Is deze e-mail onleesbaar? Zie online versie.Welkom bij de GeefSamen via Geef.nl | GeefGratis nieuwsbrief. 14e jaargang | week 16 | 2015
  1. Interessant nieuws uit de goede doelen wereld
  2. Je eigen actieplatform: breng de achterban zo min mogelijk in contact met andere goede doelen
  3. Techsoup Campagne: 12 tips om u veiliger online te begeven
  4. Mooi GeefSamen via Geef.nl voorbeeld
  5. Techsoup Nederland: interessant nieuws volgende week.....
  6. Oude nieuwsbrieven opvragen? Zie: www.geefgratis.nl/nieuwsbrieven
Volg ons via de volgende social media accounts: f f f t

 
1. Interessant nieuws uit de goede doelen wereld
Kort overzicht van het laatste nieuws uit de goede doelen wereld en tweets door of aan @GeefGratis.

Profile image

Boudewijn Poelmann is 150 miljoen armer met dank aan Karel Aalbers: ow.ly/LJFh3
Profile image

De #Rotary: oprechte #filantropie of een goed excuus om eens lekker te netwerken met andere welgestelden? ow.ly/LG0EP
Profile image

Websiteblokkades voor goede doelen? Willen we dat wel, websiteblokkades voor goede doelen? Zie uitleg: ow.ly/LG0ck
Profile image

Ook @geefsamen ondersteunt het @FilantropieInNL grote gever onderzoek! Doet jouw nonprofit ook al mee? filantropieinnederland.nl/partners #filantropie
Profile image

Helemaal oneens met dit bericht m.b.t. goede doelen stuk: ow.ly/LrAFa Goede doelen verpesten de markt voor #relatiegeschenken
Profile image

Qurrent doet aan #marktvervalsing met Stichting #DOEN: ow.ly/Lnh8i Reactie Postcode Loterij en DOEN: ow.ly/LnhdO
Profile image

Frank van der Linde maakt het volgende bekend: Belangenverstrengeling ontwikkelingssector: ow.ly/LiUth De 'ons-kent-ons' cultuur.
Profile image

Drs. Hans R. J. Sluijter denkt nog een stapje verder te kunnen gaan: Goed doel hoort onder Archiefwet: ow.ly/Laj4d #bureaucratie
Profile image

Een medewerker van het Leger des Heils is ontslagen omdat hij in de afgelopen jaren > 850.000 euro verduisterde. ow.ly/La5Gv
Profile image

Dit kan alleen de belastingdienst. Eind 2014 bepalen dat met terugwerkende kracht iets geldt vanaf 1-1-2014. Zie foto pic.twitter.com/VJEEayGCqX
Profile image

ow.ly/KSxba Help, ik heb een goed doel geërfd. In Kenia trof Anoek Nuyens een ziekenhuis vol spullen, maar zonder patiënten.
Profile image

Familie Brenninkmeijer, eigenaar van C&A, gaf € 44,3 miljoen aan (katholieke) goede doelen in 2013 ow.ly/KSbbe
Profile image

Ongegeneerd je zakken vullen onder het mom van een goed doel. Voorbeeld hedge fondsmanager die ABN op de knieën dwong ow.ly/KQp0S
Profile image

Leuk artikel: ow.ly/KPUWF #Pinnen bij een #collectant. Wil jij dat? Zie de reacties. Negatieve mensen reageren snel maar toch.
Profile image

De gevestigde media hebben het ook door: Belastingdienst schrapte bijna 9000 #ANBI 's: ow.ly/KNreb -> ow.ly/KNrjR
Profile image

Van den Ende dreigt met zaak om boek over Postcode Loterij: ow.ly/KLQU6 Werd betaald door de Postcode Loterij voor 'klapvee'.

Jordan van Bergen

@geefgratis

Tweets over de goede doelen wereld en de gratis te gebruiken diensten van GeefGratis + persoonlijke tweets directeur GeefGratis

http://www.geefgratis.nl


 
2. Je eigen actieplatform: breng de achterban zo min mogelijk in contact met andere goede doelen
Ieder goed doel heeft haar "eigen" actieplatform bij GeefSamen via Geef.nl waarop alleen jullie goede doel staat. De achterban en donateurs kunnen zo dus niet ongewenst in contact worden gebracht met andere goede doelen indien jullie goede doel dit niet wil.
Jullie eigen GeefSamen via Geef.nl actieplatform staat dus helemaal los van andere goede doelen. De kans dat iemand dus naar een ander goed doel stapt is vele malen kleiner met je eigen actieplatform. Breng dus jullie achterban in aanraking met het eigen platform waar geen andere goede doelen staan met alle mogelijke risico’s.

