Is deze e-mail onleesbaar? Bekijk dan de online versie.
f f f t
Stichting GeefGratis Nieuwsbrief
13e jaargang nieuwsbrief GeefGratis | editie: week 26, juni 2014

Beste ##goededoelnaam##,
 

Welkom bij de besloten GeefSamen via Geef.nl | Stichting GeefGratis nieuwsbrief aan 3.000+ goede doelen.
Inhoudsopgave

> Mooi voorbeeld GeefSamen via Geef.nl: Doneer een stukje Ganzenparadijs
> Interessant nieuws uit de goede doelen wereld
> Bijna 13
> Hoe e-mail in je inbox snel en adequaat beantwoorden?
> Meer software tips?
> Oude nieuwsbrieven opvragen? KLIK HIER voor het online GeefGratis nieuwsbrieven archief

1. Mooi voorbeeld GeefSamen via Geef.nl: Doneer een stukje Ganzenparadijs

Zoals aangegeven zullen we in 2014 via de nieuwsbrief voorbeelden geven van goedlopende acties op GeefSamen via Geef.nl. In deze nieuwsbrief het voorbeeld van Stichting Akka's Ganzenparadijs.


Via de actie op GeefSamen via Geef.nl voor Akka's Ganzenparadijs wordt uitgelegd:

Doneer een stukje Ganzenparadijs. Sinds januari 2013 is Akka's Ganzenparadijs gevestigd in Dalen. Op dit moment wordt ± 3 hectare grond (30.000 m2) gepacht. Deze grond moeten we aankopen om een stabiele basis voor de stichting te leggen, waardoor er meer zekerheid om alle dieren een veilige haven te kunnen bieden. Dit kunnen we niet alleen en hier hebben we een ieders steun bij nodig. Wat hebben we nodig. We hebben de grond al vast laten leggen op verkoopprijs. Deze prijs staat vast op € 105.000 en dat komt neer op een prijs van € 35,-- per 10m2. We zoeken dus 3000 mensen die 10 vierkante meter paradijs doneren om zo alle dieren een zekere toekomst te bieden. We hopen dat u wilt bijdragen aan de toekomst van de ganzen. Wilt u minder bijdragen, dan kan dat natuurlijk ook. Wie doneert een stukje paradijs!

De donaties die binnen komen laten zien dat met een duidelijke actie en het koppelen van een vast bedrag aan een vierkante meter dit bedrag in de meeste gevallen ook standaard gedoneerd wordt. Omdat duidelijk is wat er gevraagd wordt zie je ondanks dat het doneren niet storm loopt er toch maandelijks vierkante meters binnen komen en de actie toch al bijna 3.000 euro opgehaald heeft.

De actie wordt ook goed via de eigen website van het goede doel bekend gemaakt via een aparte pagina. Met dit voorbeeld willen we duidelijk willen maken dat ook die organisaties die (nog) minder bekend zijn behoorlijke bedragen kunnen ophalen door het toepassen van GeefSamen via geef.nl. Mobiliseer je achterban en laat ze op GeefSamen via Geef.nl in actie komen voor jullie goede doel!

2. Interessant nieuws uit de goede doelen wereld

Kort overzicht van het laatste nieuws uit de goede doelen wereld en tweets door of aan @GeefGratis:

Profile image

ow.ly/yvJp9 #Koffie drinken en een goed doel steunen? Dat kan bij A Cup For #Charity ism Artsen zonder Grenzen in Kopenhagen.
Profile image

Geen idee of de cijfers kloppen: ow.ly/yvBt4 #Salarissen van de #directeuren bij goede doelen organisaties in 2013. Jouw mening?
Profile image

ow.ly/i/60HzM Deze foto laat zien dat banken het wel veel te makkelijk maken (1 klik) donaties aan goede doelen terug te draaien.
Profile image

@zzzmarie1 Het zijn er al iets meer: #Greenpeace verliest "maar" 1053 leden nos.nl/l/666865 Dit naar aanleiding van de 2 incidenten
Profile image

Dit artikel heeft het mooi verwoord: ow.ly/yi0Qq Nicolette van Dam is wel heel makkelijk geslachtofferd door #UNICEF.
Profile image

Interessante #discussie over #bedelbrieven in de NGO sector gaande: ow.ly/yi1l6 Doe een duit in het zakje en discussier mee.

Jordan van Bergen

@geefgratis

Tweets over de goede doelen wereld en de gratis te gebruiken diensten van GeefGratis + persoonlijke tweets directeur GeefGratis

http://www.geefgratis.nl


1.765 Followers
1.830 Tweets
1.348 Following

3. Bijna 13

Op 4 juli 2014 is Stichting GeefGratis "jarig". We bestaan dan precies 13 jaar.

