Is deze e-mail onleesbaar? Bekijk dan de online versie.
f f f t
Stichting GeefGratis Nieuwsbrief
13e jaargang nieuwsbrief GeefGratis | editie: week 5, Januari 2014

Beste ##goededoelnaam##,
 

Welkom bij de besloten GeefGratis nieuwsbrief aan 3.000+ aangesloten goede doelen.
Inhoudsopgave

> SMS Machtiging zorgt dat u aan alle SEPA-eisen en regels voldoet
> Interessant nieuws uit de goede doelen wereld
> Mooi voorbeeld GeefSamen via Geef.nl: De Stichting Downsyndroom (SDS)
> Minder betrokkenheid, meer toezicht: de rol van de Nederlandse overheid in de non-profitsector
> Transparantie status balk weg - pagina niet
> Oude nieuwsbrieven opvragen? KLIK HIER voor het online GeefGratis nieuwsbrieven archief

1. SMS Machtiging zorgt dat u aan alle SEPA-eisen en regels voldoet

P.S. Dit is een aanbod vanuit SMS Machtiging en staat los van Stichting GeefGratis.

SEPA brengt vernieuwingen en veranderingen met zich mee. De regels rondom incasso ondergaan de grootste veranderingen. Deze veranderingen hebben impact op uw bestaande administratie, software en systemen. Dit betekent dat u tijd én goed moet investeren om in te spelen in deze veranderingen.Het kan ook anders: in plaats van geld en tijd investeren kunt u ook geld besparen door uw volledige SEPA machtigingen administratie uit te besteden tegen een fractie van uw de kosten. SMS Machtiging biedt goede doelen de mogelijkheid om eenvoudig de bestaande machtigingen over te zetten.

Het grote voordeel is dat u hiermee veel tijd bespaart én SMS Machtiging zorgt dat aan alle SEPA-eisen en regels wordt voldaan. Het enige dat u nog hoeft te doen is incasseren. SMS Machtiging levert u kant-en-klare SEPA incassobestanden aan voor Rabobank, ING, ABN AMRO én SNS Bank.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze website : www.smsmachtiging.nl.

P.S. Dit is een aanbod vanuit SMS Machtiging en staat los van Stichting GeefGratis.

2. Interessant nieuws uit de goede doelen wereld

Kort overzicht van het laatste nieuws uit de goede doelen wereld en tweets door of aan @GeefGratis:

Profile image

Minder betrokkenheid, meer toezicht: de rol van de Nederlandse overheid in de non-profitsector - Mijn... tmblr.co/ZOvROr15NM11Q
Profile image

Een goed gesprek... ow.ly/t8xmq #fondsenwerving #communicatie
Profile image

Reacties op integrale rapport CieDeJong stromen binnen: lees op #Filanthropium de scherpe analyse van #ReneBekkers: ow.ly/sZVkh
Profile image

ow.ly/t3RT2 In de U$ snappen ze wat ik jaren geleden aangaf over premium SMS. Non-Profits VS op zoek naar alternatief SMS-doneren
Profile image

ow.ly/t676X Persoonlijk drama wint het van BN'er in campagne goed doel. De BN'er die een oproep doet om te doneren is uit.
Profile image

Het valt me op dat het wel weer heel stil is in de #fondsenwerving na rapport #ciedejong ... 1/2
Profile image

Het heeft bijna iets populistisch, zo'n rapport dat gebaseerd is op niet onderbouwd dalend #donateursvertrouwen tinyurl.com/l984ogq

