Stichting GeefGratis
  Bekijk hier de online versie van deze nieuwsbrief

Nieuwsbrief GeefGratis | 12e jaargang nieuwsbrief GeefGratis | editie: week 33, 2012.
 
   
 
Beste ##goededoelnaam##,
Welkom bij de besloten nieuwsbrief aan 3.000+ aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis.
 1. SMS DONATIE ##aansluitnummer## NAAR 1008 voor ##goededoelnaam## gratis te gebruiken
 2. Nieuwe video en infographic GeefGratis
 3. De voordelen van uw eigen SMS [keyword] NAAR 1008 voor ##goededoelnaam##
 4. Nieuwe donatiemodule is live!
 5. Laatste nieuws
 6. GeefGratis in september telefonisch niet en via e-mail minder goed bereikbaar door diverse vakanties
 7. UPDATE: GeefGratis ANBI status definitief ingetrokken - naar de rechter
 8. American Express blijft in de donatiemodule

 9. Uw gegevens beheren? KLIK HIER! voor het CMS systeem
 10. GeefGratis Helpdesk, GeefGratis feedback, colofon en nieuwsbrief abonnementsinformatie
 
   
   
 

Volg GeefGratis:         

 

Volg TechSoup         

 
   
   
 

1. SMS DONATIE ##aansluitnummer## NAAR 1008
voor ##goededoelnaam## gratis te gebruiken

Rubriek: donatiemodule

Door: Jordan van Bergen, Stichting GeefGratis

SMS DONATIE [code] NAAR 1008 is vanaf nu voor alle aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis gratis te gebruiken in hun communicatie. [code] moet vervangen worden door het aansluitnummer bij Stichting GeefGratis. Dit is voor ##goededoelnaam## : ##aansluitnummer## . Deze nieuwsbrief wordt gepersonaliseerd verstuurd. Ieder goed doel leest dus in deze nieuwsbrief haar eigen combinatie om donaties te ontvangen. In het geval van ##goededoelnaam## is dit dus: SMS DONATIE ##aansluitnummer## NAAR 1008.

Hoe werkt SMS DONATIE ##aansluitnummer## NAAR 1008 ?

 1. U als goed doel roept mensen op via uw media kanalen te doneren aan uw organisatie door een SMS te sturen naar 1008 met de inhoud DONATIE [aansluitnummer bij GeefGratis = code]. Dus in het geval van ##goededoelnaam##: SMS DONATIE ##aansluitnummer## NAAR 1008
 2. Donateur die wenst te doneren stuurt een SMS naar 1008 met als inhoud DONATIE ##aansluitnummer##
 3. Donateur ontvangt een gratis SMS met een unieke verificatiecode waarmee hij/zij een eenmalige of doorlopende machtiging kan afgeven aan uw goede doel.

De 10 voordelen van SMS Donatie voor ##goededoelnaam##:

 1. Inzetbaar in alle offline communicatiemiddelen
  SMS DONATIE ##aansluitnummer## NAAR 1008 is de zin die u eenvoudig in uw folders, flyers, advertenties, posters, abri's, koffiemokken, pennen etc. hoeft op te nemen om SMS Donatie in te zetten. Voorbeeld : Stichting ALS kan SMS DONATIE 560 NAAR 1008 opnemen in al haar offline media.

 2. SMS Donatie is gratis
  Bij SMS Donatie stuurt een donateur één sms bericht en ontvangt één sms-bericht terug. Het sms-bericht dat de donateur stuurt, wordt zoals met alle sms-berichten vanuit zijn belbundel betaald tegen het daarvoor geldende tarief. Het ontvangen sms-bericht is gratis in tegenstelling tot betaalde sms-diensten (=premium sms-diensten) waarbij het retour bericht (ontvangen sms-bericht) via de telefoonrekening wordt verrekend.

 3. SMS Donatie werkt op alle mobiele telefoons
  SMS Donatie is het versturen en ontvangen van een sms-bericht en werkt op alle mobiele telefoons. In vergelijking tot het gebruik van bijvoorbeeld QR-codes is dit beperkt tot mobiele telefoons die voorzien zijn van of waarop een QR-code-lezer is geïnstalleerd.

