Stichting GeefGratis
  Bekijk hier de online versie van deze nieuwsbrief

Nieuwsbrief GeefGratis | 12e jaargang nieuwsbrief GeefGratis | editie: week 26, 2012.
 
   
 
Beste ##goededoelnaam##,
Welkom bij de besloten nieuwsbrief aan 3.000+ aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis.
  1. MIJLPAAL: Meer dan 1+ miljoen euro opgehaald op GeefSamen via Geef.nl
  2. Veel donaties via AsieldierenOnline.nl dankzij GeefGratis
  3. Eerste ervaringen met vaste donateurs werven via SMS Machtiging zijn veelbelovend
  4. Laatste nieuws uit de goede doelen wereld
  5. Eigen gratis actie / Friend-to-Friend fundraising platform!
  6. Voorbeelden online donatiemodule via Facebook page
  7. UPDATE: GeefGratis ANBI status ingetrokken - aanstaande dinsdag gesprek bij de belastingdienst

  8. Uw gegevens beheren? KLIK HIER! voor het CMS systeem
  9. GeefGratis Helpdesk, GeefGratis feedback, colofon en nieuwsbrief abonnementsinformatie
 
   
   
 

Volg GeefGratis:         

 

Volg TechSoup         

 
   
   
 

1. Meer dan 1 miljoen + euro opgehaald op GeefSamen via Geef.nl

Rubriek: online fondsenwerving

Door: Jordan van Bergen, Stichting GeefGratisSinds 2001 zet GeefGratis zich in voor goede doelen in Nederland. Afgelopen week hebben we een nieuwe mijlpaal bereikt: er is 1+ miljoen euro opgehaald op GeefSamen via Geef.nl: http://www.geef.nl/. In totaal hebben we nu meer dan 5 miljoen euro met online doneren opgehaald en tezamen met het soft- en hardware donatieprogramma www.techsoup.nl hebben we inmiddels de goede doelen wereld in Nederland alleen al 20 miljoen euro bespaard.
 
   
       
   
 

2. Veel donaties via AsieldierenOnline.nl dankzij GeefGratis

Rubriek: donaties voor dierenasiels

Door: Marcel Tegelaar, AsieldierenOnline

Dierenasiels in Nederland hebben het moeilijk, de crisis slaat ook hier hard toe. Drie maanden geleden is AsieldierenOnline.nl gestart met ondersteuning van dierenasiels met de promotie van hun asieldieren op het internet. Hierbij is ook een donatiemodule ontwikkeld, waarmee donateurs via GeefGratis gericht bijdragen aan het asieldier van hun keuze. In de praktijk levert dit de asiels direct extra inkomsten op!

AsieldierenOnline.nl
Internet is tegenwoordig het belangrijkste promotiemiddel voor dierenasiels. De meeste geïnteresseerden kijken eerst op internet naar de beschikbare dieren, en beslissen daarna of zij naar een dierenasiel gaan om de dieren te bekijken. De bestaande sites bieden simpele lijstjes en zijn niet uitnodigend voor de bezoekers. AsieldierenOnline is ontwikkeld om non-profit dierenasiels professionele functionaliteit te bieden tegen minimale kosten. De software biedt fraaie overzichten van plaatsbare dieren, dier van de week, integratie met social media zoals Twitter en Facebook, instant posters van dieren afdrukken, en veel meer. Alles is supersimpel met de website van het asiel te integreren.

Donatiemodule ism GeefGratis een groot succes
De donatiemodule op AsieldierenOnline is gekoppeld met de module van van Stichting GeefGratis. Bezoekers van de website van een dierenasiel kunnen voor een asieldier een gerichte donatie doen, voor bijvoorbeeld een smulpakket, een speeltje of de kosten van 3 of 12 maanden opvang. Na het aanklikken van keuze wordt de bezoeker naar de website van GeefGratis gestuurd om daar de schenking af te ronden. De naam van de donateur wordt vervolgens automatisch bij het asieldier op de website van het dierenasiel vermeld. Dit geeft de donateur erkenning, zorgt ervoor dat donateurs eerder een volgende donatie doen, en spoort anderen aan om ook te doneren. In de eerste twee maanden is hiermee voor het eerste dierenasiel al enkele duizenden Euro's aan extra donaties ontvangen. Dankzij de combinatie van de diensten van GeefGratis en AsieldierenOnline kunnen dierenasiels meer donateurs verleiden tot het doen van een goed bestede bijdrage.

Meer weten?
Stuur een email naar beheer@asieldierenonline.nl voor meer informatie. De donatiemodule is alleen te gebruiken in combinatie met een aansluitnummer van Stichting GeefGratis.
 
