Is deze e-mail onleesbaar? Bekijk dan de online versie.
f f f t
Stichting GeefGratis Nieuwsbrief
13e jaargang nieuwsbrief GeefGratis | editie: week 7, Februari 2014

Beste ##goededoelnaam##,
 

Welkom bij de besloten GeefGratis nieuwsbrief aan 3.000+ aangesloten goede doelen.
Inhoudsopgave

> Mooi voorbeeld GeefSamen via Geef.nl: Support Fons van Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam
> Overzicht actievoerders op eigen website
> Interessant nieuws uit de goede doelen wereld
> Geoormerkte donaties ontvangen?
> Verbeteringen/aanpassing aan de GeefGratis diensten
> Oude nieuwsbrieven opvragen? KLIK HIER voor het online GeefGratis nieuwsbrieven archief

1. Mooi voorbeeld GeefSamen via Geef.nl: Support Fons

Zoals aangegeven zullen we in 2014 via de nieuwsbrief voorbeelden geven van goedlopende acties op GeefSamen via Geef.nl opgestart door aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. In deze nieuwsbrief het voorbeeld van Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam: Support Fons.Zie een overzicht van donaties gedaan aan Support Fonds binnen 8 dagen in februari 2014: www.geef.nl/doel/supportfons/donaties. Het geld dat opgehaald is heeft alles te maken met de opgezette acties: www.geef.nl/doel/supportfons/acties waarmee meer dan 500+ euro in amper 8 dagen is opgehaald . Voor een minder bekend goed doel als Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam laat dit goede doel direct zien wat de mogelijkheden van GeefSamen via Geef.nl voor aangesloten goede doelen bij GeefGratis zijn.

Met dit voorbeeld willen we duidelijk willen maken dat ook die goede doelen die minder bekend zijn behoorlijke bedragen kunnen ophalen door het toepassen van GeefSamen via geef.nl. Mobiliseer je achterban en laat ze op GeefSamen via Geef.nl in actie komen voor jullie goede doel!

2. Overzicht actievoerders op eigen website

Veel aangesloten goede doelen hebben ons gevraagd of het ook mogelijk is een overzicht van de laatste acties op de eigen website op te nemen zoals dit ook met de laatste tweets via twitter en de facebook pagina statistieken kan. Deze oplossing hebben we nu op de rit en kan ieder goed doel toepassen.

Stichting GeefGratis biedt in het CMS sindskort de volgende optie onder het menu [Geef.nl platform]: Iframe integratie. Als je klikt op de optie [iframe integratie] krijg je de embed code die je kunt opnemen om de acties voor jullie goede doel binnen de eigen website op te nemen.

Voorbeeld
We hebben een voorbeeld voor en op onze eigen website gemaakt, zie hier. We hebben dus de embed code voor GeefGratis actievoerders gebruikt en daaronder het voorbeeld van de acties voor de Nierstichting geplaatst. Zoals jullie zien geldt dat de kleurinstellingen worden meegenomen zodat dit ook goed binnen de website van jullie goede doel zal passen.

De html broncode
Het komt op deze iframe html broncode neer:

<iframe width="325" height="400" src="//www.geef.nl/widget/actie/##aansluitnummer##/" frameborder="0" ></iframe>

Dit stukje HTML broncode kan op een pagina met het overzicht van de actievoerders geplakt worden zodat jullie website in 1 oogopslag alle acties op GeefSamen via Geef.nl op de eigen website laat zien, zie voorbeeld Nierstichting:

3. Interessant nieuws uit de goede doelen wereld

Kort overzicht van het laatste nieuws uit de goede doelen wereld en tweets door of aan @GeefGratis:

Profile image

ow.ly/ttx0Y A. Datema uit Zuidhorn ontving in 2013 maar liefst 249 #bedelbrieven. Hier mijn overzicht: ow.ly/ttxmZ
Profile image

ow.ly/ttMXp Jaap Zeekant: Commissie De Jong: op naar de 'geconditioneerde zelfregulering' Bijval voor mijn opinie eind dec. 2013
Profile image

