Is deze e-mail onleesbaar? Zie online versie.Welkom bij de GeefSamen via Geef.nl | GeefGratis nieuwsbrief. 14e jaargang | week 17 | 2015
  1. Google voor nonprofits is nu beschikbaar in Nederland!
  2. Homepage www.geef.nl responsive
  3. Interessant nieuws uit de goede doelen wereld
  4. Mooi GeefSamen via Geef.nl voorbeeld
  5. Foto's lancering Google voor nonprofits
  6. Oude nieuwsbrieven opvragen? Zie: www.geefgratis.nl/nieuwsbrieven
Volg ons via de volgende social media accounts: f f f t

 
1. Google voor nonprofits
is nu beschikbaar in Nederland!
Goed nieuws! Sinds 24 april 2015 kunnen Nederlandse stichtingen en verenigingen gebruik maken van Google voor nonprofits. Dit programma geeft gekwalificeerde organisaties gratis toegang tot Google producten en tot specifieke diensten die Google heeft ontworpen voor hen.


Waaruit bestaat Google voor nonprofits:
  • Ad Grants: een waarde van 10.000 US$ (of ongeveer 9350 euro) per maand aan adverteermogelijkheden via AdWords om een groter publiek bewust te maken van uw missie, nieuwe mensen te bereiken en meer steun te mobiliseren;
  • YouTube voor nonprofits: biedt hoogwaardige functionaliteit en laat u toe om het beste te halen uit uw YouTube kanaal;
  • Google Apps: geeft toegang tot een reeks zakelijke tools, van Gmail tot Google Docs, die bijdragen tot uw efficiëntie en de samenwerking in en rond uw organisatie verbeteren. Zo krijgt iedere gebruiker bijvoorbeeld 30GB schijfruimte in de cloud.
Hoe krijgen wij toegang tot Google for Nonprofits?
Als u nog niet bent aangesloten bij Techsoup Nederland dan moet u eerst uw organisatie registreren bij Techsoup Nederland om een bevestiging te ontvangen van uw kwalificatie voor Google for Nonprofits. Klik hier voor meer details over uw registratie bij Techsoup Nederland.

Bent u al aangesloten bij Techsoup Nederland , dan moet u een Google Account aanmaken of op een bestaand Google account inloggen. Ga vervolgens naar de Google for Nonprofits pagina en geef uw validatietoken*.

*U kunt de validatietoken van uw organisatie vinden door in te loggen in uw Techsoup Nederland account en te klikken op het "Validatietoken" tabblad. Een validatietoken ziet er ongeveer als volgt uit: 123a4567@1b234c5de6789000. Als u beschikt over een geldige validatietoken en als uw organisatie in aanmerking komt voor het Google for nonprofits programma kan u uw account aanmaken om Google for Nonprofits te kunnen gebruiken!

Moet mijn organisatie gevalideerd zijn door Techsoup Nederland om toegang te krijgen tot Google for nonprofits?
Ja, u moet eerst geregistreerd zijn bij Techsoup Nederland.

 
2. Homepage www.geef.nl responsive
De homepage op www.geef.nl is nu responsive. Sinds 21 april wil Google dat je site mobielvriendelijk is omdat je anders kunt gaan kelderen in de Google ranking.


We zijn de rest van dit jaar bezig de website geef.nl 100% responsive maken. Daar ligt onze focus. De hompage, contactpagina, actie/geefpagina’s en donatiemodule zijn nu responsive. De overzichten van goede doelen, evenementen, bedrijven, projecten en acties doen etc. volgen nog. Als dit gereed is gaan we ook de eigen goede doelen actieplatform websites, zoals bijvoorbeeld http://kika.geef.nl, http://savethechildren.geef.nl etc. ook aanpakken en deze allemaal responsive maken.

