent aangesloten bij Techsoup Nederland dan moet u eerst uw organisatie registreren bij Techsoup Nederland om een bevestiging te ontvangen van uw kwalificatie voor Google for Nonprofits. Klik hier voor meer details over uw registratie bij Techsoup Nederland.

Bent u al aangesloten bij Techsoup Nederland , dan moet u een Google Account aanmaken of op een bestaand Google account inloggen. Ga vervolgens naar de Google for Nonprofits pagina en geef uw validatietoken*.

*U kunt de validatietoken van uw organisatie vinden door in te loggen in uw Techsoup Nederland account en te klikken op het "Validatietoken" tabblad. Een validatietoken ziet er ongeveer als volgt uit: 123a4567@1b234c5de6789000. Als u beschikt over een geldige validatietoken en als uw organisatie in aanmerking komt voor het Google for nonprofits programma kan u uw account aanmaken om Google for Nonprofits te kunnen gebruiken!

Moet mijn organisatie gevalideerd zijn door Techsoup Nederland om toegang te krijgen tot Google for nonprofits?
Ja, u moet eerst geregistreerd zijn bij Techsoup Nederland.

 
Onze gratis te gebruiken diensten
GeefSamen via Geef.nl
»
Donatiemodule
»
Techsoup Nederland
»
Twinfield besparing
»

Nieuwsbrief gegevens
 
Nieuwsbrief abonnement informatie
Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen! Voeg info@geefgratis.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.

Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Algemene Voorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord (gegaan) met de algemene voorwaarden (tijdens registratie) die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief minimaal op het algemene e-mailadres van de organisatie. Afmelden op het algemen e-mailadres van de organisatie is dus niet mogelijk.

Gepersonaliseerd
Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Verzendinformatie
Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: ##email##
Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: ##aansluitnummer##
 
www.geef.nl - www.geefgratis.nl