Is deze e-mail onleesbaar? Bekijk dan de online versie.
f f f t
Stichting GeefGratis Nieuwsbrief
13e jaargang nieuwsbrief GeefGratis | editie: week 3, Januari 2014

Beste ##goededoelnaam##,
 

Welkom bij de besloten GeefGratis nieuwsbrief aan 3.000+ aangesloten goede doelen.
Inhoudsopgave

> Interessant nieuws uit de goede doelen wereld
> Masterclass A World of Legacies met Richard Radcliffe
> Meer keuzemogelijkheden voor aangesloten goede doelen bij GeefGratis
> Bespaar op soft- en hardware via Techsoup
> 2014: het jaar van de projecten op GeefSamen via Geef.nl ?
> Oude nieuwsbrieven opvragen? KLIK HIER voor het online GeefGratis nieuwsbrieven archief

1. Interessant nieuws uit de goede doelen wereld

Kort overzicht van het laatste nieuws uit de goede doelen wereld en tweets door of aan @GeefGratis:

Profile image

ow.ly/sIb9m Veronica magazine verkoopt ledenbestand aan het Rode Kruis tbv directmail campagne @VeronicaMag @RodeKruis #meerinfo
Profile image

ow.ly/sG0Rw Goede doelen en hun werk nog steeds gewaardeerd. Nederland stelt het werk van goede doelen nog steeds op prijs.
Profile image

ow.ly/sDsaC WNL geeft ledencontributie weg aan goede doelen. Omroep #WNL koppelt ledenwerving aan het #steunen van goede doelen.
Profile image

ow.ly/sDs4j Hans van Dijk: ‘Het #wantrouwen over #BN’ers en goede doelen versterkt elkaar’ Werkt het wel?
Profile image

Consument bespaart op goede doelen en buiten de deur eten ow.ly/syW16 Wordt het jaar 2014 dus nog moeilijker voor goede doelen?

Jordan van Bergen

@geefgratis

Tweets over de goede doelen wereld en de gratis te gebruiken diensten van GeefGratis + persoonlijke tweets directeur GeefGratis

http://www.geefgratis.nl


1.623 Followers
1.682 Tweets
1.582 Following
P.S. Dit is een aanbod vanuit Het Instituut GoedNalaten en staat los van Stichting GeefGratis.

2. Masterclass A World of Legacies met Richard Radcliffe

Richard Radcliffe is bekend van het IFC in Noordwijkerhout, Institute of Fundraising cursussen en congressen, specialist in onderzoek naar en werving van nalatenschappen. Met meer dan 20 jaar wereldwijde ervaring.

Datum: Dinsdag 18 maart aanstaande

Programma: Het hele spectrum van erfenissen werving komt aan de orde. Internationaal en nationaal onderzoek, geefmotieven bij erfenissen en legaten, best practice uit de hele wereld, succesvolle en mislukte campagnes, ontwikkeling van erfenis werving strategieën, hoe onderhoud je relaties met ( potentiële) erflaters, campagnes voor kleine budgetten. Britse humor, anekdotes, best practice, praktische handreikingen, ongezouten commentaar. Het volledige programma vindt u op www.goednalaten.nl/a-world-of-legacies/. Er gaat een wereld aan erfenissen voor u open met wervingservaringen uit de hele wereld.

Het programma is een volledige dag. Ontvangst en registratie vanaf 09.00 uur, aanvang programma 09.30. Napraten vanaf 17.00 uur

Voor wie: deze masterclass is geschikt voor grote en kleinere instellingen en voor fondsenwervers van elk niveau. Het programma is in het Engels. Fondsenwervers, legacy marketeers, directeuren, penningmeesters, voorlichters, marketingmanagers, communicatiemanagers etc.

Locatie: Strandpaviljoen Thalassa aan Zee, Boulevard Barnaart 18, 2041 KB Zandvoort aan Zee (2 minuten van het treinstation Zandvoort). Meet you at the beach! Hoe aanmelden?: Inschrijven op www.goednalaten.nl/inschrijven-masterclass-radcliffe/

Kosten: De kosten bedragen € 195 p.p. exclusief btw., inclusief lunch e.d.. Deelnemers van GoedNalaten ontvangen 15 % korting.

