Is deze e-mail onleesbaar? Bekijk dan de online versie.
f f f t
Stichting GeefGratis Nieuwsbrief
13e jaargang nieuwsbrief GeefGratis | editie: week 28, juli 2014

Beste ##goededoelnaam##,
 

Welkom bij de besloten GeefSamen via Geef.nl | Stichting GeefGratis nieuwsbrief aan 3.000+ goede doelen.
Inhoudsopgave

> MINI-CURSUS communicatie & marketing. Deel 4 van 4. -> Wat is Google Grants
> Interessant nieuws uit de goede doelen wereld
> Mooi voorbeeld GeefSamen via Geef.nl: Ik wandel om HOOP te geven!
> Privé blog Jordan van Bergen

> Oude nieuwsbrieven opvragen? KLIK HIER voor het online GeefGratis nieuwsbrieven archief

1. MINI-CURSUS communicatie & marketing. Deel 4 van 4. -> Wat is Google Grants

Zoals u in een eerdere nieuwsbrief heeft gelezen, heb ik u de afgelopen tijd voorzien van tips en trucs op het vlak van online communicatie en marketing. Aan de hand van een aantal stappenplannen help ik u op weg met uw Online Strategie. In deze nieuwsbrief het laatste deel van de mini-cursus. Voor alle delen zie het nieuwsbrief archief.

In de regel hebben non-profit organisaties weinig budget voor online marketing. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer organisaties die het maatschappelijk verantwoord ondernemen heel serieus nemen. Zo ook Google, die organisaties met een maatschappelijk goed doel een alternatief biedt voor de dure AdWords campagnes.

Een goede Google Grants campagne zorgt voor meer relevante bezoekers. Nonprofit organisaties kunnen deelnemen aan Google Grants. Daarmee krijgt u de kans om dagelijks 300 dollar aan advertentietegoed in te zetten.

Lees hier meer over het MVO project van Google: Google Grants

Bent u al gevorderd met uw basisplan voor het doelmatig inzetten van uw internetactiviteiten? Bespaar tijd en gebruik als basis het bewerkbare Stappenplan met daarin stapsgewijs relevante punten voor uw persoonlijke Online Marketing Strategie.

Over Gerbrand van Barneveld


Als adviseur en trainer (CV) kom ik dagelijks online vraagstukken tegen die in eerste instantie voornamelijk vanuit de kostenkant worden benaderd. Commerciële bedrijven dienen immers hun kosten uit de lengte of de breedte te voldoen. Het is aan mij om bij deze organisaties een vliegwiel in te brengen en vanuit internet substantieel bij te dragen aan de bedrijfsmotor.

De kennis uit deze (commerciële) trajecten deel ik graag met organisaties waarbij rendement niet op de eerste plek komt en waar het maatschappelijke belang veel zwaarder weegt. Ik doe deze advisering samen met mijn twee collega’s en ons zzp netwerk vanuit een ideologische grondslag. In 2013 hebben we vanuit deze gedachte 30 organisaties van advies voorzien. Ons MVO programma zal in 2014 een vervolg krijgen.

2. Interessant nieuws uit de goede doelen wereld

Kort overzicht van het laatste nieuws uit de goede doelen wereld en tweets door of aan @GeefGratis:

Profile image

Luister naar deze link: ow.ly/yV7E7 en laat mij weten of je hard moest lachen en of je jezelf afvroeg of je het wel goed hoorde?
Profile image

ow.ly/yTt9j Hogere erfenissen zijn redding goede doelen. Totale inkomsten 40 grote goede doelen met 1,8 procent naar €840 miljoen
Profile image

Eenvoudig een SEPA euro-incasso terugboeken via internet bankieren - Wellicht te eenvoudig! - Ik heb... tmblr.co/ZOvROr1Ki5Zyx
Profile image

ow.ly/yNQYn Walter meldt: Het stormt in Goede-Doelen-land. Het is niet aan de overheid om 'namens de donateur' te spreken!
Profile image

ow.ly/yNPMo Beantwoording #kamervragen over coulance voor kerkgenootschappen ten aanzien van de publicatieplicht voor #ANBI’s
Profile image

In een promotieonderzoek over de NGO sector wordt gesteld dat effectiviteit van campagnes onvoldoende wordt getoetst ow.ly/yNPDs

Jordan van Bergen

@geefgratis

Tweets over de goede doelen wereld en de gratis te gebruiken diensten van GeefGratis + persoonlijke tweets directeur GeefGratis

http://www.geefgratis.nl


1.772 Followers
1.879 Tweets
1.358 Following

3. Ik wandel om HOOP te geven!

Weer een mooi voorbeeld van een goedlopende actie op GeefSamen via Geef.nl. In deze nieuwsbrief het voorbeeld van Vrienden van De Hoop.


Via de actie op GeefSamen via Geef.nl voor Vrienden van De Hoop legt Christ Mol uit waarom hij in actie is gekomen:

Ik wandel om HOOP te geven! Hoop doet leven is de uitdrukking. Ik geloof dat Hoop een enorme motivatie is om door te gaan. In mijn 60e levensjaar wandel ik 2.500 km voor stichting De Hoop. De mensen die hier worden geholpen leven aan de rand van hun bestaan. Hoop geven inspireert en verandert levens. Daar wandel ik heel graag voor.

De donaties die binnen komen laten zien dat iedereen het een enorme prestatie vindt als je 2.500 km. loopt voor een goed doel. De actie van Christ Mol heeft bijna 5.000 euro opgehaald voor Vrienden van De Hoop.

Dit is een eerste actie voor Vrienden van De Hoop die daadwerkelijk donaties oplevert maar je ziet direct dat 1 persoon het verschil kan maken door bijna 5.000 euro op te halen voor zijn favoriete goede doel.

4. Privé blog Jordan van Bergen

Onze directeur Jordan van Bergen heeft al jaren een eigen kijk op de goede doelen wereld. Dit wil niet altijd betekenen dat het bestuur van Stichting GeefGratis het altijd eens is met zijn blik op de goede doelen wereld.

Jordan houdt een persoonlijk blog bij waarop hij zo nu en dan zijn opvatting(en) plaatst. Dit zijn dus persoonlijke meningen met vaak interessante invalshoeken. We sommen er een paar op van afgelopen maand: Vooral het nieuws over het aantal ingetrokken ANBI's en het bericht dat er daar nog eens 2.200+ aan toegevoegd kunnen worden baart ook Stichting GeefGratis zorgen.

Wij horen graag wat onze aangesloten goede doelen van dit nieuws vinden. Iedereen nodigen we dus uit om te reageren op het persoonlijke blog van Jordan onder dit artikel zodat wij zien hoe onze aangesloten goede doelen hierover denken.

Nieuwsbrief abonnementsinformatie

Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen! Voeg info@geefgratis.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.

Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Algemene Voorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord (gegaan) met de algemene voorwaarden (tijdens registratie) die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief minimaal op het algemene e-mailadres van de organisatie. Afmelden op het algemen e-mailadres van de organisatie is dus niet mogelijk.

Gepersonaliseerd
Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Verzendinformatie
Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: ##email##
Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: ##aansluitnummer##
Volg ons via: 
f   f   f   t