Stichting GeefGratis
  Bekijk hier de online versie van deze nieuwsbrief

Nieuwsbrief GeefGratis | 13e jaargang nieuwsbrief GeefGratis | editie: week 13, 2013.
 
   
 
Beste ##goededoelnaam##,
Welkom bij de besloten nieuwsbrief aan 3.000+ aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis.
 1. Oude CMS omgeving GeefGratis offline - Handleiding nieuwe CMS
 2. Oproep stichting Adult Education the Gambia
 3. Laatste nieuws uit de goede doelen wereld
 4. Jullie eigen centrale friendraising actie platform voor alle evenementen
 5. Dam tot Damloop - Vierdaagse Nijmegen - Marathon Eindhoven, etc.
 6. IBAN & BIC codes nu verplicht in verband met SEPA
 7. Nieuwe fondsen werven? Dat kan, dankzij ongebruikte cadeaubonnen!

 8. Uw gegevens beheren? KLIK HIER! voor het CMS systeem
 9. Oude nieuwsbrieven opvragen? KLIK HIER! voor het nieuwsbrief archief
 10. GeefGratis Helpdesk, GeefGratis feedback, colofon en nieuwsbrief abonnementsinformatie
 
   
   
 

Volg GeefGratis:         

 

Volg TechSoup         

 
   
   
 

1. Oude CMS omgeving GeefGratis offline - Handleiding nieuwe CMS

Rubriek: CMS

Door: Jordan van Bergen, Stichting GeefGratisAlle informatie betreffende jullie organisatie is sinds deze week in het nieuwe Geef.nl CMS te beheren. Het oude CMS is hierdoor vanaf nu uitgeschakeld.

Uitleg & handleiding CMS
Log in met de gegevens van jullie moderator op GEEF.NL, zoek jullie goede doel en kies rechtsboven voor WIJZIGEN. Indien niet bekend is wie de moderator van jullie goede doel op GEEF.NL is ga dan naar deze website: http://www.geef.nl/moderator en vul het aansluitnummer van jullie goede doel in: ##aansluitnummer##. Inloggen op GEEF.NL gaat via de volgende URL: https://www.geef.nl/login/

Hoe kom ik bij het CMS van ons goede doel? Nadat een moderator van jullie goede doel ingelogd is op GEEF.NL geldt dat er helemaal boven in beeld de CMS optie bij komt voor de tekst ingelogd als:Klik je op de CMS optie kom je bij het CMS uit waarmee de gegevens te beheren zijn:Is er ook een handleiding?
Ja, KLIK HIER om de handleiding als .pdf document te downloaden die uitleg geeft hoe de CMS omgeving te benaderen en hoe de gegevens over jullei goede doel te beheren.

P.S. GeefGratis streeft er naar ruimschoots voor het einde van 2013 alle inlogsystemen teruggebracht te hebben naar precies 1 systeem zodat voortaan met 1 inlogcode alles opgevraagd en beheerd kan worden via geef.nl. We proberen nu alle te ontvangen facturen zo spoedig mogelijk in het nieuwe CMS onder gebracht te hebben zodat ook het factureringssysteem wat nu nog een aparte login kent offline kan.

 
   
       
   
 

2. Oproep stichting Adult Education the Gambia

Rubriek: Oproep

Door: Jan Wijers (secretaris), Stichting Adult Education the Gambia

Stichting Adult Education the Gambia geeft in Gambia onderwijs voor jong volwassenen. (ca. 16-25 jaar oud). Zij willen graag na hun opleiding computervaardigheid krijgen om hun kans op een baan te vergroten. Daarom is stichting Adult Education the Gambia op zoek naar 8-10 gebruikte PC's met een LCD scherm.

Stichting Adult Education the Gambia denkt aan een opleidingsinstituut waar ze de PC's moeten vervangen.

Jan Wijers (secretaris), Stichting Adult Education the Gambia Het email adres van Jan is : Jan.wijers@gmail.com zie ook de website: www.faeg.nl

P.S. Stichting GeefGratis plaats normaal geen oproepen van aangesloten goede doelen richting andere aangesloten goede doelen via de besloten nieuwsbrief maar we hebben een keer een uitzondering gemaakt op basis van bovenstaande vraag. Jan gaf nog als volgt aan ons aan: "Het lijkt me de moeite waard om via dit kanaal een poging te wagen om aan PC's te komen. Misschien heeft een lezer een tip voor ons." Op basis hiervan besloten toch een keer een uitzondering te maken.
 