Jordan van Bergen

@geefgratis

Tweets over de goede doelen wereld en de gratis te gebruiken diensten van GeefGratis + persoonlijke tweets directeur GeefGratis

http://www.geefgratis.nl


1.638 Followers
1.694 Tweets
1.594 Following

3. Mooi voorbeeld GeefSamen via Geef.nl: De Stichting Downsyndroom (SDS)

Zoals aangegeven zullen we in 2014 via de nieuwsbrief voorbeelden geven van goedlopende acties op GeefSamen via Geef.nl opgestart door aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. In deze nieuwsbrief het voorbeeld van De Stichting Downsyndroom (SDS).Zie een overzicht van donaties gedaan aan Stichting Downsyndroom in januari: www.geef.nl/doel/downsyndroom/donaties. Veel te maken met de opgezette actie: www.geef.nl/actie/hoger-up-4-down waarmee meer dan 18.000+ euro voor Stichting Downsyndroom is opgehaald in amper 2 maanden. In totaal hebben er 460+ mensen gedoneerd aan deze actie. Nog zo'n mooi voorbeeld van een andere actie voor dit goede doel: www.geef.nl/actie/hardlopen-voor-stichting-downsyndroom. Meer dan 100+ donaties sinds 6 januari en nu al een bedrag opgehaald van € 2.300,05 voor Stichting Downsyndroom.

Met deze 2 voorbeelden hebben we duidelijk willen maken dat ook die goede doelen die minder bekend zijn behoorlijke bedragen kunnen ophalen door het toepassen van GeefSamen via geef.nl. Mobiliseer je achterban en laat ze op GeefSamen via Geef.nl in actie komen voor jullie goede doel! Bekijk deze voorbeelden van Stichting Downsyndroom ter inspiratie: http://downsyndroom.geef.nl/.

4. Minder betrokkenheid, meer toezicht: de rol van de Nederlandse overheid in de non-profitsector

In het december/januari nummer van Vakblad fondsenwerving staat de persoonlijke mening van Jordan van Bergen m.b.t. de rol van de Nederlandse overheid in de non-profitsector.Klik hier om deze mening als PDF document in te lezen of te downloaden.

Deze opinie is neergeschreven voor de hele discussie over de aanbevelingen van Commissie De Jong. Die commissie heeft op verzoek van staatssecretaris Teeven advies uitgebracht over reikwijdte van en het beheer van het validatiestelsel (waaronder het toezicht op ANBI’s). Deze aanbevelingen lekten vorige week voortijdig uit.

Hier is de integrale tekst van het Rapport Commissie De Jong te lezen. Deze adviezen hebben het nodige teweeg gebracht. Zie het nieuwsoverzicht in deze nieuwsbrief voor interessante standpunten hierin. Het moge duidelijk zijn dat de overheid de macht over de goede doelen wereld probeert te grijpen en voor haar burgers wil bepalen wat goed of slecht is terwijl de overheid zelf een terugtrekkende beweging maakt uit de non-profitsector los van het feit of de adviezen overgenomen worden. De overheid is al tijden bezig de volledige controle over de goede doelen wereld te krijgen.

5. Transparantie status balk weg - pagina niet.

Nu de publicatieplicht datum voor ANBI's achter de rug is (1 januari 2014) en daarmee de discussie over het hebben van een internetadres met transparantie gegevens weer wat geluwd is hebben we besloten de transparantie status balk op de goede doelen pagina's te verwijderen op GeefSamen via Geef.nl.

De transparantie pagina (t.b.v. de publicatieplicht vanuit de Belastingdienst) blijft gewoon bij ieder goed doel online staan en GeefGratis zorgt er dus voor dat alle ANBI's nog steeds gratis aan de publicatieplicht kunnen voldoen. Ook niet ANBI's kunnen hiermee aantonen dat ze transparant over hun goede doel willen communiceren op basis van de regelgeving die voor ANBI's geldt. Voor een voorbeeld, zie: www.geef.nl/doel/59/transparantie

Nieuwsbrief abonnementsinformatie

Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen! Voeg info@geefgratis.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.

Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Algemene Voorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord (gegaan) met de algemene voorwaarden (tijdens registratie) die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief minimaal op het algemene e-mailadres van de organisatie. Afmelden op het algemen e-mailadres van de organisatie is dus niet mogelijk.

Gepersonaliseerd
Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Verzendinformatie
Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: ##email##
Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: ##aansluitnummer##
Volg ons via: 
f   f   f   t