Is deze e-mail onleesbaar? Bekijk dan de online versie.
f f f t
Stichting GeefGratis Nieuwsbrief
13e jaargang nieuwsbrief GeefGratis | editie: week 45, November 2013

Beste ##goededoelnaam##,
 

Welkom bij de besloten GeefGratis nieuwsbrief aan 3.000+ aangesloten goede doelen.
Inhoudsopgave

> ANBI logo + transactie status html embed code voor op de website
> Meer dan 150+ goede doelen hebben inmiddels de gevraagde transparantie informatie gevuld
> Laatste nieuws uit de goede doelen wereld
> Hoe de publicatieplicht gegevens in te voeren?
> Meer dan 60+ deelnemers aan gratis workshop Vonk! Fondsen werven met hoofd en hart
> Gratis infomiddag bij #SAP mbt analyse- en rapporteringstools voor non-profits
> Oude nieuwsbrieven opvragen? KLIK HIER voor het online GeefGratis nieuwsbrieven archief

1. ANBI logo + transactie status html embed code voor op de website

Rubriek: ANBI

Door: Jordan van Bergen, Stichting GeefGratis


Sinds deze week biedt Stichting GeefGratis de mogelijkheid het ANBI logo + de transparantie status op de website van jullie goede doel te plaatsen. Hiermee voldoe je in 1x aan de publicatieplicht van de belastingdienst en laat je aan je bezoekers zien dat je een ANBI bent die volledig transparant is

Hoe ziet het ANBI logo + transparantie status er uit? Dit is te zien op jullie eigen ANBI publicatieplicht internet adres is:

http://www.geef.nl/doel/##aansluitnummer##/transparantie

Waarom zie ik het plaatje niet op ons transparantie internet adres binnen geef.nl?
Alleen op de pagina's van goede doelen die daadwerkelijk ANBI zijn en dit bewezen hebben door een kopie van hun ANBI beschikking aan GeefGratis toe te sturen zal dit plaatje werken. Dit plaatje wordt dagelijks bijgewerkt naar een nieuwe datum zodat iedereen kan zien dat de data up-to-date is.

Plaats het logo + de transparantie status
Laat aan iedereen zien dat jullie organisatie een ANBI is en daarnaast transparant informatie beschikbaar stelt. Gebruikt dus de embed code omdat direct op jullie website aan het publiek zichtbaar te maken. Kwestie van copy & paste van de html embed code binnen de html code van jullie website.

Andere versies van het logo + de transparantie status?
Op dit moment bieden we 1 versie aan die prima moet passen op een pagina binnen de website van jullie organisatie. Binnenkort zullen we andere varianten aanbieden die kleiner zijn en waarbij dit ook standaard in de template van de website geplaatst kan worden zodat je op alle pagina's van jullie website kunt laten zien dat je ANBI en transparant bent.

2. Meer dan 150+ goede doelen hebben inmiddels de gevraagde transparantie informatie gevuld

Rubriek: CMS

Door: Jordan van Bergen, Stichting GeefGratis


Via het CMS systeem binnen Geef.nl hebben binnen 14 dagen meer dan 150+ goede doelen de gevraagde transparantie informatie gevuld. In totaal zijn er al 100+ goede doelen die een 100% transparantie status op basis van de uit de belastingdienst gevraagde ANBI publicatieplicht hebben gevuld.

En NIET ANBI organisaties dan?
Het GeefGratis systeem maakt het ook voor NIET ANBI organisaties mogelijke dezelfde informatie te verstrekken waarmee ook zij laten zien net zo transparant te zijn als ANBI organisaties. De overheid moet er niet voor gaan zorgen dat met regelgeving het publiek gaat denken dat NIET ANBI organisaties niet transparant zijn of geen goed werk verrichten. De hele ANBI status is niets anders dan een fiscaal stempeltje waar we met zijn allen veel te veel waarde aan hechten. GeefGratis maakt het voor niet ANBI organisaties in ieder geval mogelijk om dezelfde informatie aan het publiek te verstrekken en dus ook te kunnen laten zien dat ze 100% transparant zijn op basis van de gestelde transparantie publicatieplicht vanuit de belastingdienst m.b.t. ANBI's.

