Is deze e-mail onleesbaar? Bekijk dan de online versie.
f f f t
Stichting GeefGratis Nieuwsbrief
13e jaargang nieuwsbrief GeefGratis | editie: week 22, Mei 2013

Beste ##goededoelnaam##,
 

Welkom bij de besloten GeefGratis nieuwsbrief aan 3.000+ aangesloten goede doelen.
Inhoudsopgave

> Eerste videoboodschap Stichting GeefGratis online
> Because branding & communicatie over goed communiceren
> Eerste video testimonial over GeefGratis online -> OOK DOEN
> Laatste nieuws uit de goede doelen wereld
> Impressie workshop nalatenschappen werven
> Geld doneren met je smartphone
> Oude nieuwsbrieven opvragen? KLIK HIER voor het online GeefGratis nieuwsbrieven archief

1. Eerste videoboodschap Stichting GeefGratis online

Rubriek: YouTube

Door: Jordan van Bergen, Stichting GeefGratis


Op YouTube hebben we onze 1e videoboodschap geplaatst. Klik op het plaatje hieronder voor de boodschap:


De volgende onderwerpen worden in de videoboodschap besproken:
 • Inleiding videoboodschap plus boekbespreking
 • Demonstratie factuur & donatie inzage via het CMS
 • Beroep ANBI status GeefGratis ongegrond verklaard door rechter
 • Verslag workshop nalatenschappen werven
 • Adobe nieuwe donatiepartner Techsoup NL
 • Video testimonials aangesloten goede doelen
Abonneer je op ons YouTube kanaal: http://www.youtube.com/geefgratis om zo eerder dan via de nieuwsbrief van onze nieuwe video boodschappen op de hoogte te zijn.

2. Because branding & communicatie over goed communiceren

Rubriek: branding & communicatie

Door: Jorn Wemmenhove, Oprichter & Creatief Strateeg van Because en Mede-oprichter & Creatief Directeur van El Desafío Foundation


Goed communiceren blijkt vaak nog erg lastig voor veel goede doelen. Het wordt niet altijd tot de kerntaak gezien of men denkt dat het moeilijk en duur is. Maar ons werk bestaat juist uit mensen inspireren om mee te helpen.

Toen ik twintig jaar was en communicatie- en informatiewetenschappen studeerde, zette ik samen met een Argentijnse vriend stichting El Desafío op; El Desafío werkt met kinderen in sloppenwijken van Argentinië om hen echte kansen op een betere toekomst te bieden. Met een achtergrond in marketing en communicatie begrepen we toen al hoe belangrijk het is de passie en liefde die je in je werk stopt ook in je communicatie helder over te brengen. In die periode heb ik samen met Jordan (oprichter van GeefGratis) al presentaties gegeven over hoe sociale media goede doelen hierbij kunnen helpen.

Na werkzaam te zijn geweest voor diverse reclamebureaus en de laatste tijd vooral in Argentinië te hebben doorgebracht, heb ik mijzelf een nieuwe uitdaging gesteld. Ik wil mijn sociale en communicatieve ervaring inzetten voor zoveel mogelijk andere goede doelen die de wereld een mooiere plek maken. Dit is wat ik doe met Because; een creatief strategie bureau gespecialiseerd in het samenbrengen van mensen om positieve sociale veranderingen te creëren.

We helpen goede doelen onder andere met:
 • Het ontwikkelen van hun 'merk'; voor iemand die een goed doel niet kent moet direct duidelijk zijn waar het voor staat. Logo, huisstijl, website zijn onderdelen die hierbij van groot belang zijn;
 • Het bedenken van strategische plannen om de doelen van een stichting te bereiken; dit kan bijvoorbeeld een campagne zijn;
 • Het activeren van mensen door sociale media; veel stichtingen begrijpen sociale media nog niet, terwijl deze juist mensen kunnen activeren om zich in te zetten voor een goed doel;
Communicatie/marketing kost inspanning, creativiteit en wat geld en ik begrijp als oprichter van een relatief kleine stichting dat je dit geld liever aan sociaal werk wilt uitgeven. Toch is het essentieel het belang ervan te begrijpen om de fondsenwerving op orde te houden, op te vallen en met name anderen te inspireren om mee te helpen. Ik help u graag.

