Is deze e-mail onleesbaar? Zie online versie.Welkom bij de GeefSamen via Geef.nl | GeefGratis nieuwsbrief. 13e jaargang | week 48 | 2014

Inhoudsopgave
 1. Hoe 2014 te eindigen met het beste online fondsenwervingsresultaat?
  • De responsive donatiemodule + Facebook Page koppeling
  • De FeelGoodGift
 2. Een donatie voor een goed doel en een klein(er) cadeau voor jezelf
  • De FeelGoodGift
 3. Interessant nieuws uit de goede doelen wereld
 4. Mooi voorbeeld GeefSamen via Geef.nl: reconstructie-operatie 2-jarige Juna
 5. Donatiemodule ingezet bij de Veroniklaas-actie van Radio Veronica
 6. Oude nieuwsbrieven opvragen? Zie: www.geefgratis.nl/nieuwsbrieven
Volg ons via de volgende social media accounts: f f f t
 
1. Hoe 2014 te eindigen met het beste online fondsenwervingsresultaat tot nu toe?
We helpen graag de aangesloten goede doelen bij GeefGratis de eindejaars fondsenwerving tot een succes te maken. Daarom (her)introduceren we graag de responsive donatiemodule en de FeelGoodGift. We beginnen met de uitleg hoe de donatiemodule op diverse manieren in te zetten. We bespreken ook kort de manier waarop Radio Veronica de donatiemodule van GeefGratis ingezet heeft bij hun Veroniklaas-actie t.b.v. het Nationaal Fonds Kinderhulp
De nieuwe responsive donatiemodule waarmee donateurs en actievoerders op GeefSamen via Geef.nl donatiegelden voor jullie goede doel kunnen ophalen is sinds begin augustus 2014 live en we hebben geconstateerd dat de conversie verbeterd is. Donateurs kunnen sneller hun donatie afronden en doordat de donatiemodule ook werkt op smartphones, tablets en pc/mac zien we een stijging in donaties die vanaf mobiele apparaten verwerkt worden.

Voeg online doneren toe aan jullie website via de responsive donatiemodule
De volgende link laat direct de responsive donatiemodule van ##lastname## zien:
www.geef.nl/donatiemodule?gd=##aansluitnummer##. Deze link kun je dus direct gebruiken als link naar de donatiemodue op jullie website.

Ter info dat alle nieuwsbrieven gepersonaliseerd verstuurd worden. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest (zoals hierboven) een ander goed doel hun eigen naam in de nieuwsbrief ziet staan.

Open dus de bovenstaande link op een tablet, smartphone en desktop en de donatiemodule zal er op alle apparaten prima uitzien en werken.

Hoe leggen wij de link naar de donatiemodule?
Jullie aansluitnummer is: ##aansluitnummer##. Ga naar: www.geef.nl/uitleg-donatiemodule en geef het aansluitnummer en optioneel de overige velden in en je krijgt de juiste donatiemodule URL terug. Indien je als moderator van jullie goede doel op het CMS systeem ingelogd bent en je gaat naar voorgaande URL dan is jullie aansluitnummer al automatisch vooringevuld.

Facebook Page koppeling?
Jullie aansluitnummer is: ##aansluitnummer##. Ga naar: www.geefgratis.nl/facebook en geef het aansluitnummer in en je krijgt de juiste donatiemodule URL terug om te koppelen aan jullie Facebook Page. Let op dat je dit als beheerder van jullie Facebook Page moet doen en dat het alleen werkt op een Facebook Page en dus geen persoonlijk profiel op Facebook. Dus alleen pagina's waarop je kunt kiezen voor "VIND IK LEUK" kunnen de donatiemodule koppelen.

De eenvoudige 1 klik Facebook Page koppeling?
Klik op de volgende link om de donatiemodule aan jullie Facebook Page te koppelen.

1 keuzescherm
Doordat de donatiemodule geen stappenplan meer kent en alles in 1 scherm direct gekozen kan worden geldt dat iedere donateur vanuit 1 simpele stap direct bij het betaalplatform van de gekozen betaalmethode uitkomt. Daarnaast is de donatiemodule responsive en geldt dat hij er op alle apparaten goed uitziet en met touch zal werken. Hier een video op YouTube die laat zien hoe het allemaal functioneert.
 
2. De FeelGoodGift

We hebben alles al!

Toch overladen we elkaar elk jaar weer tijdens de feestdagen met cadeaus. Vraag je achterban of start zelf je eigen FeelGoodGift actie op GeefSamen via Geef.nl en koppel je FeelGoodGift actie aan 1 van de 3.000+ goede doelen of jullie eigen goede doel waarbij je om een klein(er) cadeau vraagt en daarnaast een donatie voor een goed doel. Je vraagt dus je familie, vrienden en kennissen geld te schenken aan een goed doel om zo de wereld een handje te helpen waarbij je zelf genoegen neemt met een kleiner cadeau.
Voor meer informatie, zie: www.feelgoodgift.nl.