Het RSIN nummer
Voor 90+ procent van alle aangesloten goede doelen heeft GeefGratis alle RSIN nummers in de database zitten en worden deze online al jaren gecommuniceerd. Dat is voor GeefGratis en de aangesloten goede doelen niets nieuws. Ook daar liepen we weer vooruit op regelgeving vanuit de overheid. Er zijn maar een paar goede doelen die deze informatie nog niet verstrekt hebben. Deze informatie beheren we nog zelf en is dus niet in te voeren via het CMS systeem. Indien een RSIN nummer om welke reden niet zou kloppen of indien nog geen RSIN nummer bekend is over jullie goede doel bij Stichting GeefGratis, dan geldt:

Dit RSIN nummer beheren wij (op dit moment) zelf en hopen dat goede doelen aan ons gaan vragen hoe dit in te voeren. Dus we gaan deze vraag wel vaker krijgen maar dat is dus ook de bedoeling (op dit moment). Wij willen een bewijs van ieder goed doel hebben (kopie up-to-date KvK of beschikking ANBI) waar het RSIN nummer op staat. Dan voeren wij dit zelf in de database in en gaat de transparantie status weer met 10% omhoog. Dit bewijs met daarop het RSIN nummer mag ingescand per e-mail toegestuurd worden.

Een paar 100% transparantie ANBI voorbeelden
http://www.geef.nl/doel/2057/transparantie
http://www.geef.nl/doel/6211/transparantie
http://www.geef.nl/doel/86/transparantie
http://www.geef.nl/doel/270/transparantie
http://www.geef.nl/doel/1512/transparantie
etc.

Laat ook zien dat jullie organisatie transparant is en in het bezit is van de ANBI status en vul dus de data aan via het CMS systeem binnen Geef.nl als moderator van jullie goede doel. Verderop in deze nieuwsbrief uitleg hoe de gegevens te beheren.

3. Laatste nieuws

Kort overzicht van het laatste nieuws uit de goede doelen wereld en tweets door/aan @GeefGratis:

Profile image

ow.ly/qC42t Hoe overheden overal grip en controle op willen krijgen: VVD overweegt 'Goede Doelen Stichting'. Leuk idee, no thanks
Profile image

Reactie ANBI: We zullen op onze eigen website de link naar jullie pagina plaatsen, fijn dat jullie dit allemaal kant en klaar aanbieden zeg!
Profile image

Stichting GeefGratis maakt het nu voor alle goede doelen in Nederland mogelijk GRATIS te voldoen aan de ANBI-publicatieplicht. Aanrader!
Profile image

Zojuist aan 400+ aangesloten goede doelen bij Stichting @geefgratis de donaties over oktober 2013 uitbetaald. Zie ow.ly/qolwn

Jordan van Bergen

@geefgratis

Tweets over de goede doelen wereld en de gratis te gebruiken diensten van GeefGratis + persoonlijke tweets directeur GeefGratis

http://www.geefgratis.nl


1.578 Followers
1.573 Tweets
1.536 Following

4. Hoe de publicatieplicht gegevens in te voeren?

Rubriek: CMS

Door: Jordan van Bergen, Stichting GeefGratis


Via het CMS systeem binnen Geef.nl is het mogelijk binnen een paar minuten te voldoen aan de nieuwe ANBI wetgeving per 1 januari 2014