   
       
   
 

3. Laatste nieuws

Kort overzicht van het laatste nieuws uit de goede doelen wereld en tweets door/aan @GeefGratis:

Profile image

GoedTV

GoedTV stopt niet! Alleen niet meer bij Ziggo sinds vandaag. :( Gaat gewoon positief inspirerend verder.. UPC... http://fb.me/1Ol95WwQD
Profile image

geefgratis

ow.ly/iN3aE Nederlanders niet minder vrijgevig in crisis volgens prof. dr. Theo Schuyt. Toch zie ik een omslagpunt komen #gevoel
Profile image

JackyKallenbach

#CDA is ook ANBI hoor .. zijn er journalisten die dat kunnen uitrafelen en uiteenzetten? #journalisten #economen #belasting #anbi #witwassen

Jordan van Bergen

@geefgratis

Tweets over de goede doelen wereld en de gratis te gebruiken diensten van GeefGratis + persoonlijke tweets directeur GeefGratis

http://www.geefgratis.nl


1.282 Tweets
1.287 Following
1.353 Followers
 
   
       
   
 

4. Jullie eigen centrale friendraising actie platform voor alle evenementen

Rubriek: GeefSamen via Geef.nl

Door: Jordan van Bergen, Stichting GeefGratisAlle aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis hebben hun eigen centrale friendraising actie platform voor alle evenementen

Het gratis eigen centrale actieplatform van ##goededoelnaam## is een online platform waarbinnen ALLE evenementen, projecten en bedrijven gekoppeld kunnen worden aan acties. Alle actievoerders hebben dus de mogelijkheid hun actie te koppelen aan een (bestaand) evement, bedrijf of project van jullie organisatie. Mocht er een evenement ontbreken dan geldt dat evenementen aangemeld kunnen worden. Om als evenement op het actie platform te komen staan geldt wel dat er een website over het evenement moet zijn waarop uitgelegd wordt dat men ook via een actie geld op kan halen voor het goede doel.

Wat is de link van ons centrale actieplatform?
Ga naar de pagina van jullie goede doel op geef.nl: http://www.geef.nl/doel/##aansluitnummer## en kijk rechtsonder wat de link van jullie actie platform is. Deze link is zelfstandig via het CMS systeem te beheren.

Een paar voorbeelden:
kika.geef.nl
stophersentumoren.geef.nl
cliniclowns.geef.nl
nierstichting.geef.nl

Koppelen van de acties aan onze Facebook page?
Dat kan, zie http://www.geefgratis.nl/facebook

Staan wij tussen andere goede doelen?
NEE, het is gebleken dat veel Nederlandse goede doelen niet graag zien dat ze naast vergelijkbare goede doelen staan op 1 website. Daarom geeft GeefGratis alle aangesloten goede doelen hun eigen gratis te gebruiken centrale online actieplatform waar geen andere goede doelen bij op te vragen zijn. Er is wel een wisselwerking. Ondanks dat ieder goed doel voor zichzelf dus alleen het centrale actieplatform kan communiceren geldt dat op www.geef.nl ook alle acties staan en we jullie goede doel op 2 manieren helpen bij online fondsenwerving via een actieplatform. Synergie door samen te werken waarbij het toch mogelijk is los van andere goede doelen je eigen gezicht te laten zien.
 
   
       
   
 

5. Dam tot Damloop - Vierdaagse Nijmegen - Marathon Eindhoven, etc.

Rubriek: evenementen

Door: Jordan van Bergen, Stichting GeefGratisBij diverse evenementen worden deelnemers zo veel mogelijk gestimuleerd gesponsord mee te lopen voor het goede doel. Het succes van dit soort evenementen waarbij het goede doel meer en meer centraal komt te staan groeit elk jaar. De aanzienlijke stijging is mede te danken aan de inzet van het online platform GeefSamen via Geef.nl en jullie eigen actieplatform (zie item hiervoor), waardoor het voor deelnemers ook mogelijk is een fondsenwervingspagina aan te maken voor een eigen goed doel naar keuze.

Breng dus de evenementen die plaatsvinden onder de aandacht bij je achterban. Denk hierbij aan de Dam tot Damloop, Vierdaagse Nijmegen en De Lage Landen Marathon Eindhoven, etc. Voor een overzicht van evenementen waar actievoerders hun actie aan kunnen koppelen, zie: http://www.geef.nl/evenementen of jullie eigen actie platform.
 
