Is deze e-mail onleesbaar? Bekijk dan de online versie.
f f f t
Stichting GeefGratis Nieuwsbrief
13e jaargang nieuwsbrief GeefGratis | editie: week 49, December 2013

Beste ##goededoelnaam##,
 

Welkom bij de besloten GeefGratis nieuwsbrief aan 3.000+ aangesloten goede doelen.
Inhoudsopgave

> Gratis SAP namiddag een succes
> Nieuwe embed varianten ANBI transparantie status plaatje
> Laatste nieuws uit de goede doelen wereld
> SAP Lumira demonstratie
> MINI-CURSUS communicatie & marketing. Deel 3 van 4. -> Maak relevante inhoud
> De ANBI status inleveren, hoe? / Samenwerking met ANBI.nl
> Oude nieuwsbrieven opvragen? KLIK HIER voor het online GeefGratis nieuwsbrieven archief

1. Gratis SAP namiddag een succes

Rubriek: workshops

Door: Jordan van Bergen, Stichting GeefGratis


Op donderdag 28 november zijn zo'n 20 goede doelen aanwezig geweest bij de gratis SAP namiddag waarin drie SAP producten gedemonstreerd en besproken zijn die binnen het soft- en hardware donatieprogramma van Techsoup Nederland vallen. Er werden kritische vragen gesteld over wat de gedoneerde software standaard wel en niet kan en door de demonstratie van de software hebben alle aanwezige goede doelen een beeld gekregen hoe de software toegepast kan worden.


GeefGratis is zelf ook bij deze middag aanwezig geweest en maakt inmiddels zelf ook gebruik van SAP Lumira. Dit is 1 van de producten die SAP doneert binnen het Techsoup soft- en hardware donatieprogramma. Verderop in deze nieuwsbrief een demonstratie waar Stichting GeefGratis SAP Lumira voor gebruikt en wat SAP Lumira dus mogelijk maakt.

2. Nieuwe embed varianten ANBI transparantie status plaatje

Rubriek: ANBI

Door: Stichting GeefGratis


GeefGratis biedt sinds deze week op geef.nl nieuwe embed codes voor de ANBI transparantie status aan zoals beloofd in de vorige nieuwsbrief.

Ga naar jullie eigen transparantie status pagina: http://www.geef.nl/doel/##aansluitnummer##/transparantie en je ziet helemaal onderaan (indien jullie organisatie een ANBI is) het ANBI transparantie status plaatje. Door op de volgende select box te klikken:


krijg je de juiste html embed code te zien die in de html broncode van jullie website geplaatst kan worden. Doordat er nu ook kleinere varianten aangeboden worden kun je het logo ook indien er gebruik gemaakt wordt van een template toevoegen aan deze template zodat het plaatje direct op alle pagina's van jullie website staat.

3. Laatste nieuws

Kort overzicht van het laatste nieuws uit de goede doelen wereld en tweets door/aan @GeefGratis:

Profile image

Bij controle van ANBI's door de Belastingdienst wordt in 1/3e gevallen de #ANBI-status ingetrokken | bit.ly/1aTIdQW #fiscaal
Profile image

Kleine goede doelen en culturele instellingen riskeren verlies ANBI-status bit.ly/1bmprSN
Profile image

GeefGratis biedt nu #ANBI aangesloten goede doelen het transparantie status plaatje in 3 vormen aan om te embedden: ow.ly/roCA3
Profile image

htl.li/rmYgU Leuke parttime baan: #collectanten #werven voor goede doelen! Startsalaris €8,60-8,83 bpu. Wat zou hun baas krijgen?
Profile image

RT @geefgratis: ow.ly/qQyN6 Mooi voorbeeld via website Hart in Actie hoe via eigen website + geef.nl aan de #ANBI publicatieplic…

Jordan van Bergen

@geefgratis

Tweets over de goede doelen wereld en de gratis te gebruiken diensten van GeefGratis + persoonlijke tweets directeur GeefGratis

http://www.geefgratis.nl


1.611 Followers
1.627 Tweets
1.556 Following

4. SAP Lumira demonstratie

Rubriek: Techsoup soft- en hardware donatieprogramma

Door: Jordan van Bergen, Stichting GeefGratis


GeefGratis is ook zelf bij de SAP namiddag aanwezig geweest en maakt inmiddels zelf gebruik van SAP Lumira via het soft- en hardware donatieprogramma van Techsoup Nederland.

In een korte video demonstreer ik 1 van de producten die SAP doneert binnen het Techsoup soft- en hardware donatieprogramma: SAP Lumira:


Wat is SAP Lumira?
Ik heb dit even vrij vertaald van datgene wat op de website staat over het product, zie: http://www.saplumira.com. Visualiseer uw succes. SAP Lumira levert analytics, zodat u gemakkelijk kennis kunt over brengen en delen. Ontdek daarnaast verborgen patronen en veranderen de manier waarop u uw non-profit ziet. Vrij vertaal komt het op het voorgaande neer. Wat is er beter dan even te demonstreren wat je met dit desktop software pakket precies kunt? Daarom heb ik een demonstratie video gemaakt:


Overtuigd dat SAP Lumira ook voor jullie non-profit mogelijkheden biedt inzicht te geven in datgene wat jullie als goede doel doen? SAP Lumira is binnen het soft- en hardware donatieprogramma Techsoup Nederland te verkrijgen, zie: https://www.techsoup.nl/directory/73 voor alle SAP producten die gedoneerd worden. Hier staan nog meer demo's: http://www.saplumira.com/lumira-demo.php.