Voorbeeld tweet?
Tweet naar je achterban de volgende tweet: Wie vraagt er ook een donatie voor ons doel en een kleiner cadeau tijdens de feestdagen. Zie http://www.feelgoodgift.nl via @GeefSamen en roep de achterban op een FeelGoodGift actie te starten op GeefSamen via Geef.nl. Door op onderstaande button te klikken kun je deze tweet direct versturen en nog eventueel de tekst aanpassen en persoonlijker maken.De website
Klik op het onderstaande plaatje voor de FeelGoodGift website met meer uitleg.Hoe werkt de FeelGoodGift
We hebben direct via aan tweet een eerste reactie binnen gekregen nadat we de FeelGoodGift website live hadden gezet: @geefgratis mooi bedacht...iets voor @lilianefonds ? Maandag meteen naar kijken.

Op basis daarvan hebben we ongeveer onderstaande reactie verstuurd die gelijk als uitleg voor jullie eigen goede doel kan werken.

Leuk dat je FeelGoodGift een goed idee vindt. Vroeger was dit een apart concept van GeefGratis en had het een eigen website met actievoerders etc. Nu willen we het binnen GeefSamen via Geef.nl lanceren / gebruiken en wordt www.feelgoodgift.nl als landingspagina gebruikt om het concept uit te leggen en de mensen die het interessant vinden aan te sporen hun FeelGoodGift actie aan te maken binnen GeefSamen via Geef.nl.

Jullie kunnen als ##lastname## de bezoekers van de website of nieuwsbrief lezers de FeelGoodGift website onder de aandacht brengen. Maar je kunt ook het Geef.nl actieplatform dat jullie gratis van GeefGratis in gebruik hebben gekregen hiervoor gebruiken, zie helemaal rechtsonder op jullie GeefSamen via Geef.nl pagina: www.geef.nl/doel/##aansluitnummer## wat jullie eigen Geef.nl actieplatform is. Er is een speciale evenement pagina voor de FeelGoodGift op jullie Geef.nl actieplatform gemaakt, zie: http:// jullieactieplatformurl /evenement/feelgoodgift.

je kunt dus als voorbeeld eerst zelf een FeelGoodGift actie aanmaken op jullie Geef.nl actieplatform en deze actie koppelen (moet je direct bij het aanmaken doen -> dat dus uitleggen aan de achterban) aan het evenement FeelGoodGift. Op deze manier geldt dat jullie precies weten hoeveel geld er gedoneerd is, voor welke actie en evenement en je dus precies kunt bijhouden hoeveel er via het FeelGoodGift verhaal voor jullie binnen komt. Door alleen jullie eigen platform te communiceren geldt dat je niet tussen de andere goede doelen staat zodat anderen wellicht voor een ander goed doel kiezen. Je kunt dus kiezen tussen:
 • Verwijs naar www.feelgoodgift.nl en spoor de achterban aan om een FeelGoodGift actie aan te maken voor ##lastname## via: www.geef.nl/evenement/feelgoodgift

 • Maak een pagina op jullie website die het FeelGoodGift verhaal uitlegt en verwijs direct door naar de eigen Geef.nl actieplatform FeelGoodGift evenement pagina en roep mensen op een actie op deze manier aan te maken om zo hun familieleden aan te sporen te doneren in plaats van een duur cadeau te geven.
We horen graag of er goede doelen mee aan de slag gaan. Ter info dat we de FeelGoodGift in 2015 verder gaan uitwerken en verfijnen. Nu is het concept uit 2007 nieuw leven in blazen. Dit is ook in Belgie live geweest en zelfs op TV geweest bij het landelijke nieuws, zie: https://www.youtube.com/watch?v=Z4ydt18y5SM Hier kun je als goede doel wellicht ook nog wat inspiratie uit op doen hoe je de FeelGoodGift onder de aandacht kunt brengen om mensen aan te sporen een donatie voor jullie goede doel te vragen.

Voorbeeld tweet?
Tweet naar je achterban de volgende tweet: Wie vraagt er ook een donatie voor ons doel en een kleiner cadeau tijdens de feestdagen. Zie http://www.feelgoodgift.nl via @GeefSamen en roep de achterban op een FeelGoodGift actie te starten op GeefSamen via Geef.nl. Door op onderstaande button te klikken kun je deze tweet direct versturen en nog eventueel de tekst aanpassen en persoonlijker maken. 
3. Interessant nieuws uit de goede doelen wereld
Kort overzicht van het laatste nieuws uit de goede doelen wereld en tweets door of aan @GeefGratis.

