Is deze e-mail onleesbaar? Bekijk dan de online versie.
f f f t
Stichting GeefGratis Nieuwsbrief
13e jaargang nieuwsbrief GeefGratis | editie: week 37, September 2013

Beste ##goededoelnaam##,
 

Welkom bij de besloten GeefGratis nieuwsbrief aan 3.000+ aangesloten goede doelen.
Inhoudsopgave

> Microsoft geeft non-profits toegang tot gratis Office 365 via Techsoup
> Worknets de eerste lokale partner van Techsoup Nederland
> Laatste nieuws uit de goede doelen wereld
> De sleutels tot het krijgen van meer (individuele) online donaties
> GRATIS AANBOD: witte stevige boodschappen tassen met opdruk
> Oude nieuwsbrieven opvragen? KLIK HIER voor het online GeefGratis nieuwsbrieven archief

1. Microsoft geeft non-profits toegang tot gratis Office 365 via Techsoup

Rubriek: software donatieprogramma

Door: Jordan van Bergen, Stichting GeefGratis


Microsoft stelt zijn Office 365-cloud gratis ter beschikking aan ANBI en SBBI non-profits.

Officieel geregistreerde non-profits krijgen hiermee de Enterprise E1-uitvoering van Office 365 kado. Die variant omvat de Office-webapps, bij Microsoft gehoste e-mail, webconferencing en instant messaging, en online-bestandsdeling. Daarnaast is voorzien in 24/7 telefonische support voor alle issues die een gebruiker kan hebben, en integratie met Microsofts beheeromgeving Active Directory.

Aanvullende functies zijn opgenomen in de Enterprise E3-uitvoering van Office 365. Die variant is voor non-profits verkrijgbaar tegen gereduceerd tarief à 4,30 euro per gebruiker per maand. Daarvoor biedt Microsoft ook een gratis proefabonnement voor 30 dagen. E3 omvat het recht om de Office-software op desktops te gebruiken, naast nog andere functies.

Meer informatie
Zie websites NU.nl of Webwereld en Techsoup.

Aanvragen Office 365 software donatie
Zie de website van Microsoft hoe dit in zijn werk gaat: www.microsoft.com/about/corporatecitizenship/en-us/nonprofits/apply-now/. Meld u dus aan via het aanmeldformulier op de website van Techsoup Nederland en volg de instructies.

2. Worknets de eerste lokale partner van Techsoup Nederland

Rubriek: software donatieprogramma

Door: Jordan van Bergen, Stichting GeefGratis


Worknets.com gaat samen met TechSoup Nederland online zakelijke en sociale samenwerkingsomgevingen aanbieden. Worknets.com is de eerste lokale partner van Techsoup Nederland. Met werknet-werken kunnen goede doelen organisaties doelgericht organiseren, samenwerken en co-creëren met partnerorganisaties en interne commissies, thema’s etc. Via Techsoup worden deze omgevingen beschikbaar voor organisaties die ze anders niet zouden kunnen veroorloven.Techsoup Nederland geeft non-profitorganisaties toegang tot de donatieprogramma’s van technologie-leveranciers. Met TechSoup kunnen non-profitorganisaties voordelig beschikken over de meest gevraagde en meest recente professionele software en zo efficiënter hun goede werk doen. De goede doelen sector heeft dankzij Techsoup tot nu toe 34 miljoen euro bespaard.

Worknets.com biedt heel bijzondere online samenwerkingsomgevingen aan waarmee gemeenschappelijke doelstellingen transparant gerealiseerd kunnen worden. Worknets biedt een alternatief voor het opzetten van een portal of intranet of kan aanvullend daarop gebruikt worden. Per onderwerp een mini-portal. Zo wordt stapsgewijs als het ware een infrastructuur van mini-portals gecreëerd. Doelgericht organiseren vormt het uitgangspunt.

"Werknet-werken" herdefinieert de manier waarop informatie wordt opgeslagen, Verwerkt en toegankelijk gemaakt wordt via het internet in een sociale media-achtige ervaring. Worknets.com is een sociale innovatie van Nederlandse origine, onderdeel van Stb Automatisering en Advies, een ICT bedrijf met een uitmuntende staat van dienst die reeds 20 jaar maatschappelijke organisaties van IT diensten voorziet.