   
       
   
 

3. Eerste ervaringen met vaste donateurs werven via SMS Machtiging zijn veelbelovend

Rubriek: Machtigingen

Door: Elio Tagliola, SMS Machtiging

Alle aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis kunnen via SMS Machtigingen eenmaligen en doorlopende machtigingen verwerken.

Sinds 4 mei 2012 kunnen alle goede doelen gebruik maken van SMS Machtiging binnen de donatiemodule van Stichting Geefgratis. Inmiddels zijn er in de afgelopen twee maanden meer dan 100 donaties binnengekomen.

Deze laagdrempelige manier biedt donateurs de mogelijkheid om naast eenmalige ook doorlopende machtigingen te verstrekken. Dit is een groot voordeel ten opzichte van de andere donatiemogelijkheden. Goede doelen zijn zo verzekerd van doorlopende inkomsten waarmee zij hun activiteiten kunnen financieren.Ook het aantal stornos is laag te noemen. In de afgelopen twee maanden is zijn slechts 2 storno’s binnengekomen waarvan bij 1 storno een verkeerde postbankrekening is opgegeven.

Over Stichting GeefGratis en SMS Machtiging
Stichting GeefGratis maakt het samen met SMS Machtiging mogelijk (ook voor minder bekende kleine) goede doelen doorlopende machtigingen te ontvangen. Beginnende goede doelen of kleine minder bekende goede doelen hebben vaak een probleem bij het (ver)krijgen van een incassocontract bij hun bank. GeefGratis is vaak benaderd door deze aangesloten goede doelen met de vraag of ze ook doorlopende machtigingen in de donatiemodule kunnen verwerken. Dit is sinds 4 mei 2012 mogelijk en ook nog eens helemaal super hip ingeregeld voor en via smartphones, tablets en desktops.

Voor meer informatie: https://www.smsmachtiging.nl/goed-doel/
 
   
       
   
 

4. Laatste nieuws

Kort overzicht van het laatste nieuws uit de goede doelen wereld en tweets door/aan @GeefGratis:
 
   
       
   
 

5. Eigen gratis actie / Friend-to-Friend fundraising platform

Rubriek: ANBI

Door: Jordan van Bergen, Sichting GeefGratis

Weet ##goededoelnaam## dat het een eigen gratis te gebruiken actie / Friend-to-Friend fundraising platform heeft via GeefGratis?

Hiermee kun je als goed doel dus de achterban met allerlei acties donatiegelden laten ophalen voor ##goededoelnaam##. Voor een paar mooie voorbeelden wat er mee opgehaald kan worden, zie: Een mooi voorbeeld wat een goed doel met 2 acties weet op te halen: http://www.geef.nl/doel/bosk/acties

Dit kan ##goededoelnaam## nu dus ook per direct inzetten en dit kan zelfs op een eigen actie domeinnaam draaien indien gewenst. Zie hier de uitleg hoe dit ingesteld kan worden.

Dit lijkt ons een ideale tool om de achterban via leuke en fun acties zich in te laten zetten voor ##goededoelnaam## zonder dat je nu tussen andere goede doelen staat. Al deze acties komen echter ook op www.geef.nl te staan zodat we gezamenlijk vanuit 2 kanten fondsenwervend bezig zijn voor jullie goede doel. Voor meer informatie over het platform zie: http://www.geefgratis.nl/internet-concepten/geefsamen-via-geefnl/

De Lage Landen voor het Wereld Natuur Fonds

Zie www.dll4wwf.com. Dit is de eerste koppeling van het GeefSamen via Geef.nl platform aan het bedrijfsleven. Dit kan ##goededoelnaam## dus ook aanbieden aan bedrijven. Zie deze link voor een uitleg van de verschillende opties voor het bedrijfsleven en evenementen. Zodra je een bedrijf hebt dat zich voor jullie wil inzetten dan kunnen wij dit voor jullie begeleiden met dit bedrijf. Alles is live en het is een kwestie van communiceren en toepassen. Zoals gewoonlijk is alles gratis in gebruik.
 
   
       
   
 

6. Voorbeelden online donatiemodule via Facebook page

Rubriek: Facebook

Door: Jordan van Bergen, Sichting GeefGratis

Een tijd terug hebben we in een eerdere nieuwsbrief uitgelegd hoe de donatiemodule van GeefGratis te koppelen aan je eigen Facebook goede doelen page. Hiermee kan er dus online via Facebook gedoneerd worden aan jullie goede doel.

