Stichting GeefGratis
  Bekijk hier de online versie van deze nieuwsbrief

Nieuwsbrief GeefGratis | 13e jaargang nieuwsbrief GeefGratis | editie: week 16, 2013.
 
   
 
Beste ##goededoelnaam##,
Welkom bij de besloten nieuwsbrief aan 3.000+ aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis.
 1. Adobe nieuwe donatiepartner Techsoup Nederland
 2. Indirecte kosten, een KANS op resultaat verbetering
 3. Laatste nieuws uit de goede doelen wereld
 4. Nieuwe workshop: Houd dinsdag 21 mei alvast vrij in de agenda
 5. Dam tot Damloop - Vierdaagse Nijmegen - Marathon Eindhoven, etc.
 6. Donaties over april zullen begin mei via SEPA XML uitbetaald worden

 7. Uw gegevens beheren? KLIK HIER! voor het CMS systeem
 8. Oude nieuwsbrieven opvragen? KLIK HIER! voor het nieuwsbrief archief
 9. GeefGratis Helpdesk, GeefGratis feedback, colofon en nieuwsbrief abonnementsinformatie
 
   
   
 

Volg GeefGratis:         

 

Volg TechSoup         

 
   
   
 

1. Adobe nieuwe donatiepartner Techsoup

Rubriek: donatieprogramma

Door: Jordan van Bergen, Stichting GeefGratisEindelijk is het zover. We mogen nu officieel bekend maken dat Adobe onze nieuwe donatiepartner binnen het soft- en hardware donatieprogramma van Techsoup Nederland is.In onze catalogus vindt u de volgende producten van Adobe.
 • Adobe Acrobat XI Pro Mac ESD
 • Adobe Acrobat XI Pro Win ESD
 • Adobe Creative Suite 6 Design and Web Prem Mac ESD
 • Adobe Creative Suite 6 Design and Web Prem Win ESD
 • Adobe Photoshop 11 and Premiere Elements 11 Bundle
KLIK HIER voor het overzicht van alle software producten die door Adobe gedoneerd worden aan non-profits in Nederland via Techsoup Nederland.

Voor meer informatie zie de website van Techsoup Nederland: www.techsoup.nl
 
   
       
   
 

2. Indirecte kosten, een KANS op resultaat verbetering.

Rubriek: Kostenbesparing

Door: Paul Hoogduin, Expense Reduction AnalystsExpense Reduction Analysts (ERA) kan uw organisatie helpen de indirecte kosten (verder) te verlagen zonder enige concessie te doen aan de kwaliteit. Deze dienstverlening is op basis van NO savings – NO fee.Sinds 1992 heeft ERA, via 16.000 projecten, gemiddeld 19,7% kosten bespaard op de indirecte kosten van haar klanten. Dit bovenop de besparingen die onze klanten zelf al gerealiseerd hadden. Inmiddels is ERA wereldmarktleider in kostenmanagement. De ERA aanpak bestaat uit een analyse, uitwerken van opties op basis van uw eisen en wensen, de implementatie van uw keuze tot en met minimaal 24 maanden opvolging na implementatie zodat besparingen daadwerkelijk gerealiseerd worden.

Vanwege het aantal bespaarprojecten sluiten onze specialisten vaak meerdere contracten per maand. U kunt van deze expertise en schaalgrootte profiteren.

Is uw non-profit organisatie toe aan een duurzaam verbeterd resultaat?
Neem dan vrijblijvend contact op en ontdek de kansen voor uw non-profit organisatie! Een individuele kostenpost dient minimaal € 50.000 te bedragen om deze aanpak mogelijk te maken. Uitzondering hierop is bedrijfswagens, dit kan al vanaf één auto!

Ik help u graag zodat er meer geld overblijft voor uw goede doel!

Met vriendelijke groet,

Paul Hoogduin | Partner EXPENSE REDUCTION ANALYSTS
M +31 6 3734 9839
phoogduin@expensereduction.com
www.expensereduction.com
 
   
       
   
 

3. Laatste nieuws

Kort overzicht van het laatste nieuws uit de goede doelen wereld en tweets door/aan @GeefGratis:

Profile image

geefgratis

Feitenonderzoek bij rechtszaak #ANBI #GeefGratis vandaag afgerond bij de rechtbank. Over plusminus 2 weken volgt de uitspraak. #afwachten
Profile image

Partinnl

RT @geefgratis: De nieuwe donatiepartner binnen het soft- en hardware donatieprogramma van Techsoup Nederland is Adobe...
Profile image

pelagiadewild

Wijze woorden van @JaapZeekant over spotje #CBF bit.ly/XDJ2HB
Profile image

Dennisheijmink

Vanochtend met verbazing geluisterd naar de standpunten van de belastingdienst tijdens zitting rechtbank Breda. #fiscaal #anbi
Profile image

geefgratis

Ben jij het eens met de boodschap in deze #CBF video?: ow.ly/k2KZp Alsof alleen non-profits met een CBF-keur te vertrouwen zijn.
Profile image

geefgratis

Het #CBF maakt zich grote zorgen over het toezicht op #ANBI 's ow.ly/jYpxZ Ik zeg: belangen, belangen, belangen, belangen, bel...
Profile image

geefgratis

De #SEPA #hype houdt aan: ow.ly/jV04t Natuurlijk is het werk maar...'Nieuw systeem ramp voor goede doelen' beetje overdreven..

