Is deze e-mail onleesbaar? Bekijk dan de online versie.
Stichting GeefGratis Nieuwsbrief
13e jaargang nieuwsbrief GeefGratis | editie: week 16, Mei 2013

Beste ##goededoelnaam##,
 

Welkom bij de besloten GeefGratis nieuwsbrief aan 3.000+ aangesloten goede doelen.
Inhoudsopgave

> Jouw video testimonial over Stichting GeefGratis -> DOEN
> Eenmalige workshop nalatenschappen werven: ook voor kleine organisaties -> AANMELDEN
> SEPA Incasso's verwerken (buiten GeefGratis om) via SMS Machtiging
> Eerst naar school manifest - Teken mee!
> Alle inlog systemen teruggebracht naar exact 1 - Nu ook de (uitbetaalde) facturen via het CMS systeem
> Laatste nieuws uit de goede doelen wereld
> Update GeefSamen via Geef.nl: overzicht acties die het meeste opgehaald hebben per evenement
> Nieuwe lay-out nieuwsbrief GeefGratis
> Oude nieuwsbrieven opvragen? KLIK HIER voor het online GeefGratis nieuwsbrieven archief

1. Jouw video testimonial over Stichting GeefGratis

Rubriek: testimonials

Door: Jordan van Bergen, Stichting GeefGratis


Wij vragen aan alle aangesloten goede doelen via een video testimonial ons te laten weten wat ze van onze gratis te gebruiken fondsenwervende internet diensten vinden.

Sichting GeefGratis biedt sinds de start in 2001 inmiddels een behoorlijk aantal fondsenwervende mogelijkheden waaronder een goede doelen portal, het ANBI logo, de donatiemodule, het friendraising GeefSamen via Geef.nl platform, een eigen fondsenwervende website, etc. Wij horen nu graag wat jij vindt van datgene wat GeefGratis in de afgelopen jaren heeft gerealiseerd voor de goede doelen wereld in Nederland.

Voorbeeld video testimonial
Eerste video testimonial van een aangesloten goede doel bij Stichting GeefGratis online gekomen, zie: http://www.youtube.com/watch?v=4_nEjij4530

Deel jouw video testimonial met ons via:
www.geefgratis.nl/over-ons/uw-testimonial

Dus wil je ook aan Stichting GeefGratis laten weten wat je van de gratis te gebruiken fondsenwervende internet diensten vindt? Ga naar: http://www.geefgratis.nl/over-ons/uw-testimonial en spreek jouw video testimonial via de webcam in.

Wij vinden het in ieder geval mooi om te horen wat jullie van datgene wat GeefGratis allemaal mogelijk maakt vinden. Alvast dank!

2. Eenmalige workshop nalatenschappen werven: ook voor kleine organisaties

Rubriek: workshops

Door: Jordan van Bergen, Stichting GeefGratis


Op dinsdag 21 mei 2012 organiseren Stichting GeefGratis en het Instituut GoedNalaten een unieke workshop over het werven van erfenissen en legaten. Niet alleen de grote goede doelen ontvangen erfenissen. Ook kleine organisaties kunnen met bescheiden middelen al veel doen om bij potentiele erflaters onder de aandacht te komen.

Aanmelden via www.geefgratis.nl/workshop

Tijdens deze praktische en hands-on workshop gaan we samen met u actief aan de slag om uw Nalatenschapswervingsplan op te stellen. Bovendien bekijken we de mogelijkheden van Social Media om uw donateurs te betrekken bij ook dit onderwerp. Goede doelen zullen de komende veertig jaar ongeveer 86 miljard euro ontvangen uit nalatenschappen van Nederlanders. Dat voorspelt hoogleraar sociale wetenschappen Rene Bekkers van de Vrije Universiteit van Amsterdam.

De workshop is bedoeld voor vrijwilligers en medewerkers van ANBI’s: penningmeesters en andere bestuursleden, fondsenwervers, directeuren, voorlichters van organisaties die graag (meer) erfenissen willen hebben voor hun Goede Doel.

