Is deze e-mail onleesbaar? Zie online versie.Welkom bij de GeefSamen via Geef.nl | GeefGratis nieuwsbrief. 13e jaargang | week 52 | 2014
 1. Nieuwe mijlpaal! We hebben gezamenlijk > € 8 miljoen aan donaties verwerkt!
 2. Fijne feestdagen en een hele goede jaarwisseling!
 3. Interessant nieuws uit de goede doelen wereld
 4. Jaaroverzicht en wat zal 2015 ons brengen? - Uitnodiging ronde tafel gesprekken
 5. GeefSamen via Geef.nl nu ook in het Engels (beta 1.0)
 6. Overheid/Belastingdienst in cassatie tegen uitspraak in ANBI zaak GeefGratis
 7. Oude nieuwsbrieven opvragen? Zie: www.geefgratis.nl/nieuwsbrieven
Volg ons via de volgende social media accounts: f f f t

 
1. Meer dan 8 miljoen euro aan donaties verwerkt op GeefSamen via Geef.nl
13 december heeft de website GeefSamen via Geef.nl de mijlpaal van 8+ miljoen euro aan verwerkte donaties voor 3.000+ aangesloten goede doelen bereikt! Een geweldig resultaat voor alle aangesloten goede doelen, actievoerders en bedrijven die donatiegelden opgehaald hebben voor het goede doel in Nederland.


 
2. Prettige feestdagen!
We wensen u alvast fijne feestdagen en een hele goede jaarwisseling toe.
Op naar een nieuw jaar met meer online donaties en verdere samenwerking met meer aangesloten goede doelen.
 
3. Interessant nieuws uit de goede doelen wereld
Kort overzicht van het laatste nieuws uit de goede doelen wereld en tweets door of aan @GeefGratis.

Profile image

Belastingdienst in cassatie tegen anbi-uitspraak GeefGratis van het hof. ht.ly/GjccV #fondsenwerving
Profile image

Via contact met de Belastingkamer van de Hoge Raad weten we dat er cassatie is ingesteld in onze #ANBI zaak #fijnekerst #hethoudtnietop
Profile image

Vreemd: @ABNAMRO stuurt mij mail met bankrekeningnummer van @SeriousRequest voor het geval ik zou willen doneren? Dat bepaal ik zelf wel.
Profile image

Vandaag heeft de website GeefSamen via Geef.nl de mijlpaal van 8+ miljoen euro aan verwerkte donaties voor 3.000+... fb.me/1uPZr8l0F
Profile image

Uitspraak gerechtshof dat Stichting GeefGratis wel een #ANBI is staat nu online, zie: ow.ly/FMmTY

Jordan van Bergen

@geefgratis

Tweets over de goede doelen wereld en de gratis te gebruiken diensten van GeefGratis + persoonlijke tweets directeur GeefGratis

http://www.geefgratis.nl

 
4. Jaaroverzicht en wat zal 2015 ons allen brengen?
We willen hieronder in een kort jaaroverzicht laten zien wat we in 2014 voor de goede doelen wereld in Nederland betekend hebben en van welke diensten alle aangesloten goede doelen dus gebruik kunnen maken:
 • Meer dan 1 miljoen euro aan verwerkte donaties ten behoeve van de aangesloten goede doelen per jaar via de online donatiemodule. In totaal is inmiddels meer dan 8 miljoen euro verwerkt.

 • Gratis toegang tot GeefSamen via Geef.nl.

 • Gratis gebruik van het ANBI logo op uitingen zolang de organisatie aangesloten is bij GeefGratis.

 • Gratis gebruik online donatiemodule + social media koppeling(en).

 • Toegang tot en uitleg met betrekking tot het soft- en hardware donatieprogramma Techsoup Nederland.

 • Via soft- en hardware donatieprogramma Techsoup Nederland inmiddels 43 miljoen euro bespaard aan IT uitgaven.

