Stichting GeefGratis
  Bekijk hier de online versie van deze nieuwsbrief

Nieuwsbrief GeefGratis | 13e jaargang nieuwsbrief GeefGratis | editie: week 1, 2013.
 
   
 
Beste ##goededoelnaam##,
Welkom bij de besloten nieuwsbrief aan 3.000+ aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis.
 1. Mijlpaal: 2012 recordjaar en december 2012 recordmaand
 2. Succesvolle start betaalvorm SMS Machtiging in 2012
 3. Nieuwe website Stichting GeefGratis
 4. GRATIS AANBOD: verschillende kleuren en diktes en blauwe en rode brievenbakjes
 5. De beste wensen voor 2013 + uitbreidingen
 6. Laatste nieuws
 7. GRATIS AANBOD: bestek
 8. De SEPA Hype!

 9. Uw gegevens beheren? KLIK HIER! voor het CMS systeem
 10. GeefGratis Helpdesk, GeefGratis feedback, colofon en nieuwsbrief abonnementsinformatie
 
   
   
 

Volg GeefGratis:         

 

Volg TechSoup         

 
   
   
 

1. Mijlpaal: 2012 recordjaar en december 2012 recordmaand voor de aangesloten goede doelen

Rubriek: mijlpalen

Door: Jordan van Bergen, Stichting GeefGratisWe hebben met zijn allen 2012 afgesloten met het bereiken van een nieuwe mijlpaal. 2012 is een nieuw recordjaar geworden en gezamenlijk hebben we met zijn alleen meer dan 1,26 miljoen euro opgehaald.

December 2012 was daarnaast een recordmaand met meer dan 230.000+ euro aan opgehaalde donatiegelden. Wellicht dat 2013 ook weer een nieuw recordjaar wordt! GeefGratis zal er in ieder geval alles aan doen om zoveel mogelijk gratis te gebruiken diensten te leveren waarmee off- en online donatiegelden opgehaald kunnen worden.

In de volgende nieuwsbrief zullen we het geef indexcijfer 2012 bekend maken waarbij het gemiddelde donatiebedrag, de verschillen tussen man en vrouw, etc. bekend gemaakt worden.
 
   
       
   
 

2. Succesvolle start nieuwe betaalvorm SMS Machtiging in 2012 via donatiemodule GeefGratis

Rubriek: donatiemodule

Door: Elio Tagliola, SMS MachtigingSinds mei 2012 kunnen goede doelen gebruik maken van de nieuwe betaalvorm SMS Machtiging en sinds september 2012 kunnen goede doelen gebruik maken van de gratis sms-dienst SMS DONATIE [code] NAAR 1008.

Terugkijken naar de resultaten van de afgelopen maanden kunen we de introductie van zowel de gratis sms-dienst SMS Donatie als SMS Machtiging een succes noemen. De belangrijkste resultaten op een rijtje:
 • 66% van alle donaties via SMS Machtiging zijn vaste donateurs geworden.
 • Het gemiddelde bedrag aan doorlopende donaties bedraagt € 8,56 per maand.
 • Het gemiddelde bedrag aan van alle donaties bedraagt € 18,74 per maand.
 • Meer dan € 18.000 aan donaties voor goede doelen verwerkt.
U kunt gratis SMS DONATIE ##aansluitnummer## NAAR 1008 gebruiken in uw communicatie.

Hoe werkt SMS DONATIE ##aansluitnummer## NAAR 1008
 1. U als goed doel roept mensen op via uw media kanalen te doneren aan uw organisatie door een SMS te sturen naar 1008 met de inhoud DONATIE [aansluitnummer bij GeefGratis = code]. Dus in het geval van ##goededoelnaam## SMS DONATIE ##aansluitnummer## NAAR 1008

 2. Donateur die wenst te doneren stuurt een SMS naar 1008 met als inhoud DONATIE ##aansluitnummer##

 3. Donateur ontvangt een gratis SMS met een link en unieke validatiecode waarmee hij/zij een eenmalige of doorlopende machtiging kan afgeven aan uw goede doel.