Zo zal ik vanaf nu via deze nieuwsbrief tips gaan geven, zijn we met Jordan bezig met een workshop, en ben ik te bereiken via jorn@wearebecause.net.

Jorn Wemmenhove, Because (www.wearebecause.net)

3. Eerste video testimonials over GeefGratis online

Rubriek: testimonials

Door: Jordan van Bergen, Stichting GeefGratis


Er zijn al een aantal leuke video testimonials binnen gekomen van goede doelen die aangeven wat ze van Stichting GeefGratis vinden. Hieronder een voorbeeld van de video testimonials die inmiddels op de volgende pagina van onze website online zijn gekomen:

Deel jouw video testimonial met ons via:
www.geefgratis.nl/over-ons/uw-testimonial

Sichting GeefGratis biedt sinds de start in 2001 inmiddels een behoorlijk aantal fondsenwervende mogelijkheden waaronder de gratis goede doelen portal GeefSamen via Geef.nl, het gratis te gebruiken ANBI logo, de donatiemodule, een eigen fondsenwervende geef.nl actie website, etc. Wij horen nu graag wat jij vindt van datgene wat GeefGratis in de afgelopen jaren heeft gerealiseerd voor de goede doelen wereld in Nederland.

Dus wil je ook aan Stichting GeefGratis laten weten wat je van de gratis te gebruiken fondsenwervende internet diensten vindt? Ga naar: http://www.geefgratis.nl/over-ons/uw-testimonial en spreek jouw video testimonial via de webcam in.

Wij vinden het in ieder geval mooi om te horen wat jullie vinden van datgene wat GeefGratis allemaal mogelijk maakt voor de non-profits in Nederland. Alvast dank!

4. Laatste nieuws

Kort overzicht van het laatste nieuws uit de goede doelen wereld en tweets door/aan @GeefGratis:

Profile image

geefgratis

De Rabobank slaat helemaal door met hun nieuwe algemene voorwaarden: "De Berichten Inbox wordt belangrijker. De... fb.me/1HHCismhL
Profile image

geefgratis

Nieuwe mijlpaal: meer dan 100 aangesloten goede doelen hebben inmiddels meer dan 10.000+ euro via de #GeefGratis internet diensten opgehaald
Profile image

geefgratis

Wat is er met anbiwijzer.nl gebeurd? Grote verhalen over nieuw tijdschrift voor #ANBI's. Wie weet wat hiermee gebeurd is?
Profile image

geefgratis

Zaak Dol & Fijn: eis 3 jaar #cel. 'Verdachte schaadde #imago van alle goede doelen' ; ow.ly/lkHeG 'Verdachte loog over kanker'
Profile image

geefgratis

De rechtbank heeft uitspraak gedaan: Het #ANBI beroep van GeefGratis is ongegrond verklaard. Geen ANBI meer. Nu beraden op wel/niet beroep.
Profile image

geefgratis

Trouw snapt het. Geen Goede Doelen Top-50 in 2013; ow.ly/lhdDn Doel is zeker niet bereikt maar een hitlijst heeft ook geen nut.

Jordan van Bergen

@geefgratis

Tweets over de goede doelen wereld en de gratis te gebruiken diensten van GeefGratis + persoonlijke tweets directeur GeefGratis

http://www.geefgratis.nl


1.366 Tweets
1.336 Following
1.408 Followers
56 Klout

5. Impressie workshop nalatenschappen werven

Rubriek: workshops

Door: Jordan van Bergen, Stichting GeefGratis


Op dinsdag 21 mei 2013 hebben zo'n 25+ aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis een unieke workshop over het werven van erfenissen en legaten bijgewoond.