Na afloop bent u op de hoogte van de belangrijkste wervingsmiddelen voor erfenissen. U hebt zicht op voordelen en valkuilen, zaken waar u in ieder geval aan moet denken en dingen die u zeker niet moet doen. U bent in staat om op een verantwoorde manier de eerste stappen te zetten om (meer) erfenissen te krijgen. Tijdens de workshop wordt ingegaan op de erfenissenmarkt, de belangrijkste fiscale en juridische aspecten, vooral besteden wij aandacht aan een praktisch tien-stappenplan voor het werven van erfenissen en tot slot: waar moet u op letten als u dan inderdaad een erfenis ontvangt. De nadruk zal liggen op mogelijkheden om voor een bescheiden budget toch erfenissen te werven.

De workshop vindt plaats in Beuningen, in de accommodatie van voetbalvereniging Beuningse Boys.

Inloop vanaf 13.00 uur
De workshop begint om 13.30 en duurt tot 16.30 uur
Naborrel en gelegenheid tot napraten tot 17.00 uur

De workshop is gratis voor de deelnemers van GeefGratis. Anderen betalen € 75,- (excl. BTW).

De workshop wordt gegeven door Dick van Dijl en Theo Hesen van het Instituut GoedNalaten. Beiden hebben vele jaren ervaring in fondsenwerving en erfeniswerving. Met het Instituut GoedNalaten willen zij hun kennis en ervaring beschikbaar stellen aan zeker ook de kleinere goede doelen en ANBI’s. Meer informatie: www.goednalaten.nl.

Aanmelden via www.geefgratis.nl/workshop

U ontvangt tijdig een bevestiging en een routebeschrijving.

3. SEPA Incasso's verwerken (buiten GeefGratis om) via SMS Machtiging

Rubriek: SEPA

Door: Jordan van Bergen, Stichting GeefGratis


Iedereen moet over op IBAN en SEPA. Ook uw non-profit. Steeds meer non-profits treffen voorbereidingen voor de overgang op de Europese standaarden voor overschrijvingen en incasso’s. Vanaf 1 februari 2014 moet iedere organisatie haar administratie, systemen en software hebben aangepast aan de nieuwe SEPA-eisen en richtlijnen.

SEPA Incasso is complex. Non-profits die inmiddels zijn gestart met voorbereiden, ervaren dat de impact op administratieve processen, systemen en software vele malen groter is dan vooraf werd ingeschat. SMS Machtiging is al klaar voor SEPA Incasso. Binnen 3-5 werkdagen bent u ook klaar voor SEPA Incasso. SMS Machtiging biedt haar software als service aan (SAAS). Dit betekent dat u direct aan de slag kunt met het opzetten van uw digitale machtigingen administratie (ofwel SEPA Incasso). En dit kan zowel via GeefGratis als rechtstreeks via SMS Machtiging indien u zelf een SEPA euro incasso contract heeft. U krijgt als het niet via GeefGratis verloopt te maken met andere tarieven die voordeliger zijn bij hogere aantallen incasso's.

Hoe eenvoudig werkt het?
SEPA Incasso is complex. SMS Machtiging maakt het u makkelijk. Met de online software biedt SMS Machtiging u een alternatief zodat u uw bestaande administratie, software en systemen niet meer voor SEPA Incasso hoeft aan te passen. Dit bespaart u veel tijd en geld.

U kunt in een paar stappen gebruik maken van de onine software van SMS Machtiging:

Stap 1: Meld u aan.
Stap 2: Upload uw bestaande machtigingen aan de hand van ons voorbeeld CSV-bestand.
Stap 3: Wij importeren uw machtigingen en converteren uw rekeningnummers automatisch naar IBAN
Stap 4: Wij bieden diverse mogelijkheden waarmee onze machtigingsmodule eenvoudig en snel in uw website, webshop of e-commerce omgeving kan worden geïntegreerd
Stap 5: Heeft u stap 4 uitgevoerd, dan bent u klaar.

