Is deze e-mail onleesbaar? Bekijk dan de online versie.
f f f t
Stichting GeefGratis Nieuwsbrief
13e jaargang nieuwsbrief GeefGratis | editie: week 27, Juli 2013

Beste ##goededoelnaam##,
 

Welkom bij de besloten GeefGratis nieuwsbrief aan 3.000+ aangesloten goede doelen.
Inhoudsopgave

> Donaties vanuit het buitenland ontvangen (o.a. België) voor goede doelen nu mogelijk via Maestro®
> Online kan er meer voor minder
> Gebruik evenementen op 1 centraal geef.nl actie platform neemt toe
> Laatste nieuws uit de goede doelen wereld
> GeefGratis moeilijker bereikbaar in September
> SEPA EURO-incasso's via GeefGratis | Voorbeeld Certificaat Incassant ID voor gebruik Euro-incasso
> Oude nieuwsbrieven opvragen? KLIK HIER voor het online GeefGratis nieuwsbrieven archief

1. Donaties vanuit het buitenland ontvangen (o.a. België) voor goede doelen nu mogelijk via Maestro®

Rubriek: donatiemodule

Door: Jordan van Bergen, persoonlijke mening


Stichting GeefGratis heeft voor 2.900+ goede doelen de mogelijkheid om donaties via Maestro® te ontvangen op 1 juli 2013 actief gezet. Via Maestro® kunnen bijvoorbeeld Belgische donateurs met hun standaard debitcard (pinpas) online betalen en dus doneren aan alle aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis die binnen hun donatiemodule Maestro actief hebben staan.

Voor alle goede doelen die de betaaloptie CreditCard - MasterCard actief hadden staan op 1 juli 2013 is deze extra betaalvorm DebitCard - Maestro® geactiveerd.


Dankzij Maestro® zijn creditcards niet langer de enige aanvaarde kaarten in België om online te shoppen. Men kan nu ook online betalen met de standaard bankkaart zelfs wanneer men geen creditcard heeft! Op dit moment zijn in België Maestro® kaarten die uitgegeven zijn door BNP Paribas Fortis, CBC, Centea, Dexia, Fintro, en KBC aangepast voor online shoppen. Dit betekent dat GeefGratis Nederlandse goede doelen de toegang geeft tot het ontvangen van online donaties vanuit het buitenland waaronder dus België.

Meer uitleg vanuit welke landen men inmiddels kan doneren met een Maestro debitcard is na te lezen op
de volgende pagina.

2. Online kan er meer voor minder

Rubriek: communicatie & marketing

Door: Gerbrand van Barneveld, Eigenaar en Adviseur Online Strategie van Realimpact


Er zijn op internet twee groepen goede doelen: de top die meer weet te oogsten dan dat ze zaait en een overgrote meerderheid die maandelijks kostbare tijd ziet verdwijnen naar de website en social media kanalen zonder daar merkbaar iets voor terug te krijgen. Hier kunt u aan de hand van de een aantal handreikingen zelf verbeteringen in aanbrengen. Namens Stichting Geef Gratis zal ik u de aankomende tijd voorzien van beproefde verbeteringen die ik vanuit mijn adviesbureau voor (commerciële) klanten opzet en uitvoer.

Bent u bereid om voor ##goededoelnaam## te werken aan het omslagpunt van uw tijdsinvesteringen aan uw website, twitter account et cetera? Lees de aankomende tijd mijn tips aandachtig. Kunt u niet wachten? Download dan het stappenplan Online Marketing Strategie en start met uw eigen plan en inmiddels beproefde manier van werken.

Over Gerbrand van Barneveld


Als adviseur en trainer (CV) kom ik dagelijks online vraagstukken tegen die in eerste instantie voornamelijk vanuit de kostenkant worden benaderd. Commerciële bedrijven dienen immers hun kosten uit de lengte of de breedte te voldoen. Het is aan mij om bij deze organisaties een vliegwiel in te brengen en vanuit internet substantieel bij te dragen aan de bedrijfsmotor.

