Stichting GeefGratis
  Bekijk hier de online versie van deze nieuwsbrief

Nieuwsbrief GeefGratis | 12e jaargang nieuwsbrief GeefGratis | editie: week 45, 2012.
 
   
 
Beste ##goededoelnaam##,
Welkom bij de besloten nieuwsbrief aan 3.000+ aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis.
 1. Microsoft Windows 8 donaties vanaf nu beschikbaar

 2. Vaste donateurs werven doe je zo - 10 TIPS

 3. Goed nieuws! Aanzienlijke uitbreiding doelgroep Techsoup Nederland

 4. Anonieme ENQUETE m.b.t. brancheverenigingen, keurmerken, fiscale labels en de rol van de overheid nog weinig ingevuld

 5. Laatste nieuws

 6. Uw gegevens beheren? KLIK HIER! voor het CMS systeem
 7. GeefGratis Helpdesk, GeefGratis feedback, colofon en nieuwsbrief abonnementsinformatie
 
   
   
 

Volg GeefGratis:         

 

Volg TechSoup         

 
   
   
 

1. Microsoft Windows 8 donaties vanaf nu beschikbaar

Rubriek: DONATIEPROGRAMMA

Door: Jordan van Bergen, Stichting GeefGratis

Stichtingen en verenigingen die in aanmerking komen voor Microsoft donaties bij Techsoup Nederland kunnen upgrades aanvragen naar Windows 8 Professional and Enterprise edities.Met een nieuwe grafische gebruikersinterface, die gericht is op mobiel gebruik en die traditionele iconen vervangt door 'tegels' (tiles), betekent Windows 8 een belangrijke innovatie tegenover de klassieke Windows omgeving. Windows 8 behoudt een aantal aspecten van de vertrouwde Windows XP, Windows Vista en Windows 7. Maar Windows 8 laat de 'Start' knop vallen ten voordele van een nieuwe meer 'apps-georiënteerde' look en van een makkelijker synchronisatie met clouddiensten.Er zijn ook talrijke wijzigingen 'onder de motorkap', zoals een zuiniger omgang met het geheugen, een snellere performance en lagere vereisten in termen van schijfopslagruimte.Voor meer informatie over windows 8 op de Microsoft website, klik hier.Indien u reeds een Microsoft operating system donatie ontvangen heeft via Techsoup Nederland met inbegrip van Software Insurance (en deze is nog geldig), dan kunt u upgraden naar Windows 8 zonder bijkomende kosten. Voor meer informatie, zie: www.techsoup.nl/directory/30

Ontvang volwaardige Windows 8 versies
Naast upgrades heeft Microsoft ook donaties van volledige versies van de Windows 8 besturingssystemen beschikbaar gemaakt via het Microsoft Get Genuine-programma.
Voor meer informatie, zie: www.techsoup.nl/news_110801_nl

Opmerking vanuit Jordan van Bergen, Stichting GeefGratis:
Stichting GeefGratis gebruikt zelf alle besturingssystemen die je maar kunt bedenken door elkaar heen maar als het aankomt op echt productief werken op een werkstation t.b.v. GeefGratis geldt dat wij zweren bij het Windows besturingssysteem. Zelf werken we al 2+ maanden met de volledige en volwaardige versie van Windows 8 als werkstation en dit bevalt uitermate goed. Je gaat helemaal genieten van alle features zodra je een touch scherm er bij gaat gebruiken. Onze tip voor mooie hardware in combinatie met Windows 8: Lenovo Yoga 13.

Nog niet bekend met het soft- en hardware donatieprogramma van Techsoup Nederland? Bekijk de TechSoup Nederland presentatie online.
 
   
       
   
 

2. Vaste donateurs werven doe je zo

Rubriek: DONATIEMODULE

Door: Elio Tagliola, SMS Machtiging

Dingen kunnen simpel lijken maar zijn veelal complex. Dit geldt naar mijn idee ook voor doneren. Er is veel voorbereiding en organisatie nodig om succesvolle wervingscampagnes op te zetten en uit te voeren. Dan heb ik het vooral over het binnenhalen van donaties (gelden). Wil je donateurs werven, dan wordt het ineens aanzienlijk complexer

De kunst van het werven van vaste donateurs begint het proces van doneren zo eenvoudig mogelijk te maken. Een belangrijk voorwaarde is de middelen die uw goede doel ter beschikking staan altijd te voorzien van een directe manier van doneren. In folders, flyers en advertenties wordt vaak verwezen naar een website. Maar dat is een indirecte manier die een donateur maar één keuze biedt : doneren via de website. Direct en eenvoudig doneren begint bij het bieden van meerdere (directe) donatiemogelijkheden om te doneren.

Een ander belangrijk punt is te beseffen dat commercials op radio en TV veelal oproepen tot eenmalige donaties via sms. Dit levert geen vaste donateurs waarvan de NAWTE-gegevens kunnen worden gebruik voor het verder informeren en betrekken van de donateurs bij uw goede doel.

