Is deze e-mail onleesbaar? Zie online versie.

f f f t

Beste ##lastname##,

Welkom bij de GeefSamen via Geef.nl | GeefGratis nieuwsbrief. 13e jaargang | week 46 | 2014

Inhoudsopgave
  1. GeefGratis is een ANBI en wint in hoger beroep van de Belastingdienst
  2. Mooi voorbeeld GeefSamen via Geef.nl: reconstructie-operatie 2-jarige Juna
  3. Interessant nieuws uit de goede doelen wereld
  4. Verslag gratis workshop dinsdag 4 november 2014
  5. Nieuwe video GeefSamen via Geef.nl
  6. Oude nieuwsbrieven opvragen? Zie: www.geefgratis.nl/nieuwsbrieven
 
1. GeefGratis is een ANBI
en wint in hoger beroep van de Belastingdienst
Na een ruim twee en een halfjaar durende juridische procedure heeft stichting GeefGratis een groot succes geboekt in haar strijd tegen het besluit van de Belastingdienst om de anbi-status van onze stichting in te trekken. Het Gerechtshof te 's-Hertogenbosch maakte in hoger beroep korte metten met de beschikking van de Belastingdienst.


Gevolg is dat Stichting GeefGratis met terugwerkende kracht de anbi-status heeft en deze dus nooit kwijt is geweest. Binnen 6 weken moet de tegenpartij beslissen of men in cassatie wil gaan. Er kan dus nog een vervolg komen aan deze langlopende kwestie maar het feit dat het gerechtshof een sterk onderbouwd arrest heeft afgeleverd waarin het hof de door de Hoge Raad geformuleerde kwalitatieve en kwantitatieve toets heeft gehanteerd stemt GeefGratis hoopvol dat er van cassatie afgezien zal worden. Echter zijn de wegen van onze ministeries en de belastingdienst soms ondoorgrondelijk. We zullen zien.

Feit is wel dat als een ANBI status ingetrokken wordt je als organisatie niet bij de pakken neer moet gaan zitten en als je echt overtuigd bent van je gelijk en algemeen nut beogende doelstelling je dus gewoon de strijd aan moet gaan. Zie hier het positieve uitkomst na een jarenlange strijd met de belastingdienst.

Berichten uit de media
Voor wat links en reacties uit de media naar aanleiding van de uitspraak, zie hieronder: Wij hebben in ieder geval gezamenlijk met de ontwikkelaars die helpen bij het bouwen van GeefSamen via Geef.nl een glas champagne geheven op de overwinning.

Vergeet niet dat je dit bericht ook zelf kunt tweeten. Felicitaties via een tweet zijn altijd welkom ;-)

 
2. Mooi voorbeeld GeefSamen via Geef.nl
Zoals aangegeven zullen we in 2014 via de nieuwsbrief voorbeelden geven van goedlopende acties op GeefSamen via Geef.nl. In deze nieuwsbrief het voorbeeld van Stichting Vind Hanno. Stichting Vind Hanno is opgericht om de zoektocht naar Hanno van Mil te ondersteunen die sinds 12 april spoorloos is. Op die dag vertrok de 47-jarige Amersfoorter voor een bijeenkomst van zijn werk in de buurt van Zeist. Hij kwam daar echter nooit aan. Er zijn meerdere acties opgestart om te helpen bij de zoektocht.
GeefSamen via Geef.nl wordt gebruikt bij deze zoekactie en er is inmiddels meer dan 3.500+ euro ingezameld voor Stichting Vind Hanno. Een mooi voorbeeld hoe particulieren op GeefSamen via Geef.nl in actie komen en zo donatiegelden ophalen om meer informatie te krijgen over de verdwijning en hopelijk het terugvinden van hun geliefde. Wij zijn blij dat we met onze websites een bijdrage aan dit soort doelen leveren.
 
3. Interessant nieuws uit de goede doelen wereld
Kort overzicht van het laatste nieuws uit de goede doelen wereld en tweets door of aan @GeefGratis.