De kennis uit deze (commerciële) trajecten deel ik graag met organisaties waarbij rendement niet op de eerste plek komt en waar het maatschappelijke belang veel zwaarder weegt. Ik doe deze advisering samen met mijn twee collega’s en ons zzp netwerk vanuit een ideologische grondslag. In 2013 hebben we vanuit deze gedachte 30 organisaties van advies voorzien. Ons MVO programma zal in 2014 een vervolg krijgen.

3. Gebruik evenementen op 1 actie platform neemt toe

Rubriek: Friendraising

Door: Jordan van Bergen, Stichting GeefGratis


Het toepassen van Geef.nl waarbij alle evenementen centraal staan op een eigen actie website per aangesloten goed doel bij GeefGratis wordt meer en meer toegepast. Bij diverse evenementen worden deelnemers zo veel mogelijk gestimuleerd gesponsord mee te doen voor het goede doel. Het succes van dit soort evenementen waarbij het goede doel meer en meer centraal komt te staan groeit elk jaar. De aanzienlijke stijging is mede te danken aan de inzet van het online platform GeefSamen via Geef.nl en jullie eigen geef.nl actieplatform, waardoor het voor deelnemers ook mogelijk is een fondsenwervingspagina aan te maken voor een eigen goed doel naar keuze.

Voorbeelden
Zie bijvoorbeeld: Breng dus de evenementen die plaatsvinden onder de aandacht bij je achterban. Zo heeft het NSGK bijvoorbeeld al meer dan 6.000+ euro opgehaald via haar Dam tot Dam lopers terwijl het evenement pas in september plaatsvindt. Denk bij evenementen onder andere aan de Dam tot Damloop, Vierdaagse Nijmegen, De Lage Landen Marathon Eindhoven, etc. Voor een overzicht van evenementen waar actievoerders hun actie aan kunnen koppelen, zie: http://www.geef.nl/evenementen of jullie eigen actie platform.

Alle actievoerders hebben dus de mogelijkheid hun actie te koppelen aan een (bestaand) evement, bedrijf of project van jullie organisatie. Mocht er een evenement ontbreken dan geldt dat evenementen aangemeld kunnen worden. Om als evenement op het actie platform te komen staan geldt wel dat er een website over het evenement moet zijn waarop uitgelegd wordt dat men ook via een actie geld op kan halen voor het goede doel.

Wat is de link van ons centrale actieplatform?
Ga naar de pagina van jullie goede doel op geef.nl: http://www.geef.nl/doel/##aansluitnummer## en kijk rechtsonder wat de link van jullie actie platform is. De link van het geef platform is zelfstandig via het CMS systeem te beheren.

4. Laatste nieuws

Kort overzicht van het laatste nieuws uit de goede doelen wereld en tweets door/aan @GeefGratis:

Profile image

ow.ly/mIVyk Doutzen Kroes uit de kleren voor #dance4life. Op 6 juli is door #Sensation en dance4life € 323.600 ingezameld.
Profile image

Commentaar #NOB op nieuwe (uitvoerings)regels waaraan #ANBI's moeten voldoen per 2014 | bit.ly/11lYax6 #AWR
Profile image

ow.ly/mGkgv @partin spreekt van de belastingdienst, dit moet natuurlijk de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs zijn #fout(je)
Profile image

Donaties uit het buitenland ontvangen voor NL NGO's nu nog makkelijker. Doneren via #Maestro nu actief voor goede doelen bij #GeefGratis.
Profile image

Zojuist voor het eerst via #SEPA XML aan 3000+ aangesloten goede doelen bij #GeefGratis uitbetaald. Duimen dat banken het op de rit hebben.
Profile image

ow.ly/mzyek Minder #geld voor de 25 grootste goede doelen in Nederland meldt de Volkskrant op basis van een jaarlijks #onderzoek
Profile image

>1 miljoen geef.nl pagina's geïndexeerd door Google ow.ly/mwpgW #GeefGratis #GeefSamen platform geef.nl steeds groter in omvang.

Jordan van Bergen

@geefgratis

Tweets over de goede doelen wereld en de gratis te gebruiken diensten van GeefGratis + persoonlijke tweets directeur GeefGratis

http://www.geefgratis.nl


1.437 Tweets
1.404 Following
1.460 Followers
54 Klout

5. GeefGratis moeilijker bereikbaar in September

Rubriek: mededelingen

Door: Jordan van Bergen, Stichting GeefGratis


Stichting GeefGratis zal door diverse vakanties in september 2013 telefonisch niet bereikbaar zijn.

