Is deze e-mail onleesbaar? Zie online versie.
Stichting GeefGratis Nieuwsbrief

13e jaargang | week 31, augustus 2014
Internet / Social Media
Volg ons via:

f f f t
 
Inhoudsopgave
Beste ##goededoelnaam##,
Welkom bij de GeefSamen via Geef.nl | GeefGratis nieuwsbrief aan 3.250+ goede doelen.

Inhoudsopgave
  1. Nieuwe responsive donatiemodule live!
  2. Direct linken naar de donatiemodule vanaf de website, hoe?
  3. Symposium "Onderwijs in Ontwikkeling: Alle kinderen gaan naar school, de stand van zaken"
  4. Interessant nieuws uit de goede doelen wereld
  5. Hoe embedden we de donatiemodule?
  6. Oude nieuwsbrieven opvragen? Zie: www.geefgratis.nl/nieuwsbrieven
 
 
1. Nieuwe responsive donatiemodule live!
Doneren via smartphone, tablet en desktop
De nieuwe responsive donatiemodule waarmee donateurs en actievoerders op GeefSamen via Geef.nl donatiegelden voor jullie goede doel ophalen is sinds begin augustus 2014 live.

Voorbeeld ##goededoelnaam##
De volgende link laat direct de nieuwe donatiemodule van ##goededoelnaam## zien:
https://www.geef.nl/donatiemodule?gd=##aansluitnummer##

Ter info dat alle nieuwsbrieven gepersonaliseerd verstuurd worden. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest (zoals hierboven) een ander goed doel hun eigen naam in de nieuwsbrief ziet staan.

Open dus de bovenstaande link op een tablet, smartphone en desktop en de donatiemodule zal er op alle apparaten prima uitzien en werken.

Voorbeelden op verschillende apparaten
Doordat de donatiemodule geen stappenplan meer kent en alles in 1 scherm direct gekozen kan worden geldt dat iedere donateur vanuit 1 simpele stap direct bij het betaalplatform van de gekozen betaalmethode uitkomt. Daarnaast is de donatiemodule responsive en geldt dat hij er op alle apparaten goed uitziet en met touch zal werken. Hier een video op YouTube die laat zien hoe het allemaal functioneert:

Hoe leggen wij de link naar de donatiemodule?
Jullie aansluitnummer is: ##aansluitnummer##. Ga naar: www.geef.nl/uitleg-donatiemodule en geef het aansluitnummer en optioneel de overige velden in en je krijgt de juiste donatiemodule URL terug. Indien je als moderator van jullie goede doel op het CMS systeem ingelogd bent en je gaat naar voorgaande URL dan is jullie aansluitnummer al automatisch vooringevuld.
 
 
2. Direct linken naar de donatiemodule
vanaf de website, hoe?
Stichting VierVoeters heeft op haar website een mooi voorbeeld staan waarbij je direct doorschiet naar de responsive donatiemodule. Op deze manier is het voor dit goede doel dus ook mogelijk makkelijk en snel online donaties te ontvangen via een smartphone of mobiel.
Het online doneren heeft bij Stichting VierVoeters een standaard button op de website gekregen die altijd in beeld staat. Zie hieronder het voorbeeld:


Zodra iemand rechtsboven op de button:

klikt zit men direct bij het online doneren via de nieuwe responsive donatiemodule. Dit voorbeeld laat ook direct zien hoe dit werkt vanuit een nieuwsbrief. Gebruik dus ook vanuit de nieuwsbrief van jullie goede doel de optie om direct te doneren. Dit is een goed voorbeeld om direct ook smartphone en tablet gebruikers te laten doneren zonder dat ze hiervoor eerst iets moeten installeren vanuit een app store etc. Wij verwachten dat maar een klein gedeelte van de bevolking bereid is een app te installeren via een app store om daarmee te gaan doneren aan een goed doel.
 
