Stichting GeefGratis
  Bekijk hier de online versie van deze nieuwsbrief

Nieuwsbrief GeefGratis | 13e jaargang nieuwsbrief GeefGratis | editie: week 3, 2013.
 
   
 
Beste ##goededoelnaam##,
Welkom bij de besloten nieuwsbrief aan 3.000+ aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis.
  1. Uitbreiding Geef.nl met evenementen
  2. Uitbreiding Geef.nl met bedrijven
  3. Geef indexcijfer 2012 - Man vs. Vrouw
  4. Uitbreiding Geef.nl met projecten
  5. Laatste nieuws
  6. (Aankomende) Wijzigingen CMS omgeving GeefGratis
  7. Nieuwe website Stichting GeefGratis

  8. Uw gegevens beheren? KLIK HIER! voor het nieuwe CMS systeem
  9. Uw donaties opvragen/downloaden? KLIK HIER! voor het oude CMS systeem
  10. GeefGratis Helpdesk, GeefGratis feedback, colofon en nieuwsbrief abonnementsinformatie
 
   
   
 

Volg GeefGratis:         

 

Volg TechSoup         

 
   
   
 

1. Uitbreiding Geef.nl met evenementen

Rubriek: friendraising

Door: Jordan van Bergen, Stichting GeefGratisZoals in de vorige nieuwsbrief aangekondigd wordt in deze nieuwsbrief uitgelegd welke nieuwe functionaliteiten aan GeefSamen via Geef.nl zijn toegevoegd. Iedereen kan nu zijn/haar actie aan een evenement koppelen.

Klik of zie direct hieronder een voorbeeld van een evenement waar inmiddels een actie aan gekoppeld is:Evenementen kunnen zich dus aanmelden bij Geef.nl en aangeven of ze hun evenement voor alle goede doelen openstellen of alleen voor een beperkt aantal. Dit is ook direct binnen alle actie platformen per goed doel beschikbaar.

Klik of zie 1 voorbeeld met terugwerkende kracht gemaakt voor de Dam tot Damloop 2012 met acties voor Zeldzame Ziekten Fonds (Stichting):Ieder actievoerder voor jullie goede doel kan dus nu nog duidelijker laten zien via welk evenement hij in actie is gekomen voor jullie goede doel, zowel op www.geef.nl als jullie eigen actieplatform.
 
   
       
   
 

2. Uitbreiding Geef.nl met bedrijven

Rubriek: friendraising

Door: Jordan van Bergen, Stichting GeefGratisZoals in de vorige nieuwsbrief aangekondigd wordt in deze nieuwsbrief uitgelegd welke nieuwe functionaliteiten aan GeefSamen via Geef.nl zijn toegevoegd. Iedereen kan nu zijn/haar actie aan een bedrijf koppelen.

Klik of zie direct hieronder een voorbeeld van een bedrijf dat in actie gekomen is voor een goed doel. In dit geval De Lage Landen waarbij hun medewerkers acties hebben opgezet t.b.v. het Wereld Natuur Fonds.Bedrijven kunnen zich dus aanmelden bij Geef.nl en aangeven of ze met hun bedrijf en medewerkers zich voor alle goede doelen inzetten of alleen voor een beperkt aantal. Dit is ook direct binnen alle actie platformen per goed doel beschikbaar.

 
   
       
   
 

3. Geef indexcijfer 2012 - Man vs. Vrouw

Rubriek: indexcijfers

Door: Jordan van Bergen, Stichting GeefGratisZoals in de vorige nieuwsbrief beloofd geven we in deze nieuwsbrief meer inzage in de verhouding tussen mannen en vrouwen met betrekking tot het online doneren.

Uit doorlopend onderzoek van Stichting GeefGratis blijkt dat het gemiddelde online donatiebedrag aan goede doelen in 2012 op het laagste niveau is uitgekomen sinds de meting van het online geefgedrag in 2006 werd gestart. Het gemiddelde donatiebedrag aan goede doelen lag in 2012 op € 59,00.

Trend online geefgedrag man vs. vrouw
Mannen blijken in vergelijking tot vrouwen in absolute donatiebedragen online meer te doneren aan goede doelen. Het jaar 2012 is hier geen uitzondering op. Mannen gaven in 2012 gemiddeld per donatie € 70,18 en vrouwen € 47,83.