We hadden gehoopt een verschil te kunnen maken in de non-profit wereld en een bijdrage aan filantropie te kunnen leveren. Dat we via onze gratis te gebruiken diensten 7,5 miljoen euro aan donaties verwerkt en vergaard hebben en de non-profit wereld in Nederland meer dan 40 miljoen euro via het Techsoup soft- en hardware donatieprogramma bespaard hebben doet ons glunderen. We zullen er alles aan doen om de gratis te gebruiken diensten verder uit te breiden en kosten te blijven besparen voor non-profits in Nederland.

Wellicht goed om nog een keer aan te geven wat we allemaal aanbieden aan non-profits:
 • Gratis te gebruiken fondsenwervende website
 • Gratis te gebruiken online donatiemodule die te koppelen is op social media via 1 simpele link
 • Gratis te gebruiken ANBI logo voor ANBI's
 • Gratis te gebruiken actieplatform GeefSamen via Geef.nl
 • Soft- en hardware donatieprogramma Techsoup Nederland
 • Volledige integratie zonder dat hierbij technische kennis noodzakelijk is
 • Diverse online betaalmogelijkheden inclusief het verwerken van SEPA euro incasso's
 • De mogelijkheid om nieuwsberichten, vacatures, projectinformatie, etc. te plaatsen
Daarnaast bieden we gratis in gebruik aan particulieren en bedrijven aan:
 • Gratis actieplatform om in actie te komen voor goede doelen (eigen geefpagina) en daarop online donaties te ontvangen t.b.v. goede doelen
 • Gratis bedrijfspagina met acties t.b.v. goede doelen (MVO)
 • Een overzicht van goede doelen inclusief kengetallen en informatie t.b.v. transparantie
Dit alles is gratis in gebruik en alleen de donateur die doneert krijgt te maken met een geringe inhouding op zijn/haar donatie waarmee de donateurs deze diensten mogelijk maken. Voor het donatieprogramma geldt dat er een administratieve fee betaald moet worden op aangevraagde soft- of hardware. Op deze manier hebben we dus miljoenen euro's bespaard voor de goede doelen wereld in Nederland.

Hopelijk zullen we nog veel meer donaties verwerken en donatiepartners toevoegen in de komende jaren!

4. Hoe e-mail in je inbox snel en adequaat beantwoorden ?

We hebben veel reacties gekregen op dit item uit de vorige nieuwsbrief. Vaak kregen we te horen dat dit er voor zorgt dat er tientallen minuten zoniet een paar uur per dag gewonnen kan worden bij het beantwoorden van vragen per e-mail. Daarom nog een keer dit item in deze nieuwsbrief voor diegene die het vorige keer gemist hebben. In een korte video demonstreert Jordan hoe hij voor zijn werkzaamheden voor Stichting GeefGratis Fingertips gebruikt om e-mails te beantwooorden.

Fingertips
Fingertips is een windows programma dat op de volgende locatie (gratis / freeware) gedownload kan worden: http://www.getfingertips.com/.

Je kent het wel. Een volle inbox na een lang(er) weekend zoals de dinsdag na pinksteren of na een vakantie. Hoe krijg je deze e-mails allemaal snel, vakkundig en binnen de regels van je organisatie beantwoord zodat je weer verder kunt met het werk wat op je ligt te wachten. In de onderstaande YouTube video laat Jordan zijn hoe hij dagelijks 1.000+ e-mails weet te beantwoorden door gebruik te maken van afkortingen bij het beantwoorden van standaard vragen en waarmee alle e-mail gericht aan GeefGratis binnen 1 tot 2 uur per dag beantwoord kan worden. 70% van alle e-mail kan zo beantwoord worden. De overige 30% heeft een uniek antwoord nodig.

Zie: https://www.youtube.com/watch?v=v1O2jhA9AnY of druk op onderstaand plaatje:


P.S. Jordan verwerkt geen 1.000+ e-mails per dag. Dat zijn er "maar" zo'n 100. De overige 900+ e-mails zijn signalering e-mails van diverse systemen. Daarnaast wordt er bij GeefGratis buiten echte vakanties gewoon doorgewerkt en geldt dat alle e-mail binnen 24 uur beantwoord wordt. Dus ook tijdens een pinksterweekend. Ben je geholpen met deze video geef dan onder de YouTube video een reactie en een thumbs up ;-)

5. Meer software tips?

We horen graag of goede doelen op meer software tips zoals het item hiervoor via onze nieuwsbrief zitten te wachten? Zo ja, laat dit weten via jordan@geef.nl.

Nieuwsbrief abonnementsinformatie

Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen! Voeg info@geefgratis.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.

Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Algemene Voorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord (gegaan) met de algemene voorwaarden (tijdens registratie) die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief minimaal op het algemene e-mailadres van de organisatie. Afmelden op het algemen e-mailadres van de organisatie is dus niet mogelijk.

Gepersonaliseerd
Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Verzendinformatie
Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: ##email##
Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: ##aansluitnummer##
Volg ons via: 
f   f   f   t