Stichting GeefGratis
  Bekijk hier de online versie van deze nieuwsbrief

Nieuwsbrief GeefGratis | 13e jaargang nieuwsbrief GeefGratis | editie: week 8, 2013.
 
   
 
Beste ##goededoelnaam##,
Welkom bij de besloten nieuwsbrief aan 3.000+ aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis.
 1. Nieuwe donatiepartner Techsoup Nederland is ...... ???
 2. GeefGratis in maart telefonisch niet en via e-mail minder goed bereikbaar door diverse vakanties
 3. Laatste nieuws
 4. Uitbreiding gratis online boek Fondsenwerving 2.0 (editie 2013)
 5. Jullie eigen centrale friendraising actie platform voor alle evenementen
 6. Handleiding & uitbreiding nieuwe CMS omgeving GeefGratis
 7. IBAN & BIC codes nu verplicht in verband met SEPA

 8. Uw gegevens beheren? KLIK HIER! voor het nieuwe CMS systeem
 9. Uw donaties opvragen/downloaden? KLIK HIER! voor het oude CMS systeem
 10. Oude nieuwsbrieven opvragen? KLIK HIER! voor het nieuwsbrief archief
 11. GeefGratis Helpdesk, GeefGratis feedback, colofon en nieuwsbrief abonnementsinformatie
 
   
   
 

Volg GeefGratis:         

 

Volg TechSoup         

 
   
   
 

1. Nieuwe donatiepartner Techsoup is ...... ???

Rubriek: soft- en hardware donatieprogramma

Door: Techsoup Nederland

Het is bijna zover... nog een paar dagen! Wie wordt onze nieuwe donatie partner?

VOLG ONS via Facebook en weet als 1 van de eerste welke software binnenkort tegen enorme besparingen besteld kan worden via onze nieuwe donatie partner.
 
   
       
   
 

2. GeefGratis in maart telefonisch niet en via e-mail minder goed bereikbaar door diverse vakanties

Rubriek: Mededelingen

Door: Jordan van Bergen, Sichting GeefGratis

Stichting GeefGratis zal door diverse vakanties in maart 2013 telefonisch niet bereikbaar zijn.

En wat als de servers plat gaan?
Mocht in deze periode iets met de webserver(s) van Stichting GeefGratis gebeuren dan geldt dat de gehele serveromgeving van GeefGratis inmiddels door een specialistisch bedrijf beheerd wordt. GeefGratis, goede doelen en actievoerders zijn niet langer afhankelijk van de systeembeheer kennis van Jordan van Bergen als medewerker van GeefGratis. Uitvallen van de servers tijdens de vakantieperiode van GeefGratis hoort nu opgepakt te worden door het bedrijf dat hierin gespecialiseerd is zodat een en ander weer online zal komen zonder dat iemand van GeefGratis hier naar om hoeft te kijken.

E-mail?
Wij zijn minder goed dan normaal bereikbaar via e-mail en zullen er ook alles aan doen om iedere vraag zoals normaal te beantwoorden. We kunnen echter niet garanderen dat we iedere vraag binnen 24 uur kunnen beantwoorden. Dit laatste is afhankelijk van een werkende internet verbinding op de vakantiebestemming(en). Het kan dus voorkomen dat bepaalde vragen pas eind maart beantwoord worden
 
   
       
   
 

3. Laatste nieuws

Kort overzicht van het laatste nieuws uit de goede doelen wereld en tweets door/aan @GeefGratis:

Profile image

geefgratis

Mijn gratis te downloaden boek fondsenwerving 2013 weer uitgebreid en up2date gemaakt: http://ow.ly/in6GR #gratis #boek #fondsenwerving
Profile image

geefgratis

Toon Hermsen benoemd tot ambassadeur van de Hartstichting : http://ow.ly/i3X3y Gefeliciteerd Toon (ook met je 75ste verjaardag vandaag.
Profile image

geefgratis

Goede Doelen Loterijen belden mensen uit Bel-me-niet register http://ow.ly/hYIJS Duidelijk gevalletje marketing machine die de regels...