5. MINI-CURSUS communicatie & marketing. Deel 3 van 4. -> Maak relevante inhoud

Rubriek: communicatie & marketing

Door: Gerbrand van Barneveld, Eigenaar en Adviseur Online Strategie van Realimpact


Zoals u in een eerdere nieuwsbrief heeft gelezen, zal ik u de aankomende tijd voorzien van tips en trucs op het vlak van online communicatie en marketing. Aan de hand van een aantal stappenplannen help ik u op weg met uw Online Strategie.

Hoe oriënteert uw potentiële donateurs zich op internet? En komt ##goededoelnaam## op de juiste momenten in beeld? Start met content marketing en u bent over het juiste onderwerp op het juiste moment in dialoog met uw doelgroep.

Lees hier meer over Contentmarketing

Met de formulering van een content strategie wordt het interessant om in te zetten op teksten die goed scoren in Google. Zogenoemde SEO teksten zijn geoptimaliseerd voor zoekers op internet.

Goede SEO teksten vergroten nog steeds de online vindbaarheid van een hoop organisaties. Maar hoe schrijf je goede SEO teksten? Lees de 6 tips voor betere SEO teksten te schrijven.

Over Gerbrand van Barneveld


Als adviseur en trainer (CV) kom ik dagelijks online vraagstukken tegen die in eerste instantie voornamelijk vanuit de kostenkant worden benaderd. Commerciële bedrijven dienen immers hun kosten uit de lengte of de breedte te voldoen. Het is aan mij om bij deze organisaties een vliegwiel in te brengen en vanuit internet substantieel bij te dragen aan de bedrijfsmotor.

De kennis uit deze (commerciële) trajecten deel ik graag met organisaties waarbij rendement niet op de eerste plek komt en waar het maatschappelijke belang veel zwaarder weegt. Ik doe deze advisering samen met mijn twee collega’s en ons zzp netwerk vanuit een ideologische grondslag. In 2013 hebben we vanuit deze gedachte 30 organisaties van advies voorzien. Ons MVO programma zal in 2014 een vervolg krijgen.

6. De ANBI status inleveren, hoe? / Samenwerking met ANBI.nl

Rubriek: ANBI

Door: Jordan van Bergen, Techsoup Nederland


We krijgen steeds vaker de vraag hoe een organisatie de ANBI status kan inleveren. We hadden zelf geen idee dat er zoveel organisaties klaar zijn met de alsmaar toennemende regelgeving vanuit de overheid ondanks dat het fiscale voordelen biedt. Meer en meer goede doelen geven aan genoeg te hebben van een terugtrekkende overheid die wel meer controle wil krijgen en houden op de non-profit sector.

Omdat we zelf het antwoord ook niet wisten hebben we deze vraag via Social Media gesteld. Dit was in het kort wat ons betreft het beste antwoord:
  • Antwoord door JosvanBavel: verzoek om doorhaling bij Belastingdienst. Datum intrekken #ANBI 31-12-13 of 1-1-14 mogelijk wel relevant! #fiscaal #clawback
Dus voor die organisaties die de ANBI status willen inleveren geldt dat ze met het bovenstaande antwoord een en ander moeten kunnen regelen bij de belastingdienst. Simpel briefje opstellen met het verzoek om doorhaling ANBI status.

Samenwerking met ANBI.nl
De vorige nieuwsbrief heeft een aantal goede doelen doen vermoeden dat GeefGratis wil dat zij zich ook aanmelden op ANBI.nl. Wij willen even duidelijk maken dat we niemand hiertoe verplichten. We bieden zelf gratis een oplossing voor het voldoen aan de ANBI publicatieplicht maar als je als organisatie op een ANBI portal wil staan dan raden wij www.anbi.nl aan. De domeinnaam past het beste bij de ANBI status van een organisatie en anbi.nl zorgt er voor dat je ook de donatiemodule van GeefGratis kunt koppelen aan je goede doel opname zodat anbi.nl ook fondsenwervend voor je organisatie is via de website door de DONEER buttons. Alles is en blijft vrijwilliger. GeefGratis zal nooit een goed doel verplichten tot iets. Je bepaalt altijd als goed doel of je iets wel of niet wil doen. Dit willen we nog even duidelijk maken omdat er een antal goede doelen dacht dat ze zich nu ook moesten aanmelden op anbi.nl.

Nieuwsbrief abonnementsinformatie

Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen!
Voeg info@geefgratis.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.


Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Algemene Voorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord (gegaan) met de algemene voorwaarden (tijdens registratie) die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief minimaal op het algemene e-mailadres van de organisatie. Afmelden op het algemen e-mailadres van de organisatie is dus niet mogelijk.

Gepersonaliseerd
Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Nieuwsbrief archief
Het Nieuwsbrief archief kan via de volgende link opgevraagd worden: http://www.geefgratis.nl/nieuwsbrieven

Verzendinformatie
Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: ##email##

De GeefGratis nieuwsbrief wordt verstuurd via het Nieuwsbrieven Pakket van Procurios

Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: ##aansluitnummer##


Volg ons via: 
f   f   f   t