Ieder goed doel is zelf verantwoordelijk voor het up2date houden van de NAW gegevens en omschrijving van het goede doel en de transparantie gegevens waarom de belastingdienst vraagt. Dit kan via het CMS systeem van GeefGratis binnen Geef.nl. Login via: https://www.geef.nl/login/ als moderator van jullie goede doel. Niet meer bekend wie jullie moderator is? Gebruik dan deze functie: http://www.geef.nl/moderator Iedere organisatie kan dus helemaal zelfstandig de informatie aanpassen en daarmee de gegevens up2date houden. Hieronder vallen:
 • NAW gegevens
 • Logo organisatie
 • Bank gegevens
 • Donatiegegevens & donateurs
 • Transparantie gegevens t.b.v. ANBI publicatieplicht en transparantie status
Een handleiding hoe de gegevens te beheren is op de volgende locatie als PDF document te downloaden: www.geefgratis.nl/images/pdf/geef/geef-punt-nl-handleiding-cms-goededoelen.pdf

Na inloggen als moderator van jullie goede doel zie je helemaal boven in beeld de CMS button verschijnen:


Klik hier op. Nu worden alle CMS opties getoond. In het 1e menu links staan de volgende opties:


Via de opties [Transparantie] en [Bestuurders beheren] kunnen de volgende gevraagde informatie m.b.t. de publicatieplicht ingevuld worden:
 • de naam van de instelling
 • een duidelijke beschrijving van de doelstelling
 • de hoofdlijnen van het beleidsplan
 • de naam en functie van de bestuurders
 • het beloningsbeleid
 • een actueel verslag van de uitgeoefende activiteiten
 • een financiële verantwoording
De overige items hebben de meeste goede doelen al ingevuld. Voor het beleidsplan en jaarverslag is het mogelijk dit via een bestand te uploaden omdat de meeste goede doelen dit al lang en breed gereed hebben en klaar hebben liggen als PDF of WORD document. Kwestie van uploaden en jullie transparantie status stijgt per onderdeel met 10%. Het moet dus mogelijk zijn binnen een paar minuten de 100% te bereiken waarna het internet adres doorgegeven kan worden als de belastingdienst hier om vraagt in het najaar.

Jullie ANBI publicatieplicht internet adres is:

http://www.geef.nl/doel/##aansluitnummer##/transparantie

5. Meer dan 60+ deelnemers aan gratis workshop Vonk! Fondsen werven met hoofd en hart

Rubriek: workshops

Door: Jordan van Bergen, Stichting GeefGratis


Er zullen a.s. dinsdag meer dan 60 deelnemers aanwezig zijn bij de gratis workshop Vonk! Fondsen werven met hoofd en hart.

Inschrijven om de workshop bij te wonen is niet meer mogelijk en we zullen in een volgende nieuwsbrief kort verslag doen over de workshop Vonk! Fondsen werven met hoofd en hart. GeefGratis vindt 60+ deelnemers aan een workshop een prima aantal en is blij aan diegene die meedoen een workshop aan te bieden die normaal gesproken niet gratis bij te wonen is en waarbij er meer informatie gedeeld wordt anders dan alleen datgene wat GeefGratis te vertellen heeft.

6. Gratis infomiddag bij #SAP mbt analyse- en rapporteringstools voor non-profits

Rubriek: donatieprogramma

Door: Jordan van Bergen, Techsoup Nederland


Wilt u als non-profit organisatie doeltreffend communiceren over uw activiteiten? Maar heeft u niet de resources om te investeren in slimme softwareoplossingen. Het donatieprogramma van SAP oplossingen via Techsoup Nederland kan u helpen!

Voor meer informatie en aanmelding, zie: Nieuwsbrief Techsoup Nederland.

Nieuwsbrief abonnementsinformatie

Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen!
Voeg info@geefgratis.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.


Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Algemene Voorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord (gegaan) met de algemene voorwaarden (tijdens registratie) die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief minimaal op het algemene e-mailadres van de organisatie. Afmelden op het algemen e-mailadres van de organisatie is dus niet mogelijk.

Gepersonaliseerd
Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Nieuwsbrief archief
Het Nieuwsbrief archief kan via de volgende link opgevraagd worden: http://www.geefgratis.nl/nieuwsbrieven

Verzendinformatie
Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: ##email##

De GeefGratis nieuwsbrief wordt verstuurd via het Nieuwsbrieven Pakket van Procurios

Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: ##aansluitnummer##


Volg ons via: 
f   f   f   t