Is deze e-mail onleesbaar? Bekijk dan de online versie.
f f f t
Stichting GeefGratis Nieuwsbrief
13e jaargang nieuwsbrief GeefGratis | editie: week 1, Januari 2014

Beste ##goededoelnaam##,
 

Welkom bij de besloten GeefGratis nieuwsbrief aan 3.000+ aangesloten goede doelen.
Inhoudsopgave

> 2013 - LEES HET VERSLAG - Jaarverslag Stichting GeefGratis incl. geef indexcijfers
> GRATIS AANBOD: kinderspullen
> Inhoudingspercentage en diensten sinds 2014 te kiezen (8%, 5% of 3%)
> Laatste nieuws uit de goede doelen wereld
> Hoe 1 actie of evenement het verschil kan maken
> 2014: het jaar van de projecten op GeefSamen via Geef.nl ?
> Oude nieuwsbrieven opvragen? KLIK HIER voor het online GeefGratis nieuwsbrieven archief

1. GRATIS AANBOD: kinderspullen

Renske Janssen heeft spullen op zolder staan die niet meer gebruikt worden. Het gaat om kinderkleding (jongens), speelgoed, houtenblokken, houtentreinbaan, hobbelpaard, een maxicosi, dekens en lakens en slaapzakken voor kleine kinderen en een klein beetje dameskleding.

Die goede doelen die geïnteresseerd zijn kunnen met Renske in contact komen kan via het volgende e-mailadres: renske_janssen77@hotmail.com. Het kan alleen worden opgehaald in Wervershoof en dan met voorkeur in de avond. Renske hoopt dat de spullen naar bijvoorbeeld een weeshuis gaan zodat ze goed terecht komen.

2. Inhoudingspercentage en diensten sinds 2014 te kiezen

GeefGratis biedt nu alle aangesloten goede doelen de mogelijkheid zelf te kiezen of ze bepaalde diensten aan- of uit zetten die GeefGratis standaard aanbiedt en welk percentage ingehouden wordt op online donaties.

GeefGratis biedt 3 mogelijkheden. Bij tarief 1 dat op dit moment nog door iedereen gebruikt wordt geldt dat alle diensten standaard geactiveerd zijn en wordt er 8% ingehouden (excl. 21% btw) op online donaties. Wil je als goed doel meer vrijheid dan kun je kiezen voor tarief 2 of 3 waarbij geldt dat de diensten die GeefGratis aanbiedt aan of uit te zetten zijn. Zo kan het zelfs ingesteld worden dat goede doelen die alleen het ANBI logo willen voeren en verder geen diensten van GeefGratis actief willen hebben staan dit bij tarief 2 en 3 kunnen (laten) inregelen.


GeefGratis geeft haar aangesloten goede doelen hiermee meer vrijheid in datgene wat je als goed doel wel/niet actief wil gebruiken of afnemen bij Stichting GeefGratis tegen een lager inhoudingspercentage.

3. Laatste nieuws

Kort overzicht van het laatste nieuws uit de goede doelen wereld en tweets door/aan @GeefGratis:

Profile image

Wat een gulle gevers @geefgratis voor voedselbank_wf. Bedankt iedereen! geef.nl/doel/voedselba…
Profile image

Brein achter dubieus netwerk van goede doelen ontmaskerd ow.ly/s44P9 en ow.ly/s44Py voor het hele verhaal in PDF
Profile image

ow.ly/s3oRT Uitleg pagina inhouding op donaties aangepast. Vanaf 1-1-2014 geldt nog maar 8%, 5% of 3% inhouding op donaties.
Profile image

Partos legt aan haar leden uit hoe gratis aan de #ANBI publicatieplicht te voldoen: ow.ly/s2AsR Mooi voorbeeld voor #koepels.
Profile image

Interessant artikel over vrijwillig intrekken #ANBI status: ow.ly/s2wK7 via @VerderFiscaal. Uitleg hoe aan te pakken zit er bij,

Jordan van Bergen

@geefgratis

Tweets over de goede doelen wereld en de gratis te gebruiken diensten van GeefGratis + persoonlijke tweets directeur GeefGratis

http://www.geefgratis.nl


1.614 Followers
1.651 Tweets
1.567 Following

4. Hoe 1 actie of evenement het verschil kan maken

Via de nieuwsbrief zullen we voorbeelden laten zien waarbij duidelijk wordt dat het GeefSamen via Geef.nl platform voor (kleinere minder) bekende goede doelen het verschil kan maken. De actie Elk ijsje een dubbeltje voor Albanie is zo'n voorbeeld.

Door deze actie voor Stichting Gevangenenzorg Albanie haalt deze stichting direct > 2.600+ euro op. In minder dan 60 dagen heeft deze actie dus voor Stichting Gevangenenzorg Albanie meer dan 2.600 euro opgehaald. Bekijk de voorbeelden die we aandragen en doe hier je voordeel mee. Benader jullie achterban met de vraag in actie te komen.

Stichting FloorGhana heeft daarnaast als voorbeeld een aantal lopers bereid gevonden zich voor hun goede doel in te zetten tijdens de City Pier City Loop Den Haag 2014. Deze acties staan er net op maar zo zie je hoe je de achterban ook via een evenement in actie kunt laten komen voor jullie goede doel.

Slogan op het eigen actieplatform nu selecteerbaar via het CMS
Het is nu mogelijk via het CMS systeem het lettertype van de slogan boven jullie actie platform aan te passen. Dit betreft de tekst: Kom in actie voor ...... Zie bijvoorbeeld: http://knrm.geef.nl/doel/knrm of ons eigen voorbeeld.

5. 2014: het jaar van de projecten op GeefSamen via Geef.nl ?

Alle aangesloten goede doelen kunnen via het CMS systeem op GeefSamen via Geef.nl projecten invoeren en de achterban vragen in actie te komen voor deze projecten.

We lichten er 1 project als voorbeeld uit. Open Hof heeft een project "ACTIE BROOD" aangemaakt en hier is een actie van een actievoerder aan gekoppeld. Op deze manier is er voor dit project in december 2013 aan donatiegelden 220 euro opgehaald.

Ieder goed doel kan dus haar project(en) toevoegen via het CMS op GeefSamen via Geef.nl. Actievoerders kunnen een actie opstarten voor een goed doel en dit optioneel koppelen aan deze projecten zodat ze precies laten zien wat ze voor welk project van welk goed doel opgehaald hebben met hun actie. Onze tip voor 2014 is dus ook de projecten op GeefSamen via Geef.nl toe te voegen die jullie goede doel heeft en mensen op te roepen in actie te komen voor jullie goede doel voor bijvoorbeeld een toegevoegd project.

Nieuwsbrief abonnementsinformatie

Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen! Voeg info@geefgratis.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.

Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Algemene Voorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord (gegaan) met de algemene voorwaarden (tijdens registratie) die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief minimaal op het algemene e-mailadres van de organisatie. Afmelden op het algemen e-mailadres van de organisatie is dus niet mogelijk.

Gepersonaliseerd
Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Verzendinformatie
Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: ##email##
Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: ##aansluitnummer##
Volg ons via: 
f   f   f   t