 4. Stichting Derdengelden GeefGratis incasseert de donatie voor uw goede doel

 5. Stichting Derdengelden GeefGratis keert 1x per maand aan alle aangesloten goede doelen alle donaties incl. SMS Machtiging uit op dezelfde manier zoals iDEAL, CreditCard en PayPal donaties.

De 10 voordelen van SMS Donatie voor ##goededoelnaam##:
 1. Inzetbaar in alle offline communicatiemiddelen
  SMS DONATIE ##aansluitnummer## NAAR 1008 is de zin die u eenvoudig in uw folders, flyers, advertenties, posters, abri's, koffiemokken, pennen etc. hoeft op te nemen om SMS Donatie in te zetten. Voorbeeld : Stichting ALS kan SMS DONATIE 560 NAAR 1008 opnemen in al haar offline media.

 2. SMS Donatie is gratis
  Bij SMS Donatie stuurt een donateur één sms bericht en ontvangt één sms-bericht terug. Het sms-bericht dat de donateur stuurt, wordt zoals met alle sms-berichten vanuit zijn belbundel betaald tegen het daarvoor geldende tarief. Het ontvangen sms-bericht is gratis in tegenstelling tot betaalde sms-diensten (=premium sms-diensten) waarbij het retour bericht (ontvangen sms-bericht) via de telefoonrekening wordt verrekend.

 3. SMS Donatie werkt op alle mobiele telefoons
  SMS Donatie is het versturen en ontvangen van een sms-bericht en werkt op alle mobiele telefoons. In vergelijking tot het gebruik van bijvoorbeeld QR-codes is dit beperkt tot mobiele telefoons die voorzien zijn van of waarop een QR-code-lezer is geïnstalleerd.

 4. Gratis inzetten van SMS DONATIE ##aansluitnummer## NAAR 1008
  Bij Stichting GeefGratis aangesloten goede doelen hebben een code die gratis kan worden gebruikt. Stichting ALS heeft als voorbeeld code "560" en kan dus gratis gebruik maken van "SMS DONATIE 560 NAAR 1008". In het geval van ##goededoelnaam## is dit dus: SMS DONATIE ##aansluitnummer## NAAR 1008.

 5. Geen hoge afdrachten voor premium SMS meer dankzij gratis SMS-dienst
  Premium (ofwel betaalde) SMS-diensten zoals bijvoorbeeld SMS GEEF (4333) betekenen hoge kosten door afdrachten aan telecombedrijven. Met de komst van de gratis sms-dienst SMS DONATIE ##aansluitnummer## NAAR 1008 behoren deze hoge afdrachten tot het verleden. Daarnaast is de hoogte van een donatie niet meer beperkt tot maximaal € 3 per SMS, maar kan een donateurs zelf de hoogte van zijn/haar donatie bepalen.

 6. Donateurs hebben online inzage in hun gegevens
  SMS Machtiging staat voor helder, transparant en overzichtelijk als het gaat om machtigingen. Via onze website (www.smsmachtiging.nl) hebben donateurs altijd online inzage in hun gegevens en uitstaande donaties.

 7. Geen installatiekosten of investeringen nodig voor gebruik van SMS Donatie
  Voor SMS Donatie is een geavanceerd systeem ontwikkeld wat het mogelijk maakt zowel berichten te versturen als de verwerking van donaties voor alle bij Stichting GeefGratis aangesloten doelen. Goede doelen hoeven hierin niet zelf te investeren, maar maken per direct gebruik maken van deze dienst.

 8. Geen contract vereist
  Om SMS-diensten mogelijk te maken worden in de regel contracten gesloten waarbij keywords voor langere tijd (minimaal 1 jaar) worden vastgelegd en dienen installatiekosten en gebruikskosten vooraf te worden bepaald. Goede doelen kunnen zonder enige verplichting gebruik maken van SMS Donatie waardoor het mogelijk is om flexibel en naar eigen behoefte van deze dienst gebruik te maken.

