Is deze e-mail onleesbaar? Zie online versie.Welkom bij de GeefSamen via Geef.nl | GeefGratis nieuwsbrief. 13e jaargang | week 50 | 2014

Inhoudsopgave
  1. Oproep TV programma Talpa: Geld maakt Gelukkig
  2. Vul in: Enquête onder goede doelen organisaties
  3. Interessant nieuws uit de goede doelen wereld
  4. Mooi voorbeeld GeefSamen via Geef.nl: reconstructie-operatie 2-jarige Juna
  5. Donatiemodule ingezet bij de Veroniklaas-actie van Radio Veronica
  6. Oude nieuwsbrieven opvragen? Zie: www.geefgratis.nl/nieuwsbrieven
Volg ons via de volgende social media accounts: f f f t
 
1. Oproep TV programma Talpa: Geld maakt Gelukkig
Voor het Talpa tv-programma ‘Geld maakt gelukkig’ zijn wij opzoek naar mensen of stichtingen die het financieel niet mee zit. Mensen die in de schulden zijn geraakt en er niet meer uit komen, of mensen die nog een droom hebben maar dit niet kunnen verwezenlijken door hun financiële situatie. Bent u, of kent u iemand die hier interesse in heeft dan horen wij dit graag! Mail dan uw verhaal (vermeld hierin ook goed met welk geld bedrag u geholpen bent) en een foto naar mzant@talpa.tv of ddjong@talpa.tv
Programma-omschrijving Geld maakt Gelukkig

In Geld maakt Gelukkig ontvangt Do, samen met deskundige panelleden, dagelijks drie Nederlanders die in acute geldnood zitten. Met hun persoonlijke verhaal proberen ze niet alleen de sympathie te winnen van het publiek, maar ook de noodzaak van hun probleem duidelijk te maken. En die sympathie en noodzaak kunnen worden omgezet in keiharde euro’s. Iedere aflevering mag het publiek namelijk 10.000 euro weggeven.

Veel Nederlanders ondervinden de gevolgen van acute geldproblemen. De voorbeelden lezen we dagelijks in de krant: mensen die hun baan zijn kwijtgeraakt en hun huis met verlies moeten verkopen, mensen die hun inkomsten zien teruglopen door de veranderende economie. Maar ook mensen die getroffen zijn door ziekte of domme pech, met alle financiële consequenties van dien. Voor alle kandidaten geldt: het is nu of nooit. Een bedrag tussen de duizend en tienduizend euro kan het verschil betekenen tussen verder wegzakken in de problemen en het maken van een nieuwe start.

Honderd keer honderd euro
Geld maakt Gelukkig biedt dagelijks drie deelnemers de helpende hand. In de studio vertellen ze hun verhaal aan 100 man publiek die ieder 100 euro te vergeven hebben. Ze maken kans op een geldbedrag van maximaal 10.000 euro. Nadat het publiek de drie verhalen heeft gehoord volgt een spannende stemronde: welk verhaal raakt ze het meest? Wie gunnen zij dit bedrag? Naar wie gaat die honderd euro? Het programma geeft een heldere en kritische kijk op de huidige stand van zaken in onze maatschappij; de verhalen zijn vaak schrijnend en emotioneel, dat maakt de keuze elke dag weer lastig.

Panel
De deelnemers worden kritisch aan de tand gevoeld door een deskundig panel dat wijze raad en financieel advies geeft, maar ook zorgt dat er geen vraag onbeantwoord blijft. Zo gaat niemand zonder hulp naar huis.

 
2. Enquête onder goede doelen organisaties
Mijn naam is Turgut Simsek en ik loop stage bij PwC. Ik ben 21 jaar oud en ben momenteel bezig met de afrondende fase van de studie bachelor Accountancy: het schrijven van een bachelorscriptie. In het kader van het afronden van deze studie heb ik ervoor gekozen om te onderzoeken of Integrated Reporting kan bijdragen aan de informatiebehoefte van stakeholders van goede doelen organisaties. Voor het onderzoek is het van belang om te weten te komen hoe de goede doelen organisaties tegenover het concept van Integrated Reporting staan.
Mijn onderzoeksvraag luidt dan ook:

'In welke mate kan Integrated Reporting bijdragen aan de informatiebehoefte van stakeholders van goede doelen organisaties?'