Vaste donateurs werven begint dus met de onderstaande eerste vijf tips toe te passen:

 1. Bied een gratis sms-dienst aan gericht op het werven van vaste donateurs. Gratis is drempelverlagend. Vaste donateurs levert meer en langer inkomsten op dan eenmalige (betaalde) sms-diensten.
 2. Communiceer deze gratis sms-dienst in alle offline middelen zoals folders, flyers, advertenties maar neem deze ook op in radio en TV-commercials.
 3. Communiceer met eenduidige en duidelijk herkenbare groene knoppen in alle online middelen zoals website, Facebook-pagina en email en maak een onderscheid tussen “Doneer” en “Geef geregeld”. De website van Stichting Viervoeters is hiervan een mooi voorbeeld : www.vier-voeters.nl.
 4. Adverteer online ook met twee duidelijk herkenbare groene buttons voor “Doneer” en “Geef geregeld”. Maak het donateurs makkelijk door deze twee keuzes te bieden.
 5. Maak concreet waar een donateur aan bijdraagt. Koppel een bepaald bedrag aan een concreet resultaat. Met “Met € 12 haal je de oorlog uit een kind” maakt Warchild het concreet en de keuze eenvoudig om dit of een veelvoud van dit bedrag te doneren.
Wilt u alle tien tips ontvangen?
Bezoek onze stand tijdens de vakdag Nationale Fondsenwerving op 29 november 2012 in de Kuip in Rotterdam. U ontvangt dan alle (tien) tips voor het eenvoudig werven van vaste donateurs. U kunt op onze stand ook onze gratis te gebruiken sms-dienst testen. Ervaar hoe eenvoudig offline en online middelen helpen nog succesvoller te worden in het werven van vaste donateurs.

Kunt u er helaas niet bij zijn, stuur dan een email. U ontvangt dan na 29 november alle tips per mail en de mogelijkheid om onze gratis sms-diensten te testen.

Elio Tagliola – SMS Machtiging – etg@smsmachtiging.nl
 
   
       
   
 

3. Goed nieuws! Aanzienlijke uitbreiding doelgroep Techsoup Nederland

Rubriek: DONATIEPROGRAMMA

Door: Jordan van Bergen, Stichting GeefGratis

Tot voor kort was de ANBI status (Algemeen Nut Beogende Instelling) een basisvoorwaarde voor de toegang tot het Techsoup soft- en hardware donatieprogramma. Sinds augustus 2012 heeft Techsoup het donatieprogramma officieel opengetrokken zodat meer organisaties gebruik kunnen maken van dit donatieprogramma.Deze beslissing maakt het donatieprogramma voortaan toegankelijk voor een veel bredere groep van stichtingen en verenigingen.

Voor meer informatie, zie: www.techsoup.nl/uitbreiding_doelgroep
 
   
       
   
 

4. Laatste nieuws

Kort overzicht van het laatste nieuws uit de goede doelen wereld en tweets door/aan @GeefGratis:
 
   
       
   
 

5. Anonieme ENQUETE m.b.t. brancheverenigingen, keurmerken, fiscale labels en de rol van de overheid nog weinig ingevuld

Rubriek: ENQUETE

Door: Jordan van Bergen, Stichting GeefGratis

In onze vorige nieuwsbrief riepen we medewerkers bij goede doelen op de online enquete in te vullen wat zij van de rol van branchevereningen, keurmerken, fiscale labels en de overheid in de goede doelen sector vinden. Wij zijn daar heel nieuwsgierig naar. Waarschijnlijk zijn wij niet de enige.

We hebben tot nu toe 70 volledig ingevulde enquetes binnen. Pas als we meer dan 100 ingevulde enquetes hebben zullen we het resultaat openbaar maken. We willen wel een minimum aantal ingevulde enquetes hebben om een beeld te kunnen geven wat er leeft bij goede doelen m.b.t. de rol van branchevereningen, keurmerken, fiscale labels en de overheid in de goede doelen sector. Dit is de 3e oproep en het lijkt er op dat we gezamenlijk de 100 niet halen. Volgens ons komt er interessante uit de enquete naar boven waar wij zelf ook niet op gerekend houden. Echter gaan we het pas delen als er 100 ingevuld zijn. 30 te gaan dus. Ook nieuwsgierig? Vul dan de enquete in. Het is volledig anoniem.

Dus KLIK HIER om de enquete in te vullen.
 
   
   
 

Volg GeefGratis:         

 

Volg TechSoup         

 
   
   
 

Nieuwsbrief abonnementsinformatie

Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen!
Voeg info@geefgratis.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.


Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Algemene Voorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord (gegaan) met de algemene voorwaarden (tijdens registratie) die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief minimaal op het algemene e-mailadres van de organisatie. Afmelden op het algemen e-mailadres van de organisatie is dus niet mogelijk.

Gepersonaliseerd
Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: ##email##

De GeefGratis nieuwsbrief wordt verstuurd via het Nieuwsbrieven Pakket van Procurios

Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: ##aansluitnummer##