Bernard Martin, oprichter en voorzitter van SOCIALware en initiatiefnemer van Techsoup Nederland: "Samenwerking wordt steeds meer de norm om de complexe maatschappelijke uitdagingen aan te pakken. Wij verwachten veel van de toevoeging van Worknets aan ons donatieprogramma, dat de kleinere goede doelen een snel op te zetten, gebruiksvriendelijke en veilige omgeving biedt voor het dynamisch samenwerken met hun stakeholders."

Mike Brantjes, directeur van Worknets.com, voegt toe: "We kijken ernaar uit om bij te dragen aan het succes van het Techsoup donatieprogramma. Om onze propositie 'Samen aan de slag' voor de gebruikers in te vullen: Goede doelen organisaties moeten vaak samenwerken met partnerorganisaties. Elk project verdient zijn eigen mini-portal. Worknets is daar uniek geschikt voor: een collaboratieve infrastructuur, gedeeld met en over verschillende organisaties, laagdrempelig en social-media achtig."

3. Laatste nieuws

Normaal gebeurt er weinig in een vakantie periode maar in de non-profit sector is het de laatste tijd raak. Wij zijn blij dat GeefGratis in ieder geval positieve berichten te melden heeft via bijvoorbeeld het Techsoup soft- en hardware donatieprogramma.

Hieronder een kort overzicht van het laatste nieuws uit de goede doelen wereld en tweets door/aan @GeefGratis:

Profile image

Oud-president #MKI Harold Robles opgestapt na beschuldiging vanuit het bestuur van misbruik van stichtingsgelden. ow.ly/oNtHs
Profile image

Ministerie van Veiligheid en Justitie verstrekt exploitatiesubsidie van € 141.000,- aan #SBF ow.ly/oNsmz Weg onafhankelijkheid?
Profile image

Volkskrant: Steven van Eijck verdient halve ton aan advies eigen club: ow.ly/oNs7v Koepelvoorzitter huurt zichzelf in voor #SBF.
Profile image

ow.ly/oLSFv Hoe komt het toch dat de massa meer en meer stopt met doorlopende #machtigingen ? #Greenpeace verhoogt gift donateur?
Profile image

Bespaar collectekosten met sticker voor donateur | Rendement fb.me/JVwutPZh
Profile image

Wat een "Fantastisch" aanbod: ow.ly/oBb3P EIGEN ZONNE-ENERGIE OP ANDER DAK Mijn inschatting: < 24 jaar failliet, weg investering!
Profile image

Worknets de eerste lokale partner van Techsoup Nederland persberichten.com/persbericht/74… #persbericht #ICT via @techsoup_nl
Profile image

ow.ly/ocH5Z 'Oprichter Alpe d'HuZes declareerde 160.000 euro' Blij te zien dat ikzelf niet meer dan 35.000 bruto per jaar verdien

Jordan van Bergen

@geefgratis

Tweets over de goede doelen wereld en de gratis te gebruiken diensten van GeefGratis + persoonlijke tweets directeur GeefGratis

http://www.geefgratis.nl


1.519 Tweets
1.479 Following
1.510 Followers

4. De sleutels tot het krijgen van meer (individuele) online donaties

Rubriek: mededelingen

Door: Jordan van Bergen, Stichting GeefGratis


Online doneren zit nog steeds in de lift en studies uit de United States laten zien dat meer een meer door donateurs online doneren toegepast wordt ten opzichte van de oude vertrouwde manier van het afgeven van een doorlopende machtiging of vanuit een direct mail. Hier wordt overigens verhoudingsgewijs nog steeds het meeste mee opgehaald maar langzaam aan begint dit te kantelen richting online doneren. Doorlopende machtigingen kunnen inmiddels ook online via bijvoorbeeld SMS Machtiging binnen de donatiemodule van Stichting GeefGratis verwerkt worden.

Er zijn twee sleutels tot het krijgen van meer individuele online donaties:
  1. Je moet het kunnen doneren makkelijk maken voor donateurs.

