Is deze e-mail onleesbaar? Zie online versie.Welkom bij de GeefSamen via Geef.nl | GeefGratis nieuwsbrief. 14e jaargang | week 10 | 2015
  1. Gelijke kansen? - Uitkomst rondetafelbijeenkomst
  2. Mooi GeefSamen via Geef.nl voorbeeld
  3. Interessant nieuws uit de goede doelen wereld
  4. Mooie integratie donatiemodule GeefSamen via Geef.nl door Free Press Unlimited
  5. E-mail marketing tool CleverReach in donatieprogramma Techsoup
  6. Oude nieuwsbrieven opvragen? Zie: www.geefgratis.nl/nieuwsbrieven
Volg ons via de volgende social media accounts: f f f t

 
1. Gelijke kansen? - Uitkomst rondetafelbijeenkomst
Dinsdag 24 februari 2015 heeft onze directeur Jordan van Bergen een rondetafelbijeenkomst gehouden. Wij hebben hem als bestuur van GeefGratis de mogelijheid geboden in gesprek te gaan met aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis om te kijken wat er leeft onder de goede doelen. Jordan is voorvechter van gelijke kansen en hieronder kort de uitkomsten van de rondetafelbijeenkomst volgens Jordan.
Voor een eerste rondetafelbijeenkomst was het best een goede meeting. Rommelig begin bij de ontvangst maar daarna ging het best okay en geldt dat de nodige onderwerpen besproken zijn. Voor de uitkomsten van de rondetafelbijeenkomst zie deze presentatie via slideshare.Wat vooral duidelijk werd tijdens de rondetafelbijeenkomst is dat minder bekende goede doelen het gevoel hebben door diverse drempels uitgesloten te worden van deelname aan bepaalde zaken. Denk hierbij aan eisen m.b.t. keurmerken en het hebben van een bepaalde status (ANBI/SBBI, etc.) en de kosten die doorberekend worden om ergens aan deel te mogen nemen.

Wat pijnlijk duidelijk werd is dat maar weinig non-profits op de hoogte zijn dat er een nieuw validatiestelsel aan zit te komen. Een deelnemer aan de rondetafelbijeenkomst gaf het als volgt aan: "Ongelooflijk dat NIEMAND de non-profits in Nederland op de hoogte brengt (individueel via de post of zo) dat er aan een nieuw validatiestelsel wordt gewerkt. Dit is een voorbeeld van onbehoorlijk bestuur. Hoe kan het dat men aan een validatiestelsel aan het werken is waarbij de belangen van maar zo’n 600+ organisaties behartigd worden en > 100.000 geen weet hebben wat er besproken wordt en wat er op ze af gaat komen?"

Samenvatting
KLIK HIER voor een samenvatting van de rondetafelbijeenkomst.

De voornaamste uitkomst van de rondetafelbijeenkomst is dat Jordan en Pauline contact gaan zoeken met Steven van Eijck om door te spreken hoe de belangen van minder bekende goede doelen behartigd en verdedigd worden in het nieuwe validatiestelsel en om duidelijkheid te krijgen waar de non-profit sector mee te maken gaat krijgen in de toekomst. Of Steven van Eijck op de uitnodiging ingaat en wat de uitkomst is van het gesprek zullen we in komende nieuwsbrieven delen.

 
2. Mooi GeefSamen via Geef.nl voorbeeld
Er is een teamactie op GeefSamen via Geef.nl gestart ten behoeve van STOPhersentumoren. De actie is genaamd: Times are Changing
Dit is een mooi voorbeeld van een teamactie waarbij lopers van de marathon in Enschede in teamverband geld gaan ophalen voor STOPhersentumoren. In korte tijd heeft het team [Times are Changing] meer dan € 7.000,00 voor het goede doel STOPhersentumoren opgehaald met hun teamactie.Via dit teamactie voorbeeld willen we laten zien dat die goede doelen die het voor elkaar krijgen hun achterban in actie te laten komen behoorlijke donaties kunnen ophalen. Wij zijn blij dat wij met GeefSamen via Geef.nl hierin een bijdrage kunnen leveren.

Voor die goede doelen die graag horen hoe ze het beste GeefSamen via Geef.nl op hun website opnemen raden we aan een e-mail te sturen naar info@geef.nl met daarin de vraag hoe GeefSamen via Geef.nl het beste op de website op te nemen zodat de achterban aangespoord wordt in actie te komen.

 
3. Interessant nieuws uit de goede doelen wereld
Kort overzicht van het laatste nieuws uit de goede doelen wereld en tweets door of aan @GeefGratis.