U ontvangt automatisch bericht zodra uw bestanden klaar staan om direct te kunnen incasseren. Aanvullend kunt u ervoor kiezen om gegevens automatisch in uw administratie, systeem of software in te lezen. Onze API kunt u geheel naar eigen wens en voorkeur gebruiken om moeilteloos real-time uitwisseling van data mogelijk te maken met uw CRM of ERP pakket. Voor meer informatie en tarieven, zie: www.smsmachtiging.nl/non-profit/.

Interesse?
E-mail naar info@smsmachtiging.nl om de mogelijkheden door te spreken.

Geen eigen SEPA Euro incassocontract?
Geen nood! U kunt en blijft altijd gebruik maken van de variant waarbij Stichting GeefGratis als incassant optreedt waarbij SMS Machtiging als betaaloptie in de donatiemodule van uw organisatie is geactiveerd. Via deze constructie kunnen alle non-profits in Nederland SEPA Euro incasso's verwerken. Voor een uitleg wat SMS Machtiging precies is en hoe dit werkt, zie www.smsmachtiging.nl of de online presentatie betreffende de GeefGratis variant:

https://www.slideshark.com/Landing.aspx?pi=zITzPvNnez8Msdz0&re=1&r=am9yZGFudmFuYmVyZ2VuQGdtYWlsLmNvbQ==&intk=567785595
Indien u bovenstaande plaatje niet ziet, klik hier

4. Eerst naar school manifest - Teken mee!

Rubriek: manifest

Door: Paul van Wijngaarden, Planet Hope Nederland


Samen met een aantal stichtingen onder aanvoering van Edukans en met medewerking van onder andere Unicef maakt Planet Hope Nederland zich hard om onderwijs op de ontwikkelingsamenwerkingsagenda van minister Ploumen te houden.

Dit alles in het kader van de Global Campaign for Education. Op internet staat een manifest dat iedereen kan tekenen: http://www.globalcampaignforeducation.nl/campagne2013. Wij willen graag zoveel mogelijk mensen en vooral goede doelen bereiken om een tegengeluid te laten horen, voor 23 mei als er in de tweede kamer een hoorzitting is. Doe mee en teken het manifest!

Paul van Wijngaarden
stichting Planet Hope Nederland

5. Alle inlog systemen teruggebracht naar exact 1

Rubriek: CMS

Door: Jordan van Bergen, Stichting GeefGratis


Eindelijk is het zover. Binnen het CMS kunnen nu ook alle facturen opgevraagd worden. Alle inlog systemen bij Stichting GeefGratis zijn hierdoor teruggebracht naar exact 1 inlogcode.

Ieder goed doel is zelf verantwoordelijk voor het up2date houden van de NAW gegevens en omschrijving van het goede doel. Dit kan via het nieuwe CMS systeem van GeefGratis. Daarnaast kan via het CMS systeem de overige gegevens, de individuele NAW gegevens die bij donaties horen, de facturen, etc. ingezien en opgevraagd worden met download mogelijkheid voor de donatie gegevens.

Login via: https://www.geef.nl/login/ als moderator van jullie goede doel.
Niet meer bekend wie jullie moderator is?
Gebruik dan deze functie: http://www.geef.nl/moderator

Iedere organisatie kan dus helemaal zelfstandig de informatie aanpassen en daarmee de gegevens up2date houden en donatie gegevens opvragen. Hieronder vallen:
  • NAW gegevens
  • Logo organisatie
  • Bank gegevens (IBAN/BIC)
  • Trefwoorden
  • Individuele NAW gegevens + bedragen donaties
  • Alle (uitbetaalde) facturen
  • Missie
  • Etc. etc.
Een handleiding hoe de gegevens te beheren is op de volgende locatie als PDF document te downloaden: www.geefgratis.nl/images/pdf/geef/geef-punt-nl-handleiding-cms-goededoelen.pdf

P.S. bepaalde specifieke informatie (keurmerk status / anbi status / etc.) beheert Stichting GeefGratis zelf en kunnen niet via het CMS systeem door jullie zelf aangepast worden.