In absolute donatiebedragen zijn mannen vrijgeviger dan vrouwen. Vrouwen geven in absolute aantallen juist vaker en dus sneller aan goede doelen in vergelijking tot mannen. Dit uit zich niet in de totaalbedragen per jaar omdat vrouwen dus gemiddeld minder geld per donatie geven. De geef indexcijfers zijn op twee manieren te interpreteren. Kijkt men naar de gemiddelde donatiebedragen per donatie dan zijn mannen vrijgeviger dan vrouwen. Als er naar de absolute aantallen wordt gekeken dan blijken vrouwen ineens vrijgeviger te zijn dan mannen.

Voor vrouwen geldt dat het gemiddelde donatiebedrag op het laagste niveau is uitgekomen sinds de meting in 2006 werd gestart. Vrouwen blijken onder invloed van de crisis dus minder uit te geven aan goede doelen in vergelijking met mannen. Ook bij mannen geldt dat het gemiddelde donatiebedrag omlaag gaat maar het dieptepunt werd bij mannen in 2010 bereikt toen een man gemiddeld € 68,06 per donatie aan een goed doel gaf.

Verantwoording cijfers online geefgedrag
Het geef indexcijfer man vs. vrouw is gebaseerd op meer dan 75.000+ online donaties tussen 2006 en 2012 aan meer dan 3.000 goede doelen in Nederland en betreft dus de feitelijke online geldtransacties via bijvoorbeeld iDEAL, PayPal, creditcard, etc. Dit onderzoek is dus gebaseerd op feiten en niet op een telefonisch onderzoek via een enquête.

Het gehele geef indexcijfer onderzoek met alle cijfers vanaf 2006 is in te zien en te downloaden als infographic of een excel sheet.

P.S. Dit bericht is ook verschenen op NU.nl geld, zie: www.nuzakelijk.nl/portemonnee/3003348/nederlanders-doneren-minder-online.html
 
   
       
   
 

4. Uitbreiding Geef.nl met projecten

Rubriek: friendraising

Door: Jordan van Bergen, Stichting GeefGratisZoals in de vorige nieuwsbrief aangekondigd wordt in deze nieuwsbrief uitgelegd welke nieuwe functionaliteiten aan GeefSamen via Geef.nl zijn toegevoegd. Iedereen kan nu zijn/haar actie aan een project van een goed doel koppelen.

Zie hieronder een voor een overzichtspagina van alle ingevoerde projecten door goede doelen:Actievoerders kunnen dus nu hun actie koppelen aan een goed doel, in teamverband of individueel actie voeren, de actie koppelen aan een project van het gekozen goede doel, de actie koppelen aan de bedrijfspagina van hun werkgever of de actie koppelen aan een evenement zoals bijvoorbeeld de vierdaagse van Nijmegen.

Hoe ziet dit koppelen voor de actievoerder er uit?
Zie hieronder hoe het koppelen van een actie er uit kan zien voor een actievoerder:Dit is dus een specimen voorbeeldactie waarbij een actie gehouden wordt voor het goede doel 1WE via de zevenheuvelenloop 2013 als medewerker van het bedrijf LinkU voor het 1WE project dekenactie. Op deze manier is het nu voor actievoerders mogelijk hun actie zie online te krijgen dat ze nog duidelijker kunnen laten zien wat hun actie betekent en hoe via wie en voor wie de actie opgezet is. Per goed doel, bedrijf, evenement, team en project is precies te volgen hoeveel er opgehaald is met de actie via geef.nl. Dit is ook direct binnen alle actie platformen per goed doel beschikbaar.

 
   
       
   
 

5. Laatste nieuws

Kort overzicht van het laatste nieuws uit de goede doelen wereld en tweets door/aan @GeefGratis:

Profile image

StichtingCD

StichtingCD gaat samenwerking aan met #geefgratis! Aanmelding bij CadeaubonDoneren.nl verloopt via Geef.nl. Meer info: bit.ly/11DIbJp
Profile image

claartjevisser

Onderzoek GeefGratis: Goede doelen hebben last van de crisis, ook online ow.ly/gVhY6
Profile image

geefgratis

HQ @geefgratis 2 uur offline door #stroomstoring: ow.ly/gUiQj Nu de mail wegwerken. Websites staan niet in dit gebied ;-) gelukkig
Profile image

geefgratis

ow.ly/gVTWh Nieuwe versie #GeefSamen via Geef.nl live. Actievoerders kunnen hun actie aan een project,bedrijf of evenement koppelen