 9. Geschikt voor grote landelijke campagnes
  Het systeem dat is ontwikkeld om SMS Donatie mogelijk te maken is geschikt voor het verwerken van grote aantallen sms-berichten. Dat maakt het gebruik van SMS Donatie bij uitstek geschikt om ook voor grote landelijkse campagnes in te zetten.

 10. U bespaart kosten met SMS Machtiging bij de implementatie van SEPA
  Alle rekeningnummers van donateurs die gebruik maken van SMS Machtiging worden automatisch omgezet naar IBAN. Ook het vooraf informeren (pre-notificatie) van donateurs over aanstaande incasso’s worden automatisch door SMS Machtiging verzorgd. Evenals de verplichte historie bijhouden van mutaties is een standaard functie binnen SMS Machtiging. Als goed doel hoeft u in uw huidige administratie hiervoor dus geen aanpassingen en dus geen onnodige kosten voor te maken. Dat heeft SMS Machtiging al voor u gedaan.
Wat is SMS Machtiging niet?
Anders dan de naam wellicht doet vermoeden is het NIET mogelijk via SMS te doneren aan een aangesloten goede doel bij GeefGratis. De donateur vraagt om een SMS, krijgt een gratis SMS en gaat vanuit daar een eenmalige of doorlopende machtiging afgeven. Het is dus niet zo dat er via de telefoonrekening gedoneerd kan worden aan aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. SMS betaalvormen vallen niet binnen de normen en waarden van Stichting GeefGratis. Hierbij zijn de inhoudingen hoger dan 10% per donatie. GeefGratis wil minimaal dat er van iedere gedoneerde euro minimaal 90% bij het goede doel terecht komt.

Over Stichting GeefGratis en SMS Machtiging
Stichting GeefGratis maakt het samen met SMS Machtiging mogelijk (ook voor minder bekende kleine) goede doelen doorlopende machtigingen te ontvangen. Beginnende goede doelen of kleine minder bekende goede doelen hebben vaak een probleem bij het (ver)krijgen van een incassocontract bij hun bank. GeefGratis is vaak benaderd door deze aangesloten goede doelen met de vraag of ze ook doorlopende machtigingen in de donatiemodule kunnen verwerken. Dit is sinds 4 mei 2012 mogelijk en ook nog eens helemaal super hip ingeregeld voor en via smartphones, tablets en desktops en sinds deze maand dus ook via SMS DONATIE [code] naar 1008. TOEPASSEN DUS zouden wij zeggen.

Voor meer informatie: https://www.smsmachtiging.nl/goed-doel/
 
   
       
   
 

3. Nieuwe website Stichting GeefGratis

Rubriek: website

Door: Jordan van Bergen, Stichting GeefGratisSinds 1 januari 2013 heeft Stichting GeefGratis de website in een nieuw en modern jasje gestoken.De website is met alle moderne browsers goed te bekijken. Op dit moment nog niet goed met internet explorer browsers beneden IE9. Dus met IE6/IE7/IE8 zal men niet meer een ideaal weergegeven website zien. Deze browsers zijn zo verouderd dat GeefGratis voor wat betreft haar website alle ondersteuning hierop laat varen. Iedereen met Windows XP kan minimaal IE9 gebruiken. Het wordt tijd dat iedereen afscheid gaat nemen van de verouderde IE6/IE7 en IE8 browsers. Standaard werkt de website met alle andere internet browsers goed waaronder Firefox, Safari, Chrome, Opera en Internet Explorer 10 en geldt dat de website ook nog responsive is gemaakt zodat het op een smartphone en tablet er ook prima uit ziet.

Voornaamste reden om de website te veranderen is het nog beter aangeven wat GeefGratis doet voor de goede doelen in Nederland en betere ondersteuning te geven via de helpdesk: www.geefgratis.nl/helpdesk aan de aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis.
 
   
       
   
 

4. GRATIS AANBOD: verschillende kleuren en diktes en blauwe en rode brievenbakjes

Rubriek: aanbod

Door: Chantal van der Poel | IOB HellevoetsluisIOB is in het bezit van vele (gebruikte) ordners in verschillende kleuren en diktes en blauwe en rode brievenbakjes. Wij willen dit nu gratis (zelf afhalen) aanbieden aan goede doelen.