Profile image

Stichting GeefGratis toch een ANBI filanthropium.nl/nieuws/stichti… via @Filanthropium
Profile image

#GeefGratis wint gevecht met belastingdienst in hoger beroep en blijft anbi. #fondsenwerving.nl ht.ly/DYiNh
Profile image

ow.ly/E9nnH #CBF biedt rapport Toekomst toezicht filantropie aan aan staatssecretaris #Teeven.
Profile image

@geefgratis gefeliciteerd met terecht behoud van ANBI-status! Mooi succes van volharden, nu duimen dat cassatie uitblijft | #fiscaal
Profile image

Procedure bij gerechtshof gewonnen. Cliënt behoudt #ANBI status. Bij publicatie zal ik het linkje hier delen.
Profile image

De overheid krijgt haar zin van het SBF: volledige grip op de goede doelen wereld shar.es/1mKZSR via @ShareThis
Profile image

Online fondsenwerver voor goede doelen GeefGratis was ANBI bit.ly/10ZBwLI

Jordan van Bergen

@geefgratis

Tweets over de goede doelen wereld en de gratis te gebruiken diensten van GeefGratis + persoonlijke tweets directeur GeefGratis

http://www.geefgratis.nl

 
4. Verslag gratis workshop dinsdag 4 november 2014
Afgelopen dinsdag 4 november waren zo'n 50+ goede doelen aanwezig bij de gratis workshop 'Hoe integrale fondsenwerving leidt tot meer resultaat én inzicht!' Hieronder een korte impressie van de workshop.
Procurios heeft tijdens de workshop hun nieuwe CRM & Donateursadministratie systeem gedemonstreerd waarbij het mogelijk is het Procurios platform in te zetten als centrale website, e-mail marketing, crm en donateursadministratie inclusief het verwerken van SEPA euro incasso's etc. Sinds enige tijd biedt Procurios met haar platform een betaalbare en intelligente fondsenwervingsoplossing aan. Uniek aan dit platform is de integratie van data en functionaliteit voor online én offline fondsenwerving. Voor meer informatie zie www.procurios.com.

Twinfield International N.V. is marktleider op het gebied van online boekhouden in Europa en onderdeel van Wolters Kluwer Tax & Accounting en heeft tijdens de workshop laten zien hoe het online boekhouden via Twinfield werkt en hoe dit ook direct samen kan werken met de oplossing die Procurios biedt. Voor meer informatie over Twinfield, zie www.wolterskluwer.com

Tijdens de workshop is gedemonstreerd hoe donateurs vanuit een responsive website lid kunnen worden en kunnen doneren aan het goede doel waarbij je als donateur je eigen donateursprofiel kunt opvragen en aanpassen. Daarnaast is gedemonstreerd hoe SEPA euro incasso's verwerkt worden door het systeem en hoe dit samenwerkt met de online boekhouding die bijvoorbeeld binnen Twinfield plaatsvindt.

De workshop werd gewaardeerd met een gemiddeld cijfer 7,5. Een mooi cijfer en tijdens de evaluatie hebben we nieuwe onderwerpen aangereikt gekregen voor een eventuele volgende workshop.

 
5. Nieuwe video GeefSamen via Geef.nl
Video GeefSamen via Geef.nl
We hebben onze video GeefSamen via Geef.nl up-to-date gebracht in onze nieuwe GeefSamen huisstijl die een tijd terug online is gegaan. Je kunt hem bekijken op Facebook en op YouTube.
 
Onze gratis te gebruiken diensten
GeefSamen via Geef.nl
»
Donatiemodule
»
Techsoup Nederland
»
Twinfield besparing
»

Nieuwsbrief gegevens
 
Nieuwsbrief abonnementsinformatie
Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen! Voeg info@geefgratis.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.

Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Algemene Voorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord (gegaan) met de algemene voorwaarden (tijdens registratie) die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief minimaal op het algemene e-mailadres van de organisatie. Afmelden op het algemen e-mailadres van de organisatie is dus niet mogelijk.

Gepersonaliseerd
Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Verzendinformatie
Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: ##email##
Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: ##aansluitnummer##
 
www.geef.nl - www.geefgratis.nl