    Maak online geven in een handomdraai mogelijk: online geven groeit sneller dan elke andere donatiemethode. Maar alleen de mogelijkheid om online te doneren is niet genoeg: Donateurs verwachten dat online geven snel, makkelijk en veilig is. Een donateur moet in staat zijn om de naam van uw organisatie via bijvoorbeeld Google te vinden en daarmee binnen 2 seconden of minder de donatiemodule gevonden hebben waarmee gegeven kan worden.

    Is het gemakkelijk voor een nieuwe donateur te doneren via de website van uw organisatie? Probeer het zelfs nog makkelijker voor ze te maken! Maak het makkelijk om JA te zeggen als donateur: Mensen geven eerder wanneer het verzoek afkomstig is van iemand die ze kennen, vooral als het een vertrouwde collega of kennis is. De sleutel hierbij is kwantiteit. Sociale fondsenwerving werkt het beste wanneer een enthousiast team samenwerkt met hun netwerk om een grote som geld in te zamelen. Gebruik peer-to-peer fondsenwerving tools zoals geef.nl en zie hoe je de kracht van peer netwerken kunnen gebruiken om nieuwe donateurs binnen te halen voor jullie goede doel.

  2. Je moet donateurs aanspreken waar ze zich online begeven.

    Op social media: Mensen praten over jullie goede doel op social media. Doet jullie organisatie mee aan de discussie? Moedig het gesprek aan bij diegene die praten over jullie goede doel. Overweeg het werven van nieuwe donateurs op social media en maak het gemakkelijk voor de huidige donateurs jullie boodschap te delen met de wereld. GeefGratis helpt jullie hiermee met de mogelijkheid de donatiemodule te koppelen aan jullie facebook page of alle acties via het geef.nl platform aan jullie facebook page te koppelen. Deze opties kunnen via het CMS opgevraagd en ingesteld worden.

    Via mobiel: Het merendeel van de volwassenen in Nederland bezit inmiddels een smartphone. Pas dus SMS Machtiging toe om via de smartphone of tablet donaties op te halen voor jullie goede doel. Men kan een SMS bericht sturen naar 1008 met als inhoud: DONATIE ##aansluitnummer##. Hierna krijgt de donateur een gratis SMS met een verificatiecode die hem met de daarbij behorende link in staat stelt een (doorlopende) SEPA machtiging af te geven die afgestemd is op het apparaat waarmee hij de donatie wil afronden.

5. GeefGratis moeilijker bereikbaar in September

Rubriek: mededelingen

Door: Jordan van Bergen, Stichting GeefGratis


Stichting GeefGratis zal door diverse vakanties in september 2013 telefonisch niet bereikbaar zijn. Zie onze vorige nieuwsbrief voor meer info.

6. GRATIS AANBOD: witte stevige boodschappen tassen met opdruk

Rubriek: gratis aanbod

Door: Erik Ham, Wegener Media


Gratis aanbod: witte stevige boodschappen tassen met opdruk.

Het gaat om witte stevige boodschappen tassen met opdruk. In totaal zijn het 5.000 stuks in dozen verpakt a 100 stuks op 3 pallets. Ophalen moet met een vrachtwagen met laadklep. De tassen mogen alleen buiten Nederland gebruikt worden voor het goede doel.

Contact: Erik Ham, e-mail: e.ham@wegenermedia.nl, +31622053277.

Nieuwsbrief abonnementsinformatie

Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen!
Voeg info@geefgratis.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.


Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Algemene Voorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord (gegaan) met de algemene voorwaarden (tijdens registratie) die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief minimaal op het algemene e-mailadres van de organisatie. Afmelden op het algemen e-mailadres van de organisatie is dus niet mogelijk.

Gepersonaliseerd
Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Nieuwsbrief archief
Het Nieuwsbrief archief kan via de volgende link opgevraagd worden: http://www.geefgratis.nl/nieuwsbrieven

Verzendinformatie
Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: ##email##

De GeefGratis nieuwsbrief wordt verstuurd via het Nieuwsbrieven Pakket van Procurios

Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: ##aansluitnummer##


Volg ons via: 
f   f   f   t