Is deze e-mail onleesbaar? Zie online versie.Welkom bij de GeefSamen via Geef.nl | GeefGratis nieuwsbrief. 14e jaargang | week 4 | 2015
  1. Jouw mening over de non-profit sector -> VUL DE ENQUETE IN
  2. Ronde Tafel gesprek 24 februari 2015 -> MELD JE AAN
  3. Statistieken 2014 | GeefSamen via Geef.nl
  4. Interessant nieuws uit de goede doelen wereld
  5. Rectificatie
  6. Techsoup Soft- en Hardware donatieprogramma
  7. Oude nieuwsbrieven opvragen? Zie: www.geefgratis.nl/nieuwsbrieven
Volg ons via de volgende social media accounts: f f f t

 
1. Jouw mening over de non-profit sector
VUL DE ENQUETE IN
JOUW MENING
We horen graag jouw mening over de non-profit sector.

Dit kan via een simpele (anonieme) online enquete die je binnen 5 minuten invult. Laat horen hoe jij over de non-profit sector denkt. Vul de ONLINE ENQUETE in via deze link: https://jordanvanbergen.typeform.com/to/PESn7w.

Alle enquetes worden anoniem ingevuld en verwerkt en zullen besproken worden tijdens het eerste ronde tafel gesprek op dinsdag 24 februari. Daar kun je jezelf ook nog voor opgeven.

 
2. Ronde Tafel gesprek
RONDE TAFEL GESPREK
Het 1e ronde tafel gesprek (zie vorige nieuwsbrief) zal dinsdag 24 februari vanaf 11.00 uur plaatsvinden in Beuningen (gld.). Tijdens dit ronde tafel gesprek zullen we gezamenlijk met de aangesloten goede doelen de non-profit sector bespreken, de uitkomsten van de ingevulde enquetes bespreken en kijken of en hoe alle belangen behartigd worden. Deze en wellicht toekomstige ronde tafelbijeenkomsten zijn resultaatgericht. Samen gaan we inzichten en ervaringen delen. De bijeenkomsten zijn gericht op het informeren, enthousiasmeren, verbinden, creƫren. Dit alles rond het onderwerp belangenbehartiging.

GEEF JE HIER OP EN MELD JE AAN VOOR HET RONDE TAFEL GESPREK: www.geefgratis.nl/rondetafel
Mocht het aantal inschrijvingen te groot worden dan zullen we via verloting bepalen wie aan het ronde tafel gesprek mee kan doen. Maar aarzel dus niet om jezelf in te schrijven.

 
3. Statistieken 2014 | GeefSamen via Geef.nl
We zullen in de komende nieuwsbrieven interessante cijfers via grafieken beschikbaar stellen. Dit keer een grafiek die het gemiddelde donatiebedrag per betaalvorm laat zien.

Opvallend is dat het gemiddelde creditcard donatiebedrag 10x hoger is dan een afgegeven SEPA euro-incasso en zelfs bijna 2x zo hoog is in vergelijking met iDeal. Mooi voorbeeld dat het verstandig is de responsive donatiemodule van GeefGratis op de website te integreren omdat hiermee ook via CreditCard aan jullie goede doel gedoneerd kan worden. Hiermee vergroot je de kans op hogere donaties aanzienlijk.
 
4. Interessant nieuws uit de goede doelen wereld
Kort overzicht van het laatste nieuws uit de goede doelen wereld en tweets door of aan @GeefGratis.

Profile image

Jongens opgepakt voor illegaal collecteren: ow.ly/HrGUu voor een stichting genaamd Share a Wish.
Profile image

Donations of Nonprofit Technology - Get Resources for Your Charity or NGO!: youtu.be/p_FTdg9IeD4 via @YouTube
Profile image

Plasman vergelijkt Postcode Loterij met afpersing: ow.ly/GURSs #Novamedia is geen goed doel, stelt #Plasman.
Profile image

In nieuw besluit staat het beleid over de giftenregeling en het aanmerken als #ANBI ow.ly/GBJNZ
Profile image

Steeds minder geld in collectebussen: ow.ly/GpWHs #CBF: Ook #doneren mensen vaker via internet. #Geef: ow.ly/GpWHt

Jordan van Bergen

@geefgratis

Tweets over de goede doelen wereld en de gratis te gebruiken diensten van GeefGratis + persoonlijke tweets directeur GeefGratis

http://www.geefgratis.nl

 
5. Rectificatie
Tot onze spijt is het beeld dat GeefGratis in onze laatste nieuwsbrief (d.d. 9 januari 2015) oproept ten aanzien van het voortbestaan van Instituut Fondsenwerving (IF) onjuist gebleken.
Wij zijn afgegaan op berichtgeving van derden en hebben die niet geverifieerd. IF bezint zich wel op zijn toekomst. Daar neemt het in 2015 - in samenspraak met haar leden - voldoende tijd voor. Het IF biedt ook in 2015 allerlei activiteiten op het gebied van ontmoeten, ontwikkelen en vertegenwoordigen. Juist de kleinere non-profit heeft bij IF een stem. En dat is een belangrijke stem die zeker gehoord wordt. Het spijt GeefGratis dat zij met de voorgaande berichtgeving het IF mogelijk schade heeft berokkend.

 
6. Techsoup Soft- en Hardware donatieprogramma
TechSoup geeft non-profitorganisaties toegang tot de donatieprogramma's van technologieleveranciers. Met TechSoup kunnen non-profitorganisaties voordelig beschikken over veelgevraagde software en hardware en zo efficiƫnter hun goede werk doen.

Onze donatiepartners zijn onder andere Microsoft, Cisco, Symantec, SAP, Bitdefender, Worknets en Adobe.

Voor meer informatie, zie http://www.techsoup.nl.

Hier alvast wat gratis tips om veiliger online te werken. Via het downloaden van een gids geeft Techsoup concrete tips.

 
Onze gratis te gebruiken diensten
GeefSamen via Geef.nl
»
Donatiemodule
»
Techsoup Nederland
»
Twinfield besparing
»

Nieuwsbrief gegevens
 
Nieuwsbrief abonnementsinformatie
Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen! Voeg info@geefgratis.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.

Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Algemene Voorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord (gegaan) met de algemene voorwaarden (tijdens registratie) die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief minimaal op het algemene e-mailadres van de organisatie. Afmelden op het algemen e-mailadres van de organisatie is dus niet mogelijk.

Gepersonaliseerd
Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Verzendinformatie
Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: ##email##
Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: ##aansluitnummer##
 
www.geef.nl - www.geefgratis.nl