Is deze e-mail onleesbaar? Bekijk dan de online versie.
Stichting GeefGratis Nieuwsbrief
13e jaargang nieuwsbrief GeefGratis | editie: week 20, Mei 2013

Beste ##goededoelnaam##,
 

Welkom bij de besloten GeefGratis nieuwsbrief aan 3.000+ aangesloten goede doelen.
Inhoudsopgave

> Nieuwe uitbreidingen en mogelijkheden binnen GeefSamen via Geef.nl & CMS Geef.nl
> Workshop nalatenschappen werven: een update
> Jouw video testimonial over Stichting GeefGratis -> DOEN
> Laatste nieuws uit de goede doelen wereld
> Bespaar op soft- en hardware via Techsoup
> Nieuwe mogelijkheden voor fondsenwerving: SMS Machtigen
> Oude nieuwsbrieven opvragen? KLIK HIER voor het online GeefGratis nieuwsbrieven archief

1. Nieuwe uitbreidingen en mogelijkheden binnen GeefSamen via Geef.nl & CMS Geef.nl

Rubriek: friendraising

Door: Jordan van Bergen, Stichting GeefGratis


Op www.geef.nl en alle actie platformen van alle aangesloten goede doelen zijn updates & verbeteringen toegevoegd. Hieronder een (verkort) overzicht van de toevoegingen en verbeteringen:
 • Nieuwe lay-out www.geef.nl -> Gereed en online!
 • Weergave kleuren statistieken verbeteren op een actie platform van een aangesloten goede doel
 • Home icoon toegevoegd op de goede doelen platformen zodat men altijd naar de [over ons] pagina kan die gezien wordt als homepage van het platform
 • Indien geboortedatum niet publiekelijk staat dan geen leeftijd tonen. Dit omdat er acties online staan uit naam van mensen die overleden zijn. Het is raar als hun leeftijd toeneemt terwijl ze overleden zijn
 • De tekst [kom in actie voor [goede doel]] staat voortaan rechts naast het logo waardoor er minder witruimte overblijft en meer ruimte voor content zichtbaar wordt op het actieplatform van een aangesloten goede doel
 • Bug met twitter feed op de homepage www.geef.nl is opgelost
 • Optie om Social Media accounts per goed doel in te stellen in het CMS systeem is toegevoegd. Twitter berichten worden al getoond per goed doel. De overige Social Media accounts zullen t.z.t geintegreerd worden binnen geef.nl. Op dit moment kunnen gebruikersnamen opgegeven worden voor Twitter, YouTube, Facebook en Linkedin binnen het CMS systeem.
 • Er is een link op het KvK nummer gelegd zodat bezoekers direct bij het KvK uittreksel kunnen uitkomen van een aangesloten goede doel (opent in een nieuw venster/tabblad)
 • Toevoeging windows 8 tegel opie in de broncode zodat bezoekers www.geef.nl kunt pinnen als tegel naar het startmenu met logo
 • Op de over ons pagina van een goed doel (indien men een gebruikersnaam heeft ingevoerd) tweet overzicht laten zien (bijvoorbeeld: www.geef.nl/doel/mamacash)
 • Vinkje (AAN/UIT) bij bezoekadres dat heet [alleen na afspraak?] toegevoegd en dus nu te beheren in het CMS systeem. Uitleg: er zal lang niet altijd een spontane bezoeker te woord kunnen worden gestaan door goede doelen en hierdoor kunnen goede doelen voorkomen dat iemand naar het adres van het goed doel gaat zonder dat er iemand aanwezig is. Goede doelen kunnen nu dus zelf dit vinkje aanzetten in het CMS systeem en dan moet Stichting GeefGraits er voor zorgen dat er achter het adres komt te staan (Alleen na/op afspraak). Dit laatste moet nog gebouwd worden maar de optie is al in het CMS te beheren.
 • Overzicht aangesloten goede doelen die meedoen aan en bij een partner platform toegevoegd (zie http://2013.2charityrun.nl/doelen
 • E-mails goede doelen actie platform anders (betere afsluiting)
 • Reactieveld bij de donatiemodule minder breed maken (komt achter het logo te liggen)
 • Update toegevoegd waardoor iedereen kan zien welke actie per evenement het meeste opgehaald heeft
Voor voorbeeld van eigen actie platformen, zie Kika actie platform, het Mama Cash actie platform en het NSGK actie platform. Daarop is bijvoorbeeld nu precies te zien welke acties per evenement het meeste opgehaald hebben. Dit werkt ook voor bedrijven. Zie het voorbeeld van De Lage Landen of het nieuwe: www.geef.nl.