 • Samenwerking met andere partijen waar alle aangesloten goede doelen van mee profiteren. Denk hierbij aan De GoedeDoelenSticker.

 • Mogelijkheid tot het besparen op abonnementskosten indien gebruik gemaakt gaat worden van Twinfield online boekhouden.

2015
Wat zal 2015 ons allen brengen? Hopelijk een hoop goeds! Wij zullen ons in 2015 inzetten om gezamenlijk met onze aangesloten goede doelen een stem te krijgen in al datgene wat onze overheid op de achtergrond in de goede doelen wereld aan het regelen is.

Ronde tafel gesprekken
We zullen een aantal ronde tafel gesprekken houden waarbij geldt dat we gezamenlijk met de aangesloten goede doelen zullen brainstormen hoe jullie een gezamenlijke stem kunnen laten horen zonder dat je hierbij direct aangesloten hoeft of moet te zijn bij de gevestigde orde / brancheverenigingen. Het IF staat al op omvallen hebben we begrepen en wij horen graag van die goede doelen die graag meedoen aan de ronde tafel gesprekken. Nodig jezelf en jouw goede doel hiervoor alvast uit en we gaan gezamenlijk kijken hoe de kleinere en minder bekende goede doelen ook gehoord gaan worden en toegang krijgen tot speciale vaak alleen voor de gevestigde orde beschikbare middelen en diensten. Stuur een e-mail naar info@geef.nl en laat weten dat je bij de ronde tafel gesprekken aanwezig wilt zijn.

 
5. GeefSamen via Geef.nl nu ook
in het Engels (beta 1.0)
Sinds december kunnen de bezoekers van www.geef.nl er ook voor kiezen de website in het Engels op te vragen. Dit is beta 1.0 Engels maar voor nu geldt al dat de website meertalig beginnend met het Engels op te vragen is.
Voor diegene die het belangrijk vinden dat er het juiste Engels staat geldt dat er contact met ons gezocht kan worden. We kunnen hele vertaaltabellen aanleveren om alles naar 100% Engels te krijgen. Let er op dat het om 1.400+ vertalingen gaat.

 
6. Overheid/Belastingdienst in cassatie tegen
uitspraak in ANBI zaak GeefGratis
De Overheid/Belastingdienst zal naar alle waarschijnlijkehid in cassatie gaan tegen de uitspraak in de ANBI zaak GeefGratis.
We hebben begrepen dat er cassatie is ingediend. Dit wil nog niet 100% betekenen dat de cassatiezaak ook doorgaat. De kans is redelijk tot groot. Voor ons een nieuw hoofdstuk in dit slepende verhaal en inmiddels dik dossier. Voor diegene die het nog niet wisten een korte uitleg. In mei 2012 heeft de belastingdienst de ANBI status van GeefGratis ingetrokken. Na een bezwaarschrift, rechtsgang naar de kantonrechter (belastingdienst in het gelijk gesteld) en het gerechtshof (Stichting GeefGratis in het gelijk gesteld) lijkt het er nu dus op dat er nog een vervolg komt bij de Hoge Raad. Grote kans als de zaak doorgezet worden dat we over meer dan een jaar pas weten wat de Hoge Raad beslist.

 
Onze gratis te gebruiken diensten
GeefSamen via Geef.nl
»
Donatiemodule
»
Techsoup Nederland
»
Twinfield besparing
»

Nieuwsbrief gegevens
 
Nieuwsbrief abonnementsinformatie
Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen! Voeg info@geefgratis.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.

Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Algemene Voorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord (gegaan) met de algemene voorwaarden (tijdens registratie) die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief minimaal op het algemene e-mailadres van de organisatie. Afmelden op het algemen e-mailadres van de organisatie is dus niet mogelijk.

Gepersonaliseerd
Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Verzendinformatie
Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: ##email##
Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: ##aansluitnummer##
 
www.geef.nl - www.geefgratis.nl