Het gevaar dat je jullie donateurs en achterban in contact brengt met andere goede doelen moet je niet onderschatten. Op veel actieplatformen loop je dat risico. Op GeefSamen via Geef.nl niet. Je kunt dus zelf kiezen hoe GeefSamen via Geef.nl toe te passen waarbij de achterban bijvoorbeeld NIET met andere goede doelen in aanraking komt.

Daarnaast hebben wij op GeefSamen via Geef.nl ook als betaalvorm PayPal in de donatiemodule zitten die steeds vaker gebruikt wordt. Dit ontbreekt bij andere platformen.

Wat is de link van ons centrale actieplatform?
Ga naar de pagina van jullie goede doel op geef.nl: www.geef.nl/doel/##aansluitnummer## en kijk rechtsonder wat de link van jullie eigenn actieplatform is. De link van het geef platform is zelfstandig via het CMS systeem te beheren.

Voorbeelden
Zie bijvoorbeeld:
 
3. Techsoup Campagne:
12 tips om u veiliger online te begeven
De alomtegenwoordigheid van internet, mobiel surfen, sociale netwerken, cloud, … Ongelooflijke evoluties die ons sterk doen vooruitgaan op gebied van communicatie, samenwerking en productiviteit. Tegelijk maken ze ons ook kwetsbaar.
Uw werknemers en vrijwilligers surfen wellicht op internet vanuit verschillende types toestellen. Ze drukken zich uit op de sociale media, in naam van de organisatie of in eigen naam. Uw stichting of vereniging beschikt vaak over potentieel gevoelige gegevens over haar doelgroepen of donoren, terwijl ze steunt op de goodwill en het vertrouwen van deze mensen. Hun gegevens kunnen weleens worden begeerd door kwaadwillige personen, en uw organisatie is wettelijk verantwoordelijk voor de bescherming van de gegevens in haar bezit. Veilig online mag dan nog een basisvereiste zijn voor eenieder die zich op het web begeeft, het is des te sterker van toepassing voor stichtingen en verenigingen.

Daarom heeft Techsoup een specifieke gids ontworpen voor online veiligheid voor stichtingen en verenigingen.Maak al uw medewerkers bewust voor de bedreigingen van het internet – deel deze gids met uw werknemers en vrijwilligers. Voor meer informatie, klik hier.

 
4. Mooi GeefSamen via Geef.nl voorbeeld
Er is een actie op GeefSamen via Geef.nl gestart, genaamd: De EH zet je in beweging.
Op vrijdag 24 april vindt een grootse sponsoractie voor de Evangelische Hogeschool plaats. Alle huidige 167 studenten (EH-Basisjaar en EH-Traject tezamen) gaan op die dag lopen van een bepaalde locatie richting EH waar zij om 16.00 uur zullen finishen, zie:Via dit voorbeeld willen we laten zien hoe een Evangelische Hogeschool haar studenten in actie laat komen op GeefSamen via Geef.nl en waarbij er inmiddels zo'n 2.000 euro opgehaald is. Wij zijn blij dat wij met GeefSamen via Geef.nl hierin een bijdrage kunnen leveren.

Voor die goede doelen die graag horen hoe ze het beste de bezoekers van de website kunnen laten weten hoe in actie te komen leggen we uit hoe GeefSamen via Geef.nl het beste op hun website toegevoegd kan worden inclusief 'kom in actie via Geef.nl' buttons, via deze handleiding.

 
5. Techsoup Nederland:
interessant nieuws volgende week.....
Via onze nieuwsbrief zullen we volgende week interessant nieuws melden m.b.t. het soft- en hardware donatieprogramma Techsoup Nederland.
Dit nieuws kan voor alle aangesloten goede doelen zeer interessant zijn. Houd onze nieuwsbrief van volgende week dus in de gaten.

Voor meer informatie over het soft- en hardware donatieprogramma, zie: www.techsoup.nl

 
Onze gratis te gebruiken diensten
GeefSamen via Geef.nl
»
Donatiemodule
»
Techsoup Nederland
»
Twinfield besparing
»

Nieuwsbrief gegevens
 
Nieuwsbrief abonnement informatie
Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen! Voeg info@geefgratis.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.

Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Algemene Voorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord (gegaan) met de algemene voorwaarden (tijdens registratie) die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief minimaal op het algemene e-mailadres van de organisatie. Afmelden op het algemen e-mailadres van de organisatie is dus niet mogelijk.

Gepersonaliseerd
Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Verzendinformatie
Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: ##email##
Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: ##aansluitnummer##
 
www.geef.nl - www.geefgratis.nl