 4. Gratis inzetten van SMS DONATIE ##aansluitnummer## NAAR 1008
  Bij Stichting GeefGratis aangesloten goede doelen hebben een code die gratis kan worden gebruikt. Stcihting ALS heeft als voorbeeld code "560" en kan dus gratis gebruik maken van "SMS DONATIE 560 NAAR 1008". In het geval van ##goededoelnaam## is dit dus: SMS DONATIE ##aansluitnummer## NAAR 1008.

 5. Geen hoge afdrachten voor premium SMS meer dankzij gratis SMS-dienst
  Premium (ofwel betaalde) SMS-diensten zoals bijvoorbeeld SMS GEEF (4333) betekenen hoge kosten door afdrachten aan telecombedrijven. Met de komst van de gratis sms-dienst SMS DONATIE ##aansluitnummer## NAAR 1008 behoren deze hoge afdrachten tot het verleden. Daarnaast is de hoogte van een donatie niet meer beperkt tot maximaal € 3 per SMS, maar kan een donateurs zelf de hoogte van zijn/haar donatie bepalen.

 6. Donateurs hebben online inzage in hun gegevens
  SMS Machtiging staat voor helder, transparant en overzichtelijk als het gaat om machtigingen. Via de website (www.smsmachtiging.nl) hebben donateurs altijd online inzage in hun gegevens en uitstaande donaties.

 7. Goede doelen hebben online inzage in gegevens donateurs
  Helder, transparant en overzichtelijk geldt ook voor goede doelen die via het CMS van Stichting GeefGratis altijd online inzage hebben in de gegevens van donateurs en binnenkort uitstaande (en komende) donaties. Alle transacties verlopen via de veilige Stichting Derdengelden GeefGratis rekening en lopen mee in de standaard uitbetaling van alle overige betaalmiddelen zoals iDEAL, CreditCard, etc.

 8. Geen installatiekosten of investeringen nodig voor gebruik van SMS Donatie
  Voor SMS Donatie is een geavanceerd systeem ontwikkeld wat het mogelijk maakt zowel berichten te versturen als de verwerking van donaties voor alle bij Stichting GeefGratis aangesloten doelen. Goede doelen hoeven hierin niet zelf te investeren, maar maken per direct gebruik maken van deze dienst.

 9. Geen contract vereist
  Om SMS-diensten mogelijk te maken worden in de regel contracten gesloten waarbij keywords voor langere tijd (minimaal 1 jaar) worden vastgelegd en dienen installatiekosten en gebruikskosten vooraf te worden bepaald. Goede doelen kunnen zonder enige verplichting gebruik maken van SMS Donatie waardoor het mogelijk is om flexibel en naar eigen behoefte van deze dienst gebruik te maken.

 10. Geschikt voor grote landelijke campagnes
  Het systeem dat is ontwikkeld om SMS Donatie mogelijk te maken is geschikt voor het verwerken van grote aantallen sms-berichten. Dat maakt het gebruik van SMS Donatie bij uitstek geschikt om ook voor grote landelijkse campagnes in te zetten.

Over Stichting GeefGratis en SMS Machtiging
Stichting GeefGratis maakt het samen met SMS Machtiging mogelijk (ook voor minder bekende kleine) goede doelen doorlopende machtigingen te ontvangen. Beginnende goede doelen of kleine minder bekende goede doelen hebben vaak een probleem bij het (ver)krijgen van een incassocontract bij hun bank. GeefGratis is vaak benaderd door deze aangesloten goede doelen met de vraag of ze ook doorlopende machtigingen in de donatiemodule kunnen verwerken. Dit is sinds 4 mei 2012 mogelijk en ook nog eens helemaal super hip ingeregeld voor en via smartphones, tablets en desktops en sinds deze maand dus ook via SMS DONATIE [code] naar 1008. TOEPASSEN DUS zouden wij zeggen.

Voor meer informatie: https://www.smsmachtiging.nl/goed-doel/
 
   
       
   
 

2. Nieuwe video en infographic GeefGratis

Rubriek: video

Fondsenwerven via internet - HOE? - fondsenwerfster Patricia krijgt antwoorden!Fondsenwerven via internet - HOE? - fondsenwerfster Patrick krijgt antwoorden!