Profile image

Uitkomsten rondetafelbijeenkomst slideshare.net/geefgratis/uit… Veel onduidelijkheden mbt het nieuwe #validatiestelsel en #gelijkekansen non-profits
Profile image

Gulle gevers #doneren #zadels aan manege na diefstal ow.ly/JMtyG
Profile image

Hoe Esther-Mirjam Sent, Eerste Kamerlid (PvdA), zich in laat pakken door straatwervers: ow.ly/JE1PO zoals ze zelf aangeeft...
Profile image

Hoe gamers de nieuwe donateurs worden. Jammer dat kleinere goede doelen dit wellicht niet makkelijk kunnen toepassen: ow.ly/JCJFW
Profile image

Reacties van Leger des Heils ow.ly/JCxUP en de Zonnebloem ow.ly/JCxUP op 1 Vandaag uitzending over #nalatenschap gate.
Profile image

PvdA Drenthe wil anbi-status mogelijk maken voor zwembaden – Kamerlid Van Dekken stelt vragen aan Minister ow.ly/JwB2P
Profile image

Maffe wereld. Wordt je #ANBI status ingetrokken geldt dit: ow.ly/Jr8gF Alsof je iets met zo'n belastingdienst te maken wil hebben
Profile image

Bezig met het doorlezen van het beroepschrift in cassatie door onze staatssecretaris van Financiën ivm #ANBI zaak. #ZUMKOTZEN

Jordan van Bergen

@geefgratis

Tweets over de goede doelen wereld en de gratis te gebruiken diensten van GeefGratis + persoonlijke tweets directeur GeefGratis

http://www.geefgratis.nl

 
4. Mooie integratie donatiemodule
door Free Press Unlimited
We willen een voorbeeld van een mooie integratie van de donatiemodule GeefSamen via Geef.nl door Free Press Unlimited laten zien.

Hiervoor hebben we 2 plaatjes gemaakt die laat zien hoe het werkt. Je kunt het echter ook zelf uittesten op de website van Free Press Unlimited. Scroll naar beneden en kies voor: DONEER NU.

Plaatje 1 laat de website van Free Press Unlimited zien waarin onderin gekozen kan worden om te doneren:Plaatje 2 laat de website van Free Press Unlimited zien waarbij geklikt is op DONEER NU en waarbij de donatiemodule van GeefSamen via Geef.nl verschijnt:Omdat de donatiemodule responsive is werkt dit ook op een smartphone, tablet en ieder up2date apparaat dat toegang geeft tot het browsen op internet.

TIP voor Free Press Unlimited en alle overige goede doelen: zorg dat een standaard DONEER optie ook bovenaan de website beschikbaar is zodat mensen niet eerst moeten scrollen (belangrijk op mobiel/tablet) om daadwerkelijk te kunnen doneren.

 
5. E-mail marketing tool CleverReach in donatieprogramma Techsoup
E-mail blijft voor stichtingen en verenigingen een uiterst belangrijk instrument voor de mobilisatie van hun achterban, voor fondsenwerving, voor nieuwsbrieven, enz... Techsoup Nederland is daarom verheugd om de e-mail marketing tool CleverReach op te nemen in haar soft- en hardware donatieprogramma.


Voor uw e-mail campagnes is het gebruik van een professionele "e-mail marketing tool" de betere keuze boven uw operationeel e-mail systeem, dat doorgaans minder geschikt is voor het verzenden van e-mail in bulk. E-mail marketing tools zorgen er voor dat u visueel meer aantrekkelijke mails kunt ontwerpen en bieden betere garanties om uw communicatie niet in de spam van uw geadresseerden terecht te laten komen. U kunt met zo'n tool ook de impact van uw campagnes beter meten, dankzij de ingebouwde tracking van het aantal geopende mails, het aantal kliks, het uitschrijven en de e-mails die om allerlei redenen hun eindbestemming niet bereiken.

De eenmalige administratiekosten zijn € 29 en geven uw organisatie toegang tot een levenslang abonnement waarbij het mogelijk is 4.000 berichten tot 1.000 geadresseerden per maand te versturen.

Voor meer info, klik hier 
Onze gratis te gebruiken diensten
GeefSamen via Geef.nl
»
Donatiemodule
»
Techsoup Nederland
»
Twinfield besparing
»

Nieuwsbrief gegevens
 
Nieuwsbrief abonnement informatie
Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen! Voeg info@geefgratis.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.

Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Algemene Voorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord (gegaan) met de algemene voorwaarden (tijdens registratie) die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief minimaal op het algemene e-mailadres van de organisatie. Afmelden op het algemen e-mailadres van de organisatie is dus niet mogelijk.

Gepersonaliseerd
Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Verzendinformatie
Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: ##email##
Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: ##aansluitnummer##
 
www.geef.nl - www.geefgratis.nl