Profile image

Wie vraagt er ook een #donatie voor een goed doel en een kleiner cadeau tijdens de feestdagen? #feelgoodgift Zie feelgoodgift.nl
Profile image

@geefgratis mooi bedacht FeelGoodGift...iets voor @lilianefonds ? Maandag meteen naar kijken.
Profile image

'Geef naast Giro 555 ook aan kleine organisaties' nos.nl/artikel/200628… via @NOS en via geef.nl @geefsamen via Geef.nl
Profile image

ow.ly/F1dMO in Nederland hebben het Aids Fonds en de Leprabestrijding de afgelopen jaren de meeste #donateurs verloren.
Profile image

Grote #hack in Joomla land m.b.t. het verwerken van #donaties via hacked joomdonations.com joomla module, zie: ow.ly/EWqMM
Profile image

ABN AMRO houdt contacten met rijke #kerken warm: ow.ly/EVg32 “Ze willen vooral ook de #kerkgenootschappen tot hun klant maken.”
Profile image

Veel #naakte foto's van #sterren voor goede doelen: ow.ly/EKsGI Welke BN'er volgt?
Profile image

Het wordt tijd dat #cybercriminelen aangepakt worden: Chatbot checkt gestolen creditcarddata bij goede doelen ow.ly/EJSCZ
Profile image

Nieuws - Wat is er aan de hand bij het #IF - Instituut Fondsenwerving? - fondsenwerving.nl/Bericht/wat-is… Opiniestuk Jaap Zeekant.

Jordan van Bergen

@geefgratis

Tweets over de goede doelen wereld en de gratis te gebruiken diensten van GeefGratis + persoonlijke tweets directeur GeefGratis

http://www.geefgratis.nl

 
4. Mooi voorbeeld GeefSamen via Geef.nl
Zoals aangegeven zullen we in 2014 via de nieuwsbrief voorbeelden geven van goedlopende acties op GeefSamen via Geef.nl. In deze nieuwsbrief het voorbeeld van de actie genaamd Repatriëring herder Amy voor De Hereniging. De actie gaat over een herdershond die helaas via wat omzwervingen zwervend langs een snelweg in Houston Texas werd aangetroffen. Als de herdershond weer genoeg is aangesterkt en door de gezondheidscheck is dan mag ze worden opgehaald en weer terug naar haar baasjes in Nederland. Om dat allemaal te kunnen bekostigen is men een inzamelingsactie gestart op GeefSamen via Geef.nl, zie Repatriëring herder Amy.
GeefSamen via Geef.nl wordt gebruikt bij deze repatriëring en er is inmiddels bijna 1.000 euro ingezameld voor De Hereniging. Een mooi resultaat voor een eerste actie van een nieuw goed doel op GeefSamen via Geef.nl. Wij zijn blij dat we met onze websites een bijdrage aan dit soort doelen en acties leveren. Hier een mooi overzicht van het binnenstromen van de donaties voor deze actie.
 
5. Donatiemodule ingezet bij de Veroniklaas-actie
van Radio Veronica
Radio Veronica haalt geld op voor het Nationaal Fonds Kinderhulp via de Veroniklaas-actie.
Sinterklaas is weer in het land en alle kinderen zitten in spanning tot 5 december. Wat zullen ze dit jaar voor moois krijgen? Voor veel kinderen is Sinterklaas vieren met cadeaus helaas alleen niet zo vanzelfsprekend en daarom gaat Radio Veronica samen met Nationaal Fonds Kinderhulp en de VriendenLoterij Sinterklaas helpen om nóg meer kinderen blij te maken met cadeaus. Bij deze Veroniklaas-actie wordt ook de responsive donatiemodule van GeefGratis ingezet. Klik op onderstaand plaatje om te zien hoe de donatiemodule binnen een website geintegreerd kan worden.Op de volgende pagina staat een iframe html code waarmee ook Radio Veronica de donatiemodule heeft toegevoegd aan haar Veroniklaas-actie website.
 
Onze gratis te gebruiken diensten
GeefSamen via Geef.nl
»
Donatiemodule
»
Techsoup Nederland
»
Twinfield besparing
»

Nieuwsbrief gegevens
 
Nieuwsbrief abonnementsinformatie
Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen! Voeg info@geefgratis.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.

Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Algemene Voorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord (gegaan) met de algemene voorwaarden (tijdens registratie) die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief minimaal op het algemene e-mailadres van de organisatie. Afmelden op het algemen e-mailadres van de organisatie is dus niet mogelijk.

Gepersonaliseerd
Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Verzendinformatie
Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: ##email##
Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: ##aansluitnummer##
 
www.geef.nl - www.geefgratis.nl