6. Laatste nieuws

Kort overzicht van het laatste nieuws uit de goede doelen wereld en tweets door/aan @GeefGratis:

Profile image

Childsurgery_Vi

Kleine Goede doelen ombetrouwbaar? KOM NOU! youtube.com/watch?v=Xh-NCT…
Profile image

Partinnl

RT @geefgratis: Video Annie Manders van Partin als tegengeluid tegen CBF video: youtu.be/Xh-NCTRe_DA RT en delen zou ik zeggen ;-)
Profile image

geefgratis

Een overheid die zich bemoeit met de filantropische wereld; ow.ly/krvMv Het blijft iets aparts -> Een Autoriteit Filantropie ?
Profile image

DeapDM

RT @DeapDM: RT @geefgratis: flip.it/hBrnS Zet Google de goede doelen industrie op zijn kop? #fondsenwerving
Profile image

PGOsupport

RT @geefgratis: ow.ly/kmUK8 Keurmerk speelt geen rol bij donatie bedrijven aan goede doelen blijkt uit onderzoek Berenschot & uvt
Profile image

geefgratis

De #SEPA #hype houdt aan: ow.ly/jV04t Natuurlijk is het werk maar...'Nieuw systeem ramp voor goede doelen' beetje overdreven..

Jordan van Bergen

@geefgratis

Tweets over de goede doelen wereld en de gratis te gebruiken diensten van GeefGratis + persoonlijke tweets directeur GeefGratis

http://www.geefgratis.nl


1.319 Tweets
1.300 Following
1.378 Followers
57 Klout

7. Update GeefSamen via Geef.nl: overzicht acties die het meeste opgehaald hebben per evenement

Rubriek: GeefSamen via Geef.nl

Door: Jordan van Bergen, Stichting GeefGratis


Op GeefSamen via Geef.nl is een update toegevoegd waardoor iedereen kan zien welke actie per evenement het meeste opgehaald heeft.

Voor een voorbeeld zie volgende link. Dit wordt ook op jullie eigen actie platform getoond. Zo laat bijvoorbeeld het Kika actie platform, het Mama Cash actie platform en het NSGK actie platform precies zien welke acties per evenement het meeste opgehaald hebben. Dit werkt ook voor bedrijven. Zie het voorbeeld van De Lage Landen.

8. Nieuwe lay-out nieuwsbrief GeefGratis

Rubriek: nieuwsbrief

Door: Jordan van Bergen, Stichting GeefGratis


We hebben de lay-out van onze nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen aangepast. Wij hopen dat deze cosmetische veranderingen er voor zorgen dat de nieuwsbrief beter leesbaar is geworden.

Daarnaast denken we dat er nu een duidelijker onderscheid per item is aangebracht waardoor duidelijker is geworden waar welk item in de nieuwsbrief nagelezen kan worden.

Nieuwsbrief abonnementsinformatie

Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen!
Voeg info@geefgratis.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.


Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Algemene Voorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord (gegaan) met de algemene voorwaarden (tijdens registratie) die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief minimaal op het algemene e-mailadres van de organisatie. Afmelden op het algemen e-mailadres van de organisatie is dus niet mogelijk.

Gepersonaliseerd
Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Nieuwsbrief archief
Het Nieuwsbrief archief kan via de volgende link opgevraagd worden: http://www.geefgratis.nl/nieuwsbrieven

Verzendinformatie
Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: ##email##

De GeefGratis nieuwsbrief wordt verstuurd via het Nieuwsbrieven Pakket van Procurios

Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: ##aansluitnummer##


Volg ons op: 
f   t