Het Instituut GoedNalaten: ondersteunt goede doelen bij de werving van erfenissen en legaten. GoedNalaten bied daarvoor een online publieksplatform voor goede doelen, regionale publieksbijeenkomsten, workshops en masterclasses voor goede doelen, advies over en uitvoering van campagnes en acties, testament-adviesgesprekken uit naam van goede doelen etc.

P.S. Dit is een aanbod vanuit Het Instituut GoedNalaten en staat los van Stichting GeefGratis.

3. Meer keuzemogelijkheden voor aangesloten goede doelen bij GeefGratis

GeefGratis biedt nu alle aangesloten goede doelen de mogelijkheid zelf te kiezen of ze bepaalde diensten aan- of uit zetten die GeefGratis standaard aanbiedt en welk percentage ingehouden wordt op online donaties.

GeefGratis biedt 3 mogelijkheden. Bij tarief 1 dat op dit moment nog door iedereen gebruikt wordt geldt dat alle diensten standaard geactiveerd zijn en wordt er 8% ingehouden (excl. 21% btw) op online donaties. Wil je als goed doel meer vrijheid dan kun je kiezen voor tarief 2 of 3 waarbij geldt dat de diensten die GeefGratis aanbiedt aan of uit te zetten zijn. Zo kan het zelfs ingesteld worden dat goede doelen die alleen het ANBI logo willen voeren en verder geen diensten van GeefGratis actief willen hebben staan dit bij tarief 2 en 3 kunnen (laten) inregelen.


GeefGratis geeft haar aangesloten goede doelen hiermee meer vrijheid in datgene wat je als goed doel wel/niet actief wil gebruiken of afnemen bij Stichting GeefGratis tegen een lager inhoudingspercentage.

4. Bespaar op soft- en hardware via Techsoup

Rubriek: besparen

Door: Jordan van Bergen, Stichting GeefGratis


TechSoup geeft non-profitorganisaties toegang tot de donatieprogramma’s van technologieleveranciers. Met TechSoup kunnen non-profitorganisaties voordelig beschikken over veelgevraagde software en hardware en zo efficiënter hun goede werk doen. Onze donatiepartners zijn Microsoft, Cisco, Symantec, SAP, FluidSurveys, easyLearning en Adobe.

Voor meer informatie, zie http://www.techsoup.nl

5. 2014: het jaar van de projecten op GeefSamen via Geef.nl ?

Alle aangesloten goede doelen kunnen via het CMS systeem op GeefSamen via Geef.nl projecten invoeren en de achterban vragen in actie te komen voor deze projecten.

We lichten er 1 project als voorbeeld uit. Open Hof heeft een project "ACTIE BROOD" aangemaakt en hier is een actie van een actievoerder aan gekoppeld. Op deze manier is er voor dit project in december 2013 aan donatiegelden 220 euro opgehaald.

Ieder goed doel kan dus haar project(en) toevoegen via het CMS op GeefSamen via Geef.nl. Actievoerders kunnen een actie opstarten voor een goed doel en dit optioneel koppelen aan deze projecten zodat ze precies laten zien wat ze voor welk project van welk goed doel opgehaald hebben met hun actie. Onze tip voor 2014 is dus ook de projecten op GeefSamen via Geef.nl toe te voegen die jullie goede doel heeft en mensen op te roepen in actie te komen voor jullie goede doel voor bijvoorbeeld een toegevoegd project.

Nieuwsbrief abonnementsinformatie

Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen! Voeg info@geefgratis.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.

Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Algemene Voorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord (gegaan) met de algemene voorwaarden (tijdens registratie) die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief minimaal op het algemene e-mailadres van de organisatie. Afmelden op het algemen e-mailadres van de organisatie is dus niet mogelijk.

Gepersonaliseerd
Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Verzendinformatie
Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: ##email##
Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: ##aansluitnummer##
Volg ons via: 
f   f   f   t