Wat voor soort goederen of diensten wordt er aangeboden?
 • 50 blauwe brievenbakjes (allemaal in goede (gebruikt) staat, op de meeste bakjes zijn ooit labels geplakt en dat is nog zichtbaar)/
 • 13 overige kleuren brievenbakjes. Deze zijn ook wel goed maar iets ouder dan de blauwe brievenbakjes
 • Ordners 5cm in diverse kleuren
 • Ordners 8cm in diverse kleuren
Aantal ordners komt alles bij elkaar op ongeveer 1800. De ordners zijn allemaal gebruikt en gebruikerssporen zijn zichtbaar.

Hoe kan men in contact komen?
Die goede doelen die interesse hebben kunnen Chantal mailen op c.vanderpoel@iob.nl.

Hoe moet een en ander opgehaald worden?
De goederen moeten wel zelf opgehaald worden hier op kantoor in Hellevoetsluis.
 
   
       
   
 

5. De beste wensen voor 2013 + uitbreidingen

Door: Jordan van Bergen, Stichting GeefGratisLaat ik maar beginnen met een oprecht uitgesproken wens voor alle aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis

Ik hoop dat dit zojuist begonnen jaar alles zal brengen waarvoor alle aangesloten goede doelen bij GeefGratis zich inzetten. Maak er een mooi jaar van en blijf vooral datgene benutten wat GeefGratis al 10+ jaar aan de goede doelen in Nederland gratis in gebruik aanbiedt. Dan beloven wij nog beter ons best te doen in 2013 met nog meer mogelijkheden!.

We hadden onze nieuwe uitbreiding op 1 januari willen lanceren maar we moeten het nog kortstondig uitstellen. In de volgende nieuwsbrief zullen we de nieuwe mogelijkheden en uitbreidingen binnen GeefSamen via GEEF.nl bekend maken. We hopen deze uitbreidingen 15 januari live te brengen. Dat zal een volgende stap zijn in het verder uitbreiden van alle mogelijkheden binnen 1 centrale omgeving: GEEF.NL!
 
   
       
   
 

6. Laatste nieuws

Kort overzicht van het laatste nieuws uit de goede doelen wereld en tweets door/aan @GeefGratis:

Profile image

geefgratis

Iedereen wist het: ow.ly/grDns -> Straatwerving kost goede doelen veel geld. De bevestiging. Moest aan netwerk uitzending denken.
Profile image

geefgratis

Mijlpaal: 2012 nieuw recordjaar voor @geefgratis en de 3.000+ aangesloten goede doelen. Meer dan 1,21+ miljoen euro verwerkt aan donaties.
Profile image

geefgratis

 ow.ly/goOmt CDA: gift extra aftrekbaar of niet? Kamerlid Pieter stelt vragen. Vraag vanuit mij is nooit beantwoord door Pieter.
Profile image

vriendenfonds

Nieuw: kom in actie voor het #Rijnstate Vriendenfonds via Geef.nl @geefsamen rijnstatevriendenfonds.nl/nieuw-kom-in-a… #benefietactie

Jordan van Bergen

@geefgratis

Tweets over de goede doelen wereld en de gratis te gebruiken diensten van GeefGratis + persoonlijke tweets directeur GeefGratis

http://www.geefgratis.nl

1,246 Tweets 1,165 Following 1,272 Followers
 
   
       
   
 

7. GRATIS AANBOD: bestek

Rubriek: aanbod

Door: Rene Tak | FMO CateringFMO Catering heeft opgeruimd en heeft nog bestek over. Mochten er doelen zijn die dit willen afhalen dan horen wij dit graag

Het betreft:
 • CA 350 3-delig bestek
 • 400 messen
Contact kan via e-mail of telefonisch 070-3149602.
Rene Tak
FMO Catering
 
   
       
   
 