 
3. Symposium
"Onderwijs in Ontwikkeling: Alle kinderen gaan naar school. De stand van zaken"
Graag stellen wij u langs deze weg op de hoogte van het aankomende Symposium "Onderwijs in Ontwikkeling: Alle kinderen gaan naar school, de stand van zaken". op 15 november 2014. U vindt dit bericht in deze nieuwsbrief omdat u aangesloten bent bij GeefGratis en derhalve mogelijkerwijs geinteresseerd in dit symposium.

Tijdens het symposium, dat georganiseerd wordt door Stichting EducAIDed, zal het tweede Milleniumdoel centraal staan: in 2015 gaan alle jongens en meisjes naar school. Dit doel is onderdeel van de United Nations Millenium Declaration en is in 2000 ondertekend door 189 wereldleiders. Het doel van het symposium is onderzoeken wat de status van dit doel is: hoeveel kinderen gaan anno 2014 naar school en wat is gedaan om onderwijs beschikbaar te maken voor alle kinderen? Wat zijn meevallers, zijn er tegenvallers en kunnen we hier lessen uit leren voor de toekomst?

Tijdens het symposium zullen sprekers aan het woord komen met diverse achtergronden, zoals de wetenschap (Sara Kinsbergen, Radboud universiteit), de journalistiek (Maite Vermeulen, de Correspondent), en ontwikkelingssamenwerking (Hendrien Maat, stichting Edukans). Tevens zal er een debat zijn en verschillende workshops zullen het programma aanvullen. Het symposium 'Onderwijs in Ontwikkeling' zal plaatsvinden in de BrugsmaBorg, Hanzehogeschool Groningen. Het programma start om 13.00 uur. De kosten van deze middag zijn 12.50 euro en opgave kan via de website: http://symposium.educaided.org.

Groet, Trieneke Hijma
(voorzitter Stichting EducAIDed)
 
 
4. Interessant nieuws uit de goede doelen wereld
Kort overzicht van het laatste nieuws uit de goede doelen wereld en tweets door of aan @GeefGratis:
Profile image

Zojuist een nieuwe demonstratie video van de nieuwe responsive donatiemodule van GeefGratis gemaakt. http://youtu.be/MGdg1BWMQL8?a
Profile image

Eenvoudig #online doneren aan goede doelen? Het kan via de donatiemodule van Geef.nl #mvo http://bit.ly/1lAiFLo
Profile image

Goedkope boekhoudprogramma's voor ANBI's geefgratis.nl/diensten/twinf…
Profile image

ow.ly/zSci0 #Column Aad van der Luit over #Greenpeace: Verbazing en goede doelen. Positief voorbeeld wordt ook aangehaald.
Profile image

Er is een groep GeefSamen via Geef.nl op Linkedin aangemaakt. Deel ervaringen met andere goede doelen: lnkd.in/dQVscus

Jordan van Bergen

@geefgratis

Tweets over de goede doelen wereld en de gratis te gebruiken diensten van GeefGratis + persoonlijke tweets directeur GeefGratis

http://www.geefgratis.nl

 
 
5. Hoe embedden we de donatiemodule op onze website?
Stichting GeefGratis heeft een pagina online staan op de website met voorbeeld html code hoe de donatiemodule, de actievoerders etc. op jullie eigen website te embedden.
Net zoals je YouTube video's kunt embedden kun je ook de donatiemodule van GeefGratis of een overzicht van de GeefSamen via Geef.nl actievoerders embedden op de eigen website.

De uitleg staat op de volgende pagina: www.geefgratis.nl/helpdesk/voorbeeld-code
 
 
Onze gratis te gebruiken diensten
GeefSamen via Geef.nl
»
Donatiemodule
»
Techsoup Nederland
»
Twinfield besparing
»
 
 
Nieuwsbrief abonnementsinformatie
Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen! Voeg info@geefgratis.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.

Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Algemene Voorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord (gegaan) met de algemene voorwaarden (tijdens registratie) die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief minimaal op het algemene e-mailadres van de organisatie. Afmelden op het algemen e-mailadres van de organisatie is dus niet mogelijk.

Gepersonaliseerd
Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Verzendinformatie
Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: ##email##
Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: ##aansluitnummer##
 
www.geef.nl - www.geefgratis.nl