Rubriek: infographics

De onderstaande infographic van GeefGratis legt direct aan donateurs uit wat er met hun donatie gedaan wordt en hoe de strijkstok in elkaar steekt. Ook zeer interessant voor aangesloten goede doelen! Dit is toegevoegd aan www.tienprocent.info en door op onderstaand plaatje te klikken wordt de volledige versie van de infographic in uw browser getoond.

 
   
       
   
 

3. De voordelen van uw eigen SMS [keyword] NAAR 1008 voor ##goededoelnaam##

Rubriek: donatiemodule

Door: Elio Tagliola, SMS Machtiging

Alle goede doelen die zijn aangesloten bij GeefGratis kunnen gratis gebruik maken "SMS DONATIE ##aansluitnummer## NAAR 1008" en deze zin opnemen in folders, flyers, advertenties, pennen, visitekaartjes etc.

Aanvullend kunt u als goede doel ook uw eigen keyword kiezen. U kunt dus zelf een woord kiezen waarmee donateurs eenmalig of doorlopend donaties kunnen geven. Voorbeelden van eigen keywords:

SMS BRAND NAAR 1008
SMS KWF NAAR 1008
SMS ALS NAAR 1008

U kunt direct uw eigen keyword checken: https://www.smsmachtiging.nl/smsdonatie/


De voordelen van een eigen keyword:
 1. Keyword direct gekoppeld aan uw de naam van uw goede doel of actie
  Met uw eigen keyword kunt u eenvoudig de naam van uw goede doel of actienaam gebruiken zoals SMS ALS NAAR 1008 of SMS ALPEDUZES NAAR 1008. Donateurs koppelen dit keyword direct met uw goede doel en actie en weten dat donaties direct op het juiste bestemming aankomen.

 2. Kosten voor sms-berichten zijn gratis
  Bij SMS [uw eigen keyword] NAAR 1008 stuurt een donateur één sms bericht en ontvangt één sms-bericht. Het sms-bericht dat de donateur stuurt, wordt zoals met alle sms-berichten vanuit zijn belbundel betaald tegen het daarvoor geldende tarief. Het ontvangen sms-bericht is gratis in tegenstelling tot betaalde sms-diensten waarbij het retour bericht (ontvangen sms-bericht) via de telefoonrekening wordt verrekend.

 3. SMS [uw eigen keyword] NAAR 1008 werkt op alle mobiele telefoons
  SMS Donatie is het versturen en ontvangen van een sms-bericht en werkt op alle mobiele telefoons. In vergelijking tot het gebruik van QR-codes is dit beperkt tot mobiele telefoons die voorzien zijn van of waarop een QR-code-lezer is geïnstalleerd.

En alle overige voordelen die al opgesomd zijn bij de gratis variant.

Keywords zijn niet gratis en kunnen via SMS Machtiging aangevraagd worden, zie: https://www.smsmachtiging.nl/smsdonatie/. De betaalde variant van een eigen keyword is een dienst vanuit SMS Machtiging. GeefGratis biedt zoals altijd de gratis variant aan. Voor die goede doelen die hun naam willen verbinden met de SMS DONATIE bestaat deze mogelijkheid zoals hiervoor beschreven.
 
   
       
   
 

4. Nieuwe donatiemodule is live!

Rubriek: donatiemodule

Door: Jordan van Bergen, Stichting GeefGratis

Op 31 juli 2012 heeft GeefGratis de vernieuwde donatiemodule live gezet. Veel zullen de aangesloten goede doelen niet hebben zien veranderen omdat een beproefde methode geen aanpassing behoeft. Waarom dan toch deze melding?

In de ochtend van 31 juli 2012 is de bestaande donatiemodule omgezet wordt naar de nieuwe variant. De donatiemodule is gedurende de transformatie niet offline geweest en men heeft gewoon kunnen doneren. De enige maar mooie wijziging die goede doelen en donateurs zullen zien is dat donateurs nu direct tijdens het doneren al een reactie bij hun donaties kunnen plaatsen. Deze reacties zullen binnenkort op het GeefSamen via Geef.nl platform openbaar gemaakt worden.

Wij gaan er van uit dat we met de nieuwe van de grond af opnieuw opgebouwde donatiemodule de basis hebben gelegd voor nieuwe mogelijkheden in de toekomst. Denk hierbij aan SEPA etc.
 