8. De SEPA Hype!

Rubriek: column

Door: Jordan van Bergen

We worden met zijn allen doodgegooid met online SEPA checklijsten en bang gemaakt dat het nog maar even is totdat SEPA in 2014 zijn intrede doet. Hoe bang moeten we zijn en krijgen we te maken met een nieuwe millenium bug? Daar wil ik graag in onderstaande column iets over zeggen.Wat is SEPA ook alweer? Eugh.... oh ja...... op elkaar afgestemd (EINDELIJK!) betalingsverkeer tussen alle banken in Europa waardoor het voor ons Europeanen makkelijker wordt binnen Europa te betalen. Of moeilijk gezegd: Single Euro Payments Area (SEPA), het initiatief van de Europese Unie en gezamenlijke Europese banken tot harmonisatie van het euro betalingsverkeer binnen Europa.

Vooral goede doelen gaan hierdoor getroffen worden en we weten inmiddels allemaal wel wat er op ons afkomt. Toch nog niet bekend met SEPA? Lees je dan in op de diverse websites maar laat je vooral niet afschrikken door alle bangmakerij dat je per direct aan de slag moet wil je dadelijk nog wel geld op je rekening ontvangen of kunnen uitbetalen. Het zal zeker wat werk met zich meebrengen maar als je een goede partij gekozen hebt hoort de overlast die je door SEPA krijgt vaak tot een minimum beperkt te blijven.

Wat gaat GeefGratis met en aan SEPA doen?
Ook wij werden 2 jaar terug voor het eerst geconfronteerd met SEPA. Ook ik dacht toen dat er heel wat op ons af zou komen. Er komt zeker wat op je af maar je moet niet bang zijn dat het direct niet zal werken. Waar krijgt GeefGratis bijvoorbeeld mee te maken:
 • De administratie moet SEPA proof worden. Dus er moet gewerkt kunnen worden met IBAN rekeningnummers per goed doel.
 • De online donaties die via de donatiemodule verwerkt worden moeten SEPA proof zijn
 • SMS Machtiging moet SEPA proof worden
 • Het uitbetalen aan de aangesloten goede doelen moet aangepast worden van Clieop03 naar SEPA
 • We moeten van alle goede doelen de juiste IBAN rekeningnummers doorkrijgen
Dit lijkt heel wat en dat is het ook maar vergeet niet dat iedereen hier mee zit en dat de grote partijen hier ook mee zitten. Deze grote partijen zullen voor jou als klant vaak de grootste problemen oplossen waardoor je zelf weinig hoeft te doen. Dat je wel moeten weten wat er op je afkomt en dat je zelf ook iets moet doen is zeker. We gaan bovenstaande punten even bekijken.

De administratie moet SEPA proof worden
GeefGratis maakt gebruik van Twinfield. Kijk wat Twinfield inmiddels m.b.t. SEPA bekend heeft gemaakt: http://www.twinfield.nl/sepa-voor-accountants/. Daar staat dus het volgende: Omdat we vinden dat dit voor u geen punt van zorg moet zijn zal Twinfield de wijziging van standaard bankrekeningnummer naar een IBAN-nummer voor u uitvoeren.

Bovenstaande betekent dus dat we waarschijnlijk niet eens alle IBAN rekeningnummers aan onze aangesloten goede doelen hoeven te vragen omdat dit automatisch omgezet wordt door Twinfield. Keertje exporteren en importeren in je online klanten database en 1 en ander is weer up2date. Beetje makkelijker gezegd dan gedaan maar hier komt het dus simpelweg wel op neer. Daarnaast kennen we in Nederland nog www.ibanservice.nl waarbij je via 1 excel sheet direct al je rekeningnummers kunt laten omzetten naar een IBAN nummer.

Administratief gezien gaan we er nu al van uit dat we geen SEPA probleem meer hebben door de hulp van Twinfield. Dat punt is dus gereed.

We moeten van alle goede doelen de juiste IBAN rekeningnummers doorkrijgen
GeefGratis zal in haar database meerdere IBAN velden gaan opnemen en goede doelen zullen deze via het CMS systeem kunnen gaan beheren. Echter geldt dus dat we door Twinfield en IBANservice.nl al voor 99% alle IBAN nummers door zullen krijgen en hiermee alvast de database kunnen vullen.