Jordan van Bergen

@geefgratis

Tweets over de goede doelen wereld en de gratis te gebruiken diensten van GeefGratis + persoonlijke tweets directeur GeefGratis

http://www.geefgratis.nl


1.298 Tweets
1.337 Following
1.373 Followers
 
   
       
   
 

4. Houd dinsdag 21 mei alvast vrij in de agenda

Rubriek: workshops

Door: Jordan van Bergen, Stichting GeefGratisHoud dinsdag 21 mei alvast vrij in de agenda. Dan zal GeefGratis weer een gratis workshop geven.

Dit keer zal het onderwerp nalatenschappeen zijn. Hoe kom je als goed doel met een ANBI-status structureel in beeld bij gevers? Zonder alles prijs te geven hierbij de vooraankondiging dat de workshop op dinsdag 21 mei gegeven zal worden. In de volgende nieuwsbrief wordt aangegeven hoe je als organisatie in te schrijven voor deze workshop.
 
   
       
   
 

5. Dam tot Damloop - Vierdaagse Nijmegen - Marathon Eindhoven, etc.

Rubriek: evenementen

Door: Jordan van Bergen, Stichting GeefGratisBij diverse evenementen worden deelnemers zo veel mogelijk gestimuleerd gesponsord mee te lopen voor het goede doel. Het succes van dit soort evenementen waarbij het goede doel meer en meer centraal komt te staan groeit elk jaar. De aanzienlijke stijging is mede te danken aan de inzet van het online platform GeefSamen via Geef.nl en jullie eigen actieplatform, waardoor het voor deelnemers ook mogelijk is een fondsenwervingspagina aan te maken voor een eigen goed doel naar keuze.

Breng dus de evenementen die plaatsvinden onder de aandacht bij je achterban. Denk hierbij aan de Dam tot Damloop, Vierdaagse Nijmegen en De Lage Landen Marathon Eindhoven, etc. Voor een overzicht van evenementen waar actievoerders hun actie aan kunnen koppelen, zie: http://www.geef.nl/evenementen of jullie eigen actie platform.

Alle actievoerders hebben dus de mogelijkheid hun actie te koppelen aan een (bestaand) evement, bedrijf of project van jullie organisatie. Mocht er een evenement ontbreken dan geldt dat evenementen aangemeld kunnen worden. Om als evenement op het actie platform te komen staan geldt wel dat er een website over het evenement moet zijn waarop uitgelegd wordt dat men ook via een actie geld op kan halen voor het goede doel.

Wat is de link van ons centrale actieplatform?
Ga naar de pagina van jullie goede doel op geef.nl: http://www.geef.nl/doel/##aansluitnummer## en kijk rechtsonder wat de link van jullie actie platform is. De link van het geef platform is zelfstandig via het CMS systeem te beheren.

 
   
       
   
 

6. Donaties over april zullen begin mei via SEPA XML uitbetaald worden

Rubriek: SEPA

Door: Jordan van Bergen, Stichting GeefGratisDe uitbetaling van de donaties over april zal begin mei via SEPA XML uitbetaald worden aan alle aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis in plaats van het (ver)oude(rde) clieop03 bestand. Dit om aan te geven en te bewijzen dat de techniek achter de SEPA hype niet zoveel voorstelt.

De hype rondom SEPA heeft in de goede doelen wereld vooral betrekking op het feit wat dit gaat betekenen voor goede doelen. Technisch is het een kwestie van omzetten van een huidig rekeningnummer naar een IBAN rekeningnummer. Stelt allemaal niet zoveel voor. Echter door de SEPA invoering in Europa (b)lijken goede doelen geld mis te gaan lopen. Dit komt neer op het feit dat iedereen zich nog concentreert op hoe alles nu verloopt en niet focust op hoe het gaat worden. Je moet als organisatie vooral naar de kansen kijken die SEPA biedt (over de grens incasseren, makkelijker betalen aan projecten over de grens, etc. etc. etc.). GeefGratis gaat in ieder geval nu zo snel als mogelijk over op de SEPA standaard. Hiertoe zullen we beginnen met het uitbetalen van alle donaties over april begin mei via SEPA XML op de IBAN rekeningnummers van de aangesloten goede doelen.

Moet een aangesloten goede doel hiervoor iets doen?
NEE. Stichting GeefGratis heeft in een vorige nieuwsbrief opgeroepen de juiste IBAN gegevens in te voeren en die goede doelen die dit nog niet gedaan hebben hoeven zelf geen actie meer te ondernemen. GeefGratis heeft alle rekeningnummers voor alle aangesloten goede doelen omgezet naar de nieuwe IBAN rekeningnummers. Als aangesloten goede doel hoef je dus NIETS te doen om via SEPA-XML uitbetaald te krijgen.
 
   
   
 

Volg GeefGratis:         

 

Volg TechSoup         

 
   
   
 

Nieuwsbrief abonnementsinformatie

Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen!
Voeg info@geefgratis.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.


Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Algemene Voorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord (gegaan) met de algemene voorwaarden (tijdens registratie) die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief minimaal op het algemene e-mailadres van de organisatie. Afmelden op het algemen e-mailadres van de organisatie is dus niet mogelijk.

Gepersonaliseerd
Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Nieuwsbrief archief
Het Nieuwsbrief archief kan via de volgende link opgevraagd worden: http://www.geefgratis.nl/nieuwsbrieven

Verzendinformatie
Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: ##email##

De GeefGratis nieuwsbrief wordt verstuurd via het Nieuwsbrieven Pakket van Procurios

Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: ##aansluitnummer##