Integrated Reporting is een nieuwe vorm van verslaggeven, waarbij de organisatie de mogelijkheid wordt gegeven om niet alleen meer te rapporteren over de financiële cijfers, maar ook over waardescheppende thema's die niet tot uiting komen in de huidige verslaggeving. In overleg met stakeholders wordt bepaald over welke punten gerapporteerd zal worden. Dit leidt tot een compacter jaarrapport, wat er weer tot kan leiden dat het vertrouwen van de stakeholders naar de goede doelen organisaties toeneemt. Verder geeft het de organisatie meer inzicht over welke strategische thema's er spelen bij de donateurs/organisatie zelf, waardoor de organisatie weet waar het staat en wat er beter kan.

Graag zou ik u willen vragen of u ongeveer 10-15 minuten kunt vrijmaken om de enquête in te vullen. U zou mij hier enorm mee helpen.

De enquête kunt u vinden op:
www.thesistools.com/web/?id=440578

Het concept van IR biedt veel meer mogelijkheden. Daarom verwijs ik graag naar enkele rapporten van PwC en de Nationale Beroepsorganisatie Accountants als u meer informatie wilt. Uiteraard kunt u ook terecht bij mij met vragen. Ik ben te bereiken via turgut.simsek@nl.pwc.com.

 
3. Interessant nieuws uit de goede doelen wereld
Kort overzicht van het laatste nieuws uit de goede doelen wereld en tweets door of aan @GeefGratis.

Profile image

Belastingdienst weigert uitgspraak hof inzake anbistatus GeefGratis uit te voeren ht.ly/FDFYu #VakbladFW #fondsenwerving
Profile image

#Kerkgenootschappen die #homoseksuelen discrimineren, zou de fiscale #ANBI -status moeten worden ontnomen: ow.ly/FCxLI
Profile image

Het bestuur van het #CBF heeft besloten per 1 januari 2015 afscheid te nemen van de directeur, Adri Kemps. Zie: ow.ly/FwQb9
Profile image

RTV-Arnhem plaatst GeefSamen via Geef.nl spot op haar website: rtv-arnhem.nl/geef-samen-via… Welke lokale omroepen aangesloten bij #olon volgen?
Profile image

WK-schoen Götze levert 2 miljoen op voor goed doel ow.ly/FujDX #Götze is trots dat zijn WK-schoen zo'n bedrag heeft opgeleverd.

Jordan van Bergen

@geefgratis

Tweets over de goede doelen wereld en de gratis te gebruiken diensten van GeefGratis + persoonlijke tweets directeur GeefGratis

http://www.geefgratis.nl

 
4. GeefSamen via Geef.nl nu ook
in het Engels (beta 1.0)
Sinds december kunnen de bezoekers van www.geef.nl er ook voor kiezen de website in het Engels op te vragen. Dit is beta 1.0 Engels maar voor nu geldt al dat de website meertalig beginnend met het Engels op te vragen is.
Voor diegene die het belangrijk vinden dat er het juiste Engels staat geldt dat er contact met ons gezocht kan worden. We kunnen hele vertaaltabellen aanleveren om alles naar 100% Engels te krijgen. Let er op dat het om 1.400+ vertalingen gaat.

 
5. Donatiemodule ingezet bij de Veroniklaas-actie
van Radio Veronica
Radio Veronica haalt > 50.000 euro op voor het Nationaal Fonds Kinderhulp via de Veroniklaas-actie.
Bij de Veroniklaas-actie van Radio Veronica is als extra mogelijkheid ook de responsive donatiemodule van GeefGratis ingezet binnen de website van Radio Veronica. Ondanks dat de donatiemodule dus niet centraal stond bij de actie geldt dat er bijna 5.000 euro voor het Nationaal Fonds Kinderhulp via de donatiemodule en GeefSamen via Geef.nl opgehaald is.

 
Onze gratis te gebruiken diensten
GeefSamen via Geef.nl
»
Donatiemodule
»
Techsoup Nederland
»
Twinfield besparing
»

Nieuwsbrief gegevens
 
Nieuwsbrief abonnementsinformatie
Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen! Voeg info@geefgratis.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.

Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Algemene Voorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord (gegaan) met de algemene voorwaarden (tijdens registratie) die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief minimaal op het algemene e-mailadres van de organisatie. Afmelden op het algemen e-mailadres van de organisatie is dus niet mogelijk.

Gepersonaliseerd
Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Verzendinformatie
Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: ##email##
Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: ##aansluitnummer##
 
www.geef.nl - www.geefgratis.nl