@geefgratis verzamelde 150 brieven van goede doelen in 5 maanden: shar.es/QybK1 via @ShareThis
Profile image

ow.ly/tviyj In Etten-Leur zijn #collectanten actief die #ansichtkaarten verkopen. Geen collectevergunning verleend. Pas Op!
Profile image

ow.ly/tFzf7 Wat ik al dacht: goede doelen krijgen liever een zak met geld van het bedrijfsleven. Wat mij betreft terecht!
Profile image

ow.ly/tnXBq Kamervragen aan staatssecretaris Veiligheid en Justitie mbt topinkomens bij goede doelen loterijen. #Postcodeloterij
Profile image

ow.ly/tigjx Grote problemen door de #SEPA incasso. Banken laten klant met 1 druk op een link storneren vanuit internet bankieren

Jordan van Bergen

@geefgratis

Tweets over de goede doelen wereld en de gratis te gebruiken diensten van GeefGratis + persoonlijke tweets directeur GeefGratis

http://www.geefgratis.nl


1.662 Followers
1.714 Tweets
1.617 Following

4. Geoormerkte donaties ontvangen?

We krijgen nog geregeld de vraag of het mogelijk is geoormerkte donaties te ontvangen. GeefGratis heeft dit vanaf dag 1 in 2003 toen de donatiemodule live ging op de rit. De donatiemodule is niets anders dan een juiste link leggen en daarbij de juiste informatie (variabelen) doorsturen zodat geoormerkte donaties verwerkt kunnen worden. Alle acties op GeefSamen via Geef.nl werken bijvoorbeeld via dit principe.

Stichting GeefGratis biedt in het CMS de volgende optie onder het menu [Donatiemodule]: [Genereer donatiemodulelink]. Als je klikt op deze optie [Genereer donatiemodulelink] krijg je een formulier waarmee het mogelijk wordt een link te leggen naar de donatiemodule om geoormerkte donaties te verwerken. Je weet dan als goed doel, wie, hoeveel voor (optioneel) welk project/actie/nieuwsbrief item gedoneerd heeft. Net waarvoor je geoormerkte donaties wil inzetten.

Genereer de juiste donatiemodule link
Zie: www.geef.nl/uitleg-donatiemodule

5. Verbeteringen/aanpassing aan de GeefGratis diensten

In de afgelopen maand hebben we weer verbeteringen en aanpassingen in onze diensten doorgevoerd. Hieronder een kort overzicht naast de standaard verbeteringen in veiligheid/snelheid.
  • Donatie signalering e-mail bevat nu ook de reactie die een donateur bij zijn donatie heeft ingevuld;

  • Actievoerders die nog geen actie online hadden zagen de tekst: nog geen acties. Daar is aan toegevoegd met directe link: Start je 1e actie...

  • Aan de slag op de homepage www.geef.nl kwam uit op het handmatig registreren als actievoerder. Nu kan de actievoerder ook direct kiezen om via facebook/linkedin/twitter/etc. te registreren;

  • BUG Rabobank internet bankieren na actief maken SEPA: diakrieten in de omschrijving bij een iDEAL transactie (naam van een goede doel) zorgde bij Rabobank iDEAL doneren voor een foutmelding. Dit probleem heeft de Rabobank "smerig" opgelost. Goede doel namen met een diakriet er in worden bij de Rabobank getoond met een ? bij een diakriet. Alle overige banken doen dit wel goed. Het doneren aan omschrijvingen met diakrieten er in gaan nu tenminste weer goed bij de Rabobank. Zo ziet dat er bijvoorbeeld bij de Rabobank uit:


    Bij alle overige banken staat hier dus wel netjes de juiste omschrijving (naam goede doel met diakriet er in). Het ging gelukkig (na controle) maar om een handje vol donaties sinds de iDEAL SEPA veranderingen binnen internet bankieren van de Rabobank.

Nieuwsbrief abonnementsinformatie

Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen! Voeg info@geefgratis.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.

Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Algemene Voorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord (gegaan) met de algemene voorwaarden (tijdens registratie) die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief minimaal op het algemene e-mailadres van de organisatie. Afmelden op het algemen e-mailadres van de organisatie is dus niet mogelijk.

Gepersonaliseerd
Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Verzendinformatie
Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: ##email##
Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: ##aansluitnummer##
Volg ons via: 
f   f   f   t