GeefGratis moet in haar eigen klantensysteem dus wat IBAN rekeningnummers toevoegen en dit te beheren maken. Dit zal iedere CRM leverancier moeten doen en dit zo aan haar klanten aanbieden. CRM leveranciers die hun klanten laten betalen om SEPA proof te worden zouden wij graag de RODE kaart willen geven. Wordt je als goed doel geconfronteerd met een CRM leverancier die je laat betalen voor het SEPA verhaal dan zouden wij direct willen aangeven dat dit een aanleiding hoort te zijn voor je als goede doel om direct een andere leverancier te zoeken.

Door onze database uit te breiden geldt dat dit punt ook afgerond moet zijn in korte tijd. Dus de noodzaak zien we nog niet zo en doen we wel een keer ergens in juli of zo ;-) LOL. Tijd zat en zo moeilijk zal het wel niet zijn.

De online donaties die via de donatiemodule verwerkt worden moeten SEPA proof zijn
Dit is een ander verhaal. Stichting GeefGratis maakt gebruik van PSP Ogone en om de internet kassa goed te laten werken geldt dat onze PSP ook SEPA proof moet zijn. Echter geldt dat Ogone in het geval van GeefGratis geen uitbetalingen doet en dus alleen de techniek regelt. Het uitbetalen zelf gebeurt via onze Rabobank (iDEAL transacties), CreditCard en PayPal. Dit lijken ons dermate grote partijen dat die zelf ook wel op tijd SEPA proof moeten zijn. Wij zullen waarschijnlijk alleen ons eigen IBAN rekeningnummer moeten doorgeven zodat de donatiegelden nog steeds op onze Stichting Derdengelden GeefGratis rekening binnen komen. Ze zullen daar nemen wij aan vanzelf om gaan vragen en zo niet dan zullen wij vanaf augustus 2013 aan de bel gaan trekken dat het toch wel eens tijd wordt dat wij ons IBAN rekeningnummer in kunnen gaan voeren.

Dit punt (b)lijkt dus ook niet zo spannend te worden dan het in het begin lijkt. Zal dus ook wel loslopen. Ogone zal wel haar internet kassa SEPA proof moeten maken. Dit is zo'n omvangrijke oplossing dat we als GeefGratis er van uit moeten gaan dat Ogone dit op de rit brengt. Zonder PSP Ogone is er toch geen donatiemodule GeefGratis.

SMS Machtiging moet SEPA proof worden
SMS Machtiging en GeefGratis hebben hier het meeste werk aan omdat alle machtigingen via de nieuwe manier van SEPA incasso's verwerkt moeten worden. Wij doen er alles aan om de SEPA machtigingen goed te verwerken en zijn technisch gereed met de eerste SEPA incasso bestanden om aan te bieden als test aan onze Rabobank. Wat blijkt? Onze Rabobank schiet niet op en heeft nog geen testsysteem om onze SEPA bestanden te controleren op juistheid. Althans zo wordt het door onze lokale Rabobank aangegeven. 15 Januari staat er een afspraak met onze lokale Rabobank en dan kijken we weer verder. We zullen ze dan in ieder geval ons eerste technische SEPA incasso bestand aanbieden en vragen om aan te geven of dit bestand juist gegenereerd is en of zo dus een SEPA incasso verwerkt had kunnen worden. Benieuwd naar het antwoord. Echter met testen alleen ben je er nog niet. Je moet ook daadwerkelijk een SEPA incasso contract hebben. Daar schort het op dit moment met de gesprekken met de Rabobank aan. Ze willen alleen een SEPA incasso contract geven als we binnen 3 maanden het oude (huidige) incasso contract stopzetten. Dat slaat natuurlijk nergens op en daar zijn we nu over in gesprek met de Rabobank. Wat ons betreft is het SEPA incasso traject best spannend maar zijn we technisch al heel ver maar zal het eerder aan de Rabobank liggen dat we niet op tijd gereed zijn dan aan GeefGratis. Dus Rabobank: doe eens wat voor je klant ! Dat is het IDEE!