2. Workshop nalatenschappen werven: een update

Rubriek: workshops

Door: Jordan van Bergen, Stichting GeefGratis


Op dinsdag 21 mei 2013 zullen zo'n 25+ aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis een unieke workshop over het werven van erfenissen en legaten bijwonen. Iedereen heeft de definitieve bevestiging van het kunnen bijwonen van de workshop inmiddels ontvangen.

De workshop wordt gegeven door Dick van Dijl en Theo Hesen van het Instituut GoedNalaten. Beiden hebben vele jaren ervaring in fondsenwerving en erfeniswerving. Met het Instituut GoedNalaten willen zij hun kennis en ervaring beschikbaar stellen aan zeker ook de kleinere goede doelen en ANBI’s. Niet alleen de grote goede doelen ontvangen erfenissen. Ook kleine organisaties kunnen met bescheiden middelen al veel doen om bij potentiele erflaters onder de aandacht te komen. Meer informatie: www.goednalaten.nl.

In de volgende nieuwsbrief zullen we verslag doen van deze workshop.

3. Jouw video testimonial over Stichting GeefGratis

Rubriek: testimonials

Door: Jordan van Bergen, Stichting GeefGratis


Wij vragen aan alle aangesloten goede doelen via een video testimonial ons te laten weten wat ze van onze gratis te gebruiken fondsenwervende internet diensten vinden.

Sichting GeefGratis biedt sinds de start in 2001 inmiddels een behoorlijk aantal fondsenwervende mogelijkheden waaronder een goede doelen portal, het ANBI logo, de donatiemodule, het friendraising GeefSamen via Geef.nl platform, een eigen fondsenwervende website, etc. Wij horen nu graag wat jij vindt van datgene wat GeefGratis in de afgelopen jaren heeft gerealiseerd voor de goede doelen wereld in Nederland.

Voorbeeld video testimonial
Eerste video testimonial van een aangesloten goede doel bij Stichting GeefGratis online gekomen, zie: http://www.youtube.com/watch?v=4_nEjij4530

Deel jouw video testimonial met ons via:
www.geefgratis.nl/over-ons/uw-testimonial

Dus wil je ook aan Stichting GeefGratis laten weten wat je van de gratis te gebruiken fondsenwervende internet diensten vindt? Ga naar: http://www.geefgratis.nl/over-ons/uw-testimonial en spreek jouw video testimonial via de webcam in.

Wij vinden het in ieder geval mooi om te horen wat jullie van datgene wat GeefGratis allemaal mogelijk maakt vinden. Alvast dank!

4. Laatste nieuws

Kort overzicht van het laatste nieuws uit de goede doelen wereld en tweets door/aan @GeefGratis:

Profile image

geefgratis

ow.ly/l2K3Y Een Amerikaan die voor het goede doel dribbelend met een bal naar Brazilië wilde lopen, is na 500 km. doodgereden
Profile image

geefgratis

Nieuw besparen hoofdstuk Petra Hoogerwerf toegevoegd in gratis online boek fondsenwerving (200+ pagina's): bit.ly/17meOyc
Profile image

speaknow_nl

Je kunt nu ook via onze nieuwe FacebookTab Online Doneren. Wij danken je alvast hartelijk voor je hulp! #geefgratis
Profile image