In de vorige nieuwsbrief hebben we om een paar voorbeelden gevraagd hoe goede doelen dit gekoppeld hebben. Hieronder een paar voorbeelden.

Voorbeelden
Zeldzame Ziekten Fonds
Axel Foundation
Stichting Nationale Dierenzorg Wassenaar
Stichting Dassenwerkgroep Brabant

Hoe ziet het er dan uit?
Op je page kun je een tab toevoegen met ONLINE DONEREN er op, zie hieronder het voorbeeld van de Axel foundation:Als men dus op de collectebus met iDEAL voor online doneren klikt komt men op bijvoorbeeld onderstaande pagina uit (in dit geval Zeldzame Ziekten Fonds:Zo kan men ook direct naar het online doneren gaan, zie bijvoorbeeld: https://www.facebook.com/DassenwerkgroepBrabant/app_156218351098324

LET OP! Alleen op een Facebook page kun je de donatiemodule van GeefGratis zo toevoegen. Dit kan niet op een persoonlijk profiel binnen Facebook.
 
   
       
   
 

7. UPDATE: GeefGratis ANBI status ingetrokken - aanstaande dinsdag gesprek bij de belastingdienst

Rubriek: ANBI

Door: Jordan van Bergen, Sichting GeefGratis

In onze vorige nieuwsbrieven hebben we er al melding van gemaakt dat Stichting GeefGratis wellicht haar ANBI status als het aan de belastingdienst ligt kwijtraakt. Op dinsdag 3 juli zullen we in Den Bosch een gesprek hebben met de belastingdienst en mogen we ons zegje doen naar aanleiding van de reactie van de belastingdienst waarin aangegeven wordt dat ons bezwaarschrift ongegrond wordt verklaard.

Bezwaar
Voor het volledige overzicht hoe zo'n controle gaat etc. hebben we een GeefGratis ANBI dossier online gezet. In dit dossier staat nu ook het hele bezwaarschrift en de daadwerkelijk ingezonden brief richting de belastingdienst en de 1e reactie vanuit de belastingdienst. Hiermee houden we alle aangesloten goede doelen op de hoogte. Hier staat inmiddels ook de reactie vanuit onze fiscalist richting de belastingdienst bij. Wellicht (vooruitlopend op de zaak) gaan we zelfs via de rechtbank ons gelijk proberen te halen mocht het bezwaar niet toegewezen worden.

Gevolgen?
Deze mededeling heeft gelukkig voor onze gratis te gebruiken internet diensten en aangesloten goede doelen geen enkele consequentie. Of een donatie van een donateur fiscaal aftrekbaar is hangt af van het goede doel waar aan gedoneerd wordt. Dus als een donateur via de diensten van GeefGratis aan een ANBI goed doel doneert dan is deze gift gewoon aftrekbaar. Daar verandert het verliezen van de GeefGratis ANBI status niets aan.
 
   
   
 

Volg GeefGratis:         

 

Volg TechSoup         

 
   
   
 

Nieuwsbrief abonnementsinformatie

Zorg dat u de nieuwsbrief van Stichting GeefGratis blijft ontvangen!
Voeg info@geefgratis.nl toe aan uw toegestane afzenderslijst of adresboek.


Deze nieuwsbrief is bestemd voor aangesloten goede doelen bij Stichting GeefGratis. U krijgt deze e-mail omdat uw goede doel aangesloten is bij Stichting GeefGratis of omdat u partner van Stichting GeefGratis bent en aangegeven heeft de nieuwsbrief aan aangesloten goede doelen te willen ontvangen.

Algemene Voorwaarden
Ieder aangesloten goede doel is akkoord (gegaan) met de algemene voorwaarden (tijdens registratie) die gelden bij Stichting GeefGratis en ontvangt daarom deze nieuwsbrief minimaal op het algemene e-mailadres van de organisatie. Afmelden op het algemen e-mailadres van de organisatie is dus niet mogelijk.

Gepersonaliseerd
Alle nieuwsbrieven worden gepersonaliseerd verstuurd. Dit betekent dat waar u de naam van uw organisatie leest een ander aangesloten goed doel hun naam leest. Mocht echter uw naam direct aangehaald worden in een stuk waarin wij negatief of kritisch reageren over een goed doel dan moet u er van uit gaan dat het daadwerkelijk over uw goede doel gaat. In alle andere vormen geldt dat ieder goed doel persoonlijk aangesproken wordt.

Deze e-mail is verstuurd aan het e-mailadres: ##email##

De GeefGratis nieuwsbrief wordt verstuurd via het Nieuwsbrieven Pakket van Procurios

Uw aansluitnummer bij Stichting GeefGratis: ##aansluitnummer##