Jordan van Bergen

@geefgratis

Tweets over de goede doelen wereld en de gratis te gebruiken diensten van GeefGratis + persoonlijke tweets directeur GeefGratis

http://www.geefgratis.nl


1.274 Tweets
1.269 Following
1.345 Followers
 
   
       
   
 

4. Uitbreiding gratis online boek Fondsenwerving 2.0 (editie 2013)

Rubriek: boeken

Door: Jordan van Bergen, Sichting GeefGratis

Jordan heeft zijn gratis boek over online fondsenwerving uitgebreid en up2date gemaakt

Wat is er nieuw?
Er is een uitgebreid hoofdstuk over SMS Machtiging toegevoegd. Het koppelen van een donatiemodule aan de Facebook Page van een organisatie is toegevoegd en diverse andere hoofdstukken hebben een update gekregen waardoor het allemaal weer klopt zoals het nu online werkt. Er is daarnaast een hoofdstuk over MailChimp toegevoegd waarmee gratis online nieuwsbrieven verstuurd kunnen worden.

(Spel)fout gevonden of een bijdrage leveren?
Wil je helpen bij het komen tot een uitgebreid naslagwerk m.b.t. online fondsenwerving, betaalmethoden en online (cloud en social media) diensten? Stuur je bijdrage in de vorm van een nieuwe paragraaf of hoofdstuk in en ik zal kijken hoe dit onderdeel in het boek te verwerken. Tot nu toe heb ik alles (op aangeleverde spelfouten na) zelf in de schaarse tijd die ik heb uitgewerkt. Alle hulp is natuurlijk welkom. Ter info wat velen wellicht nog niet weten is dat de mensen achter GeefGratis en ikzelf ook bij een commerciele baas overdag werken en GeefGratis in de avonduren/weekenden er bij en er naast doen. Ondanks dit geldt dat we laten zien dat met een gering aantal uren en mankracht je online veel bakens kunt verzetten. Zie dit ook als voorbeeld voor de eigen organisatie. Laat het internet het merendeel van het werk voor jullie doen.

Het boek is hier in te zien: www.jordanvanbergen.nl/fondsenwerving-20/online-boek/
 
   
       
   
 

5. Jullie eigen centrale friendraising actie platform voor alle evenementen

Rubriek: GeefSamen via Geef.nl

Door: Jordan van Bergen, Stichting GeefGratisAlle aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis hebben hun eigen centrale friendraising actie platform voor alle evenementen

Het gratis eigen centrale actieplatform van ##goededoelnaam## is een online platform waarbinnen ALLE evenementen, projecten en bedrijven gekoppeld kunnen worden aan acties. Alle actievoerders hebben dus de mogelijkheid hun actie te koppelen aan een (bestaand) evement, bedrijf of project van jullie organisatie. Mocht er een evenement ontbreken dan geldt dat evenementen aangemeld kunnen worden. Om als evenement op het actie platform te komen staan geldt wel dat er een website over het evenement moet zijn waarop uitgelegd wordt dat men ook via een actie geld op kan halen voor het goede doel.

Wat is de link van ons centrale actieplatform?
Ga naar de pagina van jullie goede doel op geef.nl: http://www.geef.nl/doel/##aansluitnummer## en kijk rechtsonder wat de link van jullie actie platform is. Deze link is zelfstandig via het CMS systeem te beheren.

Een paar voorbeelden:
kika.geef.nl
stophersentumoren.geef.nl
cliniclowns.geef.nl
nierstichting.geef.nl

Koppelen van de acties aan onze Facebook page?
Dat kan, zie http://www.geefgratis.nl/facebook

Staan wij tussen andere goede doelen?
NEE, het is gebleken dat veel Nederlandse goede doelen niet graag zien dat ze naast vergelijkbare goede doelen staan op 1 website. Daarom geeft GeefGratis alle aangesloten goede doelen hun eigen gratis te gebruiken centrale online actieplatform waar geen andere goede doelen bij op te vragen zijn. Er is wel een wisselwerking. Ondanks dat ieder goed doel voor zichzelf dus alleen het centrale actieplatform kan communiceren geldt dat op www.geef.nl ook alle acties staan en we jullie goede doel op 2 manieren helpen bij online fondsenwerving via een actieplatform. Synergie door samen te werken waarbij het toch mogelijk is los van andere goede doelen je eigen gezicht te laten zien.
 
   
       
   
 

6. Handleiding & uitbreiding nieuwe CMS omgeving GeefGratis

Rubriek: CMS

Door: Jordan van Bergen, Stichting GeefGratisAlle informatie betreffende jullie organisatie is in de GEEF.NL CMS omgeving te beheren. Alleen het overzicht van de online donaties en het downloaden van donaties zit nog in de oude CMS omgeving. Dit hopen we volgende maand in het nieuwe CMS te hebben zitten zodat het oude CMS helemaal uit kan.