En wat als de servers plat gaan?
Mocht in deze periode iets met de webserver(s) van Stichting GeefGratis gebeuren dan geldt dat de gehele serveromgeving van GeefGratis inmiddels door een specialistisch bedrijf (Prolocation) beheerd wordt. GeefGratis, goede doelen en actievoerders zijn niet langer afhankelijk van de systeembeheer kennis van Jordan van Bergen als medewerker van GeefGratis. Uitvallen van de servers tijdens de vakantieperiode van GeefGratis hoort nu opgepakt te worden door het bedrijf dat hierin gespecialiseerd is zodat een en ander weer online zal komen zonder dat iemand van GeefGratis hier naar om hoeft te kijken.

E-mail?
Wij zijn minder goed dan normaal bereikbaar via e-mail en zullen er ook alles aan doen om iedere vraag zoals normaal te beantwoorden. We kunnen echter niet garanderen dat we iedere vraag binnen 24 uur kunnen beantwoorden. Dit laatste is afhankelijk van een werkende internet verbinding op de vakantiebestemming(en). Het kan dus voorkomen dat bepaalde vragen pas eind maart beantwoord worden

6. SEPA EURO-incasso's laten verwerken via GeefGratis

Rubriek: SEPA

Door: Jordan van Bergen, Stichting GeefGratis


GeefGratis heeft sindskort een SEPA EURO incasso contract waarmee het voor aangesloten goede doelen binnenkort mogelijk wordt eenmalige en doorlopende machtigingen (euro incasso's) te verwerken vanuit alle SEPA landen.

Het GeefGratis Certificaat Incassant ID voor gebruik Euro-incasso
Als voorbeeld voor andere goede doelen die wellicht zelf een euro incasso contract willen aangaan hieronder hoe zo'n Certificaat Incassant ID voor gebruik Euro-incasso er uit ziet:Voor een vergroting van het certificaat voorbeeld, klik op het plaatje. GeefGratis maakt het dus voor alle goede doelen in Nederland mogelijk vaste donateurs te werven zonder zelf een euro incasso contract aan te hoeven gaan.

SMS Machtiging
Via de betaalvorm SMS Machtiging in de donatiemodule zal GeefGratis dus de mogelijkheid bieden aan alle 3.000+ aangesloten goede doelen SEPA EURO incasso's te verwerken. Stichting GeefGratis hoopt hiermee weer een nieuwe stap te zetten in de ondersteuning van non-profits in Nederland zonder dat zij zelf hoeven te investeren in dure oplossingen waarbij men te maken krijgt met kosten vanuit implementatiepartners, contractpartners en doorlopende en terugkerende abonnementskosten. Alles zal op de standaard manier gaan zoals bij alle betaalvormen bij GeefGratis en dus op basis van No Cure No Pay. Dus zonder investering zullen alle aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis binnenkort eenmalige en doorlopende SEPA machtigingen (incasso's) kunnen verwerken vanuit alle SEPA landen. GeefGratis helpt de Nederlandse goede doelen dus al jaren de stap over de grens te maken via CreditCard, Maestro®, PayPal, Sofortbanking en binnenkort dus SEPA euro incasso's binnen de (meertalige) donatiemodule.

Nieuwsbrief abonnementsinformatie

Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen!
Voeg info@geefgratis.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.


Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Algemene Voorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord (gegaan) met de algemene voorwaarden (tijdens registratie) die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief minimaal op het algemene e-mailadres van de organisatie. Afmelden op het algemen e-mailadres van de organisatie is dus niet mogelijk.

Gepersonaliseerd
Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Nieuwsbrief archief
Het Nieuwsbrief archief kan via de volgende link opgevraagd worden: http://www.geefgratis.nl/nieuwsbrieven

Verzendinformatie
Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: ##email##

De GeefGratis nieuwsbrief wordt verstuurd via het Nieuwsbrieven Pakket van Procurios

Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: ##aansluitnummer##


Volg ons via: 
f   f   f   t