Voor een impressie zie het online fotoalbum of onze 1e videoboodschap.De workshop werd gegeven door Dick van Dijl en Theo Hesen van het Instituut GoedNalaten. Beiden hebben vele jaren ervaring in fondsenwerving en erfeniswerving. Met het Instituut GoedNalaten willen zij hun kennis en ervaring beschikbaar stellen aan zeker ook de kleinere goede doelen en ANBI’s. Niet alleen de grote goede doelen ontvangen erfenissen. Ook kleine organisaties kunnen met bescheiden middelen al veel doen om bij potentiele erflaters onder de aandacht te komen. Meer informatie: www.goednalaten.nl.

Via deze link kan de powerpoint presentatie gedownload worden die besproken is tijdens de workshop.

Diegene die aanwezig geweest zijn hebben een evaluatieformulier ingevuld en de workshop is als volgt gewaardeerd:
 • Presentatie Dick van Dijl: 7,7
 • Presentatie Theo Hesen: 7,6
 • Cijfer voor de accomodatie: 8,6

6. Geld doneren met je smartphone

Rubriek: doneren

Door: Elio Tagliola – SMS Machtiging – etg@smsmachtiging.nl


Een collectant op straat of aan de deur, maar je hebt geen contant geld op zak? Geen nood. Via SMS Machtiging kun je namelijk ook geld doneren met je mobiele telefoon of tablet.

SMS Machtigen
Goede doelen hebben met SMS Machtiging de mogelijkheid om mobiele fondsenwervingsacties te organiseren. Begin 2013 had zes op de tien mobiele bellers een smartphone. Daarmee zijn de mogelijkheden voor wervingscampagnes van het goede doel flink uitgebreid.

Voorbeeld (probeer het zelf): SMS 'ZORG' NAAR 1008 of SMS 'DONATIE BABIES' NAAR 1008. Met SMS Machtiging is het mogelijk om donaties van je bankrekening af te laten schrijven zonder beperkingen aan het bedrag.

Gratis te gebruiken variant van SMS Machtigen voor goede doelen Goede doelen die zijn aangesloten bij Stichting GeefGratis kunnen gratis gebruik maken van het keyword DONATIE. SMS 'DONATIE [uw aansluitnummer]' naar 1008 is een gratis sms-dienst.

Als goed doel vervangt u de tekst [uw aansluitnummer] voor uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis. ##goededoelnaam## heeft als aansluitnummer ##aansluitnummer##. De gratis SMS-variant voor ##goededoelnaam## wordt dan SMS 'DONATIE ##aansluitnummer##' NAAR 1008. U kunt dus zonder kosten deze sms-dienst direct inzetten in uw communicatie-uitingen. Donateurs smsen het woord DONATIE gevolgd door uw aansluitnummer naar 1008 en ontvangen een gratis sms met link naar een digitaal machtigingsformulier. Donateurs zijn vrij in hun keuze voor eenmalige als doorlopende machtiging, het bedrag en de frequentie van doneren. Voorbeeld (probeer het zelf): SMS 'DONATIE ##aansluitnummer##' NAAR 1008.

Voor meer informatie : www.smsmachtiging.nl/non-profit/sms-diensten

Nieuwsbrief abonnementsinformatie

Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen!
Voeg info@geefgratis.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.


Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Algemene Voorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord (gegaan) met de algemene voorwaarden (tijdens registratie) die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief minimaal op het algemene e-mailadres van de organisatie. Afmelden op het algemen e-mailadres van de organisatie is dus niet mogelijk.

Gepersonaliseerd
Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Nieuwsbrief archief
Het Nieuwsbrief archief kan via de volgende link opgevraagd worden: http://www.geefgratis.nl/nieuwsbrieven

Verzendinformatie
Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: ##email##

De GeefGratis nieuwsbrief wordt verstuurd via het Nieuwsbrieven Pakket van Procurios

Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: ##aansluitnummer##


Volg ons via: 
f   f   f   t