Het uitbetalen aan de aangesloten goede doelen moet aangepast worden van Clieop03 naar SEPA
Nog geen idee hoe dit te doen. We gebruiken nu een simpel windows programma Clieopatra genaamd om een uitbetaal Clieop03 bestand te maken richting alle aangesloten goede doelen. Dus 12x per jaar genereren wij een clieop03 bestand om alle aangesloten goede doelen die donaties in een bepaalde maand gekregen hebben uit te betalen. Clieop03 zal verdwijnen en vervangen worden door een SEPA uitbetaalbestand. We hebben nog geen idee of er een simpel programma is die het genereren van deze uitbetaalbestanden mogelijk maakt maar gaan er van uit dat ook dit wel goed zal komen.

Wij lezen veel aannames Jordan.... is dat niet gevaarlijk?
Ja, dat is SUPER gevaarlijk. Echter denken wij daar dus HEEL anders over en daarom hebben we een keer het meest gehypte topic van dit moment SEPA in onze nieuwsbrief opgenomen. Wij denken dat het allemaal wel los zal lopen en loop je tegen problemen aan dan zullen er vast tijdelijke workarounds te verzinnen zijn en in het ergste geval moet je bijvoorbeeld handmatig 1 voor 1 uitbetalen. Het zal zeker niet zo zijn dat er opeens geen geld meer op de rekening komt of niet meer uitbetaald kan worden. En als het toch helemaal de soep in loopt? Dan hebben we een enorme uitdaging en zou dit zelfs het einde van GeefGratis kunnen betekenen. Dat is wat veel banken ons doen geloven: Indien je niet op tijd SEPA proof bent ligt je hele organisatie op zijn GAT! Wij denken dus dat dit niet zo'n vaart zal lopen en zien SEPA meer als een nieuwe millenium bug die ook de wereld zou doen stil laten staan. Hier nog een leuk achtergrond artikel over de millenium bug destijds.

Denk logisch na!
Ga even met een paar mensen van de financiele afdeling om tafel zitten is mijn advies en vraag je eerst af waarbinnen rekeningnummers gebruikt worden. Maak een lijstje en je weet waarmee je te maken krijgt m.b.t. het SEPA integratie verhaal. Je schrikt je in eerste instantie rot maar ga dan punt voor punt langs wat er allemaal geregeld moet worden. Je zult zien dat het allemaal best meevalt en dat er zeker iets gedaan moet worden wil het business as usual zijn maar ga niet op de horror verhalen van banken en SEPA workshops in die aan alle kanten geld proberen te verdienen rondom de HYPE. GeefGratis zal geen enkel goed doel geld vragen om SEPA proof te worden en doet er juist zelf alles aan om alle aangesloten goede doelen een 100% SEPA proof machtigingen optie aan te bieden waardoor je als goede doel zelf niet je incasso verhaal SEPA proof hoeft te maken.

Ik vond het leuk om een keer mijn kant van het verhaal te vertellen via deze nieuwsbrief m.b.t. SEPA en ben benieuwd hoe anderen hier naar kijken.

Hulp is welkom
Wij zijn als GeefGratis in ieder geval dus wel op zoek naar een vervanger van ons Clieop03 uitbetaalprogramma. Dus wie ons als eerste kan vertellen (graag per e-mail) wat de opvolger van het Clieopatra programma wordt die SEPA proof (Rabobank) uitbetaalbestanden kan genereren kan een leuke donatie tegenmoet zien ;-)
 
   
   
 

Volg GeefGratis:         

 

Volg TechSoup         

 
   
   
 

Nieuwsbrief abonnementsinformatie

Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen!
Voeg info@geefgratis.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.


Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Algemene Voorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord (gegaan) met de algemene voorwaarden (tijdens registratie) die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief minimaal op het algemene e-mailadres van de organisatie. Afmelden op het algemen e-mailadres van de organisatie is dus niet mogelijk.

Gepersonaliseerd
Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: ##email##

De GeefGratis nieuwsbrief wordt verstuurd via het Nieuwsbrieven Pakket van Procurios

Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: ##aansluitnummer##