   
       
   
 

5. Laatste nieuws

Kort overzicht van het laatste nieuws uit de goede doelen wereld en tweets door/aan @GeefGratis:
 
   
       
   
 

6. GeefGratis in september telefonisch niet en via e-mail minder goed bereikbaar door diverse vakanties

Rubriek: Mededelingen

Door: Jordan van Bergen, Sichting GeefGratis

Stichting GeefGratis zal door diverse vakanties in september 2012 telefonisch niet bereikbaar zijn.

En wat als de servers plat gaan?
Mocht in deze periode iets met de webserver(s) van Stichting GeefGratis gebeuren dan geldt dat de gehele serveromgeving van GeefGratis inmiddels door een specialistisch bedrijf beheerd wordt. GeefGratis, goede doelen en actievoerders zijn niet langer afhankelijk van de systeembeheer kennis van Jordan van Bergen. Uitvallen van de servers tijdens de vakantieperiode van GeefGratis hoort nu opgepakt te worden door het bedrijf dat hierin gespecialiseerd is zodat een en ander weer up zal komen zonder dat iemand van GeefGratis hier naar om hoeft te kijken.

E-mail?
Wij zijn minder goed dan normaal bereikbaar via e-mail en zullen er ook alles aan doen om iedere vraag zoals normaal te beantwoorden. We kunnen echter niet garanderen dat we iedere vraag binnen 24 uur kunnen beantwoorden. Dit laatste is afhankelijk van een werkende internet verbinding op de vakantiebestemming(en).
 
   
       
   
 

7. UPDATE: GeefGratis ANBI status definitief ingetrokken - naar de rechter

Rubriek: ANBI

Door: Jordan van Bergen, Sichting GeefGratis

Het is volgens de belastingdienst nu definitief: GeefGratis is haar ANBI status kwijt. Wij laten het hier niet bij zitten. We zullen een rechter laten beslissen of de conclusie van de belastingdienst terecht is.

Bezwaar
Het volledige GeefGratis ANBI dossier staat online en kan dus met voorgaande link nagelezen worden.

Gevolgen?
Deze beslissing heeft gelukkig voor onze gratis te gebruiken internet diensten en aangesloten goede doelen en donateurs geen enkele consequentie. Of een donatie van een donateur fiscaal aftrekbaar is hangt af van het goede doel waar aan gedoneerd wordt. Dus als een donateur via de diensten van GeefGratis aan een ANBI goed doel doneert dan is deze gift gewoon aftrekbaar. Daar verandert het verliezen van de GeefGratis ANBI status niets aan. Dat wordt de zogenaamde ABC formule genoemd waarbij A (donateur) doneert aan C (goede doel) via B (tussenpersoon). B is voor de fiscale status van de gift geen partij. Indien C bijvoorbeeld een ANBI is dan is deze gift (mits aan alle fiscale eisen voldaan worden) gewoon aftrekbaar voor A ondanks dat B zelf geen ANBI is.
 
   
       
   
 

8. American Express blijft in de donatiemodule

Rubriek: donatiemodule

Door: Jordan van Bergen, Sichting GeefGratis

Onze lobby met American Express blijkt vruchten af te werpen. American Express blijft zoals het er nu naar uitziet in de donatiemodule

GeefGratis heeft een addendum moeten tekenen waarin staat dat American Express bij frauduleuze creditcard transacties altijd over het geld kan beschikken. Dit addendum heeft GeefGratis inmiddels getekend en is inmiddels verstuurd naar American Express. We gaan er vanuit dat we hiermee American Express hebben weten te behouden in de donatiemodule voor alle aangesloten goede doelen.
 
   
   
 

Volg GeefGratis:         

 

Volg TechSoup         

 
   
   
 

Nieuwsbrief abonnementsinformatie

Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen!
Voeg info@geefgratis.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.


Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Algemene Voorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord (gegaan) met de algemene voorwaarden (tijdens registratie) die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief minimaal op het algemene e-mailadres van de organisatie. Afmelden op het algemen e-mailadres van de organisatie is dus niet mogelijk.

Gepersonaliseerd
Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: ##email##

De GeefGratis nieuwsbrief wordt verstuurd via het Nieuwsbrieven Pakket van Procurios

Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: ##aansluitnummer##