Nieuws & Vacatures
Nieuwsberichten, persberichten en vacatures zijn in het vervolg alleen nog als moderator via het GEEF.NL CMS te beheren.

Veel instellingen kunnen dus alleen nog via de GEEF.NL omgeving door een moderator van jullie goede doel aangepast worden. Log in met de gegevens van jullie moderator op GEEF.NL, zoek jullie goede doel en kies rechtsboven voor WIJZIGEN. Indien niet bekend is wie de moderator van jullie goede doel op GEEF.NL is ga dan naar deze website: http://www.geef.nl/moderator en vul het aansluitnummer van jullie goede doel in: ##aansluitnummer##. Inloggen op GEEF.NL gaat via de volgende URL: https://www.geef.nl/login/

Hoe kom ik bij het CMS van ons goede doel? Nadat een moderator van jullie goede doel ingelogd is op GEEF.NL geldt dat er helemaal boven in beeld de CMS optie bij komt voor de teskst ingelogd als:Klik je op de CMS optie kom je bij het CMS uit waarmee de gegevens te beheren zijn:Is er ook een handleiding?
Ja, KLIK HIER om de handleiding als .pdf document te downloaden die uitleg geeft hoe de CMS omgeving te benaderen en hoe de gegevens over jullei goede doel te beheren.

P.S. GeefGratis streeft er naar ruimschoots voor het einde van 2013 alle inlogsystemen teruggebracht te hebben naar precies 1 systeem zodat voortaan met 1 inlogcode alles opgevraagd en beheerd kan worden via geef.nl. Voor donatieoverzichten en downloads geldt dat dit nog verloopt via het huidige https://www.allegoededoelen.nl/cms CMS systeem.

De omschakeling is even een gedoe maar zal er uiteindelijk voor zorgen dat er 1 omgeving is waarmee alles beheerd en opgevraagd kan worden. Dit wordt door veel goede doelen gevraagd en we zijn er nu mee bezig alle omgevingen stap voor stap tot 1 systeem te integreren. Er wordt dus aan gewerkt en een hoop stappen zijn inmiddels gezet.
 
   
       
   
 

7. IBAN & BIC codes nu verplicht i.v.m. SEPA

Rubriek: SEPA

Door: Jordan van Bergen, Stichting GeefGratisZoals aangegeven in vorige nieuwsbrieven geldt dat we allemaal voor februari 2014 gereed moeten zijn met het toepassen van SEPA binnen onze organisaties. Iedereen wordt geconfronteerd met de nieuwe IBAN rekeningnummers en de bijbehorende BIC-codes.

Daarom is het vanaf nu verplicht in het CMS systeem voor alle goede doelen hun IBAN bankrekeningnummers en de bijbehorende BIC-codes in te voeren. In het CMS systeem wordt dit als volgt aangegeven:Klik op de link klik hier als je deze rode balk krijg en vul de uitbetaalgegevens aan met de juiste bankrekeningnummers (het huidige binnenkort verouderde rekeningnummer, het IBAN rekeningnummer, de BIC-code en de plaats die hoort bij het rekeningnummer). Hiermee weet u zeker uw goede doel ook na 2014 netjes alle donaties op de juiste manier uitbetaald krijgt. Kleine moeite om deze belangrijke gegevens in te vullen lijkt ons.

Het opzoeken van het juiste IBAN rekeningnummer en de bijbehorende BIC code kan overigens via: www.ibanbicservice.nl.
 
   
   
 

Volg GeefGratis:         

 

Volg TechSoup         

 
   
   
 

Nieuwsbrief abonnementsinformatie

Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen!
Voeg info@geefgratis.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.


Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Algemene Voorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord (gegaan) met de algemene voorwaarden (tijdens registratie) die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief minimaal op het algemene e-mailadres van de organisatie. Afmelden op het algemen e-mailadres van de organisatie is dus niet mogelijk.

Gepersonaliseerd
Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Nieuwsbrief archief
Het Nieuwsbrief archief kan via de volgende link opgevraagd worden: http://www.geefgratis.nl/nieuwsbrieven

Verzendinformatie
Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: ##email##

De GeefGratis nieuwsbrief wordt verstuurd via het Nieuwsbrieven Pakket van Procurios

Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: ##aansluitnummer##