Partinnl

RT @geefgratis: Video Annie Manders van Partin als tegengeluid tegen CBF video: youtu.be/Xh-NCTRe_DA RT en delen zou ik zeggen ;-)

Jordan van Bergen

@geefgratis

Tweets over de goede doelen wereld en de gratis te gebruiken diensten van GeefGratis + persoonlijke tweets directeur GeefGratis

http://www.geefgratis.nl


1.340 Tweets
1.317 Following
1.395 Followers
55 Klout

5. Bespaar op soft- en hardware via Techsoup

Rubriek: besparen

Door: Jordan van Bergen, Stichting GeefGratis


TechSoup geeft non-profitorganisaties toegang tot de donatieprogramma’s van technologieleveranciers. Met TechSoup kunnen non-profitorganisaties voordelig beschikken over veelgevraagde software en hardware en zo efficiënter hun goede werk doen. Onze donatiepartners zijn Microsoft, Cisco, Symantec, SAP, FluidSurveys, easyLearning en Adobe.

Voor meer informatie, zie http://www.techsoup.nl

6. Nieuwe mogelijkheden voor fondsenwerving: SMS Machtigen

Rubriek: doneren

Door: Elio Tagliola – SMS Machtiging – etg@smsmachtiging.nl


SMS Machtiging heeft een aantal nieuwe mogelijkheden ontwikkeld die goede doelen helpt om eenvoudig en gemakkelijk vaste donateurs te werven en donatie te ontvangen onder de naam SMS Machtigen. Wat zijn de mogelijkheden?

SMS Machtigen
SMS Machtigen is een sms-dienst waarbij donateurs een uniek keyword of uniek subkeyword smsen naar 1008 en vervolgens een gratis sms-bericht ontvangen met een link en een unieke TAN-code. Via deze link en TAN-code kan een donateur direct een eenmalige of doorlopend digitale machtiging aan uw goede doel afgeven.

Voorbeeld (probeer het zelf): SMS 'ZORG' NAAR 1008 of SMS 'DONATIE BABIES' NAAR 1008.

Gratis te gebruiken variant van SMS Machtigen voor goede doelen Goede doelen die zijn aangesloten bij Stichting GeefGratis kunnen gratis gebruik maken van het keyword DONATIE. SMS 'DONATIE [uw aansluitnummer]' naar 1008 is een gratis sms-dienst.

Als goed doel vervangt u de tekst [uw aansluitnummer] voor uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis. ##goededoelnaam## heeft als aansluitnummer ##aansluitnummer##. De gratis SMS-variant voor ##goededoelnaam## wordt dan SMS 'DONATIE ##aansluitnummer##' NAAR 1008. U kunt dus zonder kosten deze sms-dienst direct inzetten in uw communicatie-uitingen. Donateurs smsen het woord DONATIE gevolgd door uw aansluitnummer naar 1008 en ontvangen een gratis sms met link naar een digitaal machtigingsformulier. Donateurs zijn vrij in hun keuze voor eenmalige als doorlopende machtiging, het bedrag en de frequentie van doneren. Voorbeeld (probeer het zelf): SMS 'DONATIE ##aansluitnummer##' NAAR 1008.

Voor meer informatie : www.smsmachtiging.nl/non-profit/sms-diensten

Nieuwsbrief abonnementsinformatie

Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen!
Voeg info@geefgratis.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.


Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Algemene Voorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord (gegaan) met de algemene voorwaarden (tijdens registratie) die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief minimaal op het algemene e-mailadres van de organisatie. Afmelden op het algemen e-mailadres van de organisatie is dus niet mogelijk.

Gepersonaliseerd
Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Nieuwsbrief archief
Het Nieuwsbrief archief kan via de volgende link opgevraagd worden: http://www.geefgratis.nl/nieuwsbrieven

Verzendinformatie
Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: ##email##

De GeefGratis nieuwsbrief wordt verstuurd via het Nieuwsbrieven Pakket van Procurios

Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: ##aansluitnummer##


Volg ons op: 
f   t