Jordan van Bergen

@geefgratis

Tweets over de goede doelen wereld en de gratis te gebruiken diensten van GeefGratis + persoonlijke tweets directeur GeefGratis

http://www.geefgratis.nl

1.258 Tweets 1.194 Following 1.290 Followers
 
   
       
   
 

6. (Aankomende) Wijzigingen CMS omgeving GeefGratis

Rubriek: CMS

Door: Jordan van Bergen, Stichting GeefGratisHet huidige via https://www.allegoededoelen.nl/cms te benaderen GeefGratis CMS systeem zal t.z.t. volledig geintegreerd zijn in de GEEF.NL omgeving. Voor het aanpassen van diverse informatie over jullie goede doel is dit inmiddels het geval en geldt dat dit alleen nog kan via de GEEF.NL omgeving.

Veel instellingen kunnen dus alleen nog via de GEEF.NL omgeving door een moderator van jullie goede doel aangepast worden. Log in met de gegevens van jullie moderator op GEEF.NL, zoek jullie goede doel en kies rechtsboven voor WIJZIGEN. Indien niet bekend is wie de moderator van jullie goede doel op GEEF.NL is ga dan naar deze website: http://www.geef.nl/moderator en vul het aansluitnummer van jullie goede doel in: ##aansluitnummer##. Inloggen op GEEF.NL gaat via de volgende URL: https://www.geef.nl/login/

Hoe kom ik bij het CMS van ons goede doel? Nadat een moderator van jullie goede doel ingelogd is op GEEF.NL geldt dat er helemaal boven in beeld de CMS optie bij komt voor de teskst ingelogd als:Klik je op de CMS optie kom je bij het CMS uit waarmee de gegevens te beheren zijn:P.S. GeefGratis streeft er naar eind 2013 alle inlogsystemen teruggebracht te hebben naar precies 1 systeem zodat voortaan met 1 inlogcode alles opgevraagd en beheerd kan worden via geef.nl. Voor donatieoverzichten en downloads geldt dat dit nog verloopt via het huidige https://www.allegoededoelen.nl/cms CMS systeem.

De omschakeling is even een gedoe maar zal er uiteindelijk voor zorgen dat er 1 omgeving is waarmee alles beheerd en opgevraagd kan worden. Dit wordt door veel goede doelen gevraagd en we zijn er nu mee bezig alle omgevingen stap voor stap tot 1 systeem te integreren. Er wordt dus aan gewerkt en de eerste stappen zijn inmiddels gezet.
 
   
       
   
 

7. Nieuwe website Stichting GeefGratis

Rubriek: website

Door: Jordan van Bergen, Stichting GeefGratisSinds 1 januari 2013 heeft Stichting GeefGratis de website in een nieuw en modern jasje gestoken.De website is met alle moderne browsers goed te bekijken. Op dit moment nog niet goed met internet explorer browsers beneden IE8. Dus met IE6/IE7 zal men niet meer een ideaal weergegeven website zien. Deze browsers zijn zo verouderd dat GeefGratis voor wat betreft haar website alle ondersteuning hierop laat varen. Iedereen met Windows XP kan minimaal IE9 gebruiken. Het wordt tijd dat iedereen afscheid gaat nemen van de verouderde IE6/IE7 en IE8 browsers. Standaard werkt de website met alle andere internet browsers goed waaronder Firefox, Safari, Chrome, Opera en Internet Explorer 10 en geldt dat de website ook nog responsive is gemaakt zodat deze op een smartphone en tablet er prima uitziet.

Voornaamste reden om de website te veranderen is het nog beter aangeven wat GeefGratis doet voor de goede doelen in Nederland en betere ondersteuning te geven via de helpdesk: www.geefgratis.nl/helpdesk aan de aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis.
 
   
   
 

Volg GeefGratis:         

 

Volg TechSoup         

 
   
   
 

Nieuwsbrief abonnementsinformatie

Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen!
Voeg info@geefgratis.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.


Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Algemene Voorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord (gegaan) met de algemene voorwaarden (tijdens registratie) die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief minimaal op het algemene e-mailadres van de organisatie. Afmelden op het algemen e-mailadres van de organisatie is dus niet mogelijk.

Gepersonaliseerd
Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: ##email##

De GeefGratis nieuwsbrief wordt verstuurd via het Nieuwsbrieven Pakket van Procurios

Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: ##aansluitnummer##