   
       
   
 

6. IBAN & BIC codes nu verplicht i.v.m. SEPA

Rubriek: SEPA

Door: Jordan van Bergen, Stichting GeefGratisZoals aangegeven in vorige nieuwsbrieven geldt dat we allemaal voor februari 2014 gereed moeten zijn met het toepassen van SEPA binnen onze organisaties. Iedereen wordt geconfronteerd met de nieuwe IBAN rekeningnummers en de bijbehorende BIC-codes.

Daarom is het vanaf nu verplicht in het CMS systeem voor alle goede doelen hun IBAN bankrekeningnummers en de bijbehorende BIC-codes in te voeren. In het CMS systeem wordt dit als volgt aangegeven:Klik op de link klik hier als je deze rode balk krijg en vul de uitbetaalgegevens aan met de juiste bankrekeningnummers (het huidige binnenkort verouderde rekeningnummer, het IBAN rekeningnummer, de BIC-code en de plaats die hoort bij het rekeningnummer). Hiermee weet u zeker uw goede doel ook na 2014 netjes alle donaties op de juiste manier uitbetaald krijgt. Kleine moeite om deze belangrijke gegevens in te vullen lijkt ons.

Het opzoeken van het juiste IBAN rekeningnummer en de bijbehorende BIC code kan overigens via: www.ibanbicservice.nl.
 
   
       
   
 

7. Nieuwe fondsen werven? Dat kan, dankzij ongebruikte cadeaubonnen!

Rubriek: cadeaubonnen

Door: Roel Koppes, voorzitter Stichting CadeaubonDonerenGoede doelen zijn continu op zoek naar nieuwe inkomstenstromen waarmee zij hun steentje kunnen bijdragen aan een betere wereld. Stichting CadeaubonDoneren biedt goede doelen de mogelijkheid fondsen te werven dankzij cadeaubonnen! Waarom? Net als u willen wij de wereld een betere plek maken.Stichting CadeaubonDoneren is een overkoepelende stichting voor alle Nederlandse goede doelen; klein, groot, lokaal, nationaal en internationaal. De Stichting is in 2012 opgericht, is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en heeft als doel:
 • als lobbyist te fungeren tussen donateurs en goede doelen zodat de cadeaubon als algemeen donatiemiddel (fondsenwervendmiddel) in Nederland wordt geaccepteerd
 • via haar platform www.CadeaubonDoneren.nl cadeaubonnen te werven ten behoeve van aangesloten Nederlandse goede doelen
 • gedoneerde cadeaubonnen om te zetten in contant geld en deze gelden door te storten naar de begunstigde goede doelen.
Er ligt in Nederland 300 tot 500 miljoen euro aan ongebruikte cadeaubonnen in de keukenla. Kan uw goed doel hier een deel van gebruiken? Wilt u meer fondsen werven? Klik HIER en kom erachter wat Stichting CadeaubonDoneren voor u kan betekenen.

Stichting CadeaubonDoneren is statutair gevestigd in Amsterdam. Het inschrijvingsnummer bij de Kamer van Koophandel te Amsterdam is 56368720.

Stichting GeefGratis helpt Stichting CadeaubonDoneren door de goede doelen informatie via een web api beschikbaar te stellen. Hierdoor kunnen consumenten op de website van Stichting CadeaubonDoneren sneller en makkelijker jullie als goed doel zoeken, vinden en selecteren als het goede doel waaraan hun ongebruikte cadeaubon gedoneerd moet worden.
 
   
   
 

Volg GeefGratis:         

 

Volg TechSoup         

 
   
   
 

Nieuwsbrief abonnementsinformatie

Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen!
Voeg info@geefgratis.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.


Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Algemene Voorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord (gegaan) met de algemene voorwaarden (tijdens registratie) die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief minimaal op het algemene e-mailadres van de organisatie. Afmelden op het algemen e-mailadres van de organisatie is dus niet mogelijk.

Gepersonaliseerd
Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Nieuwsbrief archief
Het Nieuwsbrief archief kan via de volgende link opgevraagd worden: http://www.geefgratis.nl/nieuwsbrieven

Verzendinformatie
Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: ##email##

De GeefGratis nieuwsbrief wordt verstuurd via het Nieuwsbrieven Pakket van Procurios

Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: ##aansluitnummer##