Achtergrondinformatie - Mobile First
In februari van dit jaar kondigde Google aan een wijziging in het mobiele algoritme door te voeren. Op 21 april is Google begonnen met mobielvriendelijke websites anders te waarderen. De "mobilemadness" bracht de nodige paniek met zich mee, want de update kon wel eens een grotere impact hebben dan eerdere Google updates. Maar moeten we deze uitspraken niet een beetje nuanceren? En is de paniek niet lichtelijk overdreven? Marketing Guys zet alle feiten op een rijtje voor ons, klik hier.

 
3. Interessant nieuws uit de goede doelen wereld
Kort overzicht van het laatste nieuws uit de goede doelen wereld en tweets door of aan @GeefGratis.

Profile image

Google for Nonprofits uitgebreid in Nederland, België en Luxemburg googleproducts-nl.blogspot.com/2015/04/google… via @GoogleNL
Profile image

Doneren aan Oranjecomités is minder aantrekkelijk. Giften zijn in veel gevallen niet meer aftrekbaar #ANBI kwijt. ow.ly/M4yjO
Profile image

Lancering van #googlefornonprofits bij @GoogleNL
Profile image

$10.000 gratis advertentietegoed was er al. Vanaf vandaag ook gratis Apps & YouTube: goo.gl/3P1k9D :)
Profile image

#googlefornonprofits beschikbaar in Nederland via TechSoup: bit.ly/1d8QLs8 Foto van de lancering bij Google:
Profile image

Google voor nonprofits is nu beschikbaar in Nederland via Techsoup Nederland. Zie: ow.ly/M3XX9 Ontdek het programma!
Profile image

Google maakt Apps gratis beschikbaar voor nonprofits in Benelux tweakers.net/nieuws/102733/… via @tweakers
Profile image

De geef.nl homepage is nu ook #responsive en ziet er prima uit op smartphones, tablets en dekstops. #GeefSamen via geef.nl.

Jordan van Bergen

@geefgratis

Tweets over de goede doelen wereld en de gratis te gebruiken diensten van GeefGratis + persoonlijke tweets directeur GeefGratis

http://www.geefgratis.nl


 
4. Mooi GeefSamen via Geef.nl voorbeeld
Er is een actie op GeefSamen via Geef.nl gestart, genaamd: Fietstocht voor Abrazos.
Olav Leijnse en Johan Schepers vertrekken de 8e mei per fiets, bepakt en bezakt naar Porto via Santiago de Compostela. Het kan wel eens 3.000 km worden!, zie:Via dit voorbeeld willen we laten zien hoe een fietsactie op GeefSamen via Geef.nl in korte tijd meer dan 2.000 euro opgehaald heeft en dan moet het eigenlijke fietsen nog beginnen. Wij zijn blij dat wij met GeefSamen via Geef.nl hierin een bijdrage kunnen leveren.

Voor die goede doelen die graag horen hoe ze het beste de bezoekers van de website kunnen laten weten hoe in actie te komen leggen we uit hoe GeefSamen via Geef.nl het beste op hun website toegevoegd kan worden inclusief 'kom in actie via Geef.nl' buttons, via deze handleiding.

 
5. Foto's lancering Google voor nonprofits
Hieronder wat foto's van het event bij Google waarbij Google voor nonprofits werd gelanceerd.


 
Onze gratis te gebruiken diensten
GeefSamen via Geef.nl
»
Donatiemodule
»
Techsoup Nederland
»
Twinfield besparing
»

Nieuwsbrief gegevens
 
Nieuwsbrief abonnement informatie
Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen! Voeg info@geefgratis.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.

Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Algemene Voorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord (gegaan) met de algemene voorwaarden (tijdens registratie) die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief minimaal op het algemene e-mailadres van de organisatie. Afmelden op het algemen e-mailadres van de organisatie is dus niet mogelijk.

Gepersonaliseerd
Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Verzendinformatie
Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: ##email##
Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: ##aansluitnummer##
 
www.geef.nl - www.geefgratis.nl