Stichting GeefGratis
  Bekijk hier de online versie van deze nieuwsbrief

Nieuwsbrief GeefGratis | 12e jaargang nieuwsbrief GeefGratis | editie: week 35, 2012.
 
   
 
Beste ##goededoelnaam##,
Welkom bij de besloten nieuwsbrief aan 3.000+ aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis.
 1. Reacties bij donaties worden nu getoond via GEEF.NL
 2. Kwesties PayPal en American Express afgerond
 3. Laatste nieuws
 4. GeefGratis sponsor Beuningse Boys
 5. GeefGratis in september telefonisch niet en via e-mail minder goed bereikbaar door diverse vakanties

 6. Uw gegevens beheren? KLIK HIER! voor het CMS systeem
 7. GeefGratis Helpdesk, GeefGratis feedback, colofon en nieuwsbrief abonnementsinformatie
 
   
   
 

Volg GeefGratis:         

 

Volg TechSoup         

 
   
   
 

1. Reacties bij donaties worden nu getoond via GEEF.NL

Rubriek: donatiemodule

Door: Jordan van Bergen, Stichting GeefGratis

Sinds vorige week worden alle reacties die donateurs direct bij het online doneren kunnen plaatsen getoond op GeefSamen via GEEF.NL

Bij die donaties waarbij een reactie door de donateur is achter gelaten komt nu een [bericht...] tekst te staan. Indien je met de muis hier op gaat staan krijg je na een paar milliseconden het bericht te lezen die de donateur heeft achter gelaten. Zie bijvoorbeeld: http://www.geef.nl/actie/ik-zwem-het-meer-v-geneve-over-voor-ms/donaties.
 
   
       
   
 

2. Kwesties PayPal en American Express afgerond

Rubriek: donatiemodule

Door: Jordan van Bergen, Stichting GeefGratis

De slepende kwesties betreffende het online houden van PayPal en American Express als betaalvormen in de donatiemodule ligt eindelijk achter ons!

Beide betaalvormen hebben we online kunnen houden door in beide gevallen een extra contract te tekenen. Het is ongelooflijk als je ziet hoeveel macht de betaalvormen zichzelf toe eisen maar je hebt het maar te volgen omdat je anders met lege handen staat. De slepende kwestie is in ieder geval voorbij en we hebben besloten de website www.maatschappelijkonverantwoordondernemen.nl weer offline te halen. Alle goede doelen die de petitie ingevuld hebben: DANK!. Dankzij jullie eigen inzet hebben jullie er allemaal voor gezorgd dat alle aangesloten goede doelen bij GeefGratis deze betaalvormen hebben weten te behouden in de donatiemodule. Hopelijk blijft het nu minimaal 2 jaar stil m.b.t. betaalvormen die allerlei extra eisen aan het online houden gaan stellen.
 
   
       
   
 

3. Laatste nieuws

Kort overzicht van het laatste nieuws uit de goede doelen wereld en tweets door/aan @GeefGratis:
 
   
       
   
 

4. GeefGratis sponsor Beuningse Boys

Rubriek: Mededelingen

Door: Jordan van Bergen, Sichting GeefGratis

Stichting GeefGratis is hoofdsponsor geworden van voetbalvereniging Beuningse Boys.

Waarom sponsort Stichting GeefGratis een voetbalvereniging als Beuningse Boys?
 1. De maatschappelijke rol van verenigingen
  Wij vinden dat alle verenigingen in Nederland een belangrijke maatschappelijke rol vervullen. We horen met zijn allen steeds vaker dat mensen te weinig bewegen en ongezond eten en dat de integratie tussen alle bevolkingsgroepen steeds belangrijker wordt. De functie van een voetbalvereniging zoals Beuningse Boys helpt hierbij. Voetbal is nog steeds volkssport nummer 1. Voetbal is plezier voor jong en oud, man en vrouw, arm en rijk. In het weekend is een groot gedeelte van onze bevolking op het voetbalveld te vinden of het nu is als speler, ouder van een speler of als vrijwilliger. Het verenigingsleven is dus in onze ogen belangrijk voor de samenleving. Op basis hiervan hebben we besloten een voetbalvereniging te sponsoren om te onderstrepen dat wij de maatschappelijk rol van verenigingen belangrijk vinden.

 2. Relatieopbouw & voorbeeldfunctie
  Stichting GeefGratis geeft haar gratis te gebruiken fondsenwervende internet diensten op dit moment vooral aan goede doelen (non-profits) in Nederland. Echter geldt dat iedere vereniging en dus ook sportverenigingen via Stichting GeefGratis gemakkelijk en snel fondsen kunnen werven via internet. Wij hopen door Beuningse Boys te sponsoren een voorbeeld aan te reiken aan andere verenigingen hoe ook sportverenigingen dankbaar gebruik kunnen maken van fondsenwervende internet diensten. Dus naast het worden van hoofdsponsor hopen wij door Beuningse Boys te begeleiden ook meer donatiegelden voor Beuningse Boys binnen te halen via nieuwe media en mogelijkheden zoals smartphones, tablets, QR-codes, SMS machtigingen etc. Beuningse Boys kan dus door ons als voorbeeld voor andere sportverenigingen in de regio maar ook voor alle sportverenigingen in Nederland dienen bij het bekend maken dat onze diensten voor alle verenigingen gratis beschikbaar zijn.

 3. Emotionele overwegingen
  Wij hebben vroeger zelf gespeeld bij Beuningse Boys en via via kwam het ons ter oren dat het lastig was een sponsor te vinden die zich 3 jaar wilde binden aan de club. Wij konden het niet verkroppen dat het commerciële bedrijfsleven uit Beuningen zo’n belangrijke voetbalvereniging met een belangrijke maatschappelijk rol juist in deze moeilijke tijden niet wil(de) ondersteunen. Daarom hebben we mede op basis van onze eigen “voetbalcarrière” bij Beuningse Boys besloten een voorbeeld te stellen en als non-profit organisatie dan maar in de bres te springen.

 4. Marketing
  Door Beuningse Boys te sponsoren geldt dat onze naamsbekendheid groter wordt al is dit effect verwachten wij relatief klein en regionaal gebonden maar zal dit zeker bijdragen aan het positieve imago van onze stichting. Daarnaast biedt Beuningse Boys ons als stichting mogelijkheden om ons verhaal onder de aandacht te brengen bij het commerciële bedrijfsleven, de goede doelen en verenigingen in Nederland. Via de shirtreclame, boarding, etc. hopen wij in de regio Gelderland in ieder geval meer bekendheid onder verenigingen te krijgen en Beuningse Boys te gebruiken als springplank om de gratis te gebruiken internet diensten onder de aandacht te brengen.
Wij dagen daarnaast alle commerciële bedrijven in de regio Beuningen uit te laten zien dat ook zij de maatschappelijke rol die verenigingen en goede doelen vervullen onderstrepen.

Voor meer informatie, zie de website van Beuningse Boys: www.vvbeuningseboys.nl.

Voor foto's en het artikel in De Gelderlander, zie onze Facebook Page: www.facebook.com/stichtinggeefgratis
 
   
       
   
 

5. GeefGratis in september telefonisch niet en via e-mail minder goed bereikbaar door diverse vakanties

Rubriek: Mededelingen

Door: Jordan van Bergen, Sichting GeefGratis

Stichting GeefGratis zal door diverse vakanties in september 2012 telefonisch niet bereikbaar zijn.

En wat als de servers plat gaan?
Mocht in deze periode iets met de webserver(s) van Stichting GeefGratis gebeuren dan geldt dat de gehele serveromgeving van GeefGratis inmiddels door een specialistisch bedrijf beheerd wordt. GeefGratis, goede doelen en actievoerders zijn niet langer afhankelijk van de systeembeheer kennis van Jordan van Bergen. Uitvallen van de servers tijdens de vakantieperiode van GeefGratis hoort nu opgepakt te worden door het bedrijf dat hierin gespecialiseerd is zodat een en ander weer up zal komen zonder dat iemand van GeefGratis hier naar om hoeft te kijken.

E-mail?
Wij zijn minder goed dan normaal bereikbaar via e-mail en zullen er ook alles aan doen om iedere vraag zoals normaal te beantwoorden. We kunnen echter niet garanderen dat we iedere vraag binnen 24 uur kunnen beantwoorden. Dit laatste is afhankelijk van een werkende internet verbinding op de vakantiebestemming(en).
 
   
   
 

Volg GeefGratis:         

 

Volg TechSoup         

 
   
   
 

Nieuwsbrief abonnementsinformatie

Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen!
Voeg info@geefgratis.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.


Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Algemene Voorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord (gegaan) met de algemene voorwaarden (tijdens registratie) die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief minimaal op het algemene e-mailadres van de organisatie. Afmelden op het algemen e-mailadres van de organisatie is dus niet mogelijk.

Gepersonaliseerd
Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: ##email##

De GeefGratis nieuwsbrief wordt verstuurd via het Nieuwsbrieven